Jump to content

PŚ 20/21

Mikoski
 Share

Recommended Posts

• Replies 217
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Jutro zjazd kobiet w Val d'Isere o 10.30 i supergigant mężczyzn w Val Gardenie o 12.00. Sprawdzałem program Eurosport 1, będą transmitować :D.

Jak ktoś ma pracę zdalną albo kwarantannę, izolację czy inne koronne wczasy niech nie marnuje czasu na netflixie tylko szuka narciarstwa.

Jutro zjazd kobiet w Val d'Isere o 10.30 i supergigant mężczyzn w Val Gardenie o 12.00. Sprawdzałem program Eurosport 1, będą transmitować :D.

Jak ktoś ma pracę zdalną albo kwarantannę, izolację czy inne koronne wczasy niech nie marnuje czasu na netflixie tylko szuka narciarstwa.

Niestety tylko FIS Live, albo i to nie...

Pozdro

• 4 weeks later...

Nigdy nie dorówna nikomu bo mu woda sodowa odbiła. Pamiętasz sprawę z Red Bullem ? Pamiętasz kopanie gąbek, jak MH mu dokładał w SL. Jak się wściekał. No ale wtedy przynajmniej jeździł. Jego nie lubią koledzy z reprezentacji. Nie jest dla nich kolegą, tylko konkurentem. I jeszcze rozumiem, że można się wkurzać, łamać kijki ale nie odpycha się faceta który go filmuje na zawodach.

Dobra szkoda mi śliny na niego. Nie życzę mu kontuzji ale miejsca w 3 grupie już tak. Najlepiej, żeby nie mieścił się w czasie antenowym bo szkoda czasu na oglądanie go.

Ps. 

u mnie mówiło się wsiarz.

Są dwa słowa https://sjp.pwn.pl/k...kaj/wszarz.html

• ... Dajcie mu spokój - rzekł nagle Chudy.
    - Zasrany wsiarz.
    - Wsiarz i wszarz.
    Powiesiłem więc sobie kosę nad pryczą i jak inni położyłem...
PS ciekawe skąd ten fragment? https://ruj.uj.edu.p...e=1&isAllowed=y Jak zauwaa autorka, dominują wród nich pogardliwe okrelenia kobiet. Wród nich np. krowa (wi- ta/głupia/stara), wydra, suka, ropucha, osa, pijawka, mija. Pojawiają się take na- zwania mężczyzn, np. byk (stary), wszarz, wieprz (tłusty, spasiony), buhaj. Mężczyzna: baja, gw. baza, baciar, gw. baar, bajczarz, gw. båzcåš, belduła, gw. by- lynduWa, buc, gw. buc, burak, gw. buråk, chałupiarz, gw. xå[email protected]åš, chojrak, gw. xWozråk, cierz, gw. yš, ciubaryk, gw. ubarykwiak, gw. wzåk, dupek, gw. dupek, dzikus, gw. vikus, filozof, gw. wilozf, ktownik, gw. kntovik, kopacz, gw. kWopåc, kozak, gw. kWozåk, krakowiak, gw. krakWo1zåk, kutafon, gw. kutafn, kutas, gw. ku- tås, kutwa, gw. kutfa, laptacz, gw. laptåcłajza, gw. Wazzałazga, gw. Wazyηgałogw. Wo, mdrak, gwmndråk, niuchacz, gw. uxåc, ofuczałek, gw. WofucåWek, po- kutnik, gw. pWokutik, półrzytek, gw. pžydek, pustelnik, gw. pustylik, smykacz, gw. smykåc, srała, gw. sråWawidracz, gw. widråc, wieniak, gw. 1zyśńåk, wsiak, gw. fåk, wsiarz, gw. fåš, znawiacz, gw. znå1zåc PS Kristoffersen i Vrlhova nie budą sympatii, bo ich konkurenci klasowi i owszem

Uuuu a co Henryczek odwalił w weekend że tak go pojechaliście. Oglądałem tylko Marynę i sl we Flachau mi uciekł. Ja tam Henryczka lubię chyba właśnie za to że nie potrafi powstrzymać emocji. Taki John McEnroe nart:D W tym sezonie Henryczek bez formy i widać nie wie dlaczego, to frustracja ogromna.

Maryna na tej lodowej górce zrobiła niesamowity wynik. Natomiast kompletnie nie kumam co zrobiła Shiffrin w drugich przejazdach. Bo raz może nie wyjść ale dwa razy? Na psychikę bym nie zwalał tylko bardziej na drugi przejazd po tarce/zniszczonej trasie i że nogi nie trzymały. Dziwne...

Są dwa słowa https://sjp.pwn.pl/k...kaj/wszarz.html

• - Zasrany wsiarz.
    - Wsiarz i wszarz.
    Powiesiłem więc sobie kosę nad pryczą i jak inni położyłem...
https://ruj.uj.edu.p...e=1&isAllowed=y Jak zauwaa autorka, dominują wród nich pogardliwe okrelenia kobiet. Wród nich np. krowa (wi- ta/głupia/stara), wydra, suka, ropucha, osa, pijawka, mija. Pojawiają się take na- zwania mężczyzn, np. byk (stary), wszarz, wieprz (tłusty, spasiony), buhaj. Mężczyzna: baja, gw. baza, baciar, gw. baar, bajczarz, gw. båzcåš, belduła, gw. by- lynduWa, buc, gw. buc, burak, gw. buråk, chałupiarz, gw. xå[email protected]åš, chojrak, gw. xWozråk, cierz, gw. yš, ciubaryk, gw. ubarykwiak, gw. wzåk, dupek, gw. dupek, dzikus, gw. vikus, filozof, gw. wilozf, ktownik, gw. kntovik, kopacz, gw. kWopåc, kozak, gw. kWozåk, krakowiak, gw. krakWo1zåk, kutafon, gw. kutafn, kutas, gw. ku- tås, kutwa, gw. kutfa, laptacz, gw. laptåcłajza, gw. Wazzałazga, gw. Wazyηgałogw. Wo, mdrak, gwmndråk, niuchacz, gw. uxåc, ofuczałek, gw. WofucåWek, po- kutnik, gw. pWokutik, półrzytek, gw. pžydek, pustelnik, gw. pustylik, smykacz, gw. smykåc, srała, gw. sråWawidracz, gw. widråc, wieniak, gw. 1zyśńåk, wsiak, gw. fåk, wsiarz, gw. fåš, znawiacz, gw. znå1zåc PS Kristoffersen i Vrlhova nie budą sympatii, bo ich konkurenci klasowi i owszem

Napisałem, że u mnie mówiło się wsiarz, tak samo mówiło się "se". Nie piszę, że to poprawnie było. 

Uuuu a co Henryczek odwalił w weekend że tak go pojechaliście. Oglądałem tylko Marynę i sl we Flachau mi uciekł. Ja tam Henryczka lubię chyba właśnie za to że nie potrafi powstrzymać emocji. Taki John McEnroe nart:D W tym sezonie Henryczek bez formy i widać nie wie dlaczego, to frustracja ogromna.

Maryna na tej lodowej górce zrobiła niesamowity wynik. Natomiast kompletnie nie kumam co zrobiła Shiffrin w drugich przejazdach. Bo raz może nie wyjść ale dwa razy? Na psychikę bym nie zwalał tylko bardziej na drugi przejazd po tarce/zniszczonej trasie i że nogi nie trzymały. Dziwne...

Heniek ciśnienia nie trzyma i tyle. Po nieudanym przejeździe uciekł jak zwykle, a operator kamery poszedł za nim tak jak za wszystkimi na tyły. No i Heniek złapał za obiektyw i go odepchnął. Cóż ja bym zrozumiał gdyby operator poszedł za nim do kibla, albo gdyby lał np. paparazzich pod domem, ale tu nie było pod jego domem tylko oficjalnie na zawodach i nie w kiblu tylko normalnie tam gdzie zawodnicy zjeżdżają po przejeździe. 

Dobra, obiecuje, że już więcej nie będę hejtował HK, ani o nim pisał. Zawody w KG tak mnie mało wciągnęły, że nawet nie zwróciłem uwagi na MS.

Ogladacie Kitz???- co tam się odpier.... Masakra. Przegięli że wrócił taki długi ostatni skok.

Cześć

Mówisz o tym skoku przed metą, na którym Ghedina robił V, a nijaki Macartney miał taki paskudnie wyglądający upadek?

Przecież on tam zawsze był...

Że przypomnę bo takie jaja jak miał ten gość to rzadkość:

Pozdro

Cześć

Mówisz o tym skoku przed metą, na którym Ghedina robił V, a nijaki Macartney miał taki paskudnie wyglądający upadek?

Przecież on tam zawsze był...

Pozdro

Nie do końca bo teraz jest sztuczny najazd a w ostatnich latach go nie było przez co skok był w miarę spokojny. Teraz wieje i lecą jak na skoczni.

A na trawersie będący w życiowej formie RCS pojechał tak i nic mu się nie stało: https://www.eurospor...134/video.shtml

Nie do końca bo teraz jest sztuczny najazd a w ostatnich latach go nie było przez co skok był w miarę spokojny. Teraz wieje i lecą jak na skoczni.

Cześć

Możesz mieć rację, że jak mają wiatr w twarz to lecą i lecą. Byłem w tym miejscu na butach i ten garb dla osoby pieszej to jest po prostu solidna górka na która trzeba podchodzić dobre parę minut i nie bardzo widzę możliwość niwelowania tego najazdu śniegiem.

Pozdrowienia

Cześć

Możesz mieć rację, że jak mają wiatr w twarz to lecą i lecą. Byłem w tym miejscu na butach i ten garb dla osoby pieszej to jest po prostu solidna górka na która trzeba podchodzić dobre parę minut i nie bardzo widzę możliwość niwelowania tego najazdu śniegiem.

Pozdrowienia

Tylko oni Mitek zrobili sztuczny próg jak mini skocznię... i teraz odwołają chyba zawody. Feuz ma pierwszą wygraną w Kitz w plecy a jego rodak Urs H. oby wrócił na narty po takim dzwonie.https://www.eurospor...153/video.shtml