pauli Napisano Środa o 21:23 Udostępnij Napisano Środa o 21:23 3 godziny temu, sese napisał: O jakiej paście mówisz? Ja od dwóch sezonów używam czegoś takiego https://elephant.pl/4514-toko-express-racing-paste-universal-smar-sportowy-w-pascie-50g.html bo mi się właśnie znudziło zabieranie na wyjazd żelazka, cyklin, szczotek itp. Nie mówię że jest lepsze niż smar na gorąco, bo nie jest, ale w 3 minuty masz ogarniętą jedną parę i możesz sobie smarować nawet 2 razy dziennie. W komplecie masz aplikator, a polerujesz czymkolwiek (ja pończochą) Wydajność niesamowita - przy 4 parach nart i 4-5 tygodniowych wyjazdach w sezonie nie skończyłem jeszcze pierwszego opakowania. Miałem to nawet ze sobą w Zwardoniu na zlocie. fajny patent. zastąpi w sezonie smarowanie na gorąco czy jako dodatek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sese Napisano Środa o 21:57 Udostępnij Napisano Środa o 21:57 30 minut temu, pauli napisał: fajny patent. zastąpi w sezonie smarowanie na gorąco czy jako dodatek? Tak jak napisałem - od dwóch sezonów tylko tak smaruję, a co mniej więcej 15 dni jazdy i tak oddaję narty na serwis maszynowy i wtedy w pakiecie mam smarowanie (ręcznie ostrze mniej więcej co trzy dni jeżeli jest twardo) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano Środa o 23:17 Udostępnij Napisano Środa o 23:17 4 godziny temu, Mikoski napisał: Mnie ta pończocha kręciła 😜 Nie ma się co śmiać, rajtuzy (pończochy) są rewelacyjne do polerowania butów po pastowaniu (o ile ktoś jeszcze pastuje). Lusterko takie, że się przeglądać można. I nie chodzi o buty narciarskie, żeby na mnie tu jak na debila nie patrzyli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano wczoraj o 06:09 Udostępnij Napisano wczoraj o 06:09 8 godzin temu, sese napisał: Tak jak napisałem - od dwóch sezonów tylko tak smaruję, a co mniej więcej 15 dni jazdy i tak oddaję narty na serwis maszynowy i wtedy w pakiecie mam smarowanie (ręcznie ostrze mniej więcej co trzy dni jeżeli jest twardo) Cześć Seba, możemy razem jeździć na narty - byś mi ewentualnie ostrzył.,, Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pauli Napisano wczoraj o 07:50 Udostępnij Napisano wczoraj o 07:50 9 godzin temu, sese napisał: Tak jak napisałem - od dwóch sezonów tylko tak smaruję, a co mniej więcej 15 dni jazdy i tak oddaję narty na serwis maszynowy i wtedy w pakiecie mam smarowanie (ręcznie ostrze mniej więcej co trzy dni jeżeli jest twardo) Dzięki! Co do "podostrzenia" chodziło mi o to, co Ty robisz. co by mi do tego podostrzenia co 2-3 dni było potrzebne? Tej pasty nie ma już w sklepach w pl, ale za to można tanio ściągnąć z sport-conrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano wczoraj o 09:24 Udostępnij Napisano wczoraj o 09:24 Godzinę temu, pauli napisał: Dzięki! Co do "podostrzenia" chodziło mi o to, co Ty robisz. co by mi do tego podostrzenia co 2-3 dni było potrzebne? Podbijam Nie miałam pojęcia, że w kącie pończochy poszły w ruch… @sese zdradzisz sekret sprzętowy? Kompletnie zielona jestem jeśli chodzi o serwis. Coś do smarowania w sztyfcie mam, ale przydałoby się coś podręcznego do podostrzenia… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rulez Napisano 23 godziny temu Udostępnij Napisano 23 godziny temu Coś takiego: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianW Napisano 22 godziny temu Udostępnij Napisano 22 godziny temu Ja takie cudo nabyłem, ale nie wiem co to warte. To właśnie taka wersja do kieszeni żeby ewentualnie coś musnąć🙂 Na remsport pełno tego mają i nawet są poradniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 20 godzin temu Udostępnij Napisano 20 godzin temu 1 godzinę temu, AdrianW napisał: co to warte Zwykłe czy z kukułką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianW Napisano 19 godzin temu Udostępnij Napisano 19 godzin temu Godzinę temu, Lexi napisał: Zwykłe czy z kukułką? Z ajerkoniakem i gorzko czekolado😝 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herbi Napisano 13 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 13 godzin temu 8 godzin temu, AdrianW napisał: Ja takie cudo nabyłem, ale nie wiem co to warte. To właśnie taka wersja do kieszeni żeby ewentualnie coś musnąć🙂 Na remsport pełno tego mają i nawet są poradniki. Miałem, dla mnie bez szału, szybko się ściera prowadnica co idzie przy krawędzi i lekko kąt się zmienia. Nie założysz dobrego, długiego pilnika. Zmiana narzędzia dla mnie za długo trwa- mam ADHD 😉 Lepiej kątownik i klips ale robi się duży wydatek jeśli chcemy mieć odpowiednią ilość narzędzi. BTW. Ostrzenie maszynowe w serwisie u mnie w mieście vs. moje ostrzenie na szybkości (da się zrobić lepiej), dwie narty w 35minut obleciałem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianW Napisano 13 godzin temu Udostępnij Napisano 13 godzin temu 24 minuty temu, herbi napisał: Miałem, dla mnie bez szału, szybko się ściera prowadnica co idzie przy krawędzi i lekko kąt się zmienia. Nie założysz dobrego, długiego pilnika. Zmiana narzędzia dla mnie za długo trwa- mam ADHD 😉 Lepiej kątownik i klips ale robi się duży wydatek jeśli chcemy mieć odpowiednią ilość narzędzi. BTW. Ostrzenie maszynowe w serwisie u mnie w mieście vs. moje ostrzenie na szybkości (da się zrobić lepiej), dwie narty w 35minut obleciałem. Zdaję sobie sprawę z tych wad tego urządzenia. Ja mam za to nerwicę i jak wkurw nadejdzie nagle to różne rzeczy latają po ścianach...🤯😆 więc żeby nie kusić losu to chciałem na próbę czymś tanim spróbować lekko podostrzyć, żeby zarazem nic nie zepsuć w narcie. Ale bardziej chcę się skupić na smarowaniu. Bo rozumiesz... ja jestem na etapie, że sam nie wiem czy w czasie jazdy czuję czy ta krawędź jest mniej, czy bardziej ostra🙂 Gdybym miał serwis bliżej to bym sobie głowy nie zawracał. Chociaż to smarowanie nie wydaje się teoretycznie takie trudne. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herbi Napisano 3 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 3 godziny temu 10 godzin temu, AdrianW napisał: Zdaję sobie sprawę z tych wad tego urządzenia. Ja mam za to nerwicę i jak wkurw nadejdzie nagle to różne rzeczy latają po ścianach...🤯😆 więc żeby nie kusić losu to chciałem na próbę czymś tanim spróbować lekko podostrzyć, żeby zarazem nic nie zepsuć w narcie. Ale bardziej chcę się skupić na smarowaniu. Bo rozumiesz... ja jestem na etapie, że sam nie wiem czy w czasie jazdy czuję czy ta krawędź jest mniej, czy bardziej ostra🙂 Gdybym miał serwis bliżej to bym sobie głowy nie zawracał. Chociaż to smarowanie nie wydaje się teoretycznie takie trudne. Pozdro Sprzęt do smarowania właśnie przyszedł mi wczoraj 😄 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianW Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 1 minutę temu, herbi napisał: Sprzęt do smarowania właśnie przyszedł mi wczoraj 😄 Proszę się nieskromnie pochwalić co tam nakupiłeś 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi