kordiankw Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu 53 minuty temu, Mitek napisał: Tak zauważyłem. Nawet większość jeździ tu na komórkach. Zabawne jak ludzie lubią się dowartościowywać. Idą za twoją radą, kupują nartę nie zepsutą 🤣. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu I bardzo dobrze, co nie znaczy, że są to narty produkowane akurat w departamencie sportowym. Ta różnica zresztą podobno się zaciera, ale uważanie wszystkich nart z napisem FIS approved za komórki to chyba lekkie nadużycie. POzdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu (edytowane) 13 minut temu, Mitek napisał: I bardzo dobrze, co nie znaczy, że są to narty produkowane akurat w departamencie sportowym. Ta różnica zresztą podobno się zaciera, ale uważanie wszystkich nart z napisem FIS approved za komórki to chyba lekkie nadużycie. POzdro Cześć To Ty się mylisz wszystkie narty z RD ...FIS są z działów... komórek sportowych i 95% zawodników , klubów i szkół sportowych na nich jeździ dopiero od wyników zależy czy mają człowieka który na etapie produkcji dobiera im rdzeń reszta zostaje taka sama czyli laminaty ,blachy,ślizgi, żywice. To tylko narty a nie prom kosmiczny. Pozdro Edytowane 6 godzin temu przez Mikoski 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu Producenci mają przyrządy do sprawdzania obu sztywności i najlepsze egzemplarze są odkładane dla najlepszych nie idą na sprzedaż 😁 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PaVic Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu 1 godzinę temu, lysazaba napisał: E-race również 165? Sorki że tak dopytuje, czatgpt mówi że 170-175 Pzd Olej HEADy kup Dynastara SL 165 i będziesz zadowolony 😀 Polecam ! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurek_h Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu W dniu 18.01.2026 o 18:51, robertw napisał: Obecnie twoje narty są za krótkie i za miękkie ( sam to stwierdziłeś i się z tym zgodzę) To bardzo "ciekawe" stwierdzenie. Chciałbym przypomnieć, że 157 cm to największa długość w jakiej te narty były produkowane. Na Omeglass 64 Jean-Pierre Vidal w tej właśnie długości zdobył złoty medal olimpijski . Dlaczego więc dla amatora są za krótkie? Czy są za miękkie? Mogą w rękach sprawiać takie wrażenie bo są specyficznie skonstruowane i chętnie uginają się za tylnym bezpiecznikiem wiązań. To nie jest ich wada ale specyfika. To jedyne narty których, używanych się nie pozbyłem i mam do dziś. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu Jak by ktoś potrzebował 4 pary 190 cm 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terespl Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 17 godzin temu, lysazaba napisał: @terespl a jaka widzisz różnicę pomiędzy slalomkami Atomic a HEAD e rally ? Na tę chwilę myślę o HEAD Rebel e-race, ( ewentualnie e sl) ale pewnie się coś może zmienić 😛 czy długość 170 cm byłaby odpowiednia ? Chciałbym coś twardego ale bardziej uniwersalna. Poniżej moja bardzo subiektywna opinia: Atomic Race SL (R12 metrów) mają ochotę same skręcać i nie potrzebują do tego dużej prędkości. Lubią bardzo dobrze przygotowany stok. Źle się na nich jeździe na gorzej utrzymanym stoku. Head i.Rally do skrętu trzeba je zachęcać, wszystko robi się na nich wolniej (trochę takie czołgi). Mniej wrażliwe na gorsze warunki na stoku. 6 godzin temu, Harnaś napisał: Jak dla mnie najbardziej uniwersalne to są slalomki. Najlepsze do nauki (z tego co pokazujesz to masz jeszcze nad czym pracować i lubisz kręcić) oraz lepsze na nasze wąskie i zatłoczone stoki. Chyba bym się nie zgodził z tym "najlepsze do nauki". Mam wrażenie, że te narty niezbyt rozwijają narciarza. Pozwalają fajnie pojeździć na krawędziach, ale ciężko wycisnąć z nich coś więcej bez dużych umiejętności 🤔 (opinia średnio jeżdżącego). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 2 godziny temu, jurek_h napisał: To bardzo "ciekawe" stwierdzenie. Chciałbym przypomnieć, że 157 cm to największa długość w jakiej te narty były produkowane. Na Omeglass 64 Jean-Pierre Vidal w tej właśnie długości zdobył złoty medal olimpijski . Dlaczego więc dla amatora są za krótkie? Jureczku, a Twoje Elanki w jakiej są długości? pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurek_h Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 1 minutę temu, Marcos73 napisał: Jureczku, a Twoje Elanki w jakiej są długości? pozdro 165 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harnaś Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 16 minut temu, terespl napisał: Chyba bym się nie zgodził z tym "najlepsze do nauki". Mam wrażenie, że te narty niezbyt rozwijają narciarza. Pozwalają fajnie pojeździć na krawędziach, ale ciężko wycisnąć z nich coś więcej bez dużych umiejętności 🤔 (opinia średnio jeżdżącego). Zależy jak kto uczy i jak pilny uczeń😉 Ja pisałem o amatorskich slalomkach, a nie wyczynowych. Jeździłem na takich od dawna z raczej dość słabymi umiejętnościami (z mojej obecnej perspektywy). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 39 minut temu, jurek_h napisał: 165 cm Dziękuję, nie mam więcej do świadka pytań. pozdrawiam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 6 godzin temu, lysazaba napisał: Dziękuję za odpowiedzi, chciałbym jeszcze dopytać: Duża różnica jest pomiędzy e-race pro a e-race ? Przeczytałem że twardsza itd. Czy długość 170 cm tej narty byłaby ok ? Raczej skłaniam się ku e-race, ale tak z ciekawości, jaka dlugosc e-sl byłaby dobra ? Pzdr Pro ma płytę WC, długoś referencyjna 175cm. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi