Edwin Napisano 23 godziny temu Udostępnij Napisano 23 godziny temu Dzięki Wszystkim za wsparcie. Wstawią implant,usuną jeden z kręgów, jak się uda będzie ok,jak nie, to już nie będę zamulał na forum 😀. Będzie dobrze. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianW Napisano 23 godziny temu Udostępnij Napisano 23 godziny temu 7 minut temu, Edwin napisał: Dzięki Wszystkim za wsparcie. Wstawią implant,usuną jeden z kręgów, jak się uda będzie ok,jak nie, to już nie będę zamulał na forum 😀. Będzie dobrze. Twardy zawodnik z Ciebie!😉 Chciałbym tak zamulać 😆 Świetny mecz! Anglicy ostro cisną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 15 godzin temu Udostępnij Napisano 15 godzin temu (edytowane) 8 godzin temu, AdrianW napisał: Cześć. Tu nie chodzi o szowinizm czy rasizm. Podstawowi gracze z drużyny Senegalu powierzchownie niczym się nie wyróżniali. Ale jako drużynę przyjemnie się ich oglądało. Widać było, że każdy daje z siebie 100%. Gdy Hiszpanie wychodzili na murawę to Yamal sprawdzał ręką czy mu loczki dobrze się ułożyły z tyłu głowy... Np Barcola z Francji czy Sane z Niemiec wyglądają dla mnie jak bezdomni choć to super grajki. Nie rozumiem jak goście zamożni "na poziomie" mogą hodować łoniaki na brodzie? Może faktycznie taka moda teraz... i mam wrażenie, że właśnie wielu piłkarzy przyjechało na galę mody a granie w piłkę jest sprawą drugorzędną. A szczególnie mnie to raziło u naszych narodowych grajków. Historia pokazała, że dużo gwiazd w jednym zespole to często mieszanka wybuchowa, przykład - PSG jak grał Messi, Neymar i Mbappe a obecnie. I tak samo Real obecnie jak przyszedł do nich Mbappe . Pozdro Cześć No niestety ale bronisz przegranej pozycji Adrianie. Ocenianie kogoś po wyglądzie, kolorze skóry, narodowości czy np. preferencjach seksulanych jest dla mnie karygodne i prymitywne. Przypomina mi czasy gdy paru gości chciało mnie wyrzucić z jadącego pociągu bo miałem długie włosy. Wiesz niczym się te postawy nie różnią poza tym , że tamci mieli jaja żeby przejść do czynów. Ja tam oglądam grę a nie zawodników jako takich. Zresztą zawsze grałem w piłkę we wszelkich reprezentacjach (mam nawet medale MP uczelni wyższych :)) i bardzo lubiłem ale nigdy nie byłem kibicem meczowym - tylko TV. W życiu byłem może n 4-5 meczach na żywo. Wydaje mi się, że drużyny faworyzowane podeszły do pierwszej rundy rozruchowo zbyt ekonomicznie i zostały nieco ukarane bo teoretycznie słabsi okazali się całkiem nieźli i przy determinacji i dobrej postawie bramkarzy osiągnęli wartościowe wyniki. Zobaczymy co b ędzie dalej. Pozdrowienia Edytowane 15 godzin temu przez Mitek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 15 godzin temu Udostępnij Napisano 15 godzin temu 7 godzin temu, Edwin napisał: Dzięki Wszystkim za wsparcie. Wstawią implant,usuną jeden z kręgów, jak się uda będzie ok,jak nie, to już nie będę zamulał na forum 😀. Będzie dobrze. Cześć Edwinie Drogi w tym wypadku i tak nic od Ciebie nie zależy. Fachowcy sobie poradzą a Ty sprężaj się z rehabilitacją po prostu. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 14 godzin temu Udostępnij Napisano 14 godzin temu Cześć Angole wyglądają na mocną ekipę, zobaczymy jak dalej się potoczy. pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 12 godzin temu Udostępnij Napisano 12 godzin temu 2 godziny temu, Mitek napisał: Ocenianie kogoś po wyglądzie, kolorze skóry, narodowości czy np. preferencjach seksulanych jest dla mnie karygodne i prymitywne. mam pełne prawo do takich ocen, to jest zaleta demokracji i wolności słowa. próby przeciwstawienia się to czysty objaw totalitaryzmu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 12 godzin temu Udostępnij Napisano 12 godzin temu 13 minut temu, grimson napisał: mam pełne prawo do takich ocen, to jest zaleta demokracji i wolności słowa. próby przeciwstawienia się to czysty objaw totalitaryzmu. Za chwilę w ramach tej wolności będziesz im dawał opaski i zamykał w obozach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 12 godzin temu Udostępnij Napisano 12 godzin temu (edytowane) 14 minut temu, Mikoski napisał: Za chwilę w ramach tej wolności będziesz im dawał opaski i zamykał w obozach. to jest właśnie totalitaryzm. W ramach wolności, w UK hindus zadźgał 18 latka, z pochodzenia Polaka. Wrzeszcząc do policjantów, że bialas jest rasista. Policjanci skuli bialasa, który mówił 9x do gliniarzy, że został dźgnięty nożem. Co na to gliniarze? Ano nic, rasizm jest gorszy niż jakaś tam kosa w żebrach. Henry Nowak zmarł. Edytowane 12 godzin temu przez grimson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 12 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 12 godzin temu 22 minuty temu, grimson napisał: to jest właśnie totalitaryzm. W ramach wolności, w UK hindus zadźgał 18 latka, z pochodzenia Polaka. Wrzeszcząc do policjantów, że bialas jest rasista. Policjanci skuli bialasa, który mówił 9x do gliniarzy, że został dźgnięty nożem. Co na to gliniarze? Ano nic, rasizm jest gorszy niż jakaś tam kosa w żebrach. Henry Nowak zmarł. i przepowiednia się sprawdziła: faszyzm wrócił pod płaszczykiem antyfaszyzmu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 11 godzin temu Udostępnij Napisano 11 godzin temu 29 minut temu, Jan napisał: i przepowiednia się sprawdziła: faszyzm wrócił pod płaszczykiem antyfaszyzmu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 10 godzin temu, brachol napisał: Cześć Angole wyglądają na mocną ekipę, zobaczymy jak dalej się potoczy. pozdro Cześć Ale zawsze mają jedne słaby mecz albo trafiają na drużynę która akurat ma znakomity dzień. Nie przepadam za angielskim futbolem ale nie życzę im źle. Po prostu fajnie jak będą ciekawe mecze i wygra lepszy. Pozdro serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 9 godzin temu, Mikoski napisał: Za chwilę w ramach tej wolności będziesz im dawał opaski i zamykał w obozach. Cześć Przeinaczanie faktów, cytowanie ich wybiórczo itd. to niestety popularne zachowania Damian. Na tępotę nic nie poradzimy. Trzeba się od niej trzymać jak najdalej. Szkoda więc, że jest i tutaj. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a_senior Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 22 godziny temu, Edwin napisał: Dzięki. Nie nie miałem wypadku. Oprócz tego że za łepka jak miałem 7 lat kolega mnie upuścił z garażu centralnie na dynię. Całe życie czułem kręgosłup szyjny, nawet jak przez lata trenowałem i nie zawracałem sobie głowy, kogo w tych czasach nie boli... Przez ostatnie lata jakieś mrowienia , drętwienia kończyn no i ostatnio mnie odcięło wstając z łóżka,jak by błędnik zwariował. Zmiany zwyrodnieniowe spowodowały uszkodzenie rdzenia. Wiem, że każdy przypadek jest inny, ale opowiem Ci jak to było u siostry. Teraz dobija do 8 z przodu (BTW wciąż pracuje :)), ale gdy miała podobne do Twoich objawy była niewiele po 40. Prócz mrowienia i drętwienia pojawił sie potężny ból. W pewnym momencie zaczęła regularnie zażywac morfinę bo inaczej nie dawała rady. Rezonas pokazał duże zmiany w części szyjnej kregosłupa. Po konsultacji zapadła decyzja - operacja. Ale trafiła na fachowca lekarza, który stwierdził, że nie ma co się spieszyć. Operacja zawsze jest możliwa, ale popróbujmy inne metody. Zaczęły się specyficzne ćwiczenia. I po pewnym czasie było lepiej, później jeszcze lepiej. Dziś, po prawie 40 latach jest z jej kręgosłupem dobrze. Cały czas stosuje odpowiednie ćwiczenia. Jeszcze jakieś 3-4 lata temy jeździła z nami na narty. Przestała z powodu... kolana. 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 1 godzinę temu, Mitek napisał: Cześć Ale zawsze mają jedne słaby mecz albo trafiają na drużynę która akurat ma znakomity dzień. Nie przepadam za angielskim futbolem ale nie życzę im źle. Po prostu fajnie jak będą ciekawe mecze i wygra lepszy. Pozdro serdeczne Cześć, też nie mam żadnego zespołu na tych mistrzostwach któremu kibicuję, natomiast lubię obejrzeć dobry mecz, gdzie drużyny grają z zaangażowaniem. pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edwin Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 13 minut temu, a_senior napisał: Wiem, że każdy przypadek jest inny, ale opowiem Ci jak to było u siostry. Teraz dobija do 8 z przodu (BTW wciąż pracuje :)), ale gdy miała podobne do Twoich objawy była niewiele po 40. Prócz mrowienia i drętwienia pojawił sie potężny ból. W pewnym momencie zaczęła regularnie zażywac morfinę bo inaczej nie dawała rady. Rezonas pokazał duże zmiany w części szyjnej kregosłupa. Po konsultacji zapadła decyzja - operacja. Ale trafiła na fachowca lekarza, który stwierdził, że nie ma co się spieszyć. Operacja zawsze jest możliwa, ale popróbujmy inne metody. Zaczęły się specyficzne ćwiczenia. I po pewnym czasie było lepiej, później jeszcze lepiej. Dziś, po prawie 40 latach jest z jej kręgosłupem dobrze. Cały czas stosuje odpowiednie ćwiczenia. Jeszcze jakieś 3-4 lata temy jeździła z nami na narty. Przestała z powodu... kolana. 🙂 Mam zwężenie rdzenia do 7.5mm ,prawidłowe powinno być 1.5 cm. Tego ćwiczeniami nie zmienię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 25 minut temu Udostępnij Napisano 25 minut temu 2 godziny temu, Mitek napisał: Cześć Przeinaczanie faktów, cytowanie ich wybiórczo itd. to niestety popularne zachowania Damian. Na tępotę nic nie poradzimy. Trzeba się od niej trzymać jak najdalej. Szkoda więc, że jest i tutaj. Pozdro Jesteś mistrzem przeinaczania faktów, zaprzeczania samemu sobie i gnojenia ludzi na forum. W realu też jesteś taki odważny? W temacie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 21 minut temu Udostępnij Napisano 21 minut temu 3 minuty temu, grimson napisał: Jesteś mistrzem przeinaczania faktów, zaprzeczania samemu sobie i gnojenia ludzi na forum. W realu też jesteś taki odważny? W temacie: To jest totalitaryzm a winna jest geologia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianW Napisano teraz Udostępnij Napisano teraz 14 godzin temu, Mitek napisał: Cześć No niestety ale bronisz przegranej pozycji Adrianie. Ocenianie kogoś po wyglądzie, kolorze skóry, narodowości czy np. preferencjach seksulanych jest dla mnie karygodne i prymitywne. Przypomina mi czasy gdy paru gości chciało mnie wyrzucić z jadącego pociągu bo miałem długie włosy. Wiesz niczym się te postawy nie różnią poza tym , że tamci mieli jaja żeby przejść do czynów. Ja tam oglądam grę a nie zawodników jako takich. Zresztą zawsze grałem w piłkę we wszelkich reprezentacjach (mam nawet medale MP uczelni wyższych :)) i bardzo lubiłem ale nigdy nie byłem kibicem meczowym - tylko TV. W życiu byłem może n 4-5 meczach na żywo. Wydaje mi się, że drużyny faworyzowane podeszły do pierwszej rundy rozruchowo zbyt ekonomicznie i zostały nieco ukarane bo teoretycznie słabsi okazali się całkiem nieźli i przy determinacji i dobrej postawie bramkarzy osiągnęli wartościowe wyniki. Zobaczymy co b ędzie dalej. Pozdrowienia Nie wiem czy się zrozumieliśmy. Niemniej jednak faktycznie przyznaję, że mam swoje uprzedzenia w pewnych kwestiach. Jestem typem rozkminiacza i staram się nie myśleć stereotypowo ale jednak zakuty łeb często bierze górę. Przykra sytuacja Cię spotkała... Nie popieram przemocy. Mi konkretnie chodziło o ludzi którzy reprezentują swój kraj na arenie międzynarodowej. I choć np nienawidzę nosić ubioru eleganckiego to jednak rozumiem że czasami okoliczności tego wymagają i się im podporządkowuję. Ja zawsze oglądałem mecze Juventusu i Realu jak Zidane grał. Później mecze Bayernu jak grał Robert. Zdarzyło mi się jeden sezon oglądać Legię jak grał Vadis Ofoe(naprawdę było co oglądać). Teraz zdrowie na grę w piłkę nie pozwala ale jak gdzieś się ta piłka napatoczy przypadkowo to zawsze musi być chociaż żonglerka 😉 Dziś niestety tylko na drugą połowę Bośni i Szwajcarii zdążyłem . Ale jutro z chęcią obejrzę zachwalane przez ojca Stany. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a_senior Napisano teraz Udostępnij Napisano teraz Godzinę temu, Edwin napisał: Mam zwężenie rdzenia do 7.5mm ,prawidłowe powinno być 1.5 cm. Tego ćwiczeniami nie zmienię. Pewnie nie. Dopytam siostrę jak to było w jej przypadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi