zając Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 37 minut temu, grimson napisał: 1,5 TSI 116ps 220 Nm, przyśpieszenie 0-100km/godz 9,9 sekundy. Miałam Seata Atecę 1,5TSI ale 150KM - przyspieszał w miarę tzn. bez szaleństw ale dało się wyprzedzać, czyli ten silnik też musieli zepsuć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 31 minut temu Udostępnij Napisano 31 minut temu 3 godziny temu, grimson napisał: dziś dostałem nowego VW Golf z serwisu, jako auto zastępcze. 1,5 TSI 116ps 220 Nm, przyśpieszenie 0-100km/godz 9,9 sekundy. Po wciśnięciu gazu w podłogę [skrzynia manual] wiele się nie dzieje, poza dziwnym szumem spod maski i natychmiastowym wzrostem spalania. Jeszcze nie jechałem krajówką tym wynalazkiem, ale trzeba będzie mocno redukować i cisnąć do odcinki, żeby bezpiecznie wyprzedzić TIRa. Ten silnik nie ma przypadkiem odłączanego jednego cylindra? Mój kolega ma w Octavi 1,5 tsi 150KM, poprzednio miał 1,6 tsi też 150KM i mówi, że trzeba trzymać na obrotach bo inaczej nie bardzo idzie, ale przez to spalanie większe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 15 minut temu Udostępnij Napisano 15 minut temu 12 minut temu, brachol napisał: Ten silnik nie ma przypadkiem odłączanego jednego cylindra? Mój kolega ma w Octavi 1,5 tsi 150KM, poprzednio miał 1,6 tsi też 150KM i mówi, że trzeba trzymać na obrotach bo inaczej nie bardzo idzie, ale przez to spalanie większe. ten dyliżans nie ma Active Cylinder Management, a więc nie pożegluje sobie na 2 cylindrach wersja 150 KM ma to rozwiązanie. widocznie inżynierowie VW zlitowali się nad posiadaczami silnika o mocy 116KM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi