Marcos73 Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu 1 godzinę temu, zając napisał: Już klepnąłeś termin na grudzień? My zaczęliśmy dopiero rozpoznawać towarzystwo kto będzie chętny po raz kolejny do VdS 🙃 Tak, ten drugi po rozpoczęciu sezonu w Madonnie. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu (edytowane) 2 godziny temu, cappo napisał: A można namiary na ten hotel? Parkhotel Folgarida, ja kupowałem przez Volare, ale pakiet cenę dostaliśmy za całość. Kumpel zna właściciela i mi jakieś dobre ceny wyjątkowo ogarnął. Nie pomogę ci w rabacie - bo to dla mnie będzie już niekomfortowa sytuacja. Sorki, jak coś. Generalnie ze strony za 3 osoby ze wszystkim wychodzi ok 9000 za całość. Mnie to udało się ogarnąć za 7200. Niestety nie mogę w tej materii pomóc, załatwiał to były właściciel Volare, który na dzień dzisiejszy bawi się w świecie. On to scedował na jakąś laskę i teraz tylko odcina kupony. Ja osobiście go nie znam, tylko kumpel i tak niechętnie to załatwiał. pzdr ps. Poprawiłem nazwę hotelu, bo jest jeszcze tam o podobnej nazwie Parkhotel Bellevue, byłem w nim w zeszłym sezonie - ale to nie ta klasa hotelu i nie na stoku. Edytowane 5 godzin temu przez Marcos73 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 5 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 5 godzin temu 29 minut temu, Marcos73 napisał: Ja osobiście go nie znam sprawdź na wszelki wypadek na google earth czy w tym miejscu stoi jakiś budynek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu (edytowane) 47 minut temu, Marcos73 napisał: Hotel Park Folgarida, ja kupowałem przez Volare, ale pakiet cenę dostaliśmy za całość. Kumpel zna właściciela i mi jakieś dobre ceny wyjątkowo ogarnął. Nie pomogę ci w rabacie - bo to dla mnie będzie już niekomfortowa sytuacja. Sorki, jak coś. Generalnie ze strony za 3 osoby ze wszystkim wychodzi ok 9000 za całość. Mnie to udało się ogarnąć za 7200. Niestety nie mogę w tej materii pomóc, załatwiał to były właściciel Volare, który na dzień dzisiejszy bawi się w świecie. On to scedował na jakąś laskę i teraz tylko odcina kupony. Ja osobiście go nie znam, tylko kumpel i tak niechętnie to załatwiał. pzdr Spoko luzik, mamy swoją miejscówkę dla koneserów 😁 nie lubimy hoteli z wyżywieniem bo to powoduje utuczenie 4 daniami w godzinach 19-21:00 🙂 mamy też skromne potrzeby w kategorii SPA 🙃 P.S. Aha, to nie do mnie było - nie zauważyłam że pod moim postem ktoś napisał. Edytowane 5 godzin temu przez zając 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu 53 minuty temu, Marcos73 napisał: Parkhotel Bellevue O, miałam tam ofertę w poprzednim sezonie, cena była bardzo korzystna - nie skusiliśmy się w zasadzie tylko z powodu jedzenia na noc, wolimy nieco więcej dowoloności w tym zakresie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu 12 minut temu, zając napisał: O, miałam tam ofertę w poprzednim sezonie, cena była bardzo korzystna - nie skusiliśmy się w zasadzie tylko z powodu jedzenia na noc, wolimy nieco więcej dowoloności w tym zakresie. My byliśmy, śniadania ok ale obiadokolacje takie sobie. Szału nie było. Reszta ok. Niestety dojeżdżanie na stok, ale dla mnie to nie problem. Skibus przyjeżdżał pod hotel i zwykle był pusty, bo chyba jako pierwsi goście hotelowi wsiadali. Cena bardzo dobra, jednak same śniadania by wystarczyły i były ok. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 4 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 4 godziny temu 56 minut temu, zając napisał: utuczenie 4 daniami w godzinach 19-21:00 dobre - lepszy obiad w górskiej knajpie między 13 a 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot2 Napisano 14 minut temu Udostępnij Napisano 14 minut temu (edytowane) 10 godzin temu, Marcos73 napisał: Taka forma jak proponuje zwykle Jurek (oraz inni), dla mnie nie w chodzi w grę przy takiej odległości. Dla mnie nie jest problemem przejechanie na raz 1500-1600km, ale niestety aby to miało jakikolwiek sens trzeba się normalnie wyspać, nie prosto z busa na stok. Oczywiście bus busowi nie równy. Ponadto te pare godzin zmienia sporo odnośnie wyjazdu i przyjazdu po nartach. De facto to 2 dodatkowe dni wolne. Dla mnie to już się mija z celem. Przy takiej formie wyjazdowej, stoki powinny być relatywnie blisko, podróż dla pasażerów relatywnie komfortowa, aby miało to jakikolwiek sens - ale to oczywiście dla mnie i to tylko moja opinia. Jest dokładnie jak napisałeś - mogę to potwierdzić jako "stałe wyposażenie" busa Jurka, przez pewnie dobre 10 lat. Wbrew pozorom 900 a 1200 km to w przypadku takiej "jurkowej" czterodniowej formuły bardzo duża różnica. Jeszcze lepiej aby to było tylko 700 km. Gdy jeździliśmy do Haus (4berge) wychodziło tylko 8 godz w aucie. I jak po tym przeszliśmy na TSC i dymaliśmy do Ischgl (930 km i 2,5 godziny dłużej) to było bardzo odczuwalne, szczególnie na powrocie. Trzeba było już skracać ostatni dzień narciarski, a zmęczenie było dużo większe i wątpliwa dyspozycja po przyjeździe. A ja wysiadałem i tak pierwszy... Wyjazdy do Saas Fee, i tych miejscówek co są tutaj rozważane, to kolejne 2-3 godz dalej czyli podróż 13-15 godz (czasy z Wro). Aby miało to jakikolwiek sens trzeba byłoby wydłużyć pobyt po prostu dwukrotnie. Bo inaczej to jest 30 godz dojazdu na 30 godzin w ON. 1:1 Mam przekonanie, że przy czterodniówkach nie ma nic sensowniejszego jak Styria, Salzurgerland i Górna Austria. A przechodząc do stacji narciarskich to 4berge, Zauchennsee, Maria Alm, Krippenstein, Dachstein West, Turraher Hoche, Kasberg i oczywiście karnet Lungau (Katschberg, Grosseck-Speireck, Fanningberg) i Schneebaren (Planneralm, Tauplitz, Loser). Też Hochkar, Wurzeralm, Hinterstoder. Niektóre z tych stacji to pierwsza liga, niektóre są mniejsze, ale każdą z czystym sumieniem polecę (choć oczywiście te góry nijak się mają do centralnych Alp pod względem widokowym). Mamy wtedy od 15 do 17 godz dojazdu i 30 godz w ON. 1:2. I co najważniejsze wyjeżdżając o 16:00 spod stacji o 24:00 jesteśmy we Wro - spokojnie można następnego dnia funkcjonować. A wyjeżdżając o 16:00 z Saas Fee dojedziemy na 7:00. Cała idea oszczędzania urlopu bierze w łeb. Edytowane 12 minut temu przez Wujot2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 11 minut temu Udostępnij Napisano 11 minut temu 5 godzin temu, Marcos73 napisał: Parkhotel Folgarida Na belgijskiej stronie jest ten hotel dostępny Przy 2 ⛷️ - 683€ za osobę Przy 3 lub 4 ⛷️ - 614€ za osobę Od 13 grudnia 8 dni + skipass + wyżywienie - transport własny czyli impreza przy trzech osobach wyjdzie jakieś 2.5 koła € all-in w tym terminie Marku standardowa oferta tu promocji nie widać nawet ze zniżką dla Ciebie aczkolwiek dobrze,że taką masz 😉 bo zawsze to taniej jak 9 początkowa. Dla porównania ten sam termin tylko Francja Val Claret apartament dość wysoki standard jest za 417€ za tydzień plus skipassy dla 3 osób i transport czyli plus minus całość 1500€ zostaje 1000€ na restauracje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi