Skocz do zawartości

instruktor

Justysia

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć. Wraz z mężem postanowiliśmy poszukać instruktora na przyszły rok, chcemy wziąć kilkanaście godzin, może 15 (4 lub 5 dni). Macie kogoś godnego polecenia? Nie chcemy źle trafić, a wiem z doświadczenia koleżanki, że tak można. Najlepiej jakby to były okolice Białki - Zakopane, żeby wieczorami można było gdzieś pojechać. Wiem, że już w sierpniu niektórzy instruktorzy zaczynają zapisy, dlatego wolę troszkę wcześniej zorientować się w temacie. 🙂

50 minut temu, Justysia napisał:

Kurcze pieczone, myślałam, że pojawią się nazwiska, a tu cisza😟. Pytałam znajomych, ale ci którzy jeżdżą byli na wyjazdach zagranicznych. Koleżanka co źle trafiła, zawiesiła narty na kołku, więc też nie pomogła. 

Podałaś kryterium "okolice Białki - Zakopane" .. pewnie dlatego cisza - mamy tutaj paru sprawdzonych. "zuchów" ale oni. nie. wiedzą gdzie Białka.. 😉

• Like 2

55 minut temu, Justysia napisał:

Kurcze pieczone, myślałam, że pojawią się nazwiska, a tu cisza😟. Pytałam znajomych, ale ci którzy jeżdżą byli na wyjazdach zagranicznych. Koleżanka co źle trafiła, zawiesiła narty na kołku, więc też nie pomogła. 

szkoda kasy pozjeżdżajcie za kimś kto umi i też się nauczycie

• Like 1

2 godziny temu, Justysia napisał:

Kurcze pieczone, myślałam, że pojawią się nazwiska, a tu cisza

Bo tu większość już nieźle jeździ i jeśli jeszcze sie szkoli to już na wyższym poziomie. A nie lepszym pomysłem jest wyjazd w Alpy z jakimś biurem, które przy okazji szkoli? Znam tylko jedno takie biuro-klub. RASC w Warszawie. Organizują wyjazdy rodzinne, ale pary bezdzietne też się trafiają. Byłem na jednym z nich w Paganella we Włoszech. Nie, nie szkoliłem się, ale podglądałem jak szkolono dorosłych. Bardzo sensownie. Myślę, że tego typu biur jest więcej.

• Like 1

3 godziny temu, Justysia napisał:

Jaki poziom?

Pozdro

26 minut temu, Mitek napisał:

Jaki poziom?

Pozdro

Poziom umiejętność 5/10. Czyli bez zmian... jak rok temu, czuję, że bez instruktora i solidnych 20 godzin jazdy z nim nie przeskoczę tej oceny. 

10 minut temu, Jan napisał:

a co się dziwisz droga @Justysia - latem ubiegłego roku chłopaki starali się pomóc w doborze nart,

dostałaś kupę dobrych rad a zimą to ani mru mru nie napisałeś jak się jeździło, gdzie się jeździło

A bo zwyczajnie w świecie nie mam się czym chwalić. Czuję, że zmarnowałam rok, mogłam w tamtym roku wziąć instruktora, a tak nowe narty i tyle. Narty jak narty, różnica jest, ale z postępów swoich nie jestem zadowolona, bo ich zwyczajnie nie było. Jeździłam w styczniu w pierwszych dniach w alta badia, potem ruszyłam zwiedzać inne trasy. Teren i widoki super, ale jednak niesmak pozostał😅

• Like 1

Cześć

Z postów tchnie ambitną osobą więc polecam GS Team - Konrad lub Marta - jeżeli będą wolni oczywiście. Jak będziesz chciała kontakty prywatne pisz na priv.

Białki do nauki nie polecam jednak...

Nauka jazdy na nartach do proces, często długi i nigdy się nie kończący tak naprawdę a;e warto podjąć szkolenie aby opanować podstawy i zrozumieć na czym polega dobra jazda na nartach. Reszta to jazda i zbieranie doświadczeń...

Pozdro

• Like 1