Jan Napisano 24 Sierpnia Udostępnij Napisano 24 Sierpnia Godzinę temu, Mitek napisał: Trudne warunki są tu: a pamiętasz dokładną datę tych warunków w Szczyrku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a_senior Napisano 24 Sierpnia Udostępnij Napisano 24 Sierpnia (edytowane) 6 godzin temu, Jan napisał: no ale na tym filmiku to raczej trudne warunki nie były ? W sensie nachylenia czy rodzaju śniegu to nie. Taka przyzwoita czerwona. Trudność polegała na tym, że w takich warunkach nie widzisz dobrze po czym jedziesz. Dołek czy górka? Nie widać tego. I to jest ta trudność, którą chciałem pokazać. Ja tego nie lubię. Jadę wtedy zachowawczo i ostrożnie. 6 godzin temu, Jan napisał: pamiętasz na jakich nartach córka jechała ? Od lat to samo. Atomic SL9 150 cm. Wciąż się dobrze trzymają. Gorzej, że córka wciąż jeździ w butach o flexie 70. Namawiam by je upgradowała, ale ona wciąż nie ma czasu. Faktycznie przy trójce dzieci może go nie mieć za dużo. 🙂 6 godzin temu, Jan napisał: czy to są już te trudne warunki czy jeszcze nie ? Powiedzaiabym dość trudne miejscami. Ale tylko dość. No i jazda po nieprzygotowanym. Skutecznie i pewnie jedziesz, ale moja córka pojechałaby po tym w tym samym stylu co na filmiku, który podałem. Krótki skręt dynamiczny. Ona tak ma i tak lubi. 🙂 Pamiętam jej zjazd z Palikota, tfu.. Palinkopfa w Ischl. 🙂 Jedna z dwóch czarnych. Stromo jak cholera, a ona tym swoim tanecznym krótkim skrętem. Tyłek dotykał ziemi. Niestety nie zdążyłem sfilmować. Edytowane 24 Sierpnia przez a_senior Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 24 Sierpnia Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 16 minut temu, a_senior napisał: Pamiętam jej zjazd z Palikota, tfu.. Palinkopfa w Ischl. 🙂 Jedna z dwóch czarnych. Stromo jak cholera, a ona tym swoim tanecznym krótkim skrętem. Postawiłeś w nagrodę pizze na dole?.. tam na końcu tej trasy dobrą dają 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a_senior Napisano 24 Sierpnia Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 18 minut temu, Lexi napisał: Postawiłeś w nagrodę pizze na dole?.. tam na końcu tej trasy dobrą dają O ile pamiętam to faktycznie zatrzymailiśmy się w tej knajpce. Jeśli coś postawiłem to było to piwo. 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 24 Sierpnia Udostępnij Napisano 24 Sierpnia (edytowane) 1 godzinę temu, AdrianW napisał: Ja tam się nie znam ale bym Mitku powiedział że tu nie ma warunków 😱 😆 Mi by było szkoda nart🙂 Na tym polega umiejętność i nieumiejętność jazdy. Na żadnych nartach nie było nawet rysy. Uważam, że o sprzęt należy dbać. Pojęcie "szutrówek" u mnie nie istnieje - w narciarstwie. Pozdro Edytowane 24 Sierpnia przez Mitek 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 24 Sierpnia Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 55 minut temu, Jan napisał: a pamiętasz dokładną datę tych warunków w Szczyrku ? 24 może 25. 03.2012 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 24 Sierpnia Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2 godziny temu, Mitek napisał: 24 może 25. 03.2012 dzięki - tak chyba zawsze na koniec zimy w Szczyrku wygląda, pamiętam w latach 80 jeździliśmy zawsze w pierwszy dzień kalemdarzowej wiosny i często śnieg kończył się na Dolinach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianW Napisano 7 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 7 godzin temu Cześć. Czy buty narciarskie po 9 latach(użytkowane w sumie może max 30dni na stoku) należałoby wymienić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu 25 minut temu, AdrianW napisał: Cześć. Czy buty narciarskie po 9 latach(użytkowane w sumie może max 30dni na stoku) należałoby wymienić? koniecznie 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianW Napisano 6 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 6 godzin temu 35 minut temu, Jan napisał: koniecznie Ok. Dzięki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu 1 godzinę temu, Jan napisał: koniecznie Czemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu 2 godziny temu, AdrianW napisał: Cześć. Czy buty narciarskie po 9 latach(użytkowane w sumie może max 30dni na stoku) należałoby wymienić? Jeżeli masz je dobrze dopasowane, to jeszcze spokojnie posłużą. 30 dni to prawie funkiel nówka niesmigane, pod warunkiem, że nie były przechowywane w jakichś ekstremalnych warunkach przez te 9 lat. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianW Napisano 5 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 5 godzin temu (edytowane) 6 minut temu, kordiankw napisał: Jeżeli masz je dobrze dopasowane, to jeszcze spokojnie posłużą. 30 dni to prawie funkiel nówka niesmigane, pod warunkiem, że nie były przechowywane w jakichś ekstremalnych warunkach przez te 9 lat. To nie moje, tylko Drugiej Połowy. Przechowywane były w domu pod schodami czyli zawsze temp+ i zawsze w pudełku czyli brak UV. Czy są dobrze dopasowane to nie wiem. Często narzekała że ją łydki ściskają za mocno. Edytowane 5 godzin temu przez AdrianW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu 4 minuty temu, AdrianW napisał: To nie moje, tylko Drugiej Połowy. Przechowywane były w domu pod schodami czyli zawsze temp+ i zawsze w pudełku czyli brak UV. Czy są dobrze dopasowane to nie wiem. Często narzekała że ją łydki ściskają za mocno. To luźniej zapinać. Ważne aby stopa nie miała luzów. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianW Napisano 4 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 4 godziny temu (edytowane) Tak robi, ale ogólnie ma grubą łydkę w stosunku do stopy. Z tymi luzami to wiesz... pewnie dłuższy temat. Jak zakłada np rano to mówi że jest ścisło i but za mały a po kilku zjazdach już jest za luźno... ciężko trafić za kobietą 🙃 Długość stopy 245mm, but w środku bez kapcia 260mm. Mało istotne na chwilę obecną. Najbardziej mi zależało na uzyskaniem odpowiedzi czy buty już na śmietnik czy nie. Odpowiedź uzyskałem i za to dziękuję. Pozdro Edytowane 4 godziny temu przez AdrianW 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu (edytowane) 55 minut temu, AdrianW napisał: Tak robi, ale ogólnie ma grubą łydkę w stosunku do stopy. Z tymi luzami to wiesz... pewnie dłuższy temat. Jak zakłada np rano to mówi że jest ścisło i but za mały a po kilku zjazdach już jest za luźno... ciężko trafić za kobietą 🙃 Długość stopy 245mm, but w środku bez kapcia 260mm. Mało istotne na chwilę obecną. Najbardziej mi zależało na uzyskaniem odpowiedzi czy buty już na śmietnik czy nie. Odpowiedź uzyskałem i za to dziękuję. Pozdro Jakiś ma grubą łydkę to może być kłopot bo kobiece zwykle w łydce szczuplejsze. Wiem, bo moja też ma ten kłopot. Trzeba by poszukać i podopasowywać u jakiegoś speca, chyba warto. Komfort lepszej połówki, to nasze największe szczęście. Edytowane 3 godziny temu przez star 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianW Napisano 3 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 3 godziny temu 7 minut temu, star napisał: Jakiś ma grubą łydkę to może być kłopot bo kobiece zwykle w łydce szczuplejsze. Wiem, bo moja też ma ten kłopot. Trzeba by poszukać i podopasowywać u jakiegoś speca, chyba warto. Komfort lepszej połówki, to nasze największe szczęście. Star, oczywiście się zgadzam z Tobą. Tylko problem jest troszkę bardziej złożony. Żaneta jest szczupła ale jej mięśnie łydki zaczynają się niżej niż np u mnie - taka budowa. Przez to wydają się grubsze. Do tego ma krzywe pięty - koślawe. Stopa jest wąska ale przez koślawość zaczynają się robić haluksy. W tym roku już nie zdążymy ale w następnym trzeba będzie zrobić zabieg/operację. Chociaż z drugiej strony rzeczywiście może nie zaszkodzi coś przymierzyć i na ten sezon załatwić dobre wkładki . Mnie też czeka wymiana butów. Tylko u mnie odwrotna sytuacja bo mam chude łydki. Obecne buty często zapinałem praktycznie na maxa górne klamry. Niech się spec martwi 😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu (edytowane) 41 minut temu, AdrianW napisał: Star, oczywiście się zgadzam z Tobą. Tylko problem jest troszkę bardziej złożony. Żaneta jest szczupła ale jej mięśnie łydki zaczynają się niżej niż np u mnie - taka budowa. Przez to wydają się grubsze. Do tego ma krzywe pięty - koślawe. Stopa jest wąska ale przez koślawość zaczynają się robić haluksy. W tym roku już nie zdążymy ale w następnym trzeba będzie zrobić zabieg/operację. Chociaż z drugiej strony rzeczywiście może nie zaszkodzi coś przymierzyć i na ten sezon załatwić dobre wkładki . Mnie też czeka wymiana butów. Tylko u mnie odwrotna sytuacja bo mam chude łydki. Obecne buty często zapinałem praktycznie na maxa górne klamry. Niech się spec martwi 😉 Moja stopy ma szczupłe a łydki fest. Na te haluksy to jakieś lasery czy ultradźwięki aby zmniejszyć bolesność może na początek? PS u mnie parametry też ciut się zmieniły ale skitury w sam raz. Edytowane 2 godziny temu przez star 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianW Napisano 2 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 2 godziny temu 29 minut temu, star napisał: Moja stopy ma szczupłe a łydki fest. Na te haluksy to jakieś lasery czy ultradźwięki aby zmniejszyć bolesność może na początek? PS u mnie parametry też ciut się zmieniły ale skitury w sam raz. Ale chyba robią też różne modele butów w zależności od rozmiaru/smukłości łydki? Na razie nie ma jakichś dużych dolegliwości, no chyba że jak obcasy założy... Ale od tego mogą się z wiekiem kolana i kręgosłup posypać. Jest na to rozwiązanie i nazywa się HyProCure. Tylko trochę to kosztuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi