Skocz do zawartości

Sezon 2025/2026

grimson

Rekomendowane odpowiedzi

On 1/30/2026 at 9:59 AM, arturzx said:

Chopok - warun bez szału ale za to jest klimat. 

Chopok c.d. - pochmurnie na dole, pochmurnie na górze, po środku okienko z widocznością. Na trasach po godzinie warun tragedia, jak ktoś za to płaci 70e to pozostaje współczuć. Dlatego też kolejny dzień poza trasą, w okolicach starego wyciągu na Vyhliadce. Na deser przejazd legendarnym krzesłem na Konský Grun, bo patrząc na wystającą i wypadającą gąbkę to trudno to nazywać kanapą. Normalnie wizytówka TMR 😀

20260130_111353.jpg

20260131_121733.jpg

• Like 3
  • Thanks 1

8 minut temu, arturzx napisał:

Chopok c.d. - pochmurnie na dole, pochmurnie na górze, po środku okienko z widocznością. Na trasach po godzinie warun tragedia, jak ktoś za to płaci 70e to pozostaje współczuć. Dlatego też kolejny dzień poza trasą, w okolicach starego wyciągu na Vyhliadce. Na deser przejazd legendarnym krzesłem na Konský Grun, bo patrząc na wystającą i wypadającą gąbkę to trudno to nazywać kanapą. Normalnie wizytówka TMR 😀

20260130_111353.jpg

20260131_121733.jpg

Nie jest źle, bywa gorzej. Do tego ludzi mało jak na ferie. Ja się wyjeździłem do upadłego.

15 minut temu, Lexi napisał:

Wiesz wszystko..

Nie wiem. Źle się wyraziłem - kupowałem 18V i 54V. Kiedyś spotykałem oczywiście też na 12V. Pracujemy na DeWalcie. Nie wiem jak z tymi ze stanów ale jak u nas kupuję to po rejestracji jest chyba 3 lata gwarancji nawet jak kupisz na firmę ale baterii chyba to nie obejmuje i jest tylko rok. To tak z pamięci.

Pozdrawiam 

Edytowane przez AdrianW

1 minutę temu, AdrianW napisał:

Nie wiem. Źle się wyraziłem - kupowałem 18V i 54V. Kiedyś spotykałem oczywiście też na 12V. Pracujemy na DeWalcie. Nie wiem jak z tymi że stanów ale jak u nas kupuję to po rejestracji jest chyba 3 lata gwarancji nawet jak kupisz na firmę. 

Pozdrawiam 

Adrian - bez  szydery było..po prostu  prawidłowo pomyślałeś - narzędzia i ciuchy  kupuję od lat w stanach - po prostu są lepsze (i często tańsze) niż w Europie.

• Thanks 1

21 minutes ago, Lexi said:

reszta o naturalne warunki w których  wypada umieć jezdzić

Naturalne to akurat są poza trasą i tam akurat jest bajka. To, że mi się nie podobają to nie znaczy, że nie umiem w takim warunku jeździć, po prostu mi się nie chce 😀

• Haha 1

30 minut temu, arturzx napisał:

Naturalne to akurat są poza trasą i tam akurat jest bajka. To, że mi się nie podobają to nie znaczy, że nie umiem w takim warunku jeździć, po prostu mi się nie chce 😀

To już kolejny sezon gdy naturalnego śniegu brakuje. Rok temu miałem już tego dość, teraz jak jest łatwy naturalny śnieg to się dziwnie czuję, że jakoś tak gładko i łatwo się jeździ 😉

W każdym razie traktuję te warunki jako dobre do nauki. Skończyłem po 13 bo już nie miałem więcej siły po jeździe bez przerwy i bez kolejek.

• Haha 1

15 minutes ago, Harnaś said:

teraz jak jest łatwy naturalny śnieg to się dziwnie czuję, że jakoś tak gładko i łatwo się jeździ

Przecież wszystko co jest na trasach to tylko techniczny dlatego też tak się zachowuje, że po godzinie się rozpada i mamy warun typu tona kaszy na lodowym podkładzie.