Mitek Napisano 23 godziny temu Udostępnij Napisano 23 godziny temu Cześć A ja mimo ogromu swojej niewiedzy a i głupoty pewnie jednak widzę kolegę na szkoleniu z jazdy sportowej a nie na rzeźbieniu w mało popularnym ośrodku. Ale oczywiście moje absolutnie laickie propozycje można olać jak głos zabrał Piotr. Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam ..DUCH Napisano 17 godzin temu Udostępnij Napisano 17 godzin temu W dniu 31.07.2025 o 12:11, wengosz napisał: Witam Poszukuje modeli nart które nie będą miały kosmicznego promienia >20m ale będą sztywne i bardzo pewne przy dużych prędkościach. W poprzednim sezonie jeździłem na nartach z wypożyczalni i były to: Volkl racetiger gs 170cm niestety nie mieli dłuższych ale słabo mi podpasowały. Fischer RC4 CT 175 - słaba stabilność i prowadzenie przy większych prędkościach. Head e race pro 175 - tutaj byłem zachwycony stabilnością na lodzie i dużych prędkościach i myślałem że to narta idealna jednak na małą styczność z innymi nartami, wcześniej jeździłem jakieś 10 lat na atomicach metronach 😄 to po testach nart w wypożyczalni byłem w ciężkim szoku jak bardzo ta narta nie nadaje się do jazdy... Wracając skoro tak chwale sobie te Heady to skąd pytanie, otóż czytając forum trafiłem na wątek o nich i okazuje się że nie są tak dobre do rasowej jazdy. Generalnie raz w roku na tydzień jeżdzę w Alpy lub Dolomity. W styczniu 2026 wybieram się do Włoch Val di fassa i jeszcze skorzystam z wypożyczalni dlatego zwracam się o podanie modeli które warto sobie przetestować. O mnie Wiek: 25 Waga: 88-90 Wzrost: 190cm Jeżdżę na nartach od 20 lat, około 5-10 dni w sezonie i dodatkowo tygodniowy wyjazd właśnie w Alpy czy Dolomity Oceniam się na 8-9. Naprawdę dobrze śmigam na krawędziach czy to bardzo szybkie i krótkie skręty czy długie łuki, po ostatnim wyjeździe najlepiej się czuje pomiędzy tzn bardzo szybko jeżdzę 80-100 przynajmniej na tyle mi pozwoliły heady w dwóch ostatnich dniach 😞 jednak wciąż mocno na krawędziach Buty: Head Edge 120 HV Drogi Kolego tu nie chodzi o to że jak napisał jeden z kolegów "....dostaje zjebkę...". Tu chodzi o to że akurat w twoim temacie wypowiedzieli się "goście" którzy naprawdę znają się na robocie to raz a dwa umieją czytać ze zrozumieniem, trzy 80-100 nie robi uwierz wrażenia. Absolutnie nie neguję Twoich umiejętności jednakże wpis dotyczący wyboru GS 170 cm przy twoich parametrach daje do myślenia. Osobiście mogę także odnieść się do Metronów - jeżeli były to Metrony B5 to jeździłeś na wybitnych nartach i moim osobistym zdaniem najlepszym amatorskim wynalazkiem narciarskim. Widzisz z tym testowaniem to bywa różnie i żaden odpowiedzialny za swoje wypowiedzi użytkownik nie poda Ci konkretnego modelu. Proponował bym Ci abyś w swoich zamierzeniach się określić co tak realnie chcesz na stoku robić i generalnie dużego wyboru nie ma bo pozostają Ci "pierwsze" katalogowe z grupy Race lub komórki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
labas Napisano 16 godzin temu Udostępnij Napisano 16 godzin temu W dniu 31.07.2025 o 14:00, Jan napisał: przyzwyczaj się, tu każdy nowy dostaje zjebke na przywitanie Wybacz, ale to nie była ,,zjebka'' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
labas Napisano 16 godzin temu Udostępnij Napisano 16 godzin temu W dniu 31.07.2025 o 14:00, Jan napisał: przyzwyczaj się, tu każdy nowy dostaje zjebke na przywitanie Wybacz, ale to nie była ,,zjebka'' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 16 godzin temu Udostępnij Napisano 16 godzin temu 7 godzin temu, Mitek napisał: Cześć A ja mimo ogromu swojej niewiedzy a i głupoty pewnie jednak widzę kolegę na szkoleniu z jazdy sportowej a nie na rzeźbieniu w mało popularnym ośrodku. Ale oczywiście moje absolutnie laickie propozycje można olać jak głos zabrał Piotr. Pozdro Zgadza sie, szkolenie sportowe rowniez jest mile widziane. Przy tej czestotliwosci jazdy jedynie gs. Proby jazdy sl na tyczkach nie maja sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 15 godzin temu Udostępnij Napisano 15 godzin temu Godzinę temu, labas napisał: Wybacz, ale to nie była ,,zjebka'' wybaczam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 14 godzin temu Udostępnij Napisano 14 godzin temu 49 minut temu, Jan napisał: wybaczam Szacunek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruner79 Napisano 12 godzin temu Udostępnij Napisano 12 godzin temu Zaciekawił mnie wpis - fisz ct słaba stabilność. Generalnie są 2 rzeczy. Albo nie były przygotowane, albo sorry - nie ta technika 🙂 jeśli jest tak jak jeździsz - jak się opisujesz - to te fisze czy erace powinny już spełnić oczekiwania. Ewentualnie lepsze pewnie byłyby w 180cm. Moim zdaniem szukaj Gs master minimum 180. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi