Skocz do zawartości

Ciekawostka z Insta na temat cen

lubeckim

Rekomendowane odpowiedzi

15 minutes ago, grimson said:

wtedy nie będziemy się już śmiać.

ale gorżko zapłaczemy 😞

https://ec.europa.eu/eurostat/databrowser/view/nama_10_fte__custom_13597179/bookmark/table?lang=en&bookmarkId=c29eed24-377e-4763-aaf0-0419906d2ecd&c=1730705507900

Polska ok 21 tysięcy euro rocznie. Włochy ~33 500 euro rocznie. Austria prawie 56 tysięcy euro rocznie. Łotysze nawet nas wyprzedzili.   

Edytowane przez lubeckim

6 minut temu, .Beata. napisał:

Ale bez żarcia…

Żarcie 7 € placek kawa 1€ z Szymkiem najtańsza zapłaciliśmy na stoku 😜

a tak serio Zwardon weekend wyszedł mnie podobie cenowo z synem jak tydzień szkoleniowy solo w Valmalenco a to pokazuje dobitnie jak Polska tania nie jest 😉
ale tu SF zlocik wiec kosztów sie nie liczy są warte każdej kwoty 🥳

Edytowane przez Victor
  • Like 2

1 minutę temu, Victor napisał:

Kilometry są kpina w całym budżecie finansowym Adrian to tylko bak paliwa i czas dojazdu 

Oczywiście, nie przeliczam kilometrów na złotówki tylko na czas😄 

Wstaję normalnie rano i jadę. Na miejscu melduję się powiedzmy 15-16. Idę o 18 na nocną i jeżdżę do 21. Ostatniego dnia pobytu jem rano śniadanie, pakuję manatki do samochodu i do 12-13 na stoku. Tego samego dnia zdążę wrócić i normalnie iść spać. Jestem w stanie wykorzystać te dni w których podróżuje na jazdę na nartach. Oczywiście gdyby to miał być wyjazd na powiedzmy 5< dni to rozważyłbym Alpy.

Pozdro

Paweł nie wiem czy zauważyłeś ale ja się z Tobą cały czas zgadzam 💪😎 Ma się nijak w wręcz chujowo. Myślałem o tamtych rejonach na marzec tylko konkretnie o Nassfeld bo bliżej. Z pewnych powodów jesteśmy jednak ograniczeni do ON w Polsce lub pobliskiego.