Jump to content

Czarna Góra

Administrator
 Share

Recommended Posts

Cześć

Jeździć czy nie jeździć to sprawa prywatna ale warto wiedzieć, że z kaszy żaden mróz betonu nie zrobi chyba, że słońce rozpuści wszystko i później zamarznie to w lodową polepę. Nikt normalny zresztą tego nie ratrakuje bo się dodatkowo przewietrza i jest jeszcze gorzej i szybciej się topi. Jedyne co można zrobić to próbować ubić ale też - nawet po mroźnej nocy starcza na godzinę - też bym nie jechał. pogoda taka, że warto wsiąść na rower raczej.

Pozdro

• Like 1

12 minut temu, Mitek napisał:

Cześć

Jeździć czy nie jeździć to sprawa prywatna ale warto wiedzieć, że z kaszy żaden mróz betonu nie zrobi chyba, że słońce rozpuści wszystko i później zamarznie to w lodową polepę. Nikt normalny zresztą tego nie ratrakuje bo się dodatkowo przewietrza i jest jeszcze gorzej i szybciej się topi. Jedyne co można zrobić to próbować ubić ale też - nawet po mroźnej nocy starcza na godzinę - też bym nie jechał. pogoda taka, że warto wsiąść na rower raczej.

Pozdro

To fakt… 😞 

Od 8 stycznia ma być coś bardziej „zimowo” dopiero 😞  

Czas na małe podsumowanie.

Dojazd ok, ruch niewielki. Na AOW wręcz momentami pustki- wrzucam foto, bo to nieczęsto się tam zdarza.

Na CG parkingi pełne, termometr pokazywał plus 5st C. Rzut okiem na pole narciarskie, a tam kartoflisko. Popełniłem błąd (nizej napisze, dlaczego) - GS został w bagażniku, zabrałem miękkie i szerokie Kastle.

Na polu narciarskim kartoflisko, ale pod spodem twardo, czas oczekiwania do Efki około 10min. Trzy zjazdy i uderzyliśmy na B. Tam sam początek z muldami do kolan, gdzieś 400m dalej zaczął się beton, aż do samego końca było naprawdę twardo. Nawet ta ścianka w 3/4 trasy bez muld. Kolejka do Luxtorpedy max 5 min. 

Szybki rekonesans na C- kolejki do Zmiji brak, warun na całej długości C równo i bardzo twardo. Na tym betonie naostrzone Kastle jakoś sobie radziły. Ale do czasu. Rzut okiem na D - sama trasa naśnieżona prawie do samego końca, nie widać już urobku z budowy kolejnego apartamentowca.

Potem wjazd Luxem na górę i zjazd z córka trasa A- to był jej pierwszy raz na czarnej trasie. Tutaj już żałowałem, ze GS został w aucie. Do wypłaszczenia ekstremalnie twardo i betonowo, Kastle mimo krawedziowania nie radziły sobie. Warun jak na Pucharze Swiata. Druga cześć trasy już z odsyłani. Córka elegancko poradziła sobie w tych warunkach. 

Widoczne pojedyncze minerały na B, C czysto. Na A drobne przetarcie w drugiej połowie trasy, przy lesie. Poza tym OK.

Pojezdzone w totalu 17.43km w 2 godz 51 min, V max 69km/godz.

73663A04-D40A-4A02-A8EB-7314E0932EBB.jpeg

2B7B9433-D816-424A-BCC5-0BFE19404506.jpeg

052E49EA-8C54-49D4-9641-E72FCDC847B1.jpeg

17BD2DB2-1CDC-4EDD-8C10-81FA0CD3934D.jpeg

C6435C1D-492C-475E-BD32-72C3AA196CA9.jpeg

7D75EBA9-2324-4A0F-AD55-807A4CF0BE5D.jpeg

12B0A94B-68B8-48E3-A5C1-F0EE23B61BFA.jpeg

CD04B9D7-B719-4237-954B-B8D8F8BDB4C7.jpeg

E6ECCBA7-36B9-472F-B448-56A8A26794EE.jpeg

A47FFF7F-CEBE-42CA-8F44-4A56D5F49BA8.jpeg

EA9F2E83-D30A-4580-B59E-F77BFECD8015.jpeg

50D25A72-0FC6-4344-8A51-34B1B06B4C0C.jpeg

BFAC0AA8-431B-43B9-8465-0410EFF5A97F.jpeg

• Like 5

• 2 weeks later...
5 minut temu, grimson napisał:

Jak warun na E fis, odpalą Procę?

Nie wiem, trochę niezwiązane więc wątpię, ratraki trzymają się od tych tras z daleka, ale górą przejdziesz  kawałek i jesteś w dziewiczym puchu… nart nie porysowałem chyba…

IMG_6128.jpeg.eb89c31b3d21b5039e839295d1

Edited by star
  • Like 4

Ujezdzilem się. Koniec to trzy strzały na ratrakowanej świeżo b, z kolei d zachęcała do szybkiej jazdy, bo równo do końca, ciągnęło wilka do lasu, ciagle na e i f rozjezdzilem kazdy skrawek puchu, czekając na ratraka wlazłem na stok czarnej góry czyli laskiem i znowu po miękkim, a potem byłem pierwszy po drodze minąłem ratraki, nie myślałem, ze jeszcze jadą bo sygnałem było ruszenie kolejki, nawet odczekałem. Dzień udany, na koniec palnąłem młodego nartami w głowę, niosłem sobie, a on się ścigał i nie pomyślał ze coś za mną może być, wytracił mi te fis sl z reki tak przylomotal, a mama kazała mu przeprosić, wiec chyba jego wina... ech, życie. Teraz golonka z jelenia i kapuśniak w hubertusie...

IMG_6100.jpeg.da8d0ff7223a76115daad7c14b

Edited by star
  • Like 3
  • Thanks 1

Deszcz mnie wystraszył, Mitek pomógł przeczekać do rana, 3h z okładem i w domu na otwarcie Lidla. Teraz w CzG mgła. Temperatury jak startowałem 5.5, potem 8,5 po drodze, w końcu stabilne 2-3 stopnie ale to już za Wrocławiem. Bye, bye CzG…

IMG_6297.jpeg.b8eadc21c56f0303dec2133cbb

• Like 1

11 minut temu, master32 napisał:

Mam 3 pary

zapraszam, tanio nie będzie 😅

…a ogarniesz ? 🤣

Cze

Ja to jestem pokroju tanio kupić, drogo sprzedać, nie dołożyć, a najlepiej to zarobić. Więc nie wiem. Daj na priv co masz, a po wczorajszej jeździe to już nie wiem czy szukam czegoś 🙂, bo chyba mam już od dłuższego czasu, ale o tym nie wiedziałem - do wczoraj.

pozdrawiam

• Haha 3

35 minut temu, Marcos73 napisał:

Cze

Ja to jestem pokroju tanio kupić, drogo sprzedać, nie dołożyć, a najlepiej to zarobić. Więc nie wiem. Daj na priv co masz, a po wczorajszej jeździe to już nie wiem czy szukam czegoś 🙂, bo chyba mam już od dłuższego czasu, ale o tym nie wiedziałem - do wczoraj.

pozdrawiam

😅

Edited by master32