zając Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 37 minut temu, grimson napisał: 1,5 TSI 116ps 220 Nm, przyśpieszenie 0-100km/godz 9,9 sekundy. Miałam Seata Atecę 1,5TSI ale 150KM - przyspieszał w miarę tzn. bez szaleństw ale dało się wyprzedzać, czyli ten silnik też musieli zepsuć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 3 godziny temu, grimson napisał: dziś dostałem nowego VW Golf z serwisu, jako auto zastępcze. 1,5 TSI 116ps 220 Nm, przyśpieszenie 0-100km/godz 9,9 sekundy. Po wciśnięciu gazu w podłogę [skrzynia manual] wiele się nie dzieje, poza dziwnym szumem spod maski i natychmiastowym wzrostem spalania. Jeszcze nie jechałem krajówką tym wynalazkiem, ale trzeba będzie mocno redukować i cisnąć do odcinki, żeby bezpiecznie wyprzedzić TIRa. Ten silnik nie ma przypadkiem odłączanego jednego cylindra? Mój kolega ma w Octavi 1,5 tsi 150KM, poprzednio miał 1,6 tsi też 150KM i mówi, że trzeba trzymać na obrotach bo inaczej nie bardzo idzie, ale przez to spalanie większe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 12 minut temu, brachol napisał: Ten silnik nie ma przypadkiem odłączanego jednego cylindra? Mój kolega ma w Octavi 1,5 tsi 150KM, poprzednio miał 1,6 tsi też 150KM i mówi, że trzeba trzymać na obrotach bo inaczej nie bardzo idzie, ale przez to spalanie większe. ten dyliżans nie ma Active Cylinder Management, a więc nie pożegluje sobie na 2 cylindrach wersja 150 KM ma to rozwiązanie. widocznie inżynierowie VW zlitowali się nad posiadaczami silnika o mocy 116KM. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi