.Beata. Napisano 12 Lutego Udostępnij Napisano 12 Lutego 3 godziny temu, AdrianW napisał: Nigdzie nie napisałem, że tanio. Choć taniej nie znalazłem żeby było blisko do stoku i żarcie w cenie. Co polecisz z mazowieckiego na 3-4 noce? Polecane są też 4 dniówki z ogłoszeń, MaciejS był i chwalił. To tak na przyszłość narciarską … naszą 😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianW Napisano 12 Lutego Udostępnij Napisano 12 Lutego 5 minut temu, .Beata. napisał: Polecane są też 4 dniówki z ogłoszeń, MaciejS był i chwalił. To tak na przyszłość narciarską … naszą 😉 Widzę że się ma swoich ludzi gdzie trzeba...😆 Jesteśmy na łączu 💪😎 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano 13 Lutego Udostępnij Napisano 13 Lutego (edytowane) 21 godzin temu, Victor napisał: Adrian to może inaczej -Sappada ON ma ponad 20 km tras jest wszystko czerń czerwień i błękit skipass dla młodzieży 10€ dzienny , 40 parę € dla dorosłego jak to ma się do Scyrku? A czy Zoncolan jest na tym samym karnecie? Nie widze takiej informacji, ale cena karnetów jest taka sama. Od 9 marca ceny karnetów są o połowę niższe niż w Polsce, a noclegi w podobnych cenach. Pilsko karnet dzienny dla rodziny 2+1: 490 zł. Dwie trasy łącznie 2.5 km długości. Bez komentarza. Edytowane 13 Lutego przez bubol.T 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 13 Lutego Udostępnij Napisano 13 Lutego 8 minut temu, bubol.T napisał: A czy Zoncolan jest na tym samym karnecie? Nie widze takiej informacji, ale cena karnetów jest taka sama. Od 9 marca ceny karnetów są o połowę niższe niż w Polsce, a noclegi w podobnych cenach. Tak ! ..tam jest 4 lub 5 ON na jednym karnecie 🤷♂️ nawet nie ma co dyskutować bo PL ceny są chore . Już pisałem o takim Kazimierzu Dolnym gdzie stok z orczykiem bez kanapy bo i po co tam kanapa 🥴 choć na hali jest 🥳 a cena 80zl za dwie godziny czyli np ty z dzieciakiem 160 zł plus żona 240zl za dwie godziny 🤦♂️kosmos cenowy @Marcos73 w Valmalenco gdzie teraz byłem czy u Tadeo w Sappadzie ( szkolenie,mieszkanie i skipass ) są porównywalnie cenowo już pominę czas szkolenia dziennie . Na takie wyjazdy po prostu opłaci się jeździć i tyle w temacie z moje strony. W listopadzie gdzie jadę naszkolnie do AT cena jest wyższa ale tu zakwaterowanie i cena karnetów robi różnicę i jest wyższa -różnica niewielka ale jedna wyższa za tydzień . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 13 Lutego Udostępnij Napisano 13 Lutego 18 godzin temu, bubol.T napisał: Taka oferta posezonowa Hinterstroder karnet 1+1 gratis dla dorosłego , dziecko jezdzi za pół ceny, jak w całej Austrii. U nas dziecko jezdzi o 10 zł taniej od dorosłego. Ceny noclegów zbliżone do krajowych. bo u nas docenia się dzieci, a w Austryi nie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano 13 Lutego Udostępnij Napisano 13 Lutego 4 minuty temu, Victor napisał: Tak ! ..tam jest 4 lub 5 ON na jednym karnecie 🤷♂️ nawet nie ma co dyskutować bo PL ceny są chore . Już pisałem o takim Kazimierzu Dolnym gdzie stok z orczykiem bez kanapy bo i po co tam kanapa 🥴 choć na hali jest 🥳 a cena 80zl za dwie godziny czyli np ty z dzieciakiem 160 zł plus żona 240zl za dwie godziny 🤦♂️kosmos cenowy @Marcos73 w Valmalenco gdzie teraz byłem czy u Tadeo w Sappadzie ( szkolenie,mieszkanie i skipass ) są porównywalnie cenowo już pominę czas szkolenia dziennie . Na takie wyjazdy po prostu opłaci się jeździć i tyle w temacie z moje strony. W listopadzie gdzie jadę naszkolnie do AT cena jest wyższa ale tu zakwaterowanie i cena karnetów robi różnicę i jest wyższa -różnica niewielka ale jedna wyższa za tydzień . Zgadzam sie w 100 % Wiesz, bo o tym rozmawialiśmy, że u mnie jedynym argumentem do jazdy tutaj jest bliskość tych pagórków i darmowy nocleg w ich okolicy, co daje możliwość jazdy każdego weekendu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano 13 Lutego Udostępnij Napisano 13 Lutego 1 minutę temu, grimson napisał: bo u nas docenia się dzieci, a w Austryi nie. Dlatego mamy tyle talentów narciarskich, a oni nie. Wystarczy poczytać forum 😅 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 13 Lutego Udostępnij Napisano 13 Lutego 12 minut temu, Victor napisał: Tak ! ..tam jest 4 lub 5 ON na jednym karnecie 🤷♂️ nawet nie ma co dyskutować bo PL ceny są chore . Już pisałem o takim Kazimierzu Dolnym gdzie stok z orczykiem bez kanapy bo i po co tam kanapa 🥴 choć na hali jest 🥳 a cena 80zl za dwie godziny czyli np ty z dzieciakiem 160 zł plus żona 240zl za dwie godziny 🤦♂️kosmos cenowy @Marcos73 w Valmalenco gdzie teraz byłem czy u Tadeo w Sappadzie ( szkolenie,mieszkanie i skipass ) są porównywalnie cenowo już pominę czas szkolenia dziennie . Na takie wyjazdy po prostu opłaci się jeździć i tyle w temacie z moje strony. W listopadzie gdzie jadę naszkolnie do AT cena jest wyższa ale tu zakwaterowanie i cena karnetów robi różnicę i jest wyższa -różnica niewielka ale jedna wyższa za tydzień . Ale oczywiście ja się z tym w pełni zgadzam. Co do tego nie ma wątpliwości. W PL można stawiać pierwsze kroki, ze względu na odległość (ale też nie w każdym przypadku), bardzo dużo jest u nas ośrodków, tzw. rodzinnych z łatwymi trasami. Bardziej ambitne przecież też się znajdą, ale zwykle to 1 krótka trasa. Tych większych ośrodków w PL jest parę ma ogromną rzeszę narciarzy, bo jesteśmy przecież dużym krajem. Można się tu sporo nauczyć, choćby jazdy w tłumie, co też jest sporą umiejętnością. Natomiast taka forma szkolenia jak opisałeś w PL jest praktycznie niedostępna, cenowo zbliżona, a warunki są nieporównywalne in - w PL. pozdro 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koliber Napisano 13 Lutego Udostępnij Napisano 13 Lutego (edytowane) Teraz w wielu ośrodkach ceny są ruchome i tańsze przy kupnie on-line, ale gdyby porównać te kupione w kasie, to mamy taki paradoks: - TMR Chopok - 350 zł - TMR Szpindl - 350 zł - Obertauern - 300 zł W tym ostatnim jest ok. 100km tras, a dla mieszkańców Polski zachodniej odległość podobna jak na Chopok. (na Chopoku teraz widzę, że jest jednak niewiele drożej niż w Obertauern - jakiś czas temu wydawało mi się, że sprawdzałem i było więcej). Natomiast 6-dniowy karnet w Obertauern 357E/321E (w zależności od sezonu), a Chopok 397E w kasie i 394E w terminalu samoobsługowym. Edytowane 13 Lutego przez koliber 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek. Napisano 16 Lutego Udostępnij Napisano 16 Lutego (edytowane) Dziś wiatr pozamiatał Chopok o 12 wczoraj o 13☝️ Polecam 🤣🤣🤣 PS. nie no spoko Lučki, Biela Put i inne dupowożenia jeździły 💪 Edytowane 16 Lutego przez Jasiek. PS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
parkos Napisano 55 minut temu Udostępnij Napisano 55 minut temu Szukam noclegu na kilka dni w Tatrach i zastanawiam się, czy lepiej wybrać zwykły apartament gdzieś w górach, czy raczej rozejrzeć się za czymś blisko term - nie wiem, czy to w ogóle robi dużą różnicę przy planowaniu pobytu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tantrum Napisano 1 minutę temu Udostępnij Napisano 1 minutę temu Robi to większą różnicę, niż mogłoby się wydawać, zwłaszcza przy pobycie kilkudniowym - nocleg blisko term daje możliwość spontanicznego skorzystania z basenów po spacerze, bez dodatkowego dojazdu i planowania osobnego wejścia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi