Adam ..DUCH Napisano wczoraj o 15:01 Udostępnij Napisano wczoraj o 15:01 Ja otwieram jutro o 6 jak będę jechał do roboty. Dzisiaj trasę skończyłem w WG i do Rajczy jechałem " dołem"....bajka 💪 pusta droga, jeden zabłąkany słowak TIR em jechał a tak to rewelacja 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano wczoraj o 16:47 Udostępnij Napisano wczoraj o 16:47 1 godzinę temu, Adam ..DUCH napisał: Ja otwieram jutro o 6 jak będę jechał do roboty. Dzisiaj trasę skończyłem w WG i do Rajczy jechałem " dołem"....bajka 💪 pusta droga, jeden zabłąkany słowak TIR em jechał a tak to rewelacja Mapy google jeszcze nie pokazują nowej drogi, a jak czegoś w googlach nie ma to nie istnieje, przecież. pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano wczoraj o 17:02 Udostępnij Napisano wczoraj o 17:02 14 minut temu, brachol napisał: Mapy google jeszcze nie pokazują nowej drogi, a jak czegoś w googlach nie ma to nie istnieje, przecież. pozdro Kiepsko szukałeś 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano wczoraj o 17:17 Udostępnij Napisano wczoraj o 17:17 14 minut temu, kordiankw napisał: Kiepsko szukałeś Może kiepsko, ale Google Maps nadal nie pokazuje tej trasy (przynajmniej w wersji na kompa). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam ..DUCH Napisano wczoraj o 17:23 Udostępnij Napisano wczoraj o 17:23 5 minut temu, brachol napisał: Może kiepsko, ale Google Maps nadal nie pokazuje tej trasy (przynajmniej w wersji na kompa). Rano pojadę na navi gogle i się okaże?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano wczoraj o 17:55 Udostępnij Napisano wczoraj o 17:55 (edytowane) 45 minut temu, brachol napisał: Może kiepsko, ale Google Maps nadal nie pokazuje tej trasy (przynajmniej w wersji na kompa). Wygodniej zainstalować w aucie smartfona niż komputer stacjonarny 🤣, a Google Maps na IPhone ma już zaktualizowane mapy 😄, a na Android nie 🤣 Edytowane wczoraj o 18:03 przez kordiankw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 23 godziny temu Udostępnij Napisano 23 godziny temu 2 godziny temu, Adam ..DUCH napisał: Rano pojadę na navi gogle i się okaże?? Nie wierzysz? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam ..DUCH Napisano 22 godziny temu Udostępnij Napisano 22 godziny temu 6 minut temu, Mitek napisał: Nie wierzysz? Wiara nie ma z tym nic wspólnego. Ja, ty i większość chłopaków jesteśmy z epoki mapy i kompasu 😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 22 godziny temu Udostępnij Napisano 22 godziny temu (edytowane) 2 godziny temu, Adam ..DUCH napisał: Wiara nie ma z tym nic wspólnego. Ja, ty i większość chłopaków jesteśmy z epoki mapy i kompasu 😁 Cześć No to jeszcze ze dwa lata będziesz jeździł dołem, zanim wydrukują aktualną drogówkę. 🙂 Pozdro Edytowane 20 godzin temu przez Mitek 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurek_h Napisano 21 godzin temu Udostępnij Napisano 21 godzin temu 3 godziny temu, kordiankw napisał: Wygodniej zainstalować w aucie smartfona niż komputer stacjonarny 🤣, a Google Maps na IPhone ma już zaktualizowane mapy 😄, a na Android nie 🤣 Możesz z iPhone w CarPlay ustawić adres docelowy w mapach Google głosowo? ( np. Szczebrzeszyn ul. Szczęśliwicka piętnaście? ) Możesz CarPlay podyktować i wysłać głosowo SMS? ( do Brzęczyszczykiewicza? ) Możesz w CarPlay głosowo poprosić o wybranie konkretnego numeru telefony z książki i zadzwonić? ( do Brzęczyszczykiewicza ? Wszystko bez zdejmowania rąk z kierownicy. Piszę z Macbooka Pro, sprzęt audio steruję iPadem ale Apple musi czekać na zaszczyt kupienia przeze mnie iPhone z powodu durnej Siri i wykastrowania sprzętu z 40% dostępnych poza polską przydatnych "drobiazgów". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 21 godzin temu Udostępnij Napisano 21 godzin temu 2 minuty temu, jurek_h napisał: Możesz z iPhone w CarPlay ustawić adres docelowy w mapach Google głosowo? ( np. Szczebrzeszyn ul. Szczęśliwicka piętnaście? ) Możesz CarPlay podyktować i wysłać głosowo SMS? ( do Brzęczyszczykiewicza? ) Możesz w CarPlay głosowo poprosić o wybranie konkretnego numeru telefony z książki i zadzwonić? ( do Brzęczyszczykiewicza ? Wszystko bez zdejmowania rąk z kierownicy. Piszę z Macbooka Pro, sprzęt audio steruję iPadem ale Apple musi czekać na zaszczyt kupienia przeze mnie iPhone z powodu durnej Siri i wykastrowania sprzętu z 40% dostępnych poza polską przydatnych "drobiazgów". Cześć Durna Siri jest durna wielce - sprawdzone. iPhone to niestety bardzo przeszacowane badziewie. Na cztery telefony w domu tylko Amelka używa iPhone'a i ilość interwencji serwisowych jest dwa razy większa niż przy wszystkich pozostałych urządzeniach. Ale za to dwa razy dostałem nowego w ramach reklamacji - może stąd te ceny. Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 20 godzin temu Udostępnij Napisano 20 godzin temu 23 minuty temu, Mitek napisał: Durna Siri jest durna wielce - sprawdzone. iPhone to niestety bardzo przeszacowane badziewie. Jeśli angielski jest twoim pierwszym językiem to siri jest ok.. w wypadku innym bywa różnie ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 20 godzin temu Udostępnij Napisano 20 godzin temu Cześć No niestety nie udało mi się tak dobrze. Moim pierwszym językiem jest polski i w takiej też wersji miałem okazje obserwować działanie Siri. Najważniejsze, że ma adoratorów... Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurek_h Napisano 20 godzin temu Udostępnij Napisano 20 godzin temu (edytowane) 11 minut temu, Lexi napisał: Jeśli angielski jest twoim pierwszym językiem to siri jest ok.. w wypadku innym bywa różnie ... Jak jest po angielsku Brzęczyszczykiewicz albo Szczęśliwicka? p.s. pisałem o sensie iPhone w Polsce. Kosztuje tyle samo co wszędzie indziej a 40 % funkcji nie obsługuje. Odnośnie zaimplementowania Ai ,Apple nawet nie próbował w 17- setce się ośmieszać. Pewnie zauważyłeś jak wkurzające pisane są dziś wszelkiej jakości wiadomości. Zanim przejdziemy do tytułowego sedna musimy przedrzeć się przez dziesiątki bezwartościowych zdań. W np. Samsungu pod artykułem naciskasz przycisk "streść" i masz na tacy o co właściwie chodzi. Spróbuj z Siri w dowolnym języku 🙂 Nie mam aż tak radykalnego zdania o iPhone jak Mitek ale w telefonie oprócz dzwonienia cenię sobie bezpieczeństwo za kierownicą jakie daje Android Auto. Edytowane 20 godzin temu przez jurek_h 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 20 godzin temu Udostępnij Napisano 20 godzin temu 7 minut temu, jurek_h napisał: Jak jest po angielsku Brzęczyszczykiewicz albo Szczęśliwicka? p.s. pisałem o sensie iPhone w Polsce. Kosztuje tyle samo co wszędzie indziej a 40 % funkcji nie obsługuje. Odnośnie zaimplementowania Ai ,Apple nawet nie próbował w 17- setce się ośmieszać. Nie mam aż tak radykalnego zdania o iPhone jak Mitek ale w telefonie oprócz dzwonienia cenię sobie bezpieczeństwo za kierownicą jakie daje Android Auto. Cześć Radykalizm mojego osądu nie wynika z głębokiej wiedzy a jedynie ze specyfiki wypowiedzi stymulowanej ilością kurew słanych podczas korzystania z Siri. Natomiast bardzo podoba mi się zdanie: "...w telefonie oprócz dzwonienia cenię sobie bezpieczeństwo za kierownicą jakie daje Android Auto." Rozumiem, że myślisz o czymś konkretnym, o jakichś właściwościach czy coś, bo mnie bezpieczeństwo za kierownicą to jedynie moja odpowiedzialność w 100%. Ppzdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurek_h Napisano 20 godzin temu Udostępnij Napisano 20 godzin temu (edytowane) 7 minut temu, Mitek napisał: Cześć Radykalizm mojego osądu nie wynika z głębokiej wiedzy a jedynie ze specyfiki wypowiedzi stymulowanej ilością kurew słanych podczas korzystania z Siri. Natomiast bardzo podoba mi się zdanie: "...w telefonie oprócz dzwonienia cenię sobie bezpieczeństwo za kierownicą jakie daje Android Auto." Rozumiem, że myślisz o czymś konkretnym, o jakichś właściwościach czy coś, bo mnie bezpieczeństwo za kierownicą to jedynie moja odpowiedzialność w 100%. Ppzdro To wszystko o co prosiłem tendencyjnie Witka Android Auto robi od niechcenia. Mówisz Ok. google i prowadź do ..................... I masz ustawioną nawigację. Niczego poza kierownicą nie dotykasz. Pozostałe pytania podobnie. Edytowane 20 godzin temu przez jurek_h 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 20 godzin temu Udostępnij Napisano 20 godzin temu A jak sobie radzisz w samochodzie, który ma szyby na korbkę? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurek_h Napisano 20 godzin temu Udostępnij Napisano 20 godzin temu (edytowane) 5 minut temu, Mitek napisał: A jak sobie radzisz w samochodzie, który ma szyby na korbkę? Mówię OK. Google. Opuść szybę 🤣 I dupa. Może tu jest przewaga Siri i potrafi ? Edytowane 20 godzin temu przez jurek_h 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 19 godzin temu Udostępnij Napisano 19 godzin temu (edytowane) 12 godzin temu, Mitek napisał: Najważniejsze, że ma adoratorów... ...Nie używam siri (nie rozumie mnie) i nie hołubie jakoś iphona chociaż używam takowego bo mam za darmo..miałem kiedyś taką fajną "cegłe" (chińczyk sprzedawany w Czechach) która po naładowaniu wytrzymywała miesiąc .. z czułością wspominam Edytowane 8 godzin temu przez Lexi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 14 godzin temu Udostępnij Napisano 14 godzin temu (edytowane) 6 godzin temu, jurek_h napisał: To wszystko o co prosiłem tendencyjnie Witka Android Auto robi od niechcenia. Mówisz Ok. google i prowadź do ..................... I masz ustawioną nawigację. Niczego poza kierownicą nie dotykasz. Pozostałe pytania podobnie. Mam służbowego iPhone i prywatnego Android. Używam obu, osobiście preferuję iPhone, ale żona i córka wolą Android. Z iPhone siadam do auta i nie muszę nic robić aby połączył się z Car Play. Android muszę połączyć po kablu 🤣. To fakt, że Siri ma problem z wyszukaniem polsko brzmiących nazw i adresów. Mnie to nie przeszkadza, bo zwykle miejsce docelowe ustawiam przed rozpoczęciem podróży. Ps. A wracając do meritum, czyli aktualizacji map, od którego zaczęła się dyskusja, to waze na jednym i drugim systemie ma zaktualizowane dane, targeo również. Tylko Google Map nie zdążył na Android. Nie sprawdzałem Yanosika. Edytowane 14 godzin temu przez kordiankw 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 13 godzin temu Udostępnij Napisano 13 godzin temu (edytowane) 7 godzin temu, Mitek napisał: Cześć Durna Siri jest durna wielce - sprawdzone. iPhone to niestety bardzo przeszacowane badziewie. Na cztery telefony w domu tylko Amelka używa iPhone'a i ilość interwencji serwisowych jest dwa razy większa niż przy wszystkich pozostałych urządzeniach. Ale za to dwa razy dostałem nowego w ramach reklamacji - może stąd te ceny. Pozdro Ceny iPhone nie różnią się znacząco od cen np. topowych Samsungow. Mam już chyba piątego iPhone i jak dotąd, z żadnym nie miałem problemów, a wymieniałem na nowszy model, bo mam taką możliwość co trzy lata. Chociaż obecną 13 używam już cztery lata i nie wymieniam, bo mi pasuje i nadal chodzi bezproblemowo. Edytowane 13 godzin temu przez kordiankw 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 13 godzin temu Udostępnij Napisano 13 godzin temu 6 godzin temu, jurek_h napisał: To wszystko o co prosiłem tendencyjnie Witka Android Auto robi od niechcenia. Niczego poza kierownicą nie dotykasz. Pozostałe pytania podobnie. A jak sobie radzisz jeżdżąc autem ze skrzynią biegów manualną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam ..DUCH Napisano 11 godzin temu Udostępnij Napisano 11 godzin temu Jak na razie w "lesie"😁 1 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 11 godzin temu Udostępnij Napisano 11 godzin temu (edytowane) 2 godziny temu, kordiankw napisał: Ceny iPhone nie różnią się znacząco od cen np. topowych Samsungow. Mam już chyba piątego iPhone i jak dotąd, z żadnym nie miałem problemów, a wymieniałem na nowszy model, bo mam taką możliwość co trzy lata. Chociaż obecną 13 używam już cztery lata i nie wymieniam, bo mi pasuje i nadal chodzi bezproblemowo. Podobnie. Można wiele powiedzieć złego na temat Apple ale nie za są zawodne. Amelka Mitka jest problemem nie iPhone. Nawiasem mówiąc mam mini, pięć lat bez problemów. Ale fanem to jestem iPada, w wersji Air, także MacBooka Aira... mam już drugiego pierwszy wytrzymał 10 lat i... nadal działa. PS. Żona także na Androidzie choć ma w końcu iPada, z pracy jej kupili. W Passacie Car Play nie mam, ale dogaduje się bezproblemowo i bezdotykowo. A Siri tylko czeka aby mnie wyratować spod lawiny... czy wypadku drogowego;-) Edytowane 11 godzin temu przez star Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurek_h Napisano 10 godzin temu Udostępnij Napisano 10 godzin temu (edytowane) Witek sprytnie udaje, że nie rozumie o czym piszę 🙂 Poniżej mój pierwszy iMac. Listopad 1998. Kosztował wtedy ok. 8600 złotych co było za komputer kwotą astronomiczną. Służył mi bardzo długo. Moja opinia o sprzętach Apple: Tablet na świecie jest tylko jeden i to jest iPad. Reszta nie nadaje się do używania praktycznie z każdego powodu. Jak ktoś nie wierzy niech pobawi się iPadem dwa dni i pogadamy. W świecie audio i ogólnie tylko to działa jak należy. Jedno zastrzeżenie : ogólnie nie lubię tabletów . Dla mnie są nieergonomiczne. Laptop dla mnie ponownie nie ma alternatywy. MacBook Pro czy Air to standard sam dla siebie pod każdym względem. Każdy jakiego miałem był używany po ok. 8 lat. Na dziś ceny MacBooków są wręcz atrakcyjne w porównaniu do możliwości, komfortu obsługi, ogólnej jakości i starzenia się. Najlepszy w tym wszystkim jest standard software narzucany przez Apple. np. Profi oprogramowanie do pomiarów audio na PC zanim cokolwiek zrobi, po każdym uruchomieniu wymaga kilku ustawień w wielu miejscach. Wyniki graficzne pomiaru nie nadają się do publikacji i trzeba je pracowicie przerabiać. Odpowiednik na Mac po włączeniu "woła" dużym przyciskiem "zmierz" Klikamy i gotowe. Pomimo tej prostoty można zrobić wszystko to samo co w PC. Wykresy pomiarów są dowolnie w banalny sposób dostosowywane do potrzeb. To po prostu inny świat. No i na koniec iPhone. iPhone ...............niech na mnie czeka, może kiedyś 🙂 Edytowane 9 godzin temu przez jurek_h 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi