brachol Napisano wczoraj o 20:04 Udostępnij Napisano wczoraj o 20:04 W Poznaniu na obwodnicy A2 wprowadzono OPP i prawie wszyscy grzecznie jadą 120, albo mnie, w moim odczuciu ilość wypadków zmniejszyła się. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano wczoraj o 20:27 Autor Udostępnij Napisano wczoraj o 20:27 6 godzin temu, artie40 napisał: Można. Siostra - a nie jest piratem drogowym, wręcz przeciwnie, właśnie się zagapiła, jakiś rok temu. Polecieć 90 zamiast 80, jak człowiek ma na głowie 5 tys., spraw do załatwienia, nie jest trudno. Tylko mi nie trujcie, że wsiadając do samochodu powinniśmy się koncentrować tylko na jeździe, bla, bla, itd. Ja w takich miejscach jadę na tempomacie. Wtedy mnie nie korci żeby jechać szybciej i nie zagapiam się z gazem. Niech się nauczy takiej jazdy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano wczoraj o 20:30 Udostępnij Napisano wczoraj o 20:30 24 minuty temu, MarioJ napisał: Nigdy wcześniej kierowcy nie mieli lepiej w naszym kraju niż teraz. nigdy wcześniej wysokość mandatów i punktów karnych nie była tak wysoka, jak teraz. z pełną świadomością mogę napisać, że mandaty i pkt karne tylko pójdą w górę. bo przewalony budżet potrzebuje zastrzyku gotówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano wczoraj o 22:38 Udostępnij Napisano wczoraj o 22:38 Wystarczy nie zapierdalać, będzie to przy okazji antysystemowe, bo budżet nie zarobi. Na pohybel rządowi będę jeździł poprawnie. Może tak? Wtedy nie będzie mandatów i punktów karnych. 6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rulez Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu W dniu 6.03.2026 o 17:41, Mitek napisał: Mnie znasz i ja niestety truję. Zagapienie się w samochodzie może kosztować życie. I tyle. Cześć Trochę nie daje mi spokoju twoja odpowiedź, gdyż w jednym z wątków napisałeś: "Oba GS oglądałem w samochodzie, z czego jeden prowadząc na odcinku Kielce-Kraków. Musieliśmy jechać ale Rybelek wszystko tak fajnie zorganizował w samochodzie, że była wizja i fonia, choć ciężko było przy 120km/h wyłapać niuanse." Jedno drugiemu przeczy. Skrajnie nieodpowiedzialne. Rozumiem słuchać podczas jazdy co i tak rozprasza, ale oglądać. Skrajna głupota i tyle. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu (edytowane) 20 minut temu, rulez napisał: Cześć Trochę nie daje mi spokoju twoja odpowiedź, gdyż w jednym z wątków napisałeś: "Oba GS oglądałem w samochodzie, z czego jeden prowadząc na odcinku Kielce-Kraków. Musieliśmy jechać ale Rybelek wszystko tak fajnie zorganizował w samochodzie, że była wizja i fonia, choć ciężko było przy 120km/h wyłapać niuanse." Jedno drugiemu przeczy. Skrajnie nieodpowiedzialne. Rozumiem słuchać podczas jazdy co i tak rozprasza, ale oglądać. Skrajna głupota i tyle. Cześć Jesteś pewien swoich osądów? Czy gdzieś wspomniałem o utracie kontroli albo nie zwracaniu uwagi na drogę? Napisałem: Oba GS oglądałem w samochodzie, z czego jeden prowadząc na odcinku Kielce-Kraków. Musieliśmy jechać ale Rybelek wszystko tak fajnie zorganizował w samochodzie, że była wizja i fonia, choć ciężko było przy 120km/h wyłapać niuanse. Wiesz co to są samochody autonomiczne? Pozdro Edytowane 3 godziny temu przez Mitek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rulez Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu Piszesz, że oglądałeś prowadząc a wcześniej o zagapieniu. Poprostu oceniając ten wątek poprostu nie powinieneś pisać jak sam tak robisz. Oderwanie wzroku na sekunde przy takiej prędkości to około 30 metrów. Sam sibie powinieneś za to skrytykować, albo nie chwalić się. Więcej nie będę pisać, gdyż widzę że włącza się samoobrona przez atak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 3 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 3 godziny temu „Zaginiona aktorka Magda Majtyka nie żyje. Auto w lesie Najpierw odnaleziono jej rozbity samochód. Ślady na karoserii i drzewach wskazują, że kierująca nim osoba musiała w nie uderzyć. Znajdował się na skraju lasu w Biskupicach Oławskich, ok. 50 km od Wrocławia. Prowadzi do niego polna droga, która ciągnie się ok. 300 metrów od zabudowań. Po godz. 15 odnaleziono ciało Magdaleny Majtyki. Znajdowało się ono niecałe 200 metrów od samochodu, na skraju lasu. Bliżej odkryto jeszcze jej wyłączony telefon komórkowy, a także kluczyki do auta.” Wygląda że uderzyła w drzewo, wyszła z auta i zmarła z powodu poniesionych obrażeń. Ale to tylko moje domniemanie na podstawie medialnych doniesień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu (edytowane) Hehe. Czy gdzieś pisałem o utracie kontroli...??? Ja się nigdzie nie zagapiałem. Wiesz co to są samochody autonomiczne czy nie? Pozdro Edytowane 3 godziny temu przez Mitek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 8 minut temu, MarioJ napisał: „Zaginiona aktorka Magda Majtyka nie żyje. Auto w lesie Najpierw odnaleziono jej rozbity samochód. Ślady na karoserii i drzewach wskazują, że kierująca nim osoba musiała w nie uderzyć. Znajdował się na skraju lasu w Biskupicach Oławskich, ok. 50 km od Wrocławia. Prowadzi do niego polna droga, która ciągnie się ok. 300 metrów od zabudowań. Po godz. 15 odnaleziono ciało Magdaleny Majtyki. Znajdowało się ono niecałe 200 metrów od samochodu, na skraju lasu. Bliżej odkryto jeszcze jej wyłączony telefon komórkowy, a także kluczyki do auta.” Wygląda że uderzyła w drzewo, wyszła z auta i zmarła z powodu poniesionych obrażeń. Ale to tylko moje domniemanie na podstawie medialnych doniesień. Cześć Znakomicie zaaranżowane morderstwo niewygodnego świadka. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rulez Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 9 minut temu, Mitek napisał: Wiesz co to są samochody autonomiczne czy nie? Jak napisze, że bardzo dobrze znam i nawet miałem okazje testować, to uwierzysz ? 🙂 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu (edytowane) 2 minuty temu, rulez napisał: Jak napisze, że bardzo dobrze znam i nawet miałem okazje testować, to uwierzysz ? 🙂 Cześć A wyświetlanie na szybie też chyba w takim razie nie jest Ci obce... No to wiesz o co chodzi. Pozdro serdeczne Edytowane 3 godziny temu przez Mitek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rulez Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 4 minuty temu, Mitek napisał: No to wiesz o co chodzi i koniec rozmowy chyba. Dla mnie to są dwie różne rzeczy: - prowadzenie samochodu i oglądanie czegokolwiek na czymkolwiek zawsze prowadzi do sytuacji niebezpiecznej na drodze - samochody autonomiczne na początku trochę straszne jak widzisz kręcącą się kierownicę, jednak potem bardzo przyjemne doświadczenie Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu Cześć No to teraz poważnie. Dla mnie samochody autonomiczne są przerażające. Każdy element w samochodzie, który odcina kierowcę od decydowania o tym co się dzieje jest zły. Każdą autonomikę wyłączam od razu albo rezygnuję z jazdy. Spędziłem parę lat w sporcie samochodowym i znam granice bo widziałem niejedno. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rulez Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 9 minut temu, Mitek napisał: Dla mnie samochody autonomiczne są przerażające. Każdy element w samochodzie, który odcina kierowcę od decydowania o tym co się dzieje jest zły. O ile jazda jest fajna, jak potem analizowaliśmy to bardziej ostrożnie się zachowywał niż np. jazda zwykłą taksówką. Jeździłem wieczorem, gdyż takie były przepisy aby autonomiczne samochody z pasażerami mogły jeździć tyko po 21. Mnie przerażają ciężarówki autonomiczne, waga robi swoje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu Cześć Ciekawe masz doświadczenia. Autonomiczne samochody ... wiesz mnie trochę dziwi, że rozwija się te technologie zamiast przenieść transport towarowy np na tory. czy coś takiego. Dostawy w centrum Warszawy np autonomiczne auto i tak nie zrealizuje jeszcze długi chyba, że zaczniemy budować miasta od nowa według nowych koncepcji a ciężarówka na autostradzie już może być autonomiczna. Niestety bez wyeliminowania gości tnących 250km/h oraz przerażonych hamujących lada chwila nie damy rady. Pozdro serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu Godzinę temu, Mitek napisał: Cześć A wyświetlanie na szybie też chyba w takim razie nie jest Ci obce... No to wiesz o co chodzi. Pozdro serdeczne Ściemniasz nie ma wyświetlaczy HUD które wyświetlają obraz telewizyjny na szybie jest to zresztą zabronione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu Poczytaj dalej. Jasne że ściemniam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu (edytowane) 8 minut temu, Mitek napisał: Poczytaj dalej. Jasne że ściemniam. Więc nie mogłeś w aucie autonomicznym oglądać zawodów na fabrycznym CENTRALNYM wyświetlaczu podczas jazdy chyba że system zhakowany 😁 Edytowane 1 godzinę temu przez Mikoski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 22 godziny temu, Chertan napisał: Wystarczy nie zapierdalać, będzie to przy okazji antysystemowe, bo budżet nie zarobi. Na pohybel rządowi będę jeździł poprawnie. Może tak? Wtedy nie będzie mandatów i punktów karnych. Tylko po co kierowca ma żyć w ciągłym stresie, że w danym momencie jedzie za nim np. nieoznakowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi