jurek_h Napisano 15 Marca Udostępnij Napisano 15 Marca (edytowane) Nie oglądałem. Sam jeździłem;) Obejrzałem Miskę na YouTube. Chyba nigdy nie widziałem jej jadącej w taki sposób. Niesamowita dynamika i walka o każdą tysięczną. Bardzo jej na tych 100 punktach zależało i udało się. Edytowane 15 Marca przez jurek_h 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 15 Marca Udostępnij Napisano 15 Marca 2 godziny temu, jurek_h napisał: Nie oglądałem. Sam jeździłem;) Obejrzałem Miskę na YouTube. Chyba nigdy nie widziałem jej jadącej w taki sposób. Niesamowita dynamika i walka o każdą tysięczną. Bardzo jej na tych 100 punktach zależało i udało się. Cześć Nie, no rozumiem, że Myślenice. Ja też byłe na rowerze - wiem może śmieszne. Ale... Koniecznie zobacz końcówkę jak gdzieś trafisz i przejazd Aicher i Shiffrin a także Germane i Dubovskiej, zwłaszcza Germane. Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paw Napisano 15 Marca Udostępnij Napisano 15 Marca Emma czy Miśka ? DH i SG tu zero dla Miśki w SL pewnie 100 punktów Shifrin GS prawie na pewno więcej punktów niż Niemka. Hm.... chciał bym żeby wygrała Aicher ale pieniądze postawił bym na Amerykankę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 16 Marca Udostępnij Napisano 16 Marca Cześć Emma Aicher jest niesamowitym talentem a przy tym - mam wrażenie - że tworzy nieco nową jakość w sensie technicznym. Wysoka pozycja, dość wąskie prowadzenie nart, uderzające zwłaszcza na odcinkach szusu gdzie wygrywa nie bardzo niską pozycją ale bardzo wąską. Przez to znakomicie wybiera teren - tu ma jakiś naturalny dar, ale wysokie stanie wyraźnie je w tym pomaga. Czy chciałbym aby wygrała AIcher, szczerze mówiąc nie wiem ale za całokształt sezonu jej się należy bo punktuje jako jedyna we wszystkich konkurencjach, co ciekawe w GS najsłabiej. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paw Napisano 16 Marca Udostępnij Napisano 16 Marca Konkurencja w GS jest najmocniejsza. Całe szczęście w sporcie nic sie nie należy ale to prawda że fajnie jak by wygrała Aichert. Ona stoi wysoko tzn ma wysoko biodra i wąsko prowadzi narty ale w DH góra ciała jest mocno dochylona co nie wpływa tak na aerodynamikę - powierzchnia czołowa narciarza może jest nawet trochę mniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano Sobota o 12:07 Udostępnij Napisano Sobota o 12:07 Cześć Laura Pirovano .... jak ktoś postawił przed sezonem to jest milionerem. Kibicowałem jej w końcówce bardzo mocno bo tak fajnie się cieszyła ze swoich sukcesów. Brawo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PTT Napisano Sobota o 18:47 Udostępnij Napisano Sobota o 18:47 Oglądałem DH Panie i Panów. Włochy górą! Paris ( w Wengen jak przyłożył z pługu na zakręcie przed wiaduktem byłem w szoku kilka lat temu) kawał chłopa i dalej jest w formie. Laura powoli do przodu i ugrała co trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano wczoraj o 13:19 Udostępnij Napisano wczoraj o 13:19 (edytowane) Shiffrin powinna rozważyć zakończenie kariery po zawodach w Lillehammer. Kompletna kompromitacja 😉. Edytowane wczoraj o 13:19 przez kordiankw 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurek_h Napisano 13 godzin temu Udostępnij Napisano 13 godzin temu W ostatnim GS pań robi się ciekawie. Po pierwszym przejeździe. Miśka 17 sta . Układ jest taki: W przypadku zwycięstwa Aicher, Miśka musi być co najmniej 15 sta aby zdobyć Wielką Kulę. Tymczasem Emma trzecia z malutką stratą i szansami na wygranie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 13 godzin temu Udostępnij Napisano 13 godzin temu (edytowane) Cześć Biorąc pod uwagę dość zaskakujące rozstrzygnięcie w GS Panów to MS powinna w drugim wypaść a Aicher wygrać i tradycji stałoby się zadość. Szkoda, że nie może być remisu bo jak Aicher wygra w MS będzie 15 to wygra jednym punktem i to byłby fajny scenariusz. Swoją drogą ciekawą sytuacją jest remis punktowy bo wtedy decydują miejsca w zawodach - najpierw wygrane, przy takiej samej ilości drugie, trzecie i tak dalej do końcowego bilansu sezonu. W niezwykle rzadkiej sytuacji gdyby te bilanse również były takie same np. w skokach o kuli decyduje losowanie a w biegach mogą zostać przyznane dwie, a jak jest w narciarstwie alpejskim? POzdro Edytowane 13 godzin temu przez Mitek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 11 godzin temu Udostępnij Napisano 11 godzin temu I pozamiatane. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurek_h Napisano 8 godzin temu Udostępnij Napisano 8 godzin temu Gratulacje. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu No to ja jak zwykle dołożę do pieca Mikaela miała słaby sezon wygrała tylko dzięki SL ,gratulacje oczywiście.Emma w przyszłym sezonie ją pozamiata 💪 jeździ wszystko i może być następną zawodniczką po Tinie Maze która wygrała przynajmniej jedne zawody w każdej konkurencji, Miśka już tego nie zrobi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 20 minut temu, Mikoski napisał: No to ja jak zwykle dołożę do pieca Mikaela miała słaby sezon wygrała tylko dzięki SL ,gratulacje oczywiście.Emma w przyszłym sezonie ją pozamiata 💪 jeździ wszystko i może być następną zawodniczką po Tinie Maze która wygrała przynajmniej jedne zawody w każdej konkurencji, Miśka już tego nie zrobi. A czego jej brakuje Damian? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurek_h Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 37 minut temu, Mikoski napisał: No to ja jak zwykle dołożę do pieca Mikaela miała słaby sezon wygrała tylko dzięki SL ,gratulacje oczywiście.Emma w przyszłym sezonie ją pozamiata 💪 jeździ wszystko i może być następną zawodniczką po Tinie Maze która wygrała przynajmniej jedne zawody w każdej konkurencji, Miśka już tego nie zrobi. Miśka także wygrała każdą konkurencję PŚ. Statystyczna prawidłowość jest inna niż piszesz. Zawsze zawodnicy o ile nie specjalizują się od początku w konkurencjach szybkich , stopniowo przechodzą ze slalomu do GS a na koniec SG i DH. Panna Mikaela jest na razie na szczycie SL. Ma jeszcze sporo czasu aby przyśpieszać jadąc coraz bardziej prosto 🙂 Zobaczymy co dalej 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu (edytowane) 29 minut temu, Mitek napisał: A czego jej brakuje Damian? Emmie już prawie niczego, spokojnej głowy i trochę szczęścia które też jest potrzebne, nawet w tym sezonie gdyby nie wypadła gdzieś tam ale to gdyby... Edytowane 2 godziny temu przez Mikoski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 4 minuty temu, jurek_h napisał: Miśka także wygrała każdą konkurencję PŚ. Statystyczna prawidłowość jest inna niż piszesz. Zawsze zawodnicy o ile nie specjalizują się od początku w konkurencjach szybkich , stopniowo przechodzą ze slalomu do GS a na koniec SG i DH. Panna Mikaela jest na razie na szczycie SL. Ma jeszcze sporo czasu aby przyśpieszać jadąc coraz bardziej prosto 🙂 Zobaczymy co dalej 😉 Wygrała każdą konkurencję ale nie w jednym sezonie ostatnia która to zrobiła to Tina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 6 minut temu, Mikoski napisał: Emmie już prawie niczego, spokojnej głowy i trochę szczęścia które też jest potrzebne, nawet w tym sezonie gdyby nie wypadła gdzieś tam ale to gdyby... Cześć I bardzo dobrze. Emma Aicher jest wyjątkowym talentem na dodatek tworzącym pewnie nowy kanon techniczny w narciarstwie sportowym. Napisałem na początku sezonu, że zdobędzie Wielką Kulę w ciągu dwóch sezonów ... i zdobędzie. Natomiast dobrze dla niej, że nie zdobyła jej teraz (np. przypadek Zrinki Ljutic) i fajnie (dla kibiców) ale nie wiem czy dla niej, że była tak blisko. Zobaczymy. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 31 minut temu, Mikoski napisał: Wygrała każdą konkurencję ale nie w jednym sezonie ostatnia która to zrobiła to Tina Cześć Przestań Damian, to statystyka. Tina Maze zupełnie inaczej rozwijała swoja karierę to był chyba jakiś większy plan. Zobacz na Shiffrin 2017 i co wygrywała i jak zaczynała karierę. W pierwszym sezonie nie wygrała tylko SG, który najbardziej ze wszystkich konkurencji bazuje na doświadczeniu. Maze z kolei miała jedna rzecz, której nie ma i nigdy nie miała Shiffrin: Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 3 minuty temu, Mitek napisał: Cześć I bardzo dobrze. Emma Aicher jest wyjątkowym talentem na dodatek tworzącym pewnie nowy kanon techniczny w narciarstwie sportowym. Napisałem na początku sezonu, że zdobędzie Wielką Kulę w ciągu dwóch sezonów ... i zdobędzie. Natomiast dobrze dla niej, że nie zdobyła jej teraz (np. przypadek Zrinki Ljutic) i fajnie (dla kibiców) ale nie wiem czy dla niej, że była tak blisko. Zobaczymy. Pozdro Gdzieś czytałem że Emma jako dziecko mieszkała w Skandynawii i na nartach codziennie terenowo jeździła do szkoły i stąd ta wszechstronność 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 1 minutę temu, Mitek napisał: Cześć Przestań Damian, to statystyka. Tina Maze zupełnie inaczej rozwijała swoja karierę to był chyba jakiś większy plan. Zobacz na Shiffrin 2017 i co wygrywała i jak zaczynała karierę. W pierwszym sezonie nie wygrała tylko SG, który najbardziej ze wszystkich konkurencji bazuje na doświadczeniu. Maze z kolei miała jedna rzecz, której nie ma i nigdy nie miała Shiffrin: Pozdro Co by nie pisać Miśka jest najwybitniejszą narciarką naszych czasów i czapki z głów za osiągnięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 1 minutę temu, Mikoski napisał: Gdzieś czytałem że Emma jako dziecko mieszkała w Skandynawii i na nartach codziennie terenowo jeździła do szkoły i stąd ta wszechstronność Ale i jakaś inna niewyuczona naturalność. Zobacz jak ona wygląda na odcinkach szusu - ja tak jadę na dojazdówkach do wyciągu, ale jest to tak logiczny działanie... Im jesteś niżej tym mniej wybierasz i tym bardziej się usztywniasz. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu Pogodzę Was Panowie - Iga Kaczmarek. Moim zdaniem, przy dalszym rozwoju, da radę regularnie wchodzić do top 30. A dalej to już tylko "The sky is the limit". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurek_h Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 16 minut temu, Mitek napisał: Maze z kolei miała jedna rzecz, której nie ma i nigdy nie miała Shiffrin: Pozdro Aerodynamikę? 😁 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 4 minuty temu, Mitek napisał: Ale i jakaś inna niewyuczona naturalność. Zobacz jak ona wygląda na odcinkach szusu - ja tak jadę na dojazdówkach do wyciągu, ale jest to tak logiczny działanie... Im jesteś niżej tym mniej wybierasz i tym bardziej się usztywniasz. Pozdro Ja tam się nie znam więc się wypowiem 😜 jak jest wysoko to minimalny ruchu robi robotę, będąc niżej trzeba więcej żeby wyszło to samo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi