FerraEnzo Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 Może dlatego raz, że nie potrafisz się śmiać z samego siebie, nieprawdaż? A może zwyczajnie do śmieszków nie należysz. Pytałeś ostatnio Smoka na jakich Deaconach on śmiga, pamiętasz może który to model? 74, 76? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Odpowiedzi 74 Dodano 5 l Ostatniej odpowiedzi 4 l Top użytkownicy w tym temacie 12 10 10 6 Popularne dni 21 Mar 33 20 Mar 12 19 Mar 12 29 Sty 8 Top użytkownicy w tym temacie mario33 12 odpowiedzi nikon255 10 odpowiedzi star 10 odpowiedzi FerraEnzo 6 odpowiedzi Popularne dni 21 Mar 2020 33 odpowiedzi 20 Mar 2020 12 odpowiedzi 19 Mar 2020 12 odpowiedzi 29 Sty 2019 8 odpowiedzi nikon255 Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... SkI-mAn Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 Bardzo przyjemna narta 176cm optymalna jak na nasze trasy. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mario33 Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 Bardzo przyjemna narta 176cm optymalna jak na nasze trasy. a napiszesz cos więcej ? Aha i ile wzrostu/wagi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 Pytałeś ostatnio Smoka na jakich Deaconach on śmiga, pamiętasz może który to model? 74, 76? Tak jak pisał Nikon, cyt. Psmoka: "Moja narta w wiekszosci to Volkl Deacon 74- 173cm." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mario33 Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 https://www.starspor...nego,t656504483 Meh... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 Meh... To nie moja strona:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mario33 Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 To nie moja strona:-) uff trochę dziwne, że ktoś sprzedaje zeszłoroczne modele nie informując o tym na pierwszy rzut oka i to w cenie wyższej niż gdzieniegdzie tegoroczne, dlatego „meh” Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 uff trochę dziwne, że ktoś sprzedaje zeszłoroczne modele nie informując o tym na pierwszy rzut oka i to w cenie wyższej niż gdzieniegdzie tegoroczne, dlatego „meh” To miało być o rdzeniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bodex4 Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 Ja na Deacon xtd niby 76, a w 76 niby xtd, ale to inne deski. No więc xtd harmonijne, łatwe, przewidywalne, pewne. Czyli jak oceniasz Deacon xtd A 76 to Deacon 76? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 Czyli jak oceniasz Deacon xtd A 76 to Deacon 76? Ano. Nikt nie ująłby tego lepiej;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 XT drewniany rdzeń, XTD podwójny drewniany rdzeń. Jestem ciekaw czy różnica na stoku jest nadal tak mało zauważalna jak to było tutaj kiedyś pisane gdy ktoś jeździł na RTM 75 vs RTM 75isJak wygląda drewniany podwojny rdzen? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 Jak wygląda drewniany podwojny rdzen? https://www.jakkupow...ie-narty-kupic/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 Dzieki. To jeszcze... co tam jest pomiedzy tymi deskami? Laminat? Taka konstrukcja musi 'smigłacić się' ( miec mala sztywność skretną). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 Dzieki. To jeszcze... co tam jest pomiedzy tymi deskami? Laminat? DUAL WOODCORE As the name suggests, The Dual Wood Core consists of parallel strips of wood surrounded by PU. Featured in the XTD Progressive construction, it is layered with extra glass sheets top and bottom for added ski rebound. https://www.larryadl...ltechspecs.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 Czyli zmiekczenie narty.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 Czyli zmiekczenie narty.... W tym pierwszym linku jest napisane, że rozwiązanie stosowane jest w konstrukcjach dla początkujących: "Dual Wood Core – podwójny drewniany rdzeń stosowany w „miękkich” nartach dla początkujących" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 W tym pierwszym linku jest napisane, że rozwiązanie stosowane jest w konstrukcjach dla początkujących: "Dual Wood Core – podwójny drewniany rdzeń stosowany w „miękkich” nartach dla początkujących" Czyli Deacon to jest miękka narta dla początkujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 Deaconow jest z 10 modeli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mario33 Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 To jeszcze o stosowaniu „titanalu”. Podwójna, pełna warstwa jest używana w tych modelach Volkla: Racetiger WC, Racetiger FIS, Racetiger FIS Junior, Racetiger GS / SL oraz Deacon 76 / 74. Zwraca uwagę, że NIE JEST używana w modelach Racetiger RC/SC, przez co są wyraźnie mniej sztywne. Potwierdzały to moje próby porównawcze SL do SC, gdzie wyraźnie czułem różnicę, nawet przy moich „średnich” umiejętnościach. Ważne - różnicę czułem ZANIM to przeczytałem lub ktoś mi powiedział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mario33 Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 Czyli Deacon to jest miękka narta dla początkujących Deacon 74/76 maja zupełnie inny rdzeń i konstrukcję, wziętą z linii Racetiger. Jw. Rdzeń pełny, z dwóch rodzajów drewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 To jeszcze o stosowaniu „titanalu”. Podwójna, pełna warstwa jest używanal] Czesto bywa tez pojedyncza warstwa alu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mario33 Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 Czesto bywa tez pojedyncza warstwa alu. Volkl tu twierdzi, że w najwyższych modelach Racetiger i Deacon z zasady stosuje dwie warstwy tianalu. ile z tego prawdy to nie wiemy, trzeba by rozebrać ale dla mnie odczuwalnie narta SL była sztywniejsze od SC, mimo, że rdzeń ten sam. The Titanal is placed in a full sheet the ski with mostly 0,7 mm thickness. As a general rule there are two Titanal belts integrated in the ski, one above and one below the wood core. This is the typical race ski construction and it is used for all of Völkl’s top top Racetiger and Deacon models and it is optimized for hard and icy on piste conditions. https://www.voelkl.c...nal-technology/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 Volkl tu twierdzi, że w najwyższych modelach Racetiger i Deacon z zasady stosuje dwie warstwy tianalu. ile z tego prawdy to nie wiemy, trzeba by rozebrać ale dla mnie odczuwalnie narta SL była sztywniejsze od SC, mimo, że rdzeń ten sam. The Titanal is placed in a full sheet the ski with mostly 0,7 mm thickness. As a general rule there are two Titanal belts integrated in the ski, one above and one below the wood core. This is the typical race ski construction and it is used for all of Völkl’s top top Racetiger and Deacon models and it is optimized for hard and icy on piste conditions. https://www.voelkl.c...nal-technology/ w katalogu volkla sl fis ma 2 warstwy, a sl fis wc ma 3. Wiec obstawiam, ze sklepowki maja po jednej warstwie. Mam RTM78 (to taki deacon 79) z warstwa stali, SL z titanalem i mastera z podwojnym titanalem. W kazdej czuc roznice wagowa i sztywnosci. Aktualnie jedna warstwa jest dla mnie optymalna, z dwiema jest juz co robic https://issuu.com/sn...atalog_workbook Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 Dalej Strona 2 z 3 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór NART VOLKL Deacon 74 / 76 × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
nikon255 Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SkI-mAn Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 Bardzo przyjemna narta 176cm optymalna jak na nasze trasy. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mario33 Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 Bardzo przyjemna narta 176cm optymalna jak na nasze trasy. a napiszesz cos więcej ? Aha i ile wzrostu/wagi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 Pytałeś ostatnio Smoka na jakich Deaconach on śmiga, pamiętasz może który to model? 74, 76? Tak jak pisał Nikon, cyt. Psmoka: "Moja narta w wiekszosci to Volkl Deacon 74- 173cm." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mario33 Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 https://www.starspor...nego,t656504483 Meh... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 Meh... To nie moja strona:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mario33 Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 To nie moja strona:-) uff trochę dziwne, że ktoś sprzedaje zeszłoroczne modele nie informując o tym na pierwszy rzut oka i to w cenie wyższej niż gdzieniegdzie tegoroczne, dlatego „meh” Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 uff trochę dziwne, że ktoś sprzedaje zeszłoroczne modele nie informując o tym na pierwszy rzut oka i to w cenie wyższej niż gdzieniegdzie tegoroczne, dlatego „meh” To miało być o rdzeniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bodex4 Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 Ja na Deacon xtd niby 76, a w 76 niby xtd, ale to inne deski. No więc xtd harmonijne, łatwe, przewidywalne, pewne. Czyli jak oceniasz Deacon xtd A 76 to Deacon 76? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 Czyli jak oceniasz Deacon xtd A 76 to Deacon 76? Ano. Nikt nie ująłby tego lepiej;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 XT drewniany rdzeń, XTD podwójny drewniany rdzeń. Jestem ciekaw czy różnica na stoku jest nadal tak mało zauważalna jak to było tutaj kiedyś pisane gdy ktoś jeździł na RTM 75 vs RTM 75isJak wygląda drewniany podwojny rdzen? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 Jak wygląda drewniany podwojny rdzen? https://www.jakkupow...ie-narty-kupic/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 Dzieki. To jeszcze... co tam jest pomiedzy tymi deskami? Laminat? Taka konstrukcja musi 'smigłacić się' ( miec mala sztywność skretną). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 Dzieki. To jeszcze... co tam jest pomiedzy tymi deskami? Laminat? DUAL WOODCORE As the name suggests, The Dual Wood Core consists of parallel strips of wood surrounded by PU. Featured in the XTD Progressive construction, it is layered with extra glass sheets top and bottom for added ski rebound. https://www.larryadl...ltechspecs.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 Czyli zmiekczenie narty.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 Czyli zmiekczenie narty.... W tym pierwszym linku jest napisane, że rozwiązanie stosowane jest w konstrukcjach dla początkujących: "Dual Wood Core – podwójny drewniany rdzeń stosowany w „miękkich” nartach dla początkujących" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 W tym pierwszym linku jest napisane, że rozwiązanie stosowane jest w konstrukcjach dla początkujących: "Dual Wood Core – podwójny drewniany rdzeń stosowany w „miękkich” nartach dla początkujących" Czyli Deacon to jest miękka narta dla początkujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 Deaconow jest z 10 modeli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mario33 Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 To jeszcze o stosowaniu „titanalu”. Podwójna, pełna warstwa jest używana w tych modelach Volkla: Racetiger WC, Racetiger FIS, Racetiger FIS Junior, Racetiger GS / SL oraz Deacon 76 / 74. Zwraca uwagę, że NIE JEST używana w modelach Racetiger RC/SC, przez co są wyraźnie mniej sztywne. Potwierdzały to moje próby porównawcze SL do SC, gdzie wyraźnie czułem różnicę, nawet przy moich „średnich” umiejętnościach. Ważne - różnicę czułem ZANIM to przeczytałem lub ktoś mi powiedział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mario33 Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 Czyli Deacon to jest miękka narta dla początkujących Deacon 74/76 maja zupełnie inny rdzeń i konstrukcję, wziętą z linii Racetiger. Jw. Rdzeń pełny, z dwóch rodzajów drewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 To jeszcze o stosowaniu „titanalu”. Podwójna, pełna warstwa jest używanal] Czesto bywa tez pojedyncza warstwa alu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mario33 Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 Czesto bywa tez pojedyncza warstwa alu. Volkl tu twierdzi, że w najwyższych modelach Racetiger i Deacon z zasady stosuje dwie warstwy tianalu. ile z tego prawdy to nie wiemy, trzeba by rozebrać ale dla mnie odczuwalnie narta SL była sztywniejsze od SC, mimo, że rdzeń ten sam. The Titanal is placed in a full sheet the ski with mostly 0,7 mm thickness. As a general rule there are two Titanal belts integrated in the ski, one above and one below the wood core. This is the typical race ski construction and it is used for all of Völkl’s top top Racetiger and Deacon models and it is optimized for hard and icy on piste conditions. https://www.voelkl.c...nal-technology/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 Volkl tu twierdzi, że w najwyższych modelach Racetiger i Deacon z zasady stosuje dwie warstwy tianalu. ile z tego prawdy to nie wiemy, trzeba by rozebrać ale dla mnie odczuwalnie narta SL była sztywniejsze od SC, mimo, że rdzeń ten sam. The Titanal is placed in a full sheet the ski with mostly 0,7 mm thickness. As a general rule there are two Titanal belts integrated in the ski, one above and one below the wood core. This is the typical race ski construction and it is used for all of Völkl’s top top Racetiger and Deacon models and it is optimized for hard and icy on piste conditions. https://www.voelkl.c...nal-technology/ w katalogu volkla sl fis ma 2 warstwy, a sl fis wc ma 3. Wiec obstawiam, ze sklepowki maja po jednej warstwie. Mam RTM78 (to taki deacon 79) z warstwa stali, SL z titanalem i mastera z podwojnym titanalem. W kazdej czuc roznice wagowa i sztywnosci. Aktualnie jedna warstwa jest dla mnie optymalna, z dwiema jest juz co robic https://issuu.com/sn...atalog_workbook Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 Dalej Strona 2 z 3 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór NART VOLKL Deacon 74 / 76 × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
star Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 Pytałeś ostatnio Smoka na jakich Deaconach on śmiga, pamiętasz może który to model? 74, 76? Tak jak pisał Nikon, cyt. Psmoka: "Moja narta w wiekszosci to Volkl Deacon 74- 173cm." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mario33 Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 https://www.starspor...nego,t656504483 Meh... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 Meh... To nie moja strona:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mario33 Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 To nie moja strona:-) uff trochę dziwne, że ktoś sprzedaje zeszłoroczne modele nie informując o tym na pierwszy rzut oka i to w cenie wyższej niż gdzieniegdzie tegoroczne, dlatego „meh” Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 uff trochę dziwne, że ktoś sprzedaje zeszłoroczne modele nie informując o tym na pierwszy rzut oka i to w cenie wyższej niż gdzieniegdzie tegoroczne, dlatego „meh” To miało być o rdzeniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bodex4 Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 Ja na Deacon xtd niby 76, a w 76 niby xtd, ale to inne deski. No więc xtd harmonijne, łatwe, przewidywalne, pewne. Czyli jak oceniasz Deacon xtd A 76 to Deacon 76? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 Czyli jak oceniasz Deacon xtd A 76 to Deacon 76? Ano. Nikt nie ująłby tego lepiej;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 XT drewniany rdzeń, XTD podwójny drewniany rdzeń. Jestem ciekaw czy różnica na stoku jest nadal tak mało zauważalna jak to było tutaj kiedyś pisane gdy ktoś jeździł na RTM 75 vs RTM 75isJak wygląda drewniany podwojny rdzen? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 Jak wygląda drewniany podwojny rdzen? https://www.jakkupow...ie-narty-kupic/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 Dzieki. To jeszcze... co tam jest pomiedzy tymi deskami? Laminat? Taka konstrukcja musi 'smigłacić się' ( miec mala sztywność skretną). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 Dzieki. To jeszcze... co tam jest pomiedzy tymi deskami? Laminat? DUAL WOODCORE As the name suggests, The Dual Wood Core consists of parallel strips of wood surrounded by PU. Featured in the XTD Progressive construction, it is layered with extra glass sheets top and bottom for added ski rebound. https://www.larryadl...ltechspecs.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 Czyli zmiekczenie narty.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 Czyli zmiekczenie narty.... W tym pierwszym linku jest napisane, że rozwiązanie stosowane jest w konstrukcjach dla początkujących: "Dual Wood Core – podwójny drewniany rdzeń stosowany w „miękkich” nartach dla początkujących" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 W tym pierwszym linku jest napisane, że rozwiązanie stosowane jest w konstrukcjach dla początkujących: "Dual Wood Core – podwójny drewniany rdzeń stosowany w „miękkich” nartach dla początkujących" Czyli Deacon to jest miękka narta dla początkujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 Deaconow jest z 10 modeli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mario33 Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 To jeszcze o stosowaniu „titanalu”. Podwójna, pełna warstwa jest używana w tych modelach Volkla: Racetiger WC, Racetiger FIS, Racetiger FIS Junior, Racetiger GS / SL oraz Deacon 76 / 74. Zwraca uwagę, że NIE JEST używana w modelach Racetiger RC/SC, przez co są wyraźnie mniej sztywne. Potwierdzały to moje próby porównawcze SL do SC, gdzie wyraźnie czułem różnicę, nawet przy moich „średnich” umiejętnościach. Ważne - różnicę czułem ZANIM to przeczytałem lub ktoś mi powiedział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mario33 Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 Czyli Deacon to jest miękka narta dla początkujących Deacon 74/76 maja zupełnie inny rdzeń i konstrukcję, wziętą z linii Racetiger. Jw. Rdzeń pełny, z dwóch rodzajów drewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 To jeszcze o stosowaniu „titanalu”. Podwójna, pełna warstwa jest używanal] Czesto bywa tez pojedyncza warstwa alu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mario33 Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 Czesto bywa tez pojedyncza warstwa alu. Volkl tu twierdzi, że w najwyższych modelach Racetiger i Deacon z zasady stosuje dwie warstwy tianalu. ile z tego prawdy to nie wiemy, trzeba by rozebrać ale dla mnie odczuwalnie narta SL była sztywniejsze od SC, mimo, że rdzeń ten sam. The Titanal is placed in a full sheet the ski with mostly 0,7 mm thickness. As a general rule there are two Titanal belts integrated in the ski, one above and one below the wood core. This is the typical race ski construction and it is used for all of Völkl’s top top Racetiger and Deacon models and it is optimized for hard and icy on piste conditions. https://www.voelkl.c...nal-technology/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 Volkl tu twierdzi, że w najwyższych modelach Racetiger i Deacon z zasady stosuje dwie warstwy tianalu. ile z tego prawdy to nie wiemy, trzeba by rozebrać ale dla mnie odczuwalnie narta SL była sztywniejsze od SC, mimo, że rdzeń ten sam. The Titanal is placed in a full sheet the ski with mostly 0,7 mm thickness. As a general rule there are two Titanal belts integrated in the ski, one above and one below the wood core. This is the typical race ski construction and it is used for all of Völkl’s top top Racetiger and Deacon models and it is optimized for hard and icy on piste conditions. https://www.voelkl.c...nal-technology/ w katalogu volkla sl fis ma 2 warstwy, a sl fis wc ma 3. Wiec obstawiam, ze sklepowki maja po jednej warstwie. Mam RTM78 (to taki deacon 79) z warstwa stali, SL z titanalem i mastera z podwojnym titanalem. W kazdej czuc roznice wagowa i sztywnosci. Aktualnie jedna warstwa jest dla mnie optymalna, z dwiema jest juz co robic https://issuu.com/sn...atalog_workbook Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 Dalej Strona 2 z 3 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór NART VOLKL Deacon 74 / 76 × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
mario33 Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 https://www.starspor...nego,t656504483 Meh... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 Meh... To nie moja strona:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mario33 Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 To nie moja strona:-) uff trochę dziwne, że ktoś sprzedaje zeszłoroczne modele nie informując o tym na pierwszy rzut oka i to w cenie wyższej niż gdzieniegdzie tegoroczne, dlatego „meh” Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 uff trochę dziwne, że ktoś sprzedaje zeszłoroczne modele nie informując o tym na pierwszy rzut oka i to w cenie wyższej niż gdzieniegdzie tegoroczne, dlatego „meh” To miało być o rdzeniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bodex4 Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 Ja na Deacon xtd niby 76, a w 76 niby xtd, ale to inne deski. No więc xtd harmonijne, łatwe, przewidywalne, pewne. Czyli jak oceniasz Deacon xtd A 76 to Deacon 76? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 Czyli jak oceniasz Deacon xtd A 76 to Deacon 76? Ano. Nikt nie ująłby tego lepiej;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 XT drewniany rdzeń, XTD podwójny drewniany rdzeń. Jestem ciekaw czy różnica na stoku jest nadal tak mało zauważalna jak to było tutaj kiedyś pisane gdy ktoś jeździł na RTM 75 vs RTM 75isJak wygląda drewniany podwojny rdzen? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 Jak wygląda drewniany podwojny rdzen? https://www.jakkupow...ie-narty-kupic/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 Dzieki. To jeszcze... co tam jest pomiedzy tymi deskami? Laminat? Taka konstrukcja musi 'smigłacić się' ( miec mala sztywność skretną). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 Dzieki. To jeszcze... co tam jest pomiedzy tymi deskami? Laminat? DUAL WOODCORE As the name suggests, The Dual Wood Core consists of parallel strips of wood surrounded by PU. Featured in the XTD Progressive construction, it is layered with extra glass sheets top and bottom for added ski rebound. https://www.larryadl...ltechspecs.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 Czyli zmiekczenie narty.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 Czyli zmiekczenie narty.... W tym pierwszym linku jest napisane, że rozwiązanie stosowane jest w konstrukcjach dla początkujących: "Dual Wood Core – podwójny drewniany rdzeń stosowany w „miękkich” nartach dla początkujących" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 W tym pierwszym linku jest napisane, że rozwiązanie stosowane jest w konstrukcjach dla początkujących: "Dual Wood Core – podwójny drewniany rdzeń stosowany w „miękkich” nartach dla początkujących" Czyli Deacon to jest miękka narta dla początkujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 Deaconow jest z 10 modeli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mario33 Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 To jeszcze o stosowaniu „titanalu”. Podwójna, pełna warstwa jest używana w tych modelach Volkla: Racetiger WC, Racetiger FIS, Racetiger FIS Junior, Racetiger GS / SL oraz Deacon 76 / 74. Zwraca uwagę, że NIE JEST używana w modelach Racetiger RC/SC, przez co są wyraźnie mniej sztywne. Potwierdzały to moje próby porównawcze SL do SC, gdzie wyraźnie czułem różnicę, nawet przy moich „średnich” umiejętnościach. Ważne - różnicę czułem ZANIM to przeczytałem lub ktoś mi powiedział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mario33 Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 Czyli Deacon to jest miękka narta dla początkujących Deacon 74/76 maja zupełnie inny rdzeń i konstrukcję, wziętą z linii Racetiger. Jw. Rdzeń pełny, z dwóch rodzajów drewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 To jeszcze o stosowaniu „titanalu”. Podwójna, pełna warstwa jest używanal] Czesto bywa tez pojedyncza warstwa alu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mario33 Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 Czesto bywa tez pojedyncza warstwa alu. Volkl tu twierdzi, że w najwyższych modelach Racetiger i Deacon z zasady stosuje dwie warstwy tianalu. ile z tego prawdy to nie wiemy, trzeba by rozebrać ale dla mnie odczuwalnie narta SL była sztywniejsze od SC, mimo, że rdzeń ten sam. The Titanal is placed in a full sheet the ski with mostly 0,7 mm thickness. As a general rule there are two Titanal belts integrated in the ski, one above and one below the wood core. This is the typical race ski construction and it is used for all of Völkl’s top top Racetiger and Deacon models and it is optimized for hard and icy on piste conditions. https://www.voelkl.c...nal-technology/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 Volkl tu twierdzi, że w najwyższych modelach Racetiger i Deacon z zasady stosuje dwie warstwy tianalu. ile z tego prawdy to nie wiemy, trzeba by rozebrać ale dla mnie odczuwalnie narta SL była sztywniejsze od SC, mimo, że rdzeń ten sam. The Titanal is placed in a full sheet the ski with mostly 0,7 mm thickness. As a general rule there are two Titanal belts integrated in the ski, one above and one below the wood core. This is the typical race ski construction and it is used for all of Völkl’s top top Racetiger and Deacon models and it is optimized for hard and icy on piste conditions. https://www.voelkl.c...nal-technology/ w katalogu volkla sl fis ma 2 warstwy, a sl fis wc ma 3. Wiec obstawiam, ze sklepowki maja po jednej warstwie. Mam RTM78 (to taki deacon 79) z warstwa stali, SL z titanalem i mastera z podwojnym titanalem. W kazdej czuc roznice wagowa i sztywnosci. Aktualnie jedna warstwa jest dla mnie optymalna, z dwiema jest juz co robic https://issuu.com/sn...atalog_workbook Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 Dalej Strona 2 z 3 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór NART VOLKL Deacon 74 / 76 × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
star Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 Meh... To nie moja strona:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mario33 Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 To nie moja strona:-) uff trochę dziwne, że ktoś sprzedaje zeszłoroczne modele nie informując o tym na pierwszy rzut oka i to w cenie wyższej niż gdzieniegdzie tegoroczne, dlatego „meh” Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 uff trochę dziwne, że ktoś sprzedaje zeszłoroczne modele nie informując o tym na pierwszy rzut oka i to w cenie wyższej niż gdzieniegdzie tegoroczne, dlatego „meh” To miało być o rdzeniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bodex4 Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 Ja na Deacon xtd niby 76, a w 76 niby xtd, ale to inne deski. No więc xtd harmonijne, łatwe, przewidywalne, pewne. Czyli jak oceniasz Deacon xtd A 76 to Deacon 76? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 Czyli jak oceniasz Deacon xtd A 76 to Deacon 76? Ano. Nikt nie ująłby tego lepiej;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 XT drewniany rdzeń, XTD podwójny drewniany rdzeń. Jestem ciekaw czy różnica na stoku jest nadal tak mało zauważalna jak to było tutaj kiedyś pisane gdy ktoś jeździł na RTM 75 vs RTM 75isJak wygląda drewniany podwojny rdzen? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 Jak wygląda drewniany podwojny rdzen? https://www.jakkupow...ie-narty-kupic/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 Dzieki. To jeszcze... co tam jest pomiedzy tymi deskami? Laminat? Taka konstrukcja musi 'smigłacić się' ( miec mala sztywność skretną). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 Dzieki. To jeszcze... co tam jest pomiedzy tymi deskami? Laminat? DUAL WOODCORE As the name suggests, The Dual Wood Core consists of parallel strips of wood surrounded by PU. Featured in the XTD Progressive construction, it is layered with extra glass sheets top and bottom for added ski rebound. https://www.larryadl...ltechspecs.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 Czyli zmiekczenie narty.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 Czyli zmiekczenie narty.... W tym pierwszym linku jest napisane, że rozwiązanie stosowane jest w konstrukcjach dla początkujących: "Dual Wood Core – podwójny drewniany rdzeń stosowany w „miękkich” nartach dla początkujących" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 W tym pierwszym linku jest napisane, że rozwiązanie stosowane jest w konstrukcjach dla początkujących: "Dual Wood Core – podwójny drewniany rdzeń stosowany w „miękkich” nartach dla początkujących" Czyli Deacon to jest miękka narta dla początkujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 Deaconow jest z 10 modeli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mario33 Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 To jeszcze o stosowaniu „titanalu”. Podwójna, pełna warstwa jest używana w tych modelach Volkla: Racetiger WC, Racetiger FIS, Racetiger FIS Junior, Racetiger GS / SL oraz Deacon 76 / 74. Zwraca uwagę, że NIE JEST używana w modelach Racetiger RC/SC, przez co są wyraźnie mniej sztywne. Potwierdzały to moje próby porównawcze SL do SC, gdzie wyraźnie czułem różnicę, nawet przy moich „średnich” umiejętnościach. Ważne - różnicę czułem ZANIM to przeczytałem lub ktoś mi powiedział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mario33 Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 Czyli Deacon to jest miękka narta dla początkujących Deacon 74/76 maja zupełnie inny rdzeń i konstrukcję, wziętą z linii Racetiger. Jw. Rdzeń pełny, z dwóch rodzajów drewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 To jeszcze o stosowaniu „titanalu”. Podwójna, pełna warstwa jest używanal] Czesto bywa tez pojedyncza warstwa alu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mario33 Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 Czesto bywa tez pojedyncza warstwa alu. Volkl tu twierdzi, że w najwyższych modelach Racetiger i Deacon z zasady stosuje dwie warstwy tianalu. ile z tego prawdy to nie wiemy, trzeba by rozebrać ale dla mnie odczuwalnie narta SL była sztywniejsze od SC, mimo, że rdzeń ten sam. The Titanal is placed in a full sheet the ski with mostly 0,7 mm thickness. As a general rule there are two Titanal belts integrated in the ski, one above and one below the wood core. This is the typical race ski construction and it is used for all of Völkl’s top top Racetiger and Deacon models and it is optimized for hard and icy on piste conditions. https://www.voelkl.c...nal-technology/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 Volkl tu twierdzi, że w najwyższych modelach Racetiger i Deacon z zasady stosuje dwie warstwy tianalu. ile z tego prawdy to nie wiemy, trzeba by rozebrać ale dla mnie odczuwalnie narta SL była sztywniejsze od SC, mimo, że rdzeń ten sam. The Titanal is placed in a full sheet the ski with mostly 0,7 mm thickness. As a general rule there are two Titanal belts integrated in the ski, one above and one below the wood core. This is the typical race ski construction and it is used for all of Völkl’s top top Racetiger and Deacon models and it is optimized for hard and icy on piste conditions. https://www.voelkl.c...nal-technology/ w katalogu volkla sl fis ma 2 warstwy, a sl fis wc ma 3. Wiec obstawiam, ze sklepowki maja po jednej warstwie. Mam RTM78 (to taki deacon 79) z warstwa stali, SL z titanalem i mastera z podwojnym titanalem. W kazdej czuc roznice wagowa i sztywnosci. Aktualnie jedna warstwa jest dla mnie optymalna, z dwiema jest juz co robic https://issuu.com/sn...atalog_workbook Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 Dalej Strona 2 z 3 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór NART VOLKL Deacon 74 / 76 × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
star Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 uff trochę dziwne, że ktoś sprzedaje zeszłoroczne modele nie informując o tym na pierwszy rzut oka i to w cenie wyższej niż gdzieniegdzie tegoroczne, dlatego „meh” To miało być o rdzeniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodex4 Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 Ja na Deacon xtd niby 76, a w 76 niby xtd, ale to inne deski. No więc xtd harmonijne, łatwe, przewidywalne, pewne. Czyli jak oceniasz Deacon xtd A 76 to Deacon 76? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 Czyli jak oceniasz Deacon xtd A 76 to Deacon 76? Ano. Nikt nie ująłby tego lepiej;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 XT drewniany rdzeń, XTD podwójny drewniany rdzeń. Jestem ciekaw czy różnica na stoku jest nadal tak mało zauważalna jak to było tutaj kiedyś pisane gdy ktoś jeździł na RTM 75 vs RTM 75isJak wygląda drewniany podwojny rdzen? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 Jak wygląda drewniany podwojny rdzen? https://www.jakkupow...ie-narty-kupic/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 Dzieki. To jeszcze... co tam jest pomiedzy tymi deskami? Laminat? Taka konstrukcja musi 'smigłacić się' ( miec mala sztywność skretną). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 Dzieki. To jeszcze... co tam jest pomiedzy tymi deskami? Laminat? DUAL WOODCORE As the name suggests, The Dual Wood Core consists of parallel strips of wood surrounded by PU. Featured in the XTD Progressive construction, it is layered with extra glass sheets top and bottom for added ski rebound. https://www.larryadl...ltechspecs.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 Czyli zmiekczenie narty.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 Czyli zmiekczenie narty.... W tym pierwszym linku jest napisane, że rozwiązanie stosowane jest w konstrukcjach dla początkujących: "Dual Wood Core – podwójny drewniany rdzeń stosowany w „miękkich” nartach dla początkujących" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 W tym pierwszym linku jest napisane, że rozwiązanie stosowane jest w konstrukcjach dla początkujących: "Dual Wood Core – podwójny drewniany rdzeń stosowany w „miękkich” nartach dla początkujących" Czyli Deacon to jest miękka narta dla początkujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 Deaconow jest z 10 modeli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mario33 Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 To jeszcze o stosowaniu „titanalu”. Podwójna, pełna warstwa jest używana w tych modelach Volkla: Racetiger WC, Racetiger FIS, Racetiger FIS Junior, Racetiger GS / SL oraz Deacon 76 / 74. Zwraca uwagę, że NIE JEST używana w modelach Racetiger RC/SC, przez co są wyraźnie mniej sztywne. Potwierdzały to moje próby porównawcze SL do SC, gdzie wyraźnie czułem różnicę, nawet przy moich „średnich” umiejętnościach. Ważne - różnicę czułem ZANIM to przeczytałem lub ktoś mi powiedział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mario33 Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 Czyli Deacon to jest miękka narta dla początkujących Deacon 74/76 maja zupełnie inny rdzeń i konstrukcję, wziętą z linii Racetiger. Jw. Rdzeń pełny, z dwóch rodzajów drewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 To jeszcze o stosowaniu „titanalu”. Podwójna, pełna warstwa jest używanal] Czesto bywa tez pojedyncza warstwa alu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mario33 Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 Czesto bywa tez pojedyncza warstwa alu. Volkl tu twierdzi, że w najwyższych modelach Racetiger i Deacon z zasady stosuje dwie warstwy tianalu. ile z tego prawdy to nie wiemy, trzeba by rozebrać ale dla mnie odczuwalnie narta SL była sztywniejsze od SC, mimo, że rdzeń ten sam. The Titanal is placed in a full sheet the ski with mostly 0,7 mm thickness. As a general rule there are two Titanal belts integrated in the ski, one above and one below the wood core. This is the typical race ski construction and it is used for all of Völkl’s top top Racetiger and Deacon models and it is optimized for hard and icy on piste conditions. https://www.voelkl.c...nal-technology/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 Volkl tu twierdzi, że w najwyższych modelach Racetiger i Deacon z zasady stosuje dwie warstwy tianalu. ile z tego prawdy to nie wiemy, trzeba by rozebrać ale dla mnie odczuwalnie narta SL była sztywniejsze od SC, mimo, że rdzeń ten sam. The Titanal is placed in a full sheet the ski with mostly 0,7 mm thickness. As a general rule there are two Titanal belts integrated in the ski, one above and one below the wood core. This is the typical race ski construction and it is used for all of Völkl’s top top Racetiger and Deacon models and it is optimized for hard and icy on piste conditions. https://www.voelkl.c...nal-technology/ w katalogu volkla sl fis ma 2 warstwy, a sl fis wc ma 3. Wiec obstawiam, ze sklepowki maja po jednej warstwie. Mam RTM78 (to taki deacon 79) z warstwa stali, SL z titanalem i mastera z podwojnym titanalem. W kazdej czuc roznice wagowa i sztywnosci. Aktualnie jedna warstwa jest dla mnie optymalna, z dwiema jest juz co robic https://issuu.com/sn...atalog_workbook Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 Dalej Strona 2 z 3 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór NART VOLKL Deacon 74 / 76 × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
star Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 Czyli jak oceniasz Deacon xtd A 76 to Deacon 76? Ano. Nikt nie ująłby tego lepiej;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 XT drewniany rdzeń, XTD podwójny drewniany rdzeń. Jestem ciekaw czy różnica na stoku jest nadal tak mało zauważalna jak to było tutaj kiedyś pisane gdy ktoś jeździł na RTM 75 vs RTM 75isJak wygląda drewniany podwojny rdzen? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 Jak wygląda drewniany podwojny rdzen? https://www.jakkupow...ie-narty-kupic/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 Dzieki. To jeszcze... co tam jest pomiedzy tymi deskami? Laminat? Taka konstrukcja musi 'smigłacić się' ( miec mala sztywność skretną). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 Dzieki. To jeszcze... co tam jest pomiedzy tymi deskami? Laminat? DUAL WOODCORE As the name suggests, The Dual Wood Core consists of parallel strips of wood surrounded by PU. Featured in the XTD Progressive construction, it is layered with extra glass sheets top and bottom for added ski rebound. https://www.larryadl...ltechspecs.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 Czyli zmiekczenie narty.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 Czyli zmiekczenie narty.... W tym pierwszym linku jest napisane, że rozwiązanie stosowane jest w konstrukcjach dla początkujących: "Dual Wood Core – podwójny drewniany rdzeń stosowany w „miękkich” nartach dla początkujących" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 W tym pierwszym linku jest napisane, że rozwiązanie stosowane jest w konstrukcjach dla początkujących: "Dual Wood Core – podwójny drewniany rdzeń stosowany w „miękkich” nartach dla początkujących" Czyli Deacon to jest miękka narta dla początkujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 Deaconow jest z 10 modeli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mario33 Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 To jeszcze o stosowaniu „titanalu”. Podwójna, pełna warstwa jest używana w tych modelach Volkla: Racetiger WC, Racetiger FIS, Racetiger FIS Junior, Racetiger GS / SL oraz Deacon 76 / 74. Zwraca uwagę, że NIE JEST używana w modelach Racetiger RC/SC, przez co są wyraźnie mniej sztywne. Potwierdzały to moje próby porównawcze SL do SC, gdzie wyraźnie czułem różnicę, nawet przy moich „średnich” umiejętnościach. Ważne - różnicę czułem ZANIM to przeczytałem lub ktoś mi powiedział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mario33 Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 Czyli Deacon to jest miękka narta dla początkujących Deacon 74/76 maja zupełnie inny rdzeń i konstrukcję, wziętą z linii Racetiger. Jw. Rdzeń pełny, z dwóch rodzajów drewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 To jeszcze o stosowaniu „titanalu”. Podwójna, pełna warstwa jest używanal] Czesto bywa tez pojedyncza warstwa alu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mario33 Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 Czesto bywa tez pojedyncza warstwa alu. Volkl tu twierdzi, że w najwyższych modelach Racetiger i Deacon z zasady stosuje dwie warstwy tianalu. ile z tego prawdy to nie wiemy, trzeba by rozebrać ale dla mnie odczuwalnie narta SL była sztywniejsze od SC, mimo, że rdzeń ten sam. The Titanal is placed in a full sheet the ski with mostly 0,7 mm thickness. As a general rule there are two Titanal belts integrated in the ski, one above and one below the wood core. This is the typical race ski construction and it is used for all of Völkl’s top top Racetiger and Deacon models and it is optimized for hard and icy on piste conditions. https://www.voelkl.c...nal-technology/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 Volkl tu twierdzi, że w najwyższych modelach Racetiger i Deacon z zasady stosuje dwie warstwy tianalu. ile z tego prawdy to nie wiemy, trzeba by rozebrać ale dla mnie odczuwalnie narta SL była sztywniejsze od SC, mimo, że rdzeń ten sam. The Titanal is placed in a full sheet the ski with mostly 0,7 mm thickness. As a general rule there are two Titanal belts integrated in the ski, one above and one below the wood core. This is the typical race ski construction and it is used for all of Völkl’s top top Racetiger and Deacon models and it is optimized for hard and icy on piste conditions. https://www.voelkl.c...nal-technology/ w katalogu volkla sl fis ma 2 warstwy, a sl fis wc ma 3. Wiec obstawiam, ze sklepowki maja po jednej warstwie. Mam RTM78 (to taki deacon 79) z warstwa stali, SL z titanalem i mastera z podwojnym titanalem. W kazdej czuc roznice wagowa i sztywnosci. Aktualnie jedna warstwa jest dla mnie optymalna, z dwiema jest juz co robic https://issuu.com/sn...atalog_workbook Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 Dalej Strona 2 z 3 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór NART VOLKL Deacon 74 / 76
mig Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 XT drewniany rdzeń, XTD podwójny drewniany rdzeń. Jestem ciekaw czy różnica na stoku jest nadal tak mało zauważalna jak to było tutaj kiedyś pisane gdy ktoś jeździł na RTM 75 vs RTM 75isJak wygląda drewniany podwojny rdzen? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 Jak wygląda drewniany podwojny rdzen? https://www.jakkupow...ie-narty-kupic/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 Dzieki. To jeszcze... co tam jest pomiedzy tymi deskami? Laminat? Taka konstrukcja musi 'smigłacić się' ( miec mala sztywność skretną). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 Dzieki. To jeszcze... co tam jest pomiedzy tymi deskami? Laminat? DUAL WOODCORE As the name suggests, The Dual Wood Core consists of parallel strips of wood surrounded by PU. Featured in the XTD Progressive construction, it is layered with extra glass sheets top and bottom for added ski rebound. https://www.larryadl...ltechspecs.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 Czyli zmiekczenie narty.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 Czyli zmiekczenie narty.... W tym pierwszym linku jest napisane, że rozwiązanie stosowane jest w konstrukcjach dla początkujących: "Dual Wood Core – podwójny drewniany rdzeń stosowany w „miękkich” nartach dla początkujących" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 W tym pierwszym linku jest napisane, że rozwiązanie stosowane jest w konstrukcjach dla początkujących: "Dual Wood Core – podwójny drewniany rdzeń stosowany w „miękkich” nartach dla początkujących" Czyli Deacon to jest miękka narta dla początkujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikon255 Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 Deaconow jest z 10 modeli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mario33 Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 To jeszcze o stosowaniu „titanalu”. Podwójna, pełna warstwa jest używana w tych modelach Volkla: Racetiger WC, Racetiger FIS, Racetiger FIS Junior, Racetiger GS / SL oraz Deacon 76 / 74. Zwraca uwagę, że NIE JEST używana w modelach Racetiger RC/SC, przez co są wyraźnie mniej sztywne. Potwierdzały to moje próby porównawcze SL do SC, gdzie wyraźnie czułem różnicę, nawet przy moich „średnich” umiejętnościach. Ważne - różnicę czułem ZANIM to przeczytałem lub ktoś mi powiedział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mario33 Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 Czyli Deacon to jest miękka narta dla początkujących Deacon 74/76 maja zupełnie inny rdzeń i konstrukcję, wziętą z linii Racetiger. Jw. Rdzeń pełny, z dwóch rodzajów drewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 To jeszcze o stosowaniu „titanalu”. Podwójna, pełna warstwa jest używanal] Czesto bywa tez pojedyncza warstwa alu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mario33 Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 Czesto bywa tez pojedyncza warstwa alu. Volkl tu twierdzi, że w najwyższych modelach Racetiger i Deacon z zasady stosuje dwie warstwy tianalu. ile z tego prawdy to nie wiemy, trzeba by rozebrać ale dla mnie odczuwalnie narta SL była sztywniejsze od SC, mimo, że rdzeń ten sam. The Titanal is placed in a full sheet the ski with mostly 0,7 mm thickness. As a general rule there are two Titanal belts integrated in the ski, one above and one below the wood core. This is the typical race ski construction and it is used for all of Völkl’s top top Racetiger and Deacon models and it is optimized for hard and icy on piste conditions. https://www.voelkl.c...nal-technology/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 Volkl tu twierdzi, że w najwyższych modelach Racetiger i Deacon z zasady stosuje dwie warstwy tianalu. ile z tego prawdy to nie wiemy, trzeba by rozebrać ale dla mnie odczuwalnie narta SL była sztywniejsze od SC, mimo, że rdzeń ten sam. The Titanal is placed in a full sheet the ski with mostly 0,7 mm thickness. As a general rule there are two Titanal belts integrated in the ski, one above and one below the wood core. This is the typical race ski construction and it is used for all of Völkl’s top top Racetiger and Deacon models and it is optimized for hard and icy on piste conditions. https://www.voelkl.c...nal-technology/ w katalogu volkla sl fis ma 2 warstwy, a sl fis wc ma 3. Wiec obstawiam, ze sklepowki maja po jednej warstwie. Mam RTM78 (to taki deacon 79) z warstwa stali, SL z titanalem i mastera z podwojnym titanalem. W kazdej czuc roznice wagowa i sztywnosci. Aktualnie jedna warstwa jest dla mnie optymalna, z dwiema jest juz co robic https://issuu.com/sn...atalog_workbook Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 Dalej Strona 2 z 3 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór NART VOLKL Deacon 74 / 76
mig Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 To jeszcze o stosowaniu „titanalu”. Podwójna, pełna warstwa jest używanal] Czesto bywa tez pojedyncza warstwa alu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mario33 Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 Czesto bywa tez pojedyncza warstwa alu. Volkl tu twierdzi, że w najwyższych modelach Racetiger i Deacon z zasady stosuje dwie warstwy tianalu. ile z tego prawdy to nie wiemy, trzeba by rozebrać ale dla mnie odczuwalnie narta SL była sztywniejsze od SC, mimo, że rdzeń ten sam. The Titanal is placed in a full sheet the ski with mostly 0,7 mm thickness. As a general rule there are two Titanal belts integrated in the ski, one above and one below the wood core. This is the typical race ski construction and it is used for all of Völkl’s top top Racetiger and Deacon models and it is optimized for hard and icy on piste conditions. https://www.voelkl.c...nal-technology/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 Volkl tu twierdzi, że w najwyższych modelach Racetiger i Deacon z zasady stosuje dwie warstwy tianalu. ile z tego prawdy to nie wiemy, trzeba by rozebrać ale dla mnie odczuwalnie narta SL była sztywniejsze od SC, mimo, że rdzeń ten sam. The Titanal is placed in a full sheet the ski with mostly 0,7 mm thickness. As a general rule there are two Titanal belts integrated in the ski, one above and one below the wood core. This is the typical race ski construction and it is used for all of Völkl’s top top Racetiger and Deacon models and it is optimized for hard and icy on piste conditions. https://www.voelkl.c...nal-technology/ w katalogu volkla sl fis ma 2 warstwy, a sl fis wc ma 3. Wiec obstawiam, ze sklepowki maja po jednej warstwie. Mam RTM78 (to taki deacon 79) z warstwa stali, SL z titanalem i mastera z podwojnym titanalem. W kazdej czuc roznice wagowa i sztywnosci. Aktualnie jedna warstwa jest dla mnie optymalna, z dwiema jest juz co robic https://issuu.com/sn...atalog_workbook Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 Dalej Strona 2 z 3 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
nikon255 Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 Volkl tu twierdzi, że w najwyższych modelach Racetiger i Deacon z zasady stosuje dwie warstwy tianalu. ile z tego prawdy to nie wiemy, trzeba by rozebrać ale dla mnie odczuwalnie narta SL była sztywniejsze od SC, mimo, że rdzeń ten sam. The Titanal is placed in a full sheet the ski with mostly 0,7 mm thickness. As a general rule there are two Titanal belts integrated in the ski, one above and one below the wood core. This is the typical race ski construction and it is used for all of Völkl’s top top Racetiger and Deacon models and it is optimized for hard and icy on piste conditions. https://www.voelkl.c...nal-technology/ w katalogu volkla sl fis ma 2 warstwy, a sl fis wc ma 3. Wiec obstawiam, ze sklepowki maja po jednej warstwie. Mam RTM78 (to taki deacon 79) z warstwa stali, SL z titanalem i mastera z podwojnym titanalem. W kazdej czuc roznice wagowa i sztywnosci. Aktualnie jedna warstwa jest dla mnie optymalna, z dwiema jest juz co robic https://issuu.com/sn...atalog_workbook Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 Dalej Strona 2 z 3 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
Rekomendowane odpowiedzi