Victor Napisano 10 godzin temu Udostępnij Napisano 10 godzin temu 5 minut temu, jurek_h napisał: Drugie narty na trudniejsze warunki Wbrew temu co tu czytam, jak byłem we Francji nie wszyscy jeździli tam na szerokich nartach. Podczas całego pobytu widziałem cały czas nie dość, że SL to na dodatek komórki 🙂 To były oczywiście moje i moich przyjaciół 😁 Rzeczywiście naoglądałem się tam "prawdziwego narciarstwa" i zaraz po powrocie kupiłem dechy 98mm pod butem. I co? Prawie na nich nie jeżdżę. Czasami zabieram je ze soba w ciepłe dni jak przewiduję miękkie warunki. Robię dwa przejazdy i .......do samochodu po komóry SL. Jeździ mi się na nich lżej i łatwiej. Są o wiele bardziej manewrowe i responstywne. Przypominam, że piszę o jeździe w ...ciapie. Przez większość mojego narciarskiego życia miałem jedną parę nart. Teraz , tylko z powodu chęci startu w amatorskich zawodach mam dwie pary , komórki SL i GS. p.s. zapomniałem o FR 98mm Ja do dziś w tej krótkiej mojej historii uważam że SL to najbardziej uniwersalna deska 😂 zaczynałem od sklepowej teraz weszła komórka ale praktyki/doświadczenia w szerokich praktycznie nie mam oprócz serii Q 85mm pod butem choć jest ciut za krótka i zachowuje się właśnie jak SL ( w ciapie spoko) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianW Napisano 9 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 9 godzin temu 16 minut temu, Victor napisał: Ja do dziś w tej krótkiej mojej historii uważam że SL to najbardziej uniwersalna deska 😂 zaczynałem od sklepowej teraz weszła komórka ale praktyki/doświadczenia w szerokich praktycznie nie mam oprócz serii Q 85mm pod butem choć jest ciut za krótka i zachowuje się właśnie jak SL ( w ciapie spoko) Victor, a możesz napisać jakie konkretnie komórki teraz masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 9 godzin temu Udostępnij Napisano 9 godzin temu 16 minut temu, AdrianW napisał: Victor, a możesz napisać jakie konkretnie komórki teraz masz? https://www.dynastar-lange.com/pl-en/dynastar-speed-omeglass-wc-fis-sl-factory-165-r22-skis-DANAL01000.html 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 8 godzin temu Udostępnij Napisano 8 godzin temu 1 godzinę temu, Victor napisał: Nie każdy ma tak rarytas . Dwa sezony temu kto planował narty w marcu to obszedł się smakiem . Zresztą doskonale o tym wiesz jak wyglądał zlot w Zwardoniu oczywiście pomijając aspekt towarzyski . Śniegu już praktycznie nie mieliście a był to początek marca . Cześć Kawałek znakomitej jazdy w znakomitym towarzystwie. Warunki były absolutnie bajeczne akurat. Nie wiem skąd wziąłeś opinię, że coś było nie tak..??? Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 8 godzin temu Udostępnij Napisano 8 godzin temu (edytowane) Godzinę temu, Victor napisał: https://www.dynastar-lange.com/pl-en/dynastar-speed-omeglass-wc-fis-sl-factory-165-r22-skis-DANAL01000.html widziałem na własne oczy - piękne są @Victor jak byś potrzebował szersze jak 85 to mam trochę w piwnicy Edytowane 8 godzin temu przez Jan 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu 53 minuty temu, Mitek napisał: Cześć Kawałek znakomitej jazdy w znakomitym towarzystwie. Warunki były absolutnie bajeczne akurat. Nie wiem skąd wziąłeś opinię, że coś było nie tak..??? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu Godzinę temu, Mitek napisał: Cześć Kawałek znakomitej jazdy w znakomitym towarzystwie. Warunki były absolutnie bajeczne akurat. Nie wiem skąd wziąłeś opinię, że coś było nie tak..??? Pozdro Potwierdzam - wylizany sztruksik jest wzorcem dobrych warunków tylko dla leszczy... baza o kompanija a z taką to choćby po błocie!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu 1 godzinę temu, Lexi napisał: Potwierdzam - wylizany sztruksik jest wzorcem dobrych warunków tylko dla leszczy... baza o kompanija a z taką to choćby po błocie!! rozumiem że jazda po zabłoconych oślich łączkach robi z leszcza prawdziwego narciarza 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu 48 minut temu, Jan napisał: rozumiem że jazda po zabłoconych oślich łączkach robi z leszcza prawdziwego narciarza żadna to przyjemność. chociaż na bezrybiu i rak ryba. w zakończonym sezonie na Górze Kamieńsk orczyk wiódł poprzez ubity ratrakiem śnieg, śniegową breję, błoto i trawę. Na 650m długości orczyka, wszystkie te 4 różne podkłady miały miejsce, z czego najwięcej było śniegowej breji. jakoś to moje miękkie Kastle wytrzymały, ale żebym tęsknił do takiego warunu to nie powiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi