star Posted February 22, 2022 Share Posted February 22, 2022 Byłem jak ja Ukraińcy budowali na skiturach. Teraz mieszkam bo blisko. Cenowo podobnie jak gdzie indziej. Booking. Narty kupione od mastera32, plus piec ale różnicy ni ma, ciut wyklepane bardziej się zdają ale mogę się mylić. Warunki trudne, wieczór, nogi bolą. Jest dobrze. Jutro chyba tury z rana. 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
star Posted February 23, 2022 Author Share Posted February 23, 2022 (edited) Dziś skitury z rana. Długość nart zestandaryzowana nawet Scotty tez tyle. Ale one w bagażniku grzeją się. Edited February 23, 2022 by star 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
star Posted February 23, 2022 Author Share Posted February 23, 2022 Czy f jest fis, f jak fis? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabrik Posted February 23, 2022 Share Posted February 23, 2022 Star i jak warunki w tej Czarnej Górze??? I jak nowe Mastery??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
star Posted February 23, 2022 Author Share Posted February 23, 2022 Godzinę temu, Gabrik napisał: Star i jak warunki w tej Czarnej Górze??? I jak nowe Mastery??? Warunki z rana bardzo dobre. Nie za twardo, nie miękko. Mastery super do takiej jazdy po pustym stoku, jazda po promieniu, no prawie. Wolno się nie da. Ale dają pewność i oparcie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
star Posted February 24, 2022 Author Share Posted February 24, 2022 Miodzio. Wiosenne nartowanie. Śniegi marcowe. Choć z rana jeszcze twardo, alfabet, A na dwa strzały, B i Żmija ukąsiła siedem osób na cztery miejsca. To nie mogli się udać. Potem krakowiacy i górale pokazali przecinkę do Procy. To jest to. Las jest dobry. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brachol Posted February 24, 2022 Share Posted February 24, 2022 Scotty w takim śniegu jak widzę na kamerkach pieją z zachwytu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
star Posted February 24, 2022 Author Share Posted February 24, 2022 Godzinę temu, brachol napisał: Scotty w takim śniegu jak widzę na kamerkach pieją z zachwytu. Tak. Zarówno poza jak i na trasie. Z rana po sztruksie długim, później krótkim, łatwo zawęzić, znaczy zacieśnić skręt. Banan. Śmieszne, że mam teraz tu wszystkie narty długości 180 tylko jedne o cm krótsze. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
star Posted February 25, 2022 Author Share Posted February 25, 2022 To by było na tyle. Czas wracać. Może zatankuję. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
star Posted February 25, 2022 Author Share Posted February 25, 2022 Zestaw optymalny, sport, free, tour. Z przymrużeniem oka, a nawet dwóch gdy sypie. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
widzewiak_z_gor Posted February 25, 2022 Share Posted February 25, 2022 Gdzieś w kolejce na Czarnej Górze. - Fajne narty, jaki sezon? - 08/09 chyba... - To całkiem nowe... - już nie nowe... - trochę już zniszczone, dobre do jazdy tyłem... - przodem też dają radę... :) Dzięki za przepuszczenie mnie i moich uczniów w kolejce. Pozdrawiam. 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
star Posted February 25, 2022 Author Share Posted February 25, 2022 (edited) 9 minut temu, widzewiak_z_gor napisał: Gdzieś w kolejce na Czarnej Górze. - Fajne narty, jaki sezon? - 08/09 chyba... - To całkiem nowe... - już nie nowe... - trochę już zniszczone, dobre do jazdy tyłem... - przodem też dają radę... 🙂 Dzięki za przepuszczenie mnie i moich uczniów w kolejce. Pozdrawiam. Super. Miło było poznać. A narty miałeś piękne. Wrzuć fotkę. Nie pamietam marki ale kolorowe pastele. Ja byłem na Scott the Ski. Edited February 25, 2022 by star 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grimson Posted February 25, 2022 Share Posted February 25, 2022 Godzinę temu, star napisał: To by było na tyle. Czas wracać. Może zatankuję. Skitury z rana jak śmietana. Zatankujesz bez problemu, wczorajsze popołudniowe szaleństwo już się uspokoiło. Tankuj na flotowkach, prywatne podniosły ceny. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
star Posted November 23, 2022 Author Share Posted November 23, 2022 (edited) Tym razem Czarna Perła i Efka… fajny śnieg taki mikst. Na noc. Dziś w stronę Czarnej Góry… Edited November 23, 2022 by star 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grimson Posted November 23, 2022 Share Posted November 23, 2022 28 minut temu, star napisał: Tym razem Czarna Perła i Efka… fajny śnieg taki mikst. Na noc. Dziś w stronę Czarnej Góry… Elegancko. Jak obłożenie w Czarnej Perle? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
star Posted November 23, 2022 Author Share Posted November 23, 2022 (edited) 6 godzin temu, grimson napisał: Elegancko. Jak obłożenie w Czarnej Perle? Luz. Ale na sniadaniu tak z 10 ekip było. Na początku, bo ja o 8, bo głodny. Edited November 23, 2022 by star Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grimson Posted November 23, 2022 Share Posted November 23, 2022 2 godziny temu, star napisał: Luz. Ale na sniadaniu tak z 10 ekip było. Na początku, bo ja o 8, bo głodny. Mamy Cię: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
star Posted November 24, 2022 Author Share Posted November 24, 2022 (edited) 15 godzin temu, grimson napisał: Mamy Cię: Dobry jesteś. C’est moi. Vraiment. Czarna ne upravena. Widok na Śnieżnik. Piękna jazda. Jak na początek sezonu to forma jest. No i modny jeans, bo spodnie do skiturów zimne w aucie. Edited November 24, 2022 by star 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SzymQ Posted November 24, 2022 Share Posted November 24, 2022 Pięknie. Pozostaje tylko pytanie czy będą kręcić od przyszłego weekendu... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grimson Posted November 24, 2022 Share Posted November 24, 2022 2 minuty temu, netmare napisał: Pięknie. Pozostaje tylko pytanie czy będą kręcić od przyszłego weekendu... Jest szansa że odpalą pole narciarskie i Efkę, jak rok temu. Wszystko zależy od pogody i uruchomienia armatek. Na razie szklana norweska kula pokazuje zacne mrozy od kolejnego tyg: Yr - Sienna - Detailed weather forecast as a graph 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SzymQ Posted November 24, 2022 Share Posted November 24, 2022 Co to jest pole narciarskie? Mój wewnętrzny kompas chyba znowu zacznie wskazywać na Zieleniec... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grimson Posted November 24, 2022 Share Posted November 24, 2022 Godzinę temu, netmare napisał: Co to jest pole narciarskie? Mój wewnętrzny kompas chyba znowu zacznie wskazywać na Zieleniec... To są niebieskie trasy wzdłuż 4 osobowej kanapy Efka. Do tego mają tam z 1 czy 2 orczyki. CG na początek odpali pole narciarskie oraz orczyk wzdłuż końcówki trasy B-FIS, na więcej bym się nie nastawiał na początek. Zieleniec też na razie nie śnieży, ma minimalnie lepsze prognozy pogody jak CG. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SzymQ Posted November 24, 2022 Share Posted November 24, 2022 30 minutes ago, grimson said: To są niebieskie trasy wzdłuż 4 osobowej kanapy Efka. Do tego mają tam z 1 czy 2 orczyki. CG na początek odpali pole narciarskie oraz orczyk wzdłuż końcówki trasy B-FIS, na więcej bym się nie nastawiał na początek. Zieleniec też na razie nie śnieży, ma minimalnie lepsze prognozy pogody jak CG. Może to naiwne, ale o Zieleniec się nie lękam 🙂 Śnieżyli już trochę, choć nie wszystkie wyciągi i coś nawet tam popadało. W zeszłym roku nie kojarzę opadów, pierwsze armatki poszły chyba 23.11 a 3.12 byli już na tyle otwarci, że dało się normalnie jeździć. W najgorszym wypadku będzie zmiana kierunku na Małopolskę i tyle 😉 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gorillaracer Posted November 24, 2022 Share Posted November 24, 2022 w sobote andel w janskich rusza 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
star Posted November 24, 2022 Author Share Posted November 24, 2022 4 godziny temu, gorillaracer napisał: w sobote andel w janskich rusza Super, w tygodniu tez? Pojechalbym. Jak nocne? Chyba nie. Tam tylko nocne na dole. Protez. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts