Skocz do zawartości

Już nie bawem dużo szybciej i wygodniej na Zwardoń

lubeckim

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, Adam ..DUCH napisał:

Ja otwieram jutro o 6 jak będę jechał do roboty. Dzisiaj trasę skończyłem w WG i do Rajczy jechałem " dołem"....bajka 💪 pusta droga, jeden zabłąkany słowak TIR em jechał a tak to rewelacja

Mapy google jeszcze nie pokazują nowej drogi, a jak czegoś w googlach nie ma to nie istnieje, przecież.

pozdro

• Haha 1

45 minut temu, brachol napisał:

Może kiepsko, ale Google Maps nadal nie pokazuje tej trasy (przynajmniej w wersji na kompa).

Wygodniej zainstalować w aucie smartfona niż komputer stacjonarny 🤣, a Google Maps na IPhone ma już zaktualizowane mapy 😄, a na Android nie 🤣

Screenshot_2025-10-23-20-01-31-34_3d9111e2d3171bf4882369f490c087b4.jpg

Edytowane przez kordiankw

2 godziny temu, Adam ..DUCH napisał:

Wiara nie ma z tym nic wspólnego. Ja, ty i większość chłopaków jesteśmy z epoki mapy i kompasu 😁

Cześć

No to jeszcze ze dwa lata będziesz jeździł dołem, zanim wydrukują aktualną drogówkę. 🙂

Pozdro

Edytowane przez Mitek
  • Haha 2

3 godziny temu, kordiankw napisał:

Wygodniej zainstalować w aucie smartfona niż komputer stacjonarny 🤣, a Google Maps na IPhone ma już zaktualizowane mapy 😄, a na Android nie 🤣

Możesz z iPhone w CarPlay ustawić adres docelowy w mapach Google głosowo?  ( np. Szczebrzeszyn ul. Szczęśliwicka piętnaście? )

Możesz  CarPlay podyktować i wysłać głosowo  SMS? ( do Brzęczyszczykiewicza? )

Możesz w CarPlay  głosowo poprosić o wybranie konkretnego numeru telefony z książki i zadzwonić? ( do Brzęczyszczykiewicza ? 

Wszystko bez zdejmowania rąk z kierownicy.

Piszę z Macbooka Pro, sprzęt audio steruję iPadem ale Apple musi czekać na zaszczyt kupienia przeze mnie iPhone z powodu durnej Siri i wykastrowania sprzętu z 40% dostępnych poza polską przydatnych "drobiazgów".

• Like 1

2 minuty temu, jurek_h napisał:

Możesz z iPhone w CarPlay ustawić adres docelowy w mapach Google głosowo?  ( np. Szczebrzeszyn ul. Szczęśliwicka piętnaście? )

Możesz  CarPlay podyktować i wysłać głosowo  SMS? ( do Brzęczyszczykiewicza? )

Możesz w CarPlay  głosowo poprosić o wybranie konkretnego numeru telefony z książki i zadzwonić? ( do Brzęczyszczykiewicza ? 

Wszystko bez zdejmowania rąk z kierownicy.

Piszę z Macbooka Pro, sprzęt audio steruję iPadem ale Apple musi czekać na zaszczyt kupienia przeze mnie iPhone z powodu durnej Siri i wykastrowania sprzętu z 40% dostępnych poza polską przydatnych "drobiazgów".

Cześć

Durna Siri jest durna wielce - sprawdzone. iPhone to niestety bardzo przeszacowane badziewie. Na cztery telefony w domu tylko Amelka używa iPhone'a i ilość interwencji serwisowych jest dwa razy większa niż przy wszystkich pozostałych urządzeniach. Ale za to dwa razy dostałem nowego w ramach reklamacji - może stąd te ceny.

Pozdro

11 minut temu, Lexi napisał:

Jeśli angielski jest twoim pierwszym językiem to siri jest ok.. w wypadku innym bywa różnie ... 

Jak jest po angielsku Brzęczyszczykiewicz albo Szczęśliwicka?

p.s. pisałem o sensie iPhone w Polsce.

Kosztuje tyle samo co wszędzie indziej a 40 % funkcji nie obsługuje.

Odnośnie zaimplementowania Ai ,Apple nawet nie próbował w 17- setce się ośmieszać.

Pewnie zauważyłeś jak wkurzające pisane są dziś wszelkiej jakości wiadomości.

Zanim przejdziemy do tytułowego sedna musimy przedrzeć się przez dziesiątki bezwartościowych zdań.

W np. Samsungu pod artykułem naciskasz przycisk "streść" i masz na tacy o co właściwie chodzi.

Spróbuj z Siri w dowolnym języku 🙂

Nie mam aż tak radykalnego zdania o iPhone jak Mitek ale w telefonie oprócz dzwonienia cenię sobie bezpieczeństwo za kierownicą jakie daje Android Auto.

Edytowane przez jurek_h
  • Like 1

7 minut temu, jurek_h napisał:

Jak jest po angielsku Brzęczyszczykiewicz albo Szczęśliwicka?

p.s. pisałem o sensie iPhone w Polsce.

Kosztuje tyle samo co wszędzie indziej a 40 % funkcji nie obsługuje.

Odnośnie zaimplementowania Ai ,Apple nawet nie próbował w 17- setce się ośmieszać.

Nie mam aż tak radykalnego zdania o iPhone jak Mitek ale w telefonie oprócz dzwonienia cenię sobie bezpieczeństwo za kierownicą jakie daje Android Auto.

Cześć

Radykalizm mojego osądu nie wynika z głębokiej wiedzy a jedynie ze specyfiki wypowiedzi stymulowanej ilością kurew słanych podczas korzystania z Siri.

Natomiast bardzo podoba mi się zdanie:

"...w telefonie oprócz dzwonienia cenię sobie bezpieczeństwo za kierownicą jakie daje Android Auto."

Rozumiem, że myślisz o czymś konkretnym, o jakichś właściwościach czy coś, bo mnie bezpieczeństwo za kierownicą to jedynie moja odpowiedzialność w 100%.

Ppzdro

7 minut temu, Mitek napisał:

Cześć

Radykalizm mojego osądu nie wynika z głębokiej wiedzy a jedynie ze specyfiki wypowiedzi stymulowanej ilością kurew słanych podczas korzystania z Siri.

Natomiast bardzo podoba mi się zdanie:

"...w telefonie oprócz dzwonienia cenię sobie bezpieczeństwo za kierownicą jakie daje Android Auto."

Rozumiem, że myślisz o czymś konkretnym, o jakichś właściwościach czy coś, bo mnie bezpieczeństwo za kierownicą to jedynie moja odpowiedzialność w 100%.

Ppzdro

To wszystko o co prosiłem tendencyjnie Witka Android Auto robi od niechcenia.

Mówisz Ok. google i prowadź do .....................

I masz ustawioną nawigację.

Niczego poza kierownicą nie dotykasz.

Pozostałe pytania podobnie.

Edytowane przez jurek_h
  • Like 1

49 minut temu, Mitek napisał:

Najważniejsze, że ma adoratorów...

..nie pierdol Mitek - znasz mnie.....Nie używam siri  (nie rozumie mnie) i nie hołubie jakoś iphona chociaż używam takowego bo mam za  darmo..miałem kiedyś taką fajną "cegłe" (chińczyk  sprzedawany  w Czechach) która po naładowaniu wytrzymywała miesiąc .. z czułością wspominam

6 godzin temu, jurek_h napisał:

To wszystko o co prosiłem tendencyjnie Witka Android Auto robi od niechcenia.

Mówisz Ok. google i prowadź do .....................

I masz ustawioną nawigację.

Niczego poza kierownicą nie dotykasz.

Pozostałe pytania podobnie.

Mam służbowego iPhone i prywatnego Android. Używam obu, osobiście preferuję iPhone, ale żona i córka wolą Android. Z iPhone siadam do auta i nie muszę nic robić aby połączył się z Car Play. Android muszę połączyć po kablu 🤣. To fakt, że Siri ma problem z wyszukaniem polsko brzmiących nazw i adresów. Mnie to nie przeszkadza, bo zwykle miejsce docelowe ustawiam przed rozpoczęciem podróży.

Ps. A wracając do meritum, czyli aktualizacji map, od którego zaczęła się dyskusja, to waze na jednym i drugim systemie ma zaktualizowane dane, targeo również. Tylko Google Map nie zdążył na Android. Nie sprawdzałem Yanosika.

7 godzin temu, Mitek napisał:

Cześć

Durna Siri jest durna wielce - sprawdzone. iPhone to niestety bardzo przeszacowane badziewie. Na cztery telefony w domu tylko Amelka używa iPhone'a i ilość interwencji serwisowych jest dwa razy większa niż przy wszystkich pozostałych urządzeniach. Ale za to dwa razy dostałem nowego w ramach reklamacji - może stąd te ceny.

Pozdro

Ceny iPhone nie różnią się znacząco od cen np. topowych Samsungow. Mam już chyba piątego iPhone i jak dotąd, z żadnym nie miałem problemów, a wymieniałem na nowszy model, bo mam taką możliwość co trzy lata. Chociaż obecną 13 używam już cztery lata i nie wymieniam, bo mi pasuje i nadal chodzi bezproblemowo.