Skocz do zawartości

Spodnie ocieplające pod spodnie gore tex

filok

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć

Używa ktoś może spodni ( szortów ) ocieplających primaloft pod spodnie laminat z gore ?

Zawsze jeździłem w spodniach z podszewką ale ostatnio kupiłem gore i ubrałem pod nie tylko kalesony merino z Brubecka i nie powiem wypizdziało mnie okrutnie zwłaszcza na kanapach .Znalazłem parę szortów z primaloftu może by się nadały jedne droższe drugie tańsze ale może spełnią swoje zadanie .

19022c1c716f5d168b149.jpg.thumb.webp.55726ad54ed7e318e279186025aa95de.webp

29 minut temu, filok napisał:

Cześć

Używa ktoś może spodni ( szortów ) ocieplających primaloft pod spodnie laminat z gore ?

Zawsze jeździłem w spodniach z podszewką ale ostatnio kupiłem gore i ubrałem pod nie tylko kalesony merino z Brubecka i nie powiem wypizdziało mnie okrutnie zwłaszcza na kanapach .Znalazłem parę szortów z primaloftu może by się nadały jedne droższe drugie tańsze ale może spełnią swoje zadanie .

@KrzysiekK paradował w takich - laski wyrywał na kwaterze... to się  może wypowie

• Haha 2

10 minut temu, .Beata. napisał:

Mam spódniczkę z 60. i spełnia swoją funkcję. Dla mnie to dodatkowe ciepełko tam i ówdzie. 

Najbardziej mi chodzi o tyłek i uda 

Wiele bym dał by zobaczyć miny mojej ekipy jak bym tak z rana wyskoczył w kalesonach i kiecce z primaloftu 😄  hehehe 

Edytowane przez filok
  • Haha 1

Cześć. Ja mam taki zestaw. Spodenki są lekkie, nie były drogie, a żeby zdjąć szybko bez zdejmowania spodni rozsuwasz po bokach. Założyłem w tym tygodniu 2 razy na samym początku a później dałem spokój bo było mi bez nich ciepło. Rano tylko ogrzewacz wsadzałem w bokserki z boku prawego biodra. Weź pod uwagę, że i spodnie i spodenki mają Primaloft. Jeśli masz spodnie bez ociepliny to takie spodenki pod spód powinny zdać egzamin. 

Pozdrawiam 

Screenshot_2026-01-17-22-04-20-77_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

Screenshot_2026-01-17-22-03-37-34_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

• Like 1
  • Thanks 1

8 minut temu, AdrianW napisał:

Cześć. Ja mam taki zestaw. Spodenki są lekkie, nie były drogie, a żeby zdjąć szybko bez zdejmowania spodni rozsuwasz po bokach. Założyłem w tym tygodniu 2 razy na samym początku a później dałem spokój bo było mi bez nich ciepło. Rano tylko ogrzewacz wsadzałem w bokserki z boku prawego biodra. Weź pod uwagę, że i spodnie i spodenki mają Primaloft. Jeśli masz spodnie bez ociepliny to takie spodenki pod spód powinny zdać egzamin. 

Pozdrawiam 

Screenshot_2026-01-17-22-04-20-77_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

Screenshot_2026-01-17-22-03-37-34_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

Fajne są a i cena przystępna już je oglądam 🙂 dzięki 

18 minut temu, filok napisał:

Najbardziej mi chodzi o tyłek i uda 

Wiele bym dał by zobaczyć miny mojej ekipy jak bym tak z rana wyskoczył w kalesonach i kiecce z primaloftu 😄  hehehe 

Zapewne zrobiłbyś furorę 🤣 nie kupiłam spodenek, bo mam spodnie z ociepliną, a poza tym nie mam na nie miejsca. Padło na spódniczkę (z primaloftu właśnie, sześćdziesiątkę), bo zakładam ją na wierzch, kiedy tyłek i udka mi sztywnieją. Pytałeś czy warto, to odpowiedziałam. 

• Thanks 1

4 minuty temu, filok napisał:

Fajne są a i cena przystępna już je oglądam 🙂 dzięki 

Pewnie rozmiaru nie będzie. Ja szczupak z suchą dupą to jeszcze wyrwałem S . Może zadzwoń do nich w tygodniu i podpytaj czy będą. Albo szukaj coś innego z Primaloft. Nogawki mają lekko za kolano a ja np nie lubię jak coś mi ogranicza ruch więc lekko podciagałem przed kolano. 

• Thanks 1

2 minuty temu, .Beata. napisał:

Zapewne zrobiłbyś furorę 🤣 nie kupiłam spodenek, bo mam spodnie z ociepliną, a poza tym nie mam na nie miejsca. Padło na spódniczkę (z primaloftu właśnie, sześćdziesiątkę), bo zakładam ją na wierzch, kiedy tyłek i udka mi sztywnieją. Pytałeś czy warto, to odpowiedziałam. 

Widziałem sporo kobiet jeżdżących w takich spódniczkach ubranych na zewnątrz spodni i robiło to fajne wrażenie 🙂

1 minutę temu, AdrianW napisał:

Pewnie rozmiaru nie będzie. Ja szczupak z suchą dupą to jeszcze wyrwałem S . Może zadzwoń do nich w tygodniu i podpytaj czy będą. Albo szukaj coś innego z Primaloft. Nogawki mają lekko za kolano a ja np nie lubię jak coś mi ogranicza ruch więc lekko podciagałem przed kolano. 

Z moją dupą to tylko L , zadzwonię w poniedziałek i popytam 

• Like 1

17 minut temu, .Beata. napisał:

Beatko, a z jakiej firmy masz spódniczkę? Chodzi mi głównie o model czy jest z suwakiem czy bez? - chodzi o komfort zakładania i ściągania w razie potrzeby, czy ma znaczenie że można rozpiąć?

1 godzinę temu, filok napisał:

Cześć

Jeżdzę w ciepłych getrach - link poniżej.
https://www.directalpine.com/e-shop/tonale-pants-20

Sprawdza się bardzo dobrze

pozdrawiam

39 minut temu, filok napisał:

Z moją dupą to tylko L , zadzwonię w poniedziałek i popytam 

Ja długo szukałem, nie było za dużo wyboru bo wszędzie z rozmiarami problem. Te S z JMP to dla mnie na styk, mam 178cm wzrostu, ważę około 72kg, 85cmnw pasie

Pozdrawiam