Skocz do zawartości

FIFA World Cup 2026

Jan

Rekomendowane odpowiedzi

8 godzin temu, Mitek napisał:

Cześć

A Polska w Lidze Narodów awansuje na drugie miejsce po drugim turnieju.

Nie wiem szczerze mówiąc jak Polacy wygrywają te mecze...

Pozdro

Cześć 

Takiego seta jak ten pierwszy z Argentyną to jeszcze nie widziałem. Zamęczyli ich i potem już było tylko lepiej. 

W Argentynie jakość robił De Cecco.

pozdro

Edytowane przez brachol
  • Like 1

10 godzin temu, bubol.T napisał:

Jak ja sie cieszę, że Kanada wymęczyła tego gola. Nie trzeba tego dłużej oglądać. Antyfutbol w pełnym wydaniu 

Nie oglądałem ale już pierwszy nie trafiony 🤦‍♂️😂  

Wczoraj przeleciała mi rolka z Simpsona w której finał to Meksyk -Portugalia 🤷‍♂️

• Like 1

Siema. Choć typowałem zwycięstwo RPA to jednak dobrze, że Kanada wygrała zasłużenie . Styl RPA tragiczny.

Nic nie chce mówić/pisać ale Grimson i Mitek mają bardzo podobne typowania....😆 Grimson się AI zasłania ale przecież wiadomo....

Pozdro pozdro 

Edytowane przez AdrianW

6 godzin temu, grimson napisał:

od samego początku meczu grali na czas, z nadzieją, że będą na końcu rzuty karne. ich bramkarze to super hero w te klocki, w jednym z meczów Pucharu Afryki obronił 4 karne.

Charakterystyczne - uogólnienie na podstawie jednego wyjątkowego przypadku

17 minut temu, Mitek napisał:

Charakterystyczne - uogólnienie na podstawie jednego wyjątkowego przypadku

No właśnie, czy można w tym przypadku mówić jedynie o czystym przypadku?🙂 Czy jednak to już jakaś umiejętność, intuicja, szósty zmysł? Patrząc na ilość rozgrywanych meczy, ilość drużyn itd czy 4 karne obronione z rzędu to tylko wynik prawdopodobieństwa? 

Godzinę temu, AdrianW napisał:

No właśnie, czy można w tym przypadku mówić jedynie o czystym przypadku?🙂 Czy jednak to już jakaś umiejętność, intuicja, szósty zmysł? Patrząc na ilość rozgrywanych meczy, ilość drużyn itd czy 4 karne obronione z rzędu to tylko wynik prawdopodobieństwa? 

Cześć

Obrona karnego to raczej kwestia nieumiejętnego jego wykonania a także - a może przede wszystkim psychiczna wygrana bramkarza z zawodnikiem. Przy dobrze wykonanym karnym bramkarz nie ma szans bo nie ma fizycznej możliwości sięgnięcia piłki lecącej z odpowiednią siłą przy słupku - za mało czasu za mały zasięg.

Czyli raczej jest to sytuacja, że czterech gości od rząd chujowo strzeliło po prostu.

Oczywiście są bramkarze grający znakomicie na linii i posiadający świetny reflex i Ci mają większe szanse niż dwumetrowe klocki. Szczęsny, który znakomicie obronił sporo spektakularnych karnych, umiał podejść wyjątkowo spokojnie i na luzie do sytuacji a jednocześnie nie zapominał a taktycznych preferencjach strzelającego. No i to kosmiczne zostawienie ręki w górze...

Sam akurat wielokrotnie strzelałem karne - wprawdzie na poziomie 3 ligi i uczelnianym ale wszystko działa podobnie uwzględniając nieudacznictwo niższych poziomów.

No Adrian zaraz Brazylia. Syn już kończy gotować obiad a ja już browary odpaliłem jakby co. Nawet Rybelek przed TV (bo to jedyne chłodne miejsce w mieszkaniu 🙂

Pozdro serdeczne

Pozdro