Gabrik Napisano wczoraj o 10:32 Udostępnij Napisano wczoraj o 10:32 I swoje deski mają https://forszty.pl/ 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rulez Napisano wczoraj o 13:28 Udostępnij Napisano wczoraj o 13:28 Jest gdzieś cennik ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabrik Napisano wczoraj o 13:37 Autor Udostępnij Napisano wczoraj o 13:37 8 minut temu, rulez napisał: Jest gdzieś cennik ? Zakładka katalog, ceny jak mojej ulubionej marki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano wczoraj o 13:52 Udostępnij Napisano wczoraj o 13:52 13 minut temu, Gabrik napisał: Zakładka katalog, ceny jak mojej ulubionej marki. a co to za marka w cenach między 5 i 7 K ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 23 godziny temu Udostępnij Napisano 23 godziny temu 41 minut temu, Jan napisał: a co to za marka w cenach między 5 i 7 K ? Nallepsza! Nie dla afd i pisiorów bo podobno założyciel głosował na PO 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 19 godzin temu Udostępnij Napisano 19 godzin temu 4 godziny temu, Mikoski napisał: Nallepsza! Nie dla afd i pisiorów bo podobno założyciel głosował na PO To też, ale weź, tfu, czerwone są niektóre tak zajebiście... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 18 godzin temu Udostępnij Napisano 18 godzin temu Marka polska. nie pierwsza i nie ostatnia. W sumie Garbik fajny pomysł na temat historyczny, jeżeli oczywiście chciałbyś to tak traktować. Kto jeździł na metalowych Rysach ten wie, że robiliśmy znakomite narty. A Jantar... Niestety ten produkt z linku to raczej bardziej takie piwo kraftowe - wiesz o co chodzi. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruner79 Napisano 15 godzin temu Udostępnij Napisano 15 godzin temu Jak każda manufaktura, żeby przeżyć, musi windować ceny… aczkolwiek podobno świetnie wykonane z wysokiej jakości materiałów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 14 godzin temu Udostępnij Napisano 14 godzin temu 54 minuty temu, Bruner79 napisał: Jak każda manufaktura, żeby przeżyć, musi windować ceny… aczkolwiek podobno świetnie wykonane z wysokiej jakości materiałów. O ile można oceniać ze zdjęć to wyglądają świetnie. Koncept, wykonanie, materiały. Problemem rzeczywiście jest cena lokująca wyrób bardziej jako kolekcjonerski aniżeli realna konkurencja dla Armady czy Majesty. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurek_h Napisano 13 godzin temu Udostępnij Napisano 13 godzin temu (edytowane) Można założyć, że taka mała firma może nie mieć grzanej prasy. Jeśli nawet ma to powinno ich być kilka. Następnie musi mieć dla każdego modelu i każdej długości osobne foremniki i to nie po jednej sztuce. To naprawdę spore wyzwanie powodujące bardzo długi czas wytworzenia jednej pary narty. Do tego dochodzi raczej wykluczona technologia preimpregnatów więc dechy są robione ręcznie w technologii "mokrej" Paradoksalnie to najlepsza jeśli chodzi o jakość i najłatwiejsza do wdrożenia technologia ale najbardziej pracochłonna. Był taki moment w którym myślałem aby wznowić wytwarzanie Jantarów. Uznałem jednak, że nie ma to sensu finansowego ponieważ wychodziły mi zbliżone ceny jak w Forsztach, niszowa sprzedaż, duże nakłady na marketing i trudna walka z nartami które walczą w PŚ. Na rynku jest sporo nart tego typu w cenach oscylujących ok 6-7 k zł. Później okazuje się, że robi je dla większości inna marka, minimalnie zmieniając wkład do formy i napis na górze 🙂 Następnie dorabia się do tego jakąś opowieść i pomysł na marketing. Forszty są tu chlubnym wyjątkiem i można liczyć na cos naprawdę ciekawego. Jeśli siądą parametry i dopasowanie do naszej wagi i techniki może być naprawdę nieźle. Mokra technologia gwarantuje dynamikę mogącą przewyższać klubowe komórki. Zakładając, że konstruktor wie jak i potrafi zapanować nad parametrami typu rozkład sztywności i innymi to mogą być wybitne narty. Ciekaw jestem czy sam projektuje geometrię czy "zdejmuje" z innych nart tak jak to było robione w Jantarach. W każdym razie życzę firmie powodzenia. p.s. któryś z kolegów który ok. końcówki lat '70 zamówił Jantary nie chciał aby rzucały się w oczy wielkim logo. Wykombinowaliśmy skromne oklejenie fornirem. Dla żartu z tyłu zrobiliśmy niewielki napis. Fabryka Mebli Giętych Jasienica. Edytowane 13 godzin temu przez jurek_h 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabrik Napisano 6 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 6 godzin temu 6 godzin temu, jurek_h napisał: Na rynku jest sporo nart tego typu w cenach oscylujących ok 6-7 k zł. Później okazuje się, że robi je dla większości inna marka, minimalnie zmieniając wkład do formy i napis na górze 🙂 Następnie dorabia się do tego jakąś opowieść i pomysł na marketing Mam obecnie parę tego typu nart, nazwijmy to z fabryki matki. I nie dość, że dorabia się marketing, to także zwyczajnie często oszukuje. Np.mówiąc "ta sama geometria, ale inne warstwy (cieńsze, grubsze)". Pytając u źródła okazuje się, że otrzymujesz odpowiedź "Hello Paul, yes shape and constructions are the same" 6 godzin temu, jurek_h napisał: Jeśli siądą parametry i dopasowanie do naszej wagi i techniki może być naprawdę nieźle. Mokra technologia gwarantuje dynamikę mogącą przewyższać klubowe komórki. Zakładając, że konstruktor wie jak i potrafi zapanować nad parametrami typu rozkład sztywności i innymi to mogą być wybitne narty. Dzięki Jurek za udział w obalaniu legend i nieprawd narciarskich. Swoją drogą cieszy, iż nawet Tomasz Kurdziel mający spory wpływ na środowisko narciarstwa rekreacyjnego w Polsce, pozytywnie zaskoczył w tym względzie, w najnowszym NTN. "Na wszystkie nasze testy narty Head e-Race Pro dostarczane były w długości 175 cm, co dla mnie – co tu dużo ukrywać – starszego pana – stanowiło pewne wyzwanie. Choć narty podobały mi się bardzo, to jednak uważałem, że wymagają ode mnie zbyt dużo wysiłku do jazdy przez cały dzień. W ostatnim sezonie kilkukrotnie miałem okazję pojeździć przez cały dzień na tych samych nartach, ale w długości 170 cm. Za każdym razem warunki były świetne, a stok mocno zmrożony i dobrze ubity. Powiem Wam, że zakochałem się w tym modelu" Zatem wbrew wielu, rada Marcina Szafrańskiego (i nie tylko) "Na każdym modelu powinno się po prostu pojeździć przed zakupem. Gdy ktoś mnie pyta jakie narty?, Myślę o Jezu, znów? No weź i potestuj." Zwyczajnie ma sens. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabrik Napisano 6 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 6 godzin temu 17 godzin temu, Jan napisał: a co to za marka w cenach między 5 i 7 K ? Sporo teraz takich, ja miałem na myśli szwajcarskie na S. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu 7 minut temu, Gabrik napisał: Sporo teraz takich, ja miałem na myśli szwajcarskie na S. myślałem że Van Deer 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabrik Napisano 5 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 5 godzin temu Godzinę temu, Jan napisał: myślałem że Van Deer Oj Nieee, nie pijam Red...I zupełnie Van Deer nie działa na moją wyobraźnię, ale gdybym osiągnął akceptowalny przeze mnie poziom, to są trzy miejsca, które bym odwiedził i Wisła byłaby na liście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu 9 minut temu, Gabrik napisał: Oj Nieee, nie pijam Red...I zupełnie Van Deer nie działa na moją wyobraźnię, ale gdybym osiągnął akceptowalny przeze mnie poziom, to są trzy miejsca, które bym odwiedził i Wisła byłaby na liście. pewnie jak bym miał dużo kasy i chciał zaszpanować to kupił bym sobie narty Molitor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabrik Napisano 4 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 4 godziny temu 7 minut temu, Jan napisał: pewnie jak bym miał dużo kasy i chciał zaszpanować to kupił bym sobie narty Molitor. Janie, Molitor, to Stockli produkuje dla szwajcarskiej sieci sklepów, ale ponoć naprawdę z nieco "przyjaźniejszą" konstrukcją. Nie weryfikowałem jednak tej informacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruner79 Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu Godzinę temu, Jan napisał: pewnie jak bym miał dużo kasy i chciał zaszpanować to kupił bym sobie narty Molitor. Janek, mówisz - masz. Nie za miliony 😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 1 godzinę temu, Bruner79 napisał: Janek, mówisz - masz. Nie za miliony 😉 narazie nic nowego nie kupę ale kto wie jak już przestanę zjeżdżać to coś extra do spacerów po Kupuffkach może się przydać. Mam RMU z podobnym malunkiem handmade in usa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruner79 Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu E tam do spacerów. Można się zdziwić jak to dobrze jeździ 😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi