Skocz do zawartości

FIFA World Cup 2026

Jan

Rekomendowane odpowiedzi

9 godzin temu, Mitek napisał:

A dlaczego Niemcy maja przegrać jak grają fair i dobrze?

Ja nie lubię afrykańskiej piłki - zbyt dużo fizyczności. 

Ale takie np Maroko gra od lat znakomicie i intensywnie.

Osobiście zawsze kibicowałem Brazylii, nawet jak grała Polska i tak jest nadal.

Pozdro

Bo.... to Niemcy😆 Uważam, że brak im charakteru na tych mistrzostwach. Ciekaw jestem jak wyglądaliby przeciwko drużynie o podobnej charakterystyce np Hiszpanii, Francji czy Holandii. Bo z mocnymi fizycznie im średnio idzie. Ale jak to Niemcy - na farcie wygrywają. Szkoda Ivoryjczyków, mieli dużo szans w polu karnym, które niestety zmarnowali. 

Też zawsze lubiłem piękną grę, dużo podań, "wchodzenie z piłką do bramki". Ale w wykonaniu Niemców i Hiszpanów jak na razie jest to nudne. Choć ciężko o czary jak przeciwnik cały mecz broni się praktycznie we własnym polu karnym. Jednak wczoraj tego nie było, WKS grało otwartą piłkę. Wiadomo, że technicznie byli słabsi dlatego musieli więcej walczyć. 

Chętnie obejrzał bym właśnie Brazylię czy Argentynę. Jutro będzie szansa. Maroka jakoś nigdy nie śledziłem. Naszym nie da się kibicować. Ja często kibicuję przeciwnikowi jak widzę że nasze kopacze nic sobą nie reprezentują. A w większości przypadków żałuję że zmarnowałem czas na oglądanie ich. 

Kiedyś Brazylia to było coś - jogo bonito 😉 

Godzinę temu, Jan napisał:

no to jednak słabo kibicowałeś 😁

Złośliwe to to😜 

Edytowane przez AdrianW