Jump to content

PŚ 2024/2025

Marcos73
 Share

Recommended Posts

2 minuty temu, Mitek napisał:

Cześć

W pierwszym miał za agresywne ostrzenie, sam się zdziwił, tak wyglądał. A ja oglądam powtórkę DH w Kitzbuchel i przejazdy czołówki. Ale to jest jednak kosmos - jedyne w swoim rodzaju zawody.

Pozdro

kosmos chociaż w tym roku jakoś mnie nie porwało… brakowało sarrazina.

jakos po kitz już mniej zawsze oglądam. 
za tydzień sam sobie zrobię olimpiadę w Cortinie 

• Like 2

Cześć

No niestety nie były to zawody dla Kolegi. Mnie osobiście, żal był Strassra - to bardzo sympatyczny i taki dokładny zawodnik. Za to Feller nareszcie, i to na tak trudnej nawierzchni pokazał, że potrafi swoje szaleńcze zapędy trochę opanować. no i bardzo cieszy znakomity przejazd Hallberga.

Pozdro

• Like 1

Mikaela pojechała słabo ale..... jeszcze trochę czau do mistrzostw. W SL kobiet będzie chyba wiele faworytek trudno przewidzieć kto ma największe szanse. Ja kibicuje Liensberger. 

12 godzin temu, Mitek napisał:

A Saalbach pierwsze medale już rozdane. Loteryjne zawody...

Swoją drogą ciekawe w jakiej konkurencji Szwajcaria nie zdobędzie anie jednego medalu...?

Pozdro

Zawody jak zawody ale to co wyczyniał Domański przejdzie do historii😄

• Like 1
  • Haha 1

59 minut temu, Peter napisał:

Zawody jak zawody ale to co wyczyniał Domański przejdzie do historii😄

Cześć

Ale on daje show przy równoległych zawsze. Sprawia wrażenie jakby komentował zawody z Marsa.

Pozdro

12 minut temu, Peter napisał:

Wg. Domańskiego to nie był Habdas tylko Sarzyński a tak w ogóle wygrali Szwedzi😄 

akurat oglądałem na innym kanale gdzie komentował Marco Büchel i bardzo pozytywnie o Habdasie się wypowiadał

Tak Habdas całkiem dobrze pojechał, jako jedyny z naszej czwórki. Duży błąd, prawie upadek Radamusa był wymuszony dobrą jazdą Polaka, tak że  to polskie mini-zwycięstwo jest w pełni zasłużone. 

Widać że Austriacy dobrze potrenowali na trasach SG/DH i to widać po wynikach zarówno Panów jak i Pań. Odermat pozamiatał Brignione również doskonała i stabilna forma. Czy wiecie co z Vonn ?

26 minut temu, Paw napisał:

Odermatt gorzej to Franio lepiej. Austriacy znowu znakomicie

No to jednak Franjo wygrywa, ciekawe czy Ukraińcy dojadą do mety. Polacy nie mieli kogo wystawić 

W dniu 9.02.2025 o 12:09, Paw napisał:

Odermatt gorzej to Franio lepiej. Austriacy znowu znakomicie

Kurcze, jakoś źle przeczytałem nagłówki i zrozumiałem, że Marco 3 złota zdobył, a potem oglądam zjazd i WTF? Tzn spoko, że młody wygrał, należało mu się. Tylko było zdziwko...

2 godziny temu, mlesik napisał:

Świetny zjazd, świetna trasa, świetna atmosfera. 

Cześć

Tak. Wierz mi Mlesik, że atmosfera zawodów była genialna.  W takim tłoku jeszcze nigdy nie jeździliśmy na nartach. Krichsmyer znakomity. Austriacy znali każda minimuldke na trasie. A jak się darli jak Odermatt przegrał to było słychać nawet kilometr dalej...

Organizacyjnie znakomicie, ludzi tysiące ale poza strefa mety wszystko można było oglądać beż biletów trasowych.

Pozdro

• Like 1
  • Thanks 1