.Beata. Napisano wczoraj o 20:33 Udostępnij Napisano wczoraj o 20:33 3 godziny temu, AdrianW napisał: Nigdzie nie napisałem, że tanio. Choć taniej nie znalazłem żeby było blisko do stoku i żarcie w cenie. Co polecisz z mazowieckiego na 3-4 noce? Polecane są też 4 dniówki z ogłoszeń, MaciejS był i chwalił. To tak na przyszłość narciarską … naszą 😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianW Napisano wczoraj o 20:42 Udostępnij Napisano wczoraj o 20:42 5 minut temu, .Beata. napisał: Polecane są też 4 dniówki z ogłoszeń, MaciejS był i chwalił. To tak na przyszłość narciarską … naszą 😉 Widzę że się ma swoich ludzi gdzie trzeba...😆 Jesteśmy na łączu 💪😎 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano 13 godzin temu Udostępnij Napisano 13 godzin temu (edytowane) 21 godzin temu, Victor napisał: Adrian to może inaczej -Sappada ON ma ponad 20 km tras jest wszystko czerń czerwień i błękit skipass dla młodzieży 10€ dzienny , 40 parę € dla dorosłego jak to ma się do Scyrku? A czy Zoncolan jest na tym samym karnecie? Nie widze takiej informacji, ale cena karnetów jest taka sama. Od 9 marca ceny karnetów są o połowę niższe niż w Polsce, a noclegi w podobnych cenach. Pilsko karnet dzienny dla rodziny 2+1: 490 zł. Dwie trasy łącznie 2.5 km długości. Bez komentarza. Edytowane 12 godzin temu przez bubol.T 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 12 godzin temu Udostępnij Napisano 12 godzin temu 8 minut temu, bubol.T napisał: A czy Zoncolan jest na tym samym karnecie? Nie widze takiej informacji, ale cena karnetów jest taka sama. Od 9 marca ceny karnetów są o połowę niższe niż w Polsce, a noclegi w podobnych cenach. Tak ! ..tam jest 4 lub 5 ON na jednym karnecie 🤷♂️ nawet nie ma co dyskutować bo PL ceny są chore . Już pisałem o takim Kazimierzu Dolnym gdzie stok z orczykiem bez kanapy bo i po co tam kanapa 🥴 choć na hali jest 🥳 a cena 80zl za dwie godziny czyli np ty z dzieciakiem 160 zł plus żona 240zl za dwie godziny 🤦♂️kosmos cenowy @Marcos73 w Valmalenco gdzie teraz byłem czy u Tadeo w Sappadzie ( szkolenie,mieszkanie i skipass ) są porównywalnie cenowo już pominę czas szkolenia dziennie . Na takie wyjazdy po prostu opłaci się jeździć i tyle w temacie z moje strony. W listopadzie gdzie jadę naszkolnie do AT cena jest wyższa ale tu zakwaterowanie i cena karnetów robi różnicę i jest wyższa -różnica niewielka ale jedna wyższa za tydzień . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 12 godzin temu Udostępnij Napisano 12 godzin temu 18 godzin temu, bubol.T napisał: Taka oferta posezonowa Hinterstroder karnet 1+1 gratis dla dorosłego , dziecko jezdzi za pół ceny, jak w całej Austrii. U nas dziecko jezdzi o 10 zł taniej od dorosłego. Ceny noclegów zbliżone do krajowych. bo u nas docenia się dzieci, a w Austryi nie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano 12 godzin temu Udostępnij Napisano 12 godzin temu 4 minuty temu, Victor napisał: Tak ! ..tam jest 4 lub 5 ON na jednym karnecie 🤷♂️ nawet nie ma co dyskutować bo PL ceny są chore . Już pisałem o takim Kazimierzu Dolnym gdzie stok z orczykiem bez kanapy bo i po co tam kanapa 🥴 choć na hali jest 🥳 a cena 80zl za dwie godziny czyli np ty z dzieciakiem 160 zł plus żona 240zl za dwie godziny 🤦♂️kosmos cenowy @Marcos73 w Valmalenco gdzie teraz byłem czy u Tadeo w Sappadzie ( szkolenie,mieszkanie i skipass ) są porównywalnie cenowo już pominę czas szkolenia dziennie . Na takie wyjazdy po prostu opłaci się jeździć i tyle w temacie z moje strony. W listopadzie gdzie jadę naszkolnie do AT cena jest wyższa ale tu zakwaterowanie i cena karnetów robi różnicę i jest wyższa -różnica niewielka ale jedna wyższa za tydzień . Zgadzam sie w 100 % Wiesz, bo o tym rozmawialiśmy, że u mnie jedynym argumentem do jazdy tutaj jest bliskość tych pagórków i darmowy nocleg w ich okolicy, co daje możliwość jazdy każdego weekendu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano 12 godzin temu Udostępnij Napisano 12 godzin temu 1 minutę temu, grimson napisał: bo u nas docenia się dzieci, a w Austryi nie. Dlatego mamy tyle talentów narciarskich, a oni nie. Wystarczy poczytać forum 😅 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 12 godzin temu Udostępnij Napisano 12 godzin temu 12 minut temu, Victor napisał: Tak ! ..tam jest 4 lub 5 ON na jednym karnecie 🤷♂️ nawet nie ma co dyskutować bo PL ceny są chore . Już pisałem o takim Kazimierzu Dolnym gdzie stok z orczykiem bez kanapy bo i po co tam kanapa 🥴 choć na hali jest 🥳 a cena 80zl za dwie godziny czyli np ty z dzieciakiem 160 zł plus żona 240zl za dwie godziny 🤦♂️kosmos cenowy @Marcos73 w Valmalenco gdzie teraz byłem czy u Tadeo w Sappadzie ( szkolenie,mieszkanie i skipass ) są porównywalnie cenowo już pominę czas szkolenia dziennie . Na takie wyjazdy po prostu opłaci się jeździć i tyle w temacie z moje strony. W listopadzie gdzie jadę naszkolnie do AT cena jest wyższa ale tu zakwaterowanie i cena karnetów robi różnicę i jest wyższa -różnica niewielka ale jedna wyższa za tydzień . Ale oczywiście ja się z tym w pełni zgadzam. Co do tego nie ma wątpliwości. W PL można stawiać pierwsze kroki, ze względu na odległość (ale też nie w każdym przypadku), bardzo dużo jest u nas ośrodków, tzw. rodzinnych z łatwymi trasami. Bardziej ambitne przecież też się znajdą, ale zwykle to 1 krótka trasa. Tych większych ośrodków w PL jest parę ma ogromną rzeszę narciarzy, bo jesteśmy przecież dużym krajem. Można się tu sporo nauczyć, choćby jazdy w tłumie, co też jest sporą umiejętnością. Natomiast taka forma szkolenia jak opisałeś w PL jest praktycznie niedostępna, cenowo zbliżona, a warunki są nieporównywalne in - w PL. pozdro 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koliber Napisano 11 godzin temu Udostępnij Napisano 11 godzin temu (edytowane) Teraz w wielu ośrodkach ceny są ruchome i tańsze przy kupnie on-line, ale gdyby porównać te kupione w kasie, to mamy taki paradoks: - TMR Chopok - 350 zł - TMR Szpindl - 350 zł - Obertauern - 300 zł W tym ostatnim jest ok. 100km tras, a dla mieszkańców Polski zachodniej odległość podobna jak na Chopok. (na Chopoku teraz widzę, że jest jednak niewiele drożej niż w Obertauern - jakiś czas temu wydawało mi się, że sprawdzałem i było więcej). Natomiast 6-dniowy karnet w Obertauern 357E/321E (w zależności od sezonu), a Chopok 397E w kasie i 394E w terminalu samoobsługowym. Edytowane 10 godzin temu przez koliber 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi