Edwin Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu (edytowane) 13 minut temu, Spiochu napisał: W rowerze mtb najwazniejsza jest geometria. Ty ten aspekt zupelnie pomijasz. Jestem pewien ze 25 lat temu znalazlaby sie cala rzesza narciarzy chwalacych klasyczne 2m narty. W tym osoby startujace w amatorskich zawodach. Jakoś ten aspekt i porównania do nart cofając się 25 lat do mnie nie przemawiają, może cofnij się jeszcze o 50. Za dużo przez te kilka lat odkąd jeździsz naogladałes się YT i naczytałeś forum rowerowego. O ile w nartach ( nie doborze ich) możesz być dla mnie autorytetem ,to jeśli chodzi o rower ,to akurat niekoniecznie... Edytowane 2 godziny temu przez Edwin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 2 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 2 godziny temu 19 minut temu, Edwin napisał: Jakoś ten aspekt i porównania do nart cofając się 25 lat do mnie nie przemawiają, może cofnij się jeszcze o 50. Za dużo przez te kilka lat odkąd jeździsz naogladałes się YT i naczytałeś forum rowerowego. O ile w nartach ( nie doborze ich) możesz być dla mnie autorytetem ,to jeśli chodzi o rower ,to akurat niekoniecznie... Przespałeś rewolucję w geometrii rowerów mtb jaka miała miejsce 5-10 lat temu, podobnie jak pojawienie się carvingów w narciarstwie 25-30lat temu. Dlatego nie rozumiesz. A kolega wcisnął Ci gorącego kartofla w ładnym opakowaniu. Nie potrzeba tu autorytetów, to są podstawy podstaw. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edwin Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu Może lepiej wypowiadaj się w sprawie nart ,bo jeździsz na nich od lat ,a Twoje wypowiedzi co do rowerów są podobne do ludzi na tym forum , którzy przejeżdzili 3 sezony ,lub mniej i są ekspertami od wszystkiego. Są tu zapewne ludzie , którzy pół życia przejeżdzili na rowerze ,ale Ty po czterech jesteś ekspertem. Kończę temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 1 godzinę temu Autor Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 26 minut temu, Edwin napisał: Może lepiej wypowiadaj się w sprawie nart ,bo jeździsz na nich od lat ,a Twoje wypowiedzi co do rowerów są podobne do ludzi na tym forum , którzy przejeżdzili 3 sezony ,lub mniej i są ekspertami od wszystkiego. Są tu zapewne ludzie , którzy pół życia przejeżdzili na rowerze ,ale Ty po czterech jesteś ekspertem. Kończę temat. Jeśli nie rozumiesz możesz się dokształcić, rozrysować sobie siły na kartce albo sprawdzić w praktyce na stromym zjeździe. Możesz też pozostać głupcem. To jest zupełnie niezależne od mojego stażu na rowerze. Ta rewolucja w geometrii nastąpiła czy tego chcesz czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edwin Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 3 minuty temu, Spiochu napisał: Jeśli nie rozumiesz możesz się dokształcić, rozrysować sobie siły na kartce albo sprawdzić w praktyce na stromym zjeździe. Możesz też pozostać głupcem. To jest zupełnie niezależne od mojego stażu na rowerze. Ta rewolucja w geometrii nastąpiła czy tego chcesz czy nie. Kurwa. Aż przeklnę,dlaczego cały czas ograniczasz jazdę tylko o zjazdy po stromych zboczach. Patrzysz ze swojej perspektywy,bo tylko tak jeździsz wożąc rower w bagażniku,by gdzieś zjechać ,to Twój problem i Twoja jazda. Gdybym miał tylko z tego powodu wybierać rower ,to bym pozostał przy 26 calach. Nigdy nie wrócę,bo zdarza się kilkadziesiąt km przejechać w ciekawe miejsce i w dupie mam geometrię ramy do zjazdów. Dobrze , że mam staroć w/g Ciebie ,bo chociaż mniejsza Siara teraz będzie,jak na asfalcie będą mnie na złomach wyprzedzali. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 56 minut temu Udostępnij Napisano 56 minut temu 8 minut temu, Edwin napisał: Kurwa. Aż przeklnę,dlaczego cały czas ograniczasz jazdę tylko o zjazdy po stromych zboczach. Patrzysz ze swojej perspektywy,bo tylko tak jeździsz wożąc rower w bagażniku,by gdzieś zjechać ,to Twój problem i Twoja jazda. Gdybym miał tylko z tego powodu wybierać rower ,to bym pozostał przy 26 calach. Nigdy nie wrócę,bo zdarza się kilkadziesiąt km przejechać w ciekawe miejsce i w dupie mam geometrię ramy do zjazdów. Dobrze , że mam staroć w/g Ciebie ,bo chociaż mniejsza Siara teraz będzie,jak na asfalcie będą mnie na złomach wyprzedzali. Edwinku nie dyskutuj z kimś kto tylko gada, nie ma sensu. Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 55 minut temu Autor Udostępnij Napisano 55 minut temu (edytowane) 11 minut temu, Edwin napisał: Kurwa. Aż przeklnę,dlaczego cały czas ograniczasz jazdę tylko o zjazdy po stromych zboczach. Patrzysz ze swojej perspektywy,bo tylko tak jeździsz wożąc rower w bagażniku,by gdzieś zjechać ,to Twój problem i Twoja jazda. Gdybym miał tylko z tego powodu wybierać rower ,to bym pozostał przy 26 calach. Nigdy nie wrócę,bo zdarza się kilkadziesiąt km przejechać w ciekawe miejsce i w dupie mam geometrię ramy do zjazdów. Dobrze , że mam staroć w/g Ciebie ,bo chociaż mniejsza Siara teraz będzie,jak na asfalcie będą mnie na złomach wyprzedzali. Na tym polega jazda mtb że wjeżdżasz na górę a potem w dół. Nowoczesna geometria zwiększa komfort i bezpieczeństwo zjazdu a na płaskim też nie przeszkadza. Podobnie większe koła lepiej radzą sobie z nierównościami więc nie wiem po co chciałbyś wrócić do 26. Na płaskim większe koło jest też szybsze. Przeszkadza jedynie w skręcaniu na ciasnych singlach a to Cię nie interesuje. Edytowane 53 minuty temu przez Spiochu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edwin Napisano 23 minuty temu Udostępnij Napisano 23 minuty temu Dobrze ,że mnie uswiadomileś w rozmiarze kół,bo normalnie nie wiedziałem 😁😁😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi