Kompleks narciarski "Śnieżka"
Napisano 03 wrzesień 2007 - 16:52
Full wypas w Karpaczu - głowne miejsce dla narciarzy
Strona ośrodka: http://www.kopa.com.pl/
Położenie
W południowej częsci Karpacza w granicy Karkonoskiego Parku Narodowego. Na zboczach Kopy (1377m)
Dojazd
Z centrum Karpacza w stronę Karpacza Górnego główną ulicą - Karkonoską. Około 2 km nad Białym Jarem skręt w lewo - ul. Strażacką ok. 1,2 km do głónych parkingów rozciągających się wzdłuż ulicy.
Parkingi
(Ilość miejsc, cena, odległość od stoku)
Przy ulicy Strażackiej duża ilość parkingów strzeżonych, wzdluż ulicy parking płatny niestrzeżony. Parkujące samochody potrafią zajmować ok. 2 km pobocza. Warto być na miejscu ok. 8.30 - wtedy Pool Position:D Z ulicy Strażackiej podejście pod dolną stację wyciągu - 200m
Miejscowości
(krótka charakterystyka miejscowości w jakiej znajduje się ośrodek, lub miejscowości sąsiednich)
Noclegi
Trasy
(liczba tras, długość tras, poziom trudności, mapki)
Ceny
(cennik karnetów itp)
Kamera online
(link do strony z kamerą online na stok)
Aktualne warunki
(link do strony z aktualnymi warunkami)
Serwis narciarski
(czy jest/są serwisy narciarskie, + można coś więcej ceny, godziny itp)
Instruktorzy / Opieka nad dziećmi
Wyżywienie
(gdzie można zjeść, jakie jedzenie, jakie ceny)
Galeria zdjęć
(link do galerii zdjęć z tego ośrodka)
Napisano 07 styczeń 2008 - 13:50

Napisano 23 luty 2008 - 12:44
Użytkownik mobile99 edytował ten post 18 styczeń 2009 - 23:08
Napisano 23 grudzień 2008 - 16:18
Napisano 24 grudzień 2008 - 14:58
Napisano 24 grudzień 2008 - 19:17
Napisano 26 grudzień 2008 - 00:21
Użytkownik mobile99 edytował ten post 26 grudzień 2008 - 00:22
Napisano 18 styczeń 2009 - 21:18
Napisano 18 styczeń 2009 - 23:05
Użytkownik mobile99 edytował ten post 19 styczeń 2009 - 16:01
- LukasL-ca podziękował za tę wiadomość
Napisano 19 styczeń 2009 - 10:41
Napisano 19 styczeń 2009 - 12:10
Napisano 19 styczeń 2009 - 15:03
Napisano 19 styczeń 2009 - 16:00
Napisano 23 styczeń 2009 - 10:02
Pozdrawiam!

Napisano 30 styczeń 2009 - 20:49
Napisano 30 styczeń 2009 - 22:40

Napisano 31 styczeń 2009 - 16:34

Napisano 18 grudzień 2009 - 03:29
Po pierwsze nie wiem jak można nazwać to coś kompleksem? Chyba rzeczywiście jedynie z powodu kompleksów u obsługi wyciągów...
Minusy:
-wysokie ceny, nawet jak na Polskę,
-wyciągi o małej przepustowości,
-dodatkowa opłata za wstęp do Parku Narodowego..........,
-brak toalet,
-częste awarie wyciągów lub tłumaczenia jak ostatnio, że nie mają kabla zasilającego do wyciągu Złotówka, a tak naprawdę mają to gdzieś, bo karnety są czasowe i wisi im czy ludzie zjadą 20 razy czy 8.....
-ceny karnetów niezgodne z informacjami na oficjalnej stronie (i nie mam tu na myśli doliczanej kaucji za kartę magnetyczną)
Niestety, pomimo że jestem zwolennikiem popierania tego co polskie, to "zaKOMPLEKSiony ośrodek narciarski śmieżka zdecydowanie odpada... Nie mówię tego bez powodu, bo kilka lat z rzędu tam jeździłem na święta czy ferie i zawsze było to samo.
Zdecydowanie lepiej wypada już stok KOLOROWA w mieście, jako doskonała alternatywa dla początkujących narciarzy.
Pozdrawiam!
- tycoon podziękował za tę wiadomość
Napisano 06 styczeń 2010 - 20:39
Niestety, nie mogę wystawić tu pozytywnej opinii...
Po pierwsze nie wiem jak można nazwać to coś kompleksem? Chyba rzeczywiście jedynie z powodu kompleksów u obsługi wyciągów...
Minusy:
-wysokie ceny, nawet jak na Polskę,
-wyciągi o małej przepustowości,
-dodatkowa opłata za wstęp do Parku Narodowego..........,
-brak toalet,
-częste awarie wyciągów lub tłumaczenia jak ostatnio, że nie mają kabla zasilającego do wyciągu Złotówka, a tak naprawdę mają to gdzieś, bo karnety są czasowe i wisi im czy ludzie zjadą 20 razy czy 8.....
-ceny karnetów niezgodne z informacjami na oficjalnej stronie (i nie mam tu na myśli doliczanej kaucji za kartę magnetyczną)
Niestety, pomimo że jestem zwolennikiem popierania tego co polskie, to "zaKOMPLEKSiony ośrodek narciarski śmieżka zdecydowanie odpada... Nie mówię tego bez powodu, bo kilka lat z rzędu tam jeździłem na święta czy ferie i zawsze było to samo.
Zdecydowanie lepiej wypada już stok KOLOROWA w mieście, jako doskonała alternatywa dla początkujących narciarzy.
Pozdrawiam!
Najgorszy jest parking, bo trzeba parkować prawię pod skocznią i trzeba iść na nartach 1.5km i jeszcze 200m po schodach na górę. O wiele bardziej polecam Szklarską Porębę, która jest stacją narciarską z prawdziwego zdarzenia.
Napisano 06 styczeń 2010 - 20:53
Najgorszy jest parking, bo trzeba parkować prawię pod skocznią i trzeba iść na nartach 1.5km i jeszcze 200m po schodach na górę. O wiele bardziej polecam Szklarską Porębę, która jest stacją narciarską z prawdziwego zdarzenia.
Zgoda - z lat 70-tych.
Krążą słuchy, że za firewallem panuje zima