Skocz do zawartości

Sezon 2025/2026

grimson

Rekomendowane odpowiedzi

18 minut temu, PaVic napisał:

Jeszcze takie info dla tych co jeżdżą bez kasku. Włosi i Austriacy będą karali za jazdę bez nich.  Także @Mitek czas kupić jeżeli nie masz a planujesz wyjazd w te kierunki alpejskie .
Tadeo jest również zdruzgotany 🤷‍♂️ choć kask ma ładny 😜

d41d4ad3-7882-445c-9719-0e27db70f970.thumb.jpeg.be42e54ba0c6c4f0a8c9fdc5eac97c27.jpeg

Raczej odpada. Może to dotyczy zawodów lub jakichś specjalnych warunków a Tadeusz robi sobie po prostu jaja.

18 minut temu, Mitek napisał:

Raczej odpada. Może to dotyczy zawodów lub jakichś specjalnych warunków a Tadeusz robi sobie po prostu jaja.

We Włoszech wszedł przepis od 1 listopada 2025 a z Austrią się rozpędziłem tu zasłyszana dyskusja bez sprawdzenia informacji w necie  ( tu mój błąd teraz doczytałem że obowiązek jest dla/ do 15 lat ) 

https://pl.euronews.com/travel/2025/11/25/we-wloszech-kaski-narciarskie-sa-obowiazkowe-dlaczego-zmieniono-prawo-i-co-oznacza-dla-tur

14 minut temu, Mitek napisał:

Jak czytam takie posty to mnie kurwa wstrząsa ograniczenie umysłowe twórcy. 

Rozumiem, że na narty chodzi do obory - bo ja wolę na stok.

A mnie choooy strzela że znowu strzelasz z dupy. Do czego niestety już się przyzwyczaiłem. Co innego, jakbyś zaczął tu być wazeliniarzem. Spróbuj, a nie pożałujesz.

Zobacx najpierw, co zacytowałem z wypowiedzi Victora. Potem możesz się głąbie odzywać. Tylko z sensem.