KrzysiekK Napisano 9 Lipca Autor Udostępnij Napisano 9 Lipca W dniu 7.07.2026 o 21:37, AdrianW napisał: Świetny kanał na YouTube poświęcony S2S. Dużo ewolucji robionych na specjalnych adapterach do butów narciarskich - Skiroad. Szczególnie polecam obejrzeć shorty z kanału. scdclub https://youtube.com/@scdclub?si=TiRzActDkW3uGxsx Moskwa 😉 o ile się nie mylę. Na fb kiedyś kliknąłem i co chwila mi coś nowego wpada. Sa nieźli. Mają też taką dość ciekawą, zatomizowaną metodykę, tzn dzielą gówno na atomy 😉 . Warto zalookać. Thx 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianW Napisano 9 Lipca Udostępnij Napisano 9 Lipca (edytowane) Czy Moskwa nie wiem ale raczej ruski 😉 Dużo ćwiczeń pokazują i to wzbudziło moje zainteresowanie. Bo jazda S2S wydaje się dość monotonna a tu jednak można jak widać sporo urozmaicić. A Ty Krzychu jak, praktykujesz cały czas?🙂 Edytowane 9 Lipca przez AdrianW 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano 9 Lipca Autor Udostępnij Napisano 9 Lipca 5 godzin temu, AdrianW napisał: Czy Moskwa nie wiem ale raczej ruski 😉 Dużo ćwiczeń pokazują i to wzbudziło moje zainteresowanie. Bo jazda S2S wydaje się dość monotonna a tu jednak można jak widać sporo urozmaicić. A Ty Krzychu jak, praktykujesz cały czas?🙂 Poszedł priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PaVic Napisano wczoraj o 07:26 Udostępnij Napisano wczoraj o 07:26 Kto próbował 😂 level mistrzowski 🥳 2 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano 3 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 3 godziny temu 23 godziny temu, PaVic napisał: Kto próbował 😂 level mistrzowski 🥳 Zmieniałem. Tyle że nie kółka ale łożyska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianW Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 52 minuty temu, KrzysiekK napisał: Zmieniałem. Tyle że nie kółka ale łożyska. Skąd wiedziałeś kiedy?🙂 Było czuć w jeździe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 57 minut temu, KrzysiekK napisał: Zmieniałem. Tyle że nie kółka ale łożyska. Zmieniałeś łożyska w kółkach jadąc na rolkach jak babka na filmiku? 😮 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 5 minut temu, AdrianW napisał: Skąd wiedziałeś kiedy?🙂 Było czuć w jeździe ? Zazwyczaj piszczą / skrzypią i koła się słabiej obracają. Jeśli czyszczenie i smarowanie nie pomaga, to trzeba wymienić. Z doświadczenia łożyska dosyć długo wytrzymują. Ja kiedyś czyściłam rozkładając na czynniki pierwsze (tzn. na kuleczki w łożyskach) ale nie polecam tej zabawy - jest dosyć czasochłonna i najgorzej jak się pogubi kuleczki 😂 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianW Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 20 minut temu, zając napisał: Zazwyczaj piszczą / skrzypią i koła się słabiej obracają. Jeśli czyszczenie i smarowanie nie pomaga, to trzeba wymienić. Z doświadczenia łożyska dosyć długo wytrzymują. Ja kiedyś czyściłam rozkładając na czynniki pierwsze (tzn. na kuleczki w łożyskach) ale nie polecam tej zabawy - jest dosyć czasochłonna i najgorzej jak się pogubi kuleczki 😂 Heh, w sumie głupie pytanie zadałem 😅 i to jeszcze kobieta mi musiała wyjaśnić - wstyd 🙃 Szkoda pewnie czasu żeby to rozbierać na części pierwsze. Jakiej Teresko średnicy masz kółka w rolkach? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 45 minut temu, AdrianW napisał: Jakiej Teresko średnicy masz kółka w rolkach 3x 125mm: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianW Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 14 minut temu, zając napisał: 3x 125mm: Wow, nieźle 😲 Duże kółka, do jazdy szybkiej. Gdzie jeździsz? Jak się zatrzymujesz?🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu Obecnie najczęściej tutaj: https://www.traseo.pl/trasa/pogoria-iv-na-rolki-dabrowa-gornicza Kiedyś dużo tutaj: https://www.traseo.pl/trasa/rolkowanie-w-parku-slaskim-8-9-2-aa7 Nie mam swoich śladów (nie zapisuje tracków). Duże koła wzięły się z prozaicznego problemu, że jak wychodziłam z mieszkania w pewnej odległości od Parku Śląskiego to miałam po drodze przeróżne wertepy i na większych kołach łatwiej je pokonać (bo wychodziłam na rolkach od razu a nie że zakładam na równym). Jest oczywiście większa prędkość, hamuje się - jak wypadnie, najczęściej T-topem, power-stopem, awaryjny przeskok na trawę. Choć raz nie wyhamowałam i obtłukłam się solidnie (bo w sumie nie noszę ochraniaczy oprócz nadgarstkowych), też akurat w Parku Śl. bo jakiś brzdąc wyskoczył znienacka na rowerku choć nie było dużego ruchu. No takie sytuacje się mogą zdarzyć, coś jak na nartach kiedy ktoś Ci zajedzie drogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi