Skocz do zawartości

Sezon 2025/2026

grimson

Rekomendowane odpowiedzi

18 minut temu, PaVic napisał:

Jeszcze takie info dla tych co jeżdżą bez kasku. Włosi i Austriacy będą karali za jazdę bez nich.  Także @Mitek czas kupić jeżeli nie masz a planujesz wyjazd w te kierunki alpejskie .
Tadeo jest również zdruzgotany 🤷‍♂️ choć kask ma ładny 😜

d41d4ad3-7882-445c-9719-0e27db70f970.thumb.jpeg.be42e54ba0c6c4f0a8c9fdc5eac97c27.jpeg

Raczej odpada. Może to dotyczy zawodów lub jakichś specjalnych warunków a Tadeusz robi sobie po prostu jaja.

18 minut temu, Mitek napisał:

Raczej odpada. Może to dotyczy zawodów lub jakichś specjalnych warunków a Tadeusz robi sobie po prostu jaja.

We Włoszech wszedł przepis od 1 listopada 2025 a z Austrią się rozpędziłem tu zasłyszana dyskusja bez sprawdzenia informacji w necie  ( tu mój błąd teraz doczytałem że obowiązek jest dla/ do 15 lat ) 

https://pl.euronews.com/travel/2025/11/25/we-wloszech-kaski-narciarskie-sa-obowiazkowe-dlaczego-zmieniono-prawo-i-co-oznacza-dla-tur

14 minut temu, Mitek napisał:

Jak czytam takie posty to mnie kurwa wstrząsa ograniczenie umysłowe twórcy. 

Rozumiem, że na narty chodzi do obory - bo ja wolę na stok.

A mnie choooy strzela że znowu strzelasz z dupy. Do czego niestety już się przyzwyczaiłem. Co innego, jakbyś zaczął tu być wazeliniarzem. Spróbuj, a nie pożałujesz.

Zobacx najpierw, co zacytowałem z wypowiedzi Victora. Potem możesz się głąbie odzywać. Tylko z sensem.

1 godzinę temu, PaVic napisał:

We Włoszech wszedł przepis od 1 listopada 2025 a z Austrią się rozpędziłem tu zasłyszana dyskusja bez sprawdzenia informacji w necie  ( tu mój błąd teraz doczytałem że obowiązek jest dla/ do 15 lat ) 

https://pl.euronews.com/travel/2025/11/25/we-wloszech-kaski-narciarskie-sa-obowiazkowe-dlaczego-zmieniono-prawo-i-co-oznacza-dla-tur

Włochy stały się w ostatnich latach lewackim stanem umysłu. Co ciekawe, rząd jest u nich prawicowy. Niezależnie od tego czy to ma sens, wszelkie formy przymusu powodują we mnie odruch wymiotny. 

Edytowane przez tomkly
  • Like 1

51 minut temu, grimson napisał:

A mnie choooy strzela że znowu strzelasz z dupy. Do czego niestety już się przyzwyczaiłem. Co innego, jakbyś zaczął tu być wazeliniarzem. Spróbuj, a nie pożałujesz.

Zobacx najpierw, co zacytowałem z wypowiedzi Victora. Potem możesz się głąbie odzywać. Tylko z sensem.

Jak zwykle nie kumasz młotku. Wkurza mnie twój pozerski język i stąd post. Nazywając warunki śniegowe, które opisuje Victor gnojem to komu chcesz zaimponować? Chyba sobie bo dzieci tu żadnych nie ma a normalni ludzie nie reagują entuzjastycznie na taką prostotę. Żona się na to nabiera czy córka? No bo już naprawdę nie wiem co myśleć.

Victor też się zabawia z tym określeniem typu "szuranie" (Victor szuranie w kopnym śniegu...chłopie...?) nie wiem po co ale ty to po prostu jesteś inteligentny jak łopata a wyczucie masz jak grabie. Ogarnij się to może jakoś wyjdziesz na ludzi.

Edytowane przez Mitek

7 godzin temu, Mitek napisał:

Jak zwykle nie kumasz młotku. Wkurza mnie twój pozerski język i stąd post. Nazywając warunki śniegowe, które opisuje Victor gnojem to komu chcesz zaimponować? Chyba sobie bo dzieci tu żadnych nie ma a normalni ludzie nie reagują entuzjastycznie na taką prostotę. Żona się na to nabiera czy córka? No bo już naprawdę nie wiem co myśleć.

Victor też się zabawia z tym określeniem typu "szuranie" (Victor szuranie w kopnym śniegu...chłopie...?) nie wiem po co ale ty to po prostu jesteś inteligentny jak łopata a wyczucie masz jak grabie. Ogarnij się to może jakoś wyjdziesz na ludzi.

Jesteś hipokrytą i wyznawcą filozofii Kalego.

Ja hipokrytą? Nie kochany ja jestem konsekwentny. Chcesz być narciarzem - to przynajmniej używaj narciarskiego języka. Określenie szuranie wymyślił jakiś idiota i nigdy go nie akceptowałem co wiele razy wyrażałem. "Jeżdżenia po gnoju" jeszcze nie słyszałem i słuchać anie czytać nie chcę i koniec. 

Standard mam jeden i warto się do niego stosować, przynajmniej nie będzie się wychodziło na głupka w postach.

Mam nadzieję, ze Victor przykryje zaraz ten gnój czapką.

1 godzinę temu, Mitek napisał:

Victor przykryje zaraz ten gnój czapką.

Ja,nie zaprzątam swojej głowy pierdolami -pyskówką,szczególnie nazewnictwem jeż.polskiego .

Gnój to określenie czegoś ohydnego np. Nie musi to być gnój z obory! . Czyli można nazwać  czy określić -wstrętna ,ohydną pogode mówiąc; ale gnój za oknem (ciapa,chlapa,wiatr itd) słyszałem to w wielu miejscach przez osoby z różnych stron Polski a warunki śniegowe określiłem jako obłędnie fantastyczne  . 
Szuranie to szuranie i dla mnie powtarzam dla mnie to określenie jest trafne .

Dobrego dzionka Wszystkim życzę

Ja, właśnie w drodze na lodowiec 🥳 dzionek ma być słoneczny☀️ także będzie widoczność lepsza co cieszy mnie cholernie. . Dziś „tyczki” w planie 💪

IMG_6619.jpeg

IMG_6623.jpeg
IMG_6624.thumb.jpeg.90751b3b337593bba3402a082b4902b0.jpeg

IMG_6636.thumb.jpeg.3ff36a578fb5c1d3d7a34fa9ceea60ef.jpeg

Edytowane przez PaVic
  • Like 5

2 godziny temu, Mitek napisał:

Ja hipokrytą? Nie kochany ja jestem konsekwentny. Chcesz być narciarzem - to przynajmniej używaj narciarskiego języka. Określenie szuranie wymyślił jakiś idiota i nigdy go nie akceptowałem co wiele razy wyrażałem. "Jeżdżenia po gnoju" jeszcze nie słyszałem i słuchać anie czytać nie chcę i koniec. 

Standard mam jeden i warto się do niego stosować, przynajmniej nie będzie się wychodziło na głupka w postach.

Mam nadzieję, ze Victor przykryje zaraz ten gnój czapką.

oczywiście - słowa „gnój” w opisie warunków jako pierwszy użył @PaVic a Ty zgnoiłeś @grimsona

• Thanks 1

5 godzin temu, PaVic napisał:

Gnój to określenie czegoś ohydnego np. Nie musi to być gnój z obory! . Czyli można nazwać  czy określić -wstrętna ,ohydną pogode mówiąc; ale gnój za oknem (ciapa,chlapa,wiatr itd) słyszałem to w wielu miejscach przez osoby z różnych stron Polski

Fakt faktem, że określenie to mnie również zastanowiło, bo pierwsze słyszę że tak można by nazwać warunki atmosferyczne. Szuranie w kopnym śniegu raczej też jest trudne, ale generalnie przy odrobinie dobrej woli można się domyślić co autor miał na myśli nie generując niepotrzebnego hejtu.

• Thanks 2

2 minuty temu, zając napisał:

Fakt faktem, że określenie to mnie również zastanowiło, bo pierwsze słyszę że tak można by nazwać warunki atmosferyczne. Szuranie w kopnym śniegu raczej też jest trudne, ale generalnie przy odrobinie dobrej woli można się domyślić co autor miał na myśli nie generując niepotrzebnego hejtu.

Widzisz,a ja mieszkając z rodakami w NL czy BE szhyszalem jak określali gnojem warunki atmosferyczne za oknem.Tak jak stwierdzenie- idę na połę / idę na dwór bo na pole to rolnik po krowę może pójść . Także polski język jest jaki jest i ja nie wnikam .