Mitek Napisano wczoraj o 19:07 Udostępnij Napisano wczoraj o 19:07 (edytowane) 17 godzin temu, PaVic napisał: Bez dwóch zdań jak coś to szukamy bo jak widzę w necie jest w bielskim sklepie za 5 tys złocisza drożej jak kupiłem 😏 Oj nie jest 🤦♂️ właśnie zrobiłem jakieś 5 km na prędkości bo mam urwanie głowy a trzeba było przetestować po odebraniu ze sklepu i sztywno strasznie sztywno-trzeba będzie się do tego przyzwyczaić ale też nabrać odpowiedniej techniki jak też napisałeś dalej . Kolor „dziwny” taki blady pomarańcz w sklepie w tych lampach wyglądał ciut inaczej 🤨ale kolor nie jedzie to najważniejsze więc jakoś przywyknę tylko „latex z pampersem” trzeba teraz skompletować do niego 😂😂 @Lexi liczę że coś znajdziesz w necie odpowiedniego 😜 pozdro Cześć Bolący tyłek to przypadłość osób, które mało jeżdżą. Przy normalnej jeździe mija praktycznie bezpowrotnie po 3-4 miesiącach. Pomaga dobrze ustawione siedzisko ale szczegółowe ustawienia geometrii zostawiłbym już po solidnym objeżdżeniu. I jeszcze - SPD czy platforemki? Sporo można na początku zrobić przesunięciem siedziska na drutach aby zbliżyć nieco geometrię do MTB i odciążyć ręce, ale docelowo to nie będzie optymlna pozycja. Pozdro Edytowane 14 godzin temu przez Mitek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano wczoraj o 20:03 Udostępnij Napisano wczoraj o 20:03 2 godziny temu, PaVic napisał: Jasna sprawa . Mój kolega „maniak”szosy powiedział dziś-trenuj nie za twardo z większą kadencją dalej zajedziesz,krążenie poprawisz. mięśni nie zamęczysz 😏 jutro mam luzik dzień wiec coś km pojadę zapoznawczo . Cześć Mnie nauczenie się jeżdżenia zabrało jakieś dwa lata ciągłej jazdy, tak mniej więcej 150-200 km tygodniowo. Największym problemem była właśnie nauka odpowiedniej kadencji, wyczucie odpowiedniej granicy przy interwałach oraz nauczenie się jazdy na dłuższych odcinkach pod wiatr ale umiejętność jazdy odpowiednią kadencja jest kluczem. Pozdro 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 16 godzin temu Udostępnij Napisano 16 godzin temu mnie nauczenie się poszło bardzo szybko, wsiadłem i pojechełem nawet bez bocznych kółek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PaVic Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 23 godziny temu, Mitek napisał: Bolący tyłek to przypadłość osób, które mało jeżdżą. Przy normalnej jeździe mija praktycznie bezpowrotnie po 3-4 miesiącach. Pomaga dobrze ustawione siedzisko ale szczegółowe ustawienia geometrii zostawiłbym już po solidnym objeżdżeniu. Część Akurat tyłek to najmniejszy problem rzekłbym po dzisiejszej przejażdżce,że bezproblemowy temat jednak większy problem to przyzwyczajenie do kozy i tu ręce ,nadgarstki i ogólnie pozycja jest totalnie inna jak na MTB i do tego trzeba będzie się przyzwyczaić plus dodatkowo nauczyć skręcać w prędkości . Dziś myślałem że będzie luźny dzień i coś bez napinki sobie pojeżdżę ale domowy ambulans tuu tiii taaa jak zwykle zorganizował dzień nie tak jak sobie wyobrażałem 🤪 ale wieczorem powiedziałem basta i wsiadłem na szybką rekreacyjno zapoznawczą przejażdżkę . Pierwsze 10 km prędkość 34 bez problemu jadąc prostym odcinkiem asfaltowym obok kanału z lekkim bocznym ale przednim nie przeszkadzającym wiaterkiem , druga dziesiątka to już różnoraki teren trochę szutru, piachu, rozkopanych ulic itd tu prędkość 16-24 i ostatnia dziesiątka pod wiatr ze stałym 26kmh . Wyższa kadencja bez ciśnienia . Wrażenia bardzo pozytywne jednak to inna jazda jak na MTB. 30km przejechane w godzinkę 10 i zmęczenia brak jedynie na wertepach czuć sztywność i tu trzeba się nauczyć jeździć na miękkich łokciach i zadek też lepiej oszczędzać . Najciekawsze dla mnie to jednak lekko bananowa sylwetka której i w nartach też mi brakuje więc może jest jakaś szansa na „zgarbienie” się większe w przyszłym narciarskim sezonie bo nogi to bankowo lepiej przygotuję do następnego sezonu . Ps. Bateria z navi straciła 8% z godz.10 użytkowania więc całkiem nieźle . Fajny zakup 👌 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu Godzinę temu, PaVic napisał: Część Akurat tyłek to najmniejszy problem rzekłbym po dzisiejszej przejażdżce,że bezproblemowy temat jednak większy problem to przyzwyczajenie do kozy i tu ręce ,nadgarstki i ogólnie pozycja jest totalnie inna jak na MTB i do tego trzeba będzie się przyzwyczaić plus dodatkowo nauczyć skręcać w prędkości . Dziś myślałem że będzie luźny dzień i coś bez napinki sobie pojeżdżę ale domowy ambulans tuu tiii taaa jak zwykle zorganizował dzień nie tak jak sobie wyobrażałem 🤪 ale wieczorem powiedziałem basta i wsiadłem na szybką rekreacyjno zapoznawczą przejażdżkę . Pierwsze 10 km prędkość 34 bez problemu jadąc prostym odcinkiem asfaltowym obok kanału z lekkim bocznym ale przednim nie przeszkadzającym wiaterkiem , druga dziesiątka to już różnoraki teren trochę szutru, piachu, rozkopanych ulic itd tu prędkość 16-24 i ostatnia dziesiątka pod wiatr ze stałym 26kmh . Wyższa kadencja bez ciśnienia . Wrażenia bardzo pozytywne jednak to inna jazda jak na MTB. 30km przejechane w godzinkę 10 i zmęczenia brak jedynie na wertepach czuć sztywność i tu trzeba się nauczyć jeździć na miękkich łokciach i zadek też lepiej oszczędzać . Najciekawsze dla mnie to jednak lekko bananowa sylwetka której i w nartach też mi brakuje więc może jest jakaś szansa na „zgarbienie” się większe w przyszłym narciarskim sezonie bo nogi to bankowo lepiej przygotuję do następnego sezonu . Ps. Bateria z navi straciła 8% z godz.10 użytkowania więc całkiem nieźle . Fajny zakup 👌 Cześć Zobaczymy jak jutro wsiądziesz - z tym tyłkiem. 34km/h pod lekki wiatr..? No to ja już się wyłączam. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PaVic Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 21 minut temu, Mitek napisał: Cześć Zobaczymy jak jutro wsiądziesz - z tym tyłkiem. 34km/h pod lekki wiatr..? No to ja już się wyłączam. Pozdro Cześć Będzie dobrze 😏 Duzo czy mało czy nie wierzysz myśląc że bzdury pisze ? 🧐 Tu masz wykres z pierwszej 10km sunnito z zegarka tu jest wykres z licznika którego jeszcze nie obczaiłem w szczegółach ale jakiś wykres jest i pod lekki wiatr przednio boczny a ostatnia 10 była już pod wiatr przedni ale tu już 20km w nogach miałem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi