kordiankw Napisano Środa o 19:54 Udostępnij Napisano Środa o 19:54 14 minut temu, Wujot2 napisał: Badania mówiły o książkach i czasopismach. Te drugie wypadały gorzej, co wytłumaczono mniejszym wysiłkiem na śledzenie wątków. Myślę, że jeszcze mniejsze formy będą jeszcze mniej pożyteczne. Ale @star się stara abyśmy mieli co czytać i trzeba to docenić! No nie powiesz mi, że w tych wtrętach nie trzeba włożyć odpowiednio dużo wysiłku, żeby zrozumieć co autor miał na myśli 😉. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianW Napisano Środa o 19:55 Autor Udostępnij Napisano Środa o 19:55 25 minut temu, Wujot2 napisał: Nie miałeś wzorców ale... Konopielka Cię zachwyciła i w jakimś stopniu zmieniła. Może spróbuj raz jeszcze! Redliński nie jest sam. Zaproponuję na przykład Haska (Przygody dobrego wojaka Szwejka). Ubaw podczas lektury i też kopalnia powiedzonek. Nie miałeś wzorców ale... pieprzyć to. Możesz się zmienić. Książki nie są tylko dla wykształciuchów. Chciałbyś aby Twoje przyszłe dzieci czytały - zacznij od siebie. Będziesz bardziej autentyczny. Przytaczając wyniki badań jak to czytanie przedłuża życie nie podałem, że wystarczy0,5 godz dziennie aby uzyskać 75% z tych dwóch lat dodatkowego życia. Jak policzysz to zobaczysz, że to się nawet samo zwraca. Dziękuję. Masz zapewne rację. Do niektórych rzeczy może po prostu trzeba dojrzeć 🙂 Mam kilka postanowień do zrealizowania w życiu jak tylko będzie mi dane się uporać z demonami przeszłości... Obiecuję że przeczytanie tego wojaka Szwejka będzie kolejnym postanowieniem 💪 Pozdrowionka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot2 Napisano Środa o 19:57 Udostępnij Napisano Środa o 19:57 (edytowane) 40 minut temu, kordiankw napisał: No nie powiesz mi, że w tych wtrętach nie trzeba włożyć odpowiednio dużo wysiłku, żeby zrozumieć co autor miał na myśli 😉. A tu się 100% zgodzę! Te potoki świadomości są całkiem niezłą zagwozdką, w dodatku przeważnie bardzo nieschematyczną. Rozwiązywanie ich podchodzi pod "teorię umysłu" jedno z kluczowych społecznych osiągnięć sapiensów, w okresie wzrostu objętości mózgu z 400 do 1200 cm3. Czyli wychodzi, że @star przedłuża nam życie! Edytowane Środa o 20:35 przez Wujot2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 22 godziny temu Udostępnij Napisano 22 godziny temu 13 godzin temu, Wujot2 napisał: Badania mówiły o książkach i czasopismach. Te drugie wypadały gorzej, co wytłumaczono mniejszym wysiłkiem na śledzenie wątków. Myślę, że jeszcze mniejsze formy będą jeszcze mniej pożyteczne. Ale @star się stara abyśmy mieli co czytać i trzeba to docenić! Śledzenie jakiegokolwiek wątku wymaga uwagi. Meandry są rozmaite, nie tylko @star ma tutaj swój udział. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 14 godzin temu Udostępnij Napisano 14 godzin temu 7 godzin temu, brachol napisał: Śledzenie jakiegokolwiek wątku wymaga uwagi. Meandry są rozmaite, nie tylko @star ma tutaj swój udział. to są specjaliści, którzy tak zmeandrują każdy temat aby napisać coś fajnego o sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 14 godzin temu Udostępnij Napisano 14 godzin temu 5 minut temu, Jan napisał: to są specjaliści, którzy tak zmeandrują każdy temat aby napisać coś fajnego o sobie Doskonała introspekcja. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 14 godzin temu Udostępnij Napisano 14 godzin temu 7 minut temu, kordiankw napisał: Doskonała introspekcja. kupiłeś sobie słownik wyrazów bliskoznacznych ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 14 godzin temu Udostępnij Napisano 14 godzin temu 3 minuty temu, Jan napisał: kupiłeś sobie słownik wyrazów bliskoznacznych ? Trzeba się było uczyć, nie musiałbyś teraz googlować 🤣 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 9 godzin temu Udostępnij Napisano 9 godzin temu 4 godziny temu, kordiankw napisał: Trzeba się było uczyć, nie musiałbyś teraz googlować 🤣 oczywiście masz rację i zajdziesz daleko Jak chodziłem do liceum to mieliśmy takiego kolegę co w każdym zdaniu używał wyrazów obcych, do niedawna był senatorem przez 3 kadencje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu (edytowane) 12 godzin temu, Jan napisał: to są specjaliści, którzy tak zmeandrują każdy temat aby napisać coś fajnego o sobie 7 godzin temu, Jan napisał: Jak chodziłem do liceum to mieliśmy takiego kolegę co w każdym zdaniu używał wyrazów obcych, do niedawna był senatorem przez 3 kadencje No i udało się przemycić wiadomość o koledze senatorze 🤣 Edytowane 2 godziny temu przez kordiankw 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 56 minut temu Udostępnij Napisano 56 minut temu 1 godzinę temu, kordiankw napisał: No i udało się przemycić wiadomość o koledze senatorze 🤣 no i jeszcze o tym że chodziłem do liceum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 44 minuty temu Udostępnij Napisano 44 minuty temu 11 minut temu, Jan napisał: no i jeszcze o tym że chodziłem do liceum Ale czy ukończyłeś, to już nie wiemy. Może należy uzupełnić tę informację 🤣. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi