Edwin Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu (edytowane) 13 minut temu, Spiochu napisał: W rowerze mtb najwazniejsza jest geometria. Ty ten aspekt zupelnie pomijasz. Jestem pewien ze 25 lat temu znalazlaby sie cala rzesza narciarzy chwalacych klasyczne 2m narty. W tym osoby startujace w amatorskich zawodach. Jakoś ten aspekt i porównania do nart cofając się 25 lat do mnie nie przemawiają, może cofnij się jeszcze o 50. Za dużo przez te kilka lat odkąd jeździsz naogladałes się YT i naczytałeś forum rowerowego. O ile w nartach ( nie doborze ich) możesz być dla mnie autorytetem ,to jeśli chodzi o rower ,to akurat niekoniecznie... Edytowane 4 godziny temu przez Edwin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 3 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 3 godziny temu 19 minut temu, Edwin napisał: Jakoś ten aspekt i porównania do nart cofając się 25 lat do mnie nie przemawiają, może cofnij się jeszcze o 50. Za dużo przez te kilka lat odkąd jeździsz naogladałes się YT i naczytałeś forum rowerowego. O ile w nartach ( nie doborze ich) możesz być dla mnie autorytetem ,to jeśli chodzi o rower ,to akurat niekoniecznie... Przespałeś rewolucję w geometrii rowerów mtb jaka miała miejsce 5-10 lat temu, podobnie jak pojawienie się carvingów w narciarstwie 25-30lat temu. Dlatego nie rozumiesz. A kolega wcisnął Ci gorącego kartofla w ładnym opakowaniu. Nie potrzeba tu autorytetów, to są podstawy podstaw. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edwin Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu Może lepiej wypowiadaj się w sprawie nart ,bo jeździsz na nich od lat ,a Twoje wypowiedzi co do rowerów są podobne do ludzi na tym forum , którzy przejeżdzili 3 sezony ,lub mniej i są ekspertami od wszystkiego. Są tu zapewne ludzie , którzy pół życia przejeżdzili na rowerze ,ale Ty po czterech jesteś ekspertem. Kończę temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 2 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 2 godziny temu 26 minut temu, Edwin napisał: Może lepiej wypowiadaj się w sprawie nart ,bo jeździsz na nich od lat ,a Twoje wypowiedzi co do rowerów są podobne do ludzi na tym forum , którzy przejeżdzili 3 sezony ,lub mniej i są ekspertami od wszystkiego. Są tu zapewne ludzie , którzy pół życia przejeżdzili na rowerze ,ale Ty po czterech jesteś ekspertem. Kończę temat. Jeśli nie rozumiesz możesz się dokształcić, rozrysować sobie siły na kartce albo sprawdzić w praktyce na stromym zjeździe. Możesz też pozostać głupcem. To jest zupełnie niezależne od mojego stażu na rowerze. Ta rewolucja w geometrii nastąpiła czy tego chcesz czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edwin Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 3 minuty temu, Spiochu napisał: Jeśli nie rozumiesz możesz się dokształcić, rozrysować sobie siły na kartce albo sprawdzić w praktyce na stromym zjeździe. Możesz też pozostać głupcem. To jest zupełnie niezależne od mojego stażu na rowerze. Ta rewolucja w geometrii nastąpiła czy tego chcesz czy nie. Kurwa. Aż przeklnę,dlaczego cały czas ograniczasz jazdę tylko o zjazdy po stromych zboczach. Patrzysz ze swojej perspektywy,bo tylko tak jeździsz wożąc rower w bagażniku,by gdzieś zjechać ,to Twój problem i Twoja jazda. Gdybym miał tylko z tego powodu wybierać rower ,to bym pozostał przy 26 calach. Nigdy nie wrócę,bo zdarza się kilkadziesiąt km przejechać w ciekawe miejsce i w dupie mam geometrię ramy do zjazdów. Dobrze , że mam staroć w/g Ciebie ,bo chociaż mniejsza Siara teraz będzie,jak na asfalcie będą mnie na złomach wyprzedzali. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 8 minut temu, Edwin napisał: Kurwa. Aż przeklnę,dlaczego cały czas ograniczasz jazdę tylko o zjazdy po stromych zboczach. Patrzysz ze swojej perspektywy,bo tylko tak jeździsz wożąc rower w bagażniku,by gdzieś zjechać ,to Twój problem i Twoja jazda. Gdybym miał tylko z tego powodu wybierać rower ,to bym pozostał przy 26 calach. Nigdy nie wrócę,bo zdarza się kilkadziesiąt km przejechać w ciekawe miejsce i w dupie mam geometrię ramy do zjazdów. Dobrze , że mam staroć w/g Ciebie ,bo chociaż mniejsza Siara teraz będzie,jak na asfalcie będą mnie na złomach wyprzedzali. Edwinku nie dyskutuj z kimś kto tylko gada, nie ma sensu. Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 2 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 2 godziny temu (edytowane) 11 minut temu, Edwin napisał: Kurwa. Aż przeklnę,dlaczego cały czas ograniczasz jazdę tylko o zjazdy po stromych zboczach. Patrzysz ze swojej perspektywy,bo tylko tak jeździsz wożąc rower w bagażniku,by gdzieś zjechać ,to Twój problem i Twoja jazda. Gdybym miał tylko z tego powodu wybierać rower ,to bym pozostał przy 26 calach. Nigdy nie wrócę,bo zdarza się kilkadziesiąt km przejechać w ciekawe miejsce i w dupie mam geometrię ramy do zjazdów. Dobrze , że mam staroć w/g Ciebie ,bo chociaż mniejsza Siara teraz będzie,jak na asfalcie będą mnie na złomach wyprzedzali. Na tym polega jazda mtb że wjeżdżasz na górę a potem w dół. Nowoczesna geometria zwiększa komfort i bezpieczeństwo zjazdu a na płaskim też nie przeszkadza. Podobnie większe koła lepiej radzą sobie z nierównościami więc nie wiem po co chciałbyś wrócić do 26. Na płaskim większe koło jest też szybsze. Przeszkadza jedynie w skręcaniu na ciasnych singlach a to Cię nie interesuje. Edytowane 2 godziny temu przez Spiochu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edwin Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu Dobrze ,że mnie uswiadomileś w rozmiarze kół,bo normalnie nie wiedziałem 😁😁😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 1 godzinę temu Autor Udostępnij Napisano 1 godzinę temu O geometrii też nie wiedziałeś więc i koła nie są zaskoczeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi