Gabrik Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu (edytowane) 23 minuty temu, Edwin napisał: To jeśli ważąc 65 kg wyciskałem 125kg ,to jaki to współczynnik? 0.7460 Edit Za szybko zerknąłem, teraz patrzę kilka razy i widzę współczynnik 0.7901 Edytowane 2 godziny temu przez Gabrik Błąd odczytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianW Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 4 minuty temu, Edwin napisał: To jeśli ważąc 65 kg wyciskałem 125kg ,to jaki to współczynnik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianW Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 11 minut temu, Edwin napisał: To jeśli ważąc 65 kg wyciskałem 125kg ,to jaki to współczynnik? Ile masz wzrostu?🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edwin Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 3 minuty temu, AdrianW napisał: Ile masz wzrostu?🙂 164 cm😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzegorzKo Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu (edytowane) 1 godzinę temu, AdrianW napisał: Hej. Tak z ciekawości, jak u Ciebie z podciąganiem nachwytem szeroko? Zastanawia mnie też jak wyciskanie na płaskiej się przelicza? Np ważysz 105kg i wyciskasz 135kg to daje 129% masy ciała. Gość ważący np 75kg i wyciskający 100kg (133% masy ciała) byłby lepszy?🙂 Jak to porównać? Jest specjalny kalkulator: https://strengthlevel.pl/ Sam używam tego, tylko tam są wprowadzane dane deklarowane przez osoby regularnie wykonujące trening siłowy czy zawodników, więc jakieś 0,5% społeczeństwa tak mi to tłumaczył trener crossfitu, a wyniki uzyskane pokazują siłe na tle zawodników w tej kategorii wagowej z tego 0,5%, 135 kg na płaskiej to jest wynik elitarny na tle społeczeństwa bez patrzenia na wagę. Edytowane 2 godziny temu przez GrzegorzKo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edwin Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 10 minut temu, Gabrik napisał: 0.7460 Czyli wysoki współczynnik głupoty😀 W 90r lub chwilę wcześniej ten wynik zapewniał pudło na MP. Robiło się i przysiady 130 kg ,a na stare lata przepuklina kręgosłupa. Kilka lat za późno przyszło nowe zza oceanu, że małe ciężary,więcej powtórzeń i bardzo wolne tempo z pełną izolacją dają lepsze efekty i nie degradują stawów. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianW Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu Dzięki za odp. Pytam z czystej ciekawości. Jakiś czas temu się spierałem ze szwagrem w tej kwestii. On kawał chłopa, ze 110kg pewnie około 185 wzrostu. Ja przy nim jak chłopaczek... Twierdził że waga nie ma przy wyciskaniu aż takiego znaczenia. Ja myślę że zarówno waga jak i wzrost mają duże znaczenie. Wzrost za którym z reguły idzie długość rąk czyli dźwignia. Jeśli się mylę to mnie poprawcie. Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 23 godziny temu, tarpan napisał: Jakie slalomki polecacie 165 cm? Pytanie czy jest sens iść w komórki? Jeśli się nie jeździ raczej na tyczkach, nie ma sensu? I pytanie czy macie jakiś sklep internetowy do polecenia/bądz stacjonarny? Komórki i tylko one 😜 dla każdego sprawnego narciarza, to że tylko dla zawodników jest mitem. Są to najlepiej skonstruowane narty na cały dzień jazdy 👍 co niektórzy negują, od 20 lat tylko takie SL użytkuje i polecam . Firma raczej nie ma znaczenia ale moim ostatnim odkryciem jest Dynastar Fis wybitna narta, jestem zwykłym użytkownikiem stoków żadnych tyczek. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 13 minut temu, AdrianW napisał: Dzięki za odp. Pytam z czystej ciekawości. Jakiś czas temu się spierałem ze szwagrem w tej kwestii. On kawał chłopa, ze 110kg pewnie około 185 wzrostu. Ja przy nim jak chłopaczek... Twierdził że waga nie ma przy wyciskaniu aż takiego znaczenia. Ja myślę że zarówno waga jak i wzrost mają duże znaczenie. Wzrost za którym z reguły idzie długość rąk czyli dźwignia. Jeśli się mylę to mnie poprawcie. Pozdro To niech szwagier zredukuje wagę do 80kg, i wystartuje do zawodów w wyciskaniu w kategorii +140kg. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edwin Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu (edytowane) 18 minut temu, AdrianW napisał: Dzięki za odp. Pytam z czystej ciekawości. Jakiś czas temu się spierałem ze szwagrem w tej kwestii. On kawał chłopa, ze 110kg pewnie około 185 wzrostu. Ja przy nim jak chłopaczek... Twierdził że waga nie ma przy wyciskaniu aż takiego znaczenia. Ja myślę że zarówno waga jak i wzrost mają duże znaczenie. Wzrost za którym z reguły idzie długość rąk czyli dźwignia. Jeśli się mylę to mnie poprawcie. Pozdro Powiem tak, dobitnie- na chuj dźwigać takie ciężary jeśli nie startuje się w zawodach (żeby się pochwalić kolegom i niszczyć swoje zdrowie) jeśli celem jest poprawa sylwetki można to robić na 50% mniejszych ciężarach z odpowiednią techniką efekty i wytrzymałosc znacznie lepsze , a zwłaszcza dla zdrowia. I jak w prawie każdym sporcie,nie siła,a technika się liczy,ale to wyższa szkoła jazdy.. Edytowane 1 godzinę temu przez Edwin 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzegorzKo Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu (edytowane) 8 minut temu, Edwin napisał: Powiem tak, dobitnie- na chuj dźwigać takie ciężary jeśli nie startuje się w zawodach (żeby się pochwalić kolegom i niszczyć swoje zdrowie) jeśli celem jest poprawa sylwetki można to robić na 50% mniejszych ciężarach z odpowiednią techniką efekty i wytrzymałosc znacznie lepsze , a zwłaszcza dla zdrowia. Dopóki ćwiczenie jest wykonywane poprawnie technicznie jest bezpiecznie. Powinno się wykonywać serie treningowe do 80-85% masymalnego ciężaru w jednym powtórzeniu. Od pewnego etapu nie da się budować siły machając ciężarami 50% maksymalnego cieżaru. Raz w roku można sprawdzić ten maksymalny cieżar na powtórzenie nie ma nic w tym złego. Bardziej o zdrowię powinny się martwić osoby, które niczego nie dzwigają tylko siedzą przed komputerem całymi dniami oraz noszą zbędny balast, to bardziej obciąża kręgosłup i stawy 🙂 Edytowane 1 godzinę temu przez GrzegorzKo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 1 minutę temu, Edwin napisał: Powiem tak, dobitnie- na chuj dźwigać takie ciężary jeśli nie startuje się w zawodach (żeby się pochwalić kolegom i niszczyć swoje zdrowie) jeśli celem jest poprawa sylwetki można to robić na 50% mniejszych ciężarach z odpowiednią techniką efekty i wytrzymałosc znacznie lepsze , a zwłaszcza dla zdrowia. Cześć Jasne i oczywiste. Ale chyba celem są ciężary same w sobie po prostu. Wiesz dla mnie na przykład w jeździe na rowerze ważna jest sama jazda jako taka - reszta nie ma znaczenia. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianW Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu (edytowane) 16 minut temu, Edwin napisał: Powiem tak, dobitnie- na chuj dźwigać takie ciężary jeśli nie startuje się w zawodach (żeby się pochwalić kolegom i niszczyć swoje zdrowie) jeśli celem jest poprawa sylwetki można to robić na 50% mniejszych ciężarach z odpowiednią techniką efekty i wytrzymałosc znacznie lepsze , a zwłaszcza dla zdrowia. Nie w tym rzecz. Chodzi o to że jak taki wielki chłop jak grimson wyciska np 130kg to nie robi to takiego wrażenia jak chłopaczek 70-pare kilo który wyciska 115kg. A wychodzi na to że to ten sam pułap. Nikomu nic nie ujmując, nie mam więcej pytań. Życzę jak najmniej kontuzji 😉 Pozdro Edytowane 1 godzinę temu przez AdrianW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edwin Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 3 minuty temu, GrzegorzKo napisał: Od pewnego etapu nie da się budować siły machając ciężarami 50% maksymalnego cieżaru. Raz w rok A gdzie napisałem o budowaniu siły. Zawsze byłem przekonany, że kulturystyka polega na rzeźbieniu ciała,od ciężarów są inne dyscypliny. Chcesz szybkie efekty w siłę ,zastosuj starą sprawdzoną metodę uderzeniową Weidera😄 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianW Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 5 minut temu, Edwin napisał: A gdzie napisałem o budowaniu siły. Zawsze byłem przekonany, że kulturystyka polega na rzeźbieniu ciała,od ciężarów są inne dyscypliny. Chcesz szybkie efekty w siłę ,zastosuj starą sprawdzoną metodę uderzeniową Weidera😄 Tudzież poproś o pomoc teścia...😎 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 6 minut temu, Edwin napisał: A gdzie napisałem o budowaniu siły. Zawsze byłem przekonany, że kulturystyka polega na rzeźbieniu ciała,od ciężarów są inne dyscypliny. Chcesz szybkie efekty w siłę ,zastosuj starą sprawdzoną metodę uderzeniową Weidera😄 Tutaj jest fajny przykład. 75 lat, jak nie więcej, gość dalej startuje w zawodach kulturystycznych. Pewnie spojrzenia miłych pań na plaży- bezcenne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzegorzKo Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 4 minuty temu, Edwin napisał: A gdzie napisałem o budowaniu siły. Zawsze byłem przekonany, że kulturystyka polega na rzeźbieniu ciała,od ciężarów są inne dyscypliny. Chcesz szybkie efekty w siłę ,zastosuj starą sprawdzoną metodę uderzeniową Weidera😄 Ale nikt słowem nie wspomniał o kulturystyce oraz rzeźbieniu ciała. Ba to totalnie nie ma sensu co napisałeś bo rzeźbienie to zmiejszanie poziomu tkanki tłuszczowej, aby wyeksponować posiadane mięśnie, które trzeba wcześniej zbudować. Mieśnie się buduje w uproszczeniu dając im impusl treningiem siłowym, dostarczając substancje odżywcze oraz odpowiednio regenerując. Samo machanie cieżarami nie ma nic do rzeźbienia bo tkankę tłuszczową zmiejsza się jedynie poprez diete, a na redukcji regularne ćwiczenie jedynie daje bodziec organizmowi, że potrzebujesz tkanki mieśniowej więc energię bierze z tkanki tłuszczowej. Od początku gadaliśmy o treningu pod narty, a koledzy gadali o wyciskaniu samym w sobie, a nie kulturystyce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edwin Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 2 minuty temu, AdrianW napisał: Chodzi o to że jak taki wielki chłop jak grimson wyciska np 130kg to nie robi to takiego wrażenia jak chłopaczek 70-pare kilo który wyciska 115kg. A wychodzi na to że Wydaje mi się, że ten chłopaczek jest dużo silniejszy,a wystarczy to przełożyć na ilość powtórzeń na drążku. Na pewno jesteś lepszy. Dla informacji zacząłem bawić się w kulturystykę mając 15 lat ,czyli jakieś 41 lat temu, trochę lat to trwało otwieraliśmy pierwszą siłownie w mieście,a były to czasy ,że mało kto słyszał o kulturystyce. Wytrenowane wielu chłopaków i dziewczyna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzegorzKo Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 2 minuty temu, grimson napisał: Tutaj jest fajny przykład. 75 lat, jak nie więcej, gość dalej startuje w zawodach kulturystycznych. Pewnie spojrzenia miłych pań na plaży- bezcenne. Wybacz to jest lepsze 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 5 minut temu, GrzegorzKo napisał: Wybacz to jest lepsze 🙂 Znam. Jan Luka obecnie targa w martwym w okolicach 220kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edwin Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 6 minut temu, GrzegorzKo napisał: Ale nikt słowem nie wspomniał o kulturystyce oraz rzeźbieniu ciała. Ba to totalnie nie ma sensu co napisałeś bo rzeźbienie to zmiejszanie poziomu tkanki tłuszczowej, aby wyeksponować posiadane mięśnie, które trzeba wcześniej zbudować. Mieśnie się buduje w uproszczeniu dając im impusl treningiem siłowym, dostarczając substancje odżywcze oraz odpowiednio regenerując. Samo machanie cieżarami nie ma nic do rzeźbienia bo tkankę tłuszczową zmiejsza się jedynie poprez diete, a na redukcji regularne ćwiczenie jedynie daje bodziec organizmowi, że potrzebujesz tkanki mieśniowej więc energię bierze z tkanki tłuszczowej. Od początku gadaliśmy o treningu pod narty, a koledzy gadali o wyciskaniu samym w sobie, a nie kulturystyce. Nie było tematu, myślałem że ćwiczy się dla zdrowia i ładnej sylwetki,rzeźbienie to przenośnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzegorzKo Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu (edytowane) 37 minut temu, Edwin napisał: Powiem tak, dobitnie- na chuj dźwigać takie ciężary jeśli nie startuje się w zawodach (żeby się pochwalić kolegom i niszczyć swoje zdrowie) jeśli celem jest poprawa sylwetki można to robić na 50% mniejszych ciężarach z odpowiednią techniką efekty i wytrzymałosc znacznie lepsze , a zwłaszcza dla zdrowia. I jak w prawie każdym sporcie,nie siła,a technika się liczy,ale to wyższa szkoła jazdy.. A niebezpieczne to jest takie coś 🙂 Tutaj dużych cieżarów nie ma 😄 Edytowane 1 godzinę temu przez GrzegorzKo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 2 minuty temu, GrzegorzKo napisał: A nie bezpieczne to jest takie coś 🙂 Tutaj dużych cieżarów nie ma 😄 Znam typa z YT. Ostatnio mial drame jak wyciskał na klatę 100kg, i zaliczył faila. Generalnie pozytywny koleś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi