Jan Napisano Czwartek o 18:32 Udostępnij Napisano Czwartek o 18:32 nocą trudniejsze warunki 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano Niedziela o 15:55 Udostępnij Napisano Niedziela o 15:55 Dzisiaj było kilka nastolatek w Zwardoniu z jakiegoś klubu, w gumach, a jakże, niektóre w płaszczach narciarskich, całkiem nieźle dawały przyzwoitym ciętym skrętem, z resztą jak się ogląda szkółki sportowe to jazda jest przyzwoita. Sporo też mogą powiedzieć o tym ludzie z forum, których młodzież sama startuje. Więc pesymizm do mnie nie przemawia. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rulez Napisano Niedziela o 17:01 Udostępnij Napisano Niedziela o 17:01 (edytowane) Pesymizm, może insczej. Dziś Wisła Stok, przyjeżdża szkółka, naprawdę fajnie jeździły dzieciaki, tylko co z tego jak od 8 do 10 zjechały 3-4 razy. Nawet same w kolejce mówiły, żr trochę bez sensu. Bardziej chyba chodzi też o dostępność stoków a raczej częstotliwość zjazdów treningowych. Edytowane Niedziela o 17:01 przez rulez 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano Niedziela o 17:08 Udostępnij Napisano Niedziela o 17:08 Godzinę temu, Chertan napisał: Dzisiaj było kilka nastolatek w Zwardoniu z jakiegoś klubu, w gumach, a jakże, niektóre w płaszczach narciarskich, całkiem nieźle dawały przyzwoitym ciętym skrętem, z resztą jak się ogląda szkółki sportowe to jazda jest przyzwoita. Sporo też mogą powiedzieć o tym ludzie z forum, których młodzież sama startuje. Więc pesymizm do mnie nie przemawia. a były warunki, które można nazwać trudnymi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano Poniedziałek o 10:52 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 10:52 W dniu 31.12.2025 o 16:29, AdrianW napisał: Ile już dni jesteś na nartach w tym sezonie? Tylko 17 na wolnym powietrzu ale masz szansę mnie pokonać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianW Napisano Poniedziałek o 18:58 Autor Udostępnij Napisano Poniedziałek o 18:58 Szanse zawsze są, ale aż takim optymistą nie jestem😉 Tymczasem chyba znaleźliśmy przyczynę bólu z boku piszczela. To kapeć z butów Salomona . W tym miejscu gdzie został mocniej okrojony sierpem plastik uciska na piszczel. Śledztwo w toku😆 W drugim jest podobnie ale tam nie boli. Ciężko trafić za kobiecymi dolegliwościami 🫣😅 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano Poniedziałek o 21:10 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 21:10 (edytowane) Cześć A propos instruktorów i ich kompetencji: Edytowane Poniedziałek o 21:11 przez Mitek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianW Napisano 19 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 19 godzin temu 8 godzin temu, Mitek napisał: Cześć A propos instruktorów i ich kompetencji: Cześć. I ja się na to daję nabrać. A takich jak jest więcej niestety niż takich, którzy wiedzą o co chodzi jak Ty/Wy🫤 Zajechałem na robotę a tu taki widok 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 18 godzin temu Udostępnij Napisano 18 godzin temu 54 minuty temu, AdrianW napisał: Cześć. I ja się na to daję nabrać. A takich jak jest więcej niestety niż takich, którzy wiedzą o co chodzi jak Ty/Wy🫤 Zajechałem na robotę a tu taki widok jedziesz na szkolenie z SnowShow ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herbi Napisano 17 godzin temu Udostępnij Napisano 17 godzin temu 10 godzin temu, Mitek napisał: Cześć A propos instruktorów i ich kompetencji: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 17 godzin temu Udostępnij Napisano 17 godzin temu 2 godziny temu, AdrianW napisał: Cześć. I ja się na to daję nabrać. A takich jak jest więcej niestety niż takich, którzy wiedzą o co chodzi jak Ty/Wy🫤 Zajechałem na robotę a tu taki widok Jaka długość? Ile chcą? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 17 godzin temu Udostępnij Napisano 17 godzin temu (edytowane) 44 minuty temu, herbi napisał: Cześć Miałem napisać jakiś komentarz ale może inaczej aby to coś komuś dało proszę osoby, które mogą być ewentualnymi klientami o ocenę zawartości tego filmu, tylko najlepiej w punktach. Pozdro Edytowane 16 godzin temu przez Mitek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianW Napisano 16 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 16 godzin temu 13 minut temu, Mitek napisał: Jaka długość? Ile chcą? Pozdro Poważnie pytasz?🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 16 godzin temu Udostępnij Napisano 16 godzin temu Oczywiście, to piękne narty, historyczny model z historycznym wiązaniem. Obecnie Rossignol produkuje nowoczesne modele, których szaty i nazwy są oparte na tych właśnie kolekcjach. Tylko tego nie mów. Powiedz, że kolega lubi złom. Jeżeli oczywiście jeszcze tam będziesz i ktoś chce się pozbyć. Jedna narta tez interesuje, jeżeli jest tylko jedna. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianW Napisano 16 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 16 godzin temu (edytowane) 7 minut temu, Mitek napisał: Oczywiście, to piękne narty, historyczny model z historycznym wiązaniem. Obecnie Rossignol produkuje nowoczesne modele, których szaty i nazwy są oparte na tych właśnie kolekcjach. Tylko tego nie mów. Powiedz, że kolega lubi złom. Jeżeli oczywiście jeszcze tam będziesz i ktoś chce się pozbyć. Jedna narta tez interesuje, jeżeli jest tylko jedna. Pozdro Zapraszam po drodze na działkę 😉 198cm Edytowane 16 godzin temu przez AdrianW 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 16 godzin temu Udostępnij Napisano 16 godzin temu Teraz, AdrianW napisał: Zapraszam po drodze na działkę 😉 naostrz kanty, nasmaruj i ucz się na nich jeździć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 16 godzin temu Udostępnij Napisano 16 godzin temu (edytowane) A Marker Rothomat (tutaj MR?) to jeden z lepszych patentów jakie wymyślono - w tym momencie Look Pivot (zabudowany co prawda tył ale też obrotowy)- popatrz uważane jest za najlepsze wiązania w teren.. Edytowane 16 godzin temu przez Lexi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 16 godzin temu Udostępnij Napisano 16 godzin temu 8 minut temu, AdrianW napisał: Zapraszam po drodze na działkę 😉 198cm Spotkamy się w Bałtowie albo w Kazimierzu to na nich pojeździmy. Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 16 godzin temu Udostępnij Napisano 16 godzin temu 51 minut temu, Mitek napisał: Cześć Miałem napisać jakiś komentarz ale może inaczej aby to coś komuś dało proszę osoby, które mogą być ewentualnymi klientami o ocenę zawartości tego filmu, tylko najlepiej w punktach. Pozdro Sam zacząłeś temat to wytłumacz o co chodzi, instruktorzy są Warszawy więc jeździć potrafią- nie przypuszczam że nie mają uprawnień. Ostatnio obserwowałem w L2A jak jeździli ze swoimi grupami obok grup prowadzonych przez lokalnych instruktorów i bardzo podobnie to wyglądało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej S Napisano 15 godzin temu Udostępnij Napisano 15 godzin temu 49 minut temu, Lexi napisał: A Marker Rothomat (tutaj MR?) to jeden z lepszych patentów jakie wymyślono - w tym momencie Look Pivot (zabudowany co prawda tył ale też obrotowy)- popatrz uważane jest za najlepsze wiązania w teren.. Sprzedam takie, nówka sztuka!!! Ołówki załatwicie sobie we własnym zakresie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herbi Napisano 15 godzin temu Udostępnij Napisano 15 godzin temu Ja jestem amatorem co sam pobiera lekcje, ale tem pan wg. mojejgo bardzo skromnego zdania mówi źle. 1. 0:30s Powinno być chyba: skręt równoległy długi o śladzie ciętym, ale to kosmetyka. 2. 0:45s "Wszystko co trzeba zrobić" według tego Pana, kończy się jazdą na tyłach z śladem o gigantycznym promieniu. Gdzie przeniesienie ciężaru na nartę zewnętrzną, stopniowe obniżanie sylwetki, włożenie kolan i nacisk za linią spadku stoku? No chyba, że to skrót myślowy. 3. staram sie unikać "takiego" śladu 4. 1:41s Yyyy, czyli lepiej być zrotowanym i jechać na wewnętrznej? 5. "Cyrkiel" chyba w miarę O.K. Poza pochylaniem się w przód, bo raczej dbamy o niegarbienie się i łopatki razem. 6. 3:00s Nie, nie powinien. Rczej "dwa banany" Ale to też zależy od stopnia zaawansowania. 7. "Krakowiaczek", poza lekkim chaosem chyba O.K.? 8. 4:05s tu chyba są dwie szkoły. Ja wolę gumę na kolana albo, odwrotne (od zewnątrz) naciskanie na kolano, aby mięsień wiedział co robić. Pan znów jedzie na wewnętrznej narcie. 9. 5:20s Tu nawet ja widzę jak Pan ma problem z utrzymaniem prawidłowej sylwetki. Dużo chaosu, nacisk i przejście z nart na nartę nie wtedy kiedy dtrzeba, walka o życie. Gdybym pobierał u niego lekcje, takie miał bym obiekcje. Ogólnie jeździć Pan potrafi, ale widziałem lepsze filmy instruktażowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 15 godzin temu Udostępnij Napisano 15 godzin temu Cześć No to ja mam inne zdanie - w sensie wniosku końcowego Herbi. Moim zdaniem jeździć Pan nie potrafi co pokazuje nawet stopklatka tytułowa. Dla mnie zasadnicze błędy koncepcyjne rażą strasznie - bo Herbi skupił się na ocenie detali i jako porządny narciarz jeżdżący nowocześnie ciętym ładnie powyciągał choć był delikatny. 1. Dla mnie dyskwalifikujące jest już ubranie Pana. Biodra ich układ kąty tułów - biodra - kolana w płaszczyznach czołowej i strzałkowej mają zasadnicze znacznie dla prezentacji i zrozumienia prezentacji przez kursanta. A tu kurta do pół uda i baloniaste spodnie maskujące wszystko - może celowo bo widać słabość i sztywność nawet przez ten kamuflaż. Dlatego mówi się o stroju instruktorskim - spodnie dobrze skrojone z zaszywkami na kolana aby się nie rolowały, krótka kurtka eksponująca pas biodrowy. Jak ja byłem na kursie instruktorskim to za nieodpowiedni strój się wylatywało. Jak chcesz kogoś nauczyć jeździć jak robisz wszystko aby nie widział jak to robić? 2. Koncepcja jazdy skrętem ciętym od początku czy też na zbyt wczesnym poziomie technicznym - temat poruszany wielokrotnie w czasach doktora Kuchlera i jednoznacznie zdewaluowany a jednak ciągnięty bo medialnie nośny... ... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 14 godzin temu Udostępnij Napisano 14 godzin temu Godzinę temu, Maciej S napisał: Sprzedam takie, nówka sztuka!!! Ołówki załatwicie sobie we własnym zakresie. Piszesz o Look Pivot czy Marker MR ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej S Napisano 13 godzin temu Udostępnij Napisano 13 godzin temu 27 minut temu, Lexi napisał: Piszesz o Look Pivot czy Marker MR ? MR jak na foto. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturzx Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu 11 hours ago, Jan said: instruktorzy są Warszawy więc jeździć potrafią Jestem tu względnie nowy ale często czytam Twoje odpowiedzi w podobnym tonie i nie wiem czy to ironia, trolling czy o co chodzi? Po poziomie abstrakcji obstawiałbym to pierwsze ale tak dopytuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi