Jan Napisano 2 Sierpnia Udostępnij Napisano 2 Sierpnia Godzinę temu, grimson napisał: niestety do domu: i zaadaptowałeś jakiegoś murzynka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 2 Sierpnia Autor Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 17 minut temu, Jan napisał: i zaadaptowałeś jakiegoś murzynka? O zgrozo, córka ma opalonego przyjaciela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 2 Sierpnia Udostępnij Napisano 2 Sierpnia Teraz, grimson napisał: O zgrozo, córka ma opalonego przyjaciela. będą ładne wnuczęta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 2 Sierpnia Autor Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 6 godzin temu, Jan napisał: będą ładne wnuczęta Na spokojnie, przyjaciel 11 lat, córka 13. pare fotek z wieczora: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 2 Sierpnia Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 16 minut temu, grimson napisał: przyjaciel 11 lat, oni liczą inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 4 Sierpnia Autor Udostępnij Napisano 4 Sierpnia No i wczoraj wróciliśmy do domu. Po drodze były dwa kwasy: 1. lotnisko Nosy Be International Airport. A raczej duża buda z blachy falistej, z jednym pasem startowym, jedną rampą odbioru bagaży. na lotnisko dotarliśmy jako ostatnia grupa z Itaki, stanęliśmy grzecznie na końcu kolejki do nadania bagaży oraz odbioru biletów. jak już dotarliśmy do miłego pana z obsługi, ten nas poinformował, że owszem, miejsca i są w samolocie. ale dostępne tylko pojedyńcze fotele, porozrzucane po całym samolocie. my mówimy, że mamy ze sobą córkę 13 lat i nie możemy się rozdzielić. poprosiłem miłego pana, żeby pokazał mapę samolotu z fotelami.no i faktycznie, lipa. tylko że z przodu samolotu, w klasie economy premium, są wolne fotele koło siebie. no to daj nam Pan te fotele, miły Panie. na takie dictum miły Pan nas poinformował, że i owszem, są wolne. ale koszt to 100 Euro za osobę. żona, wyperswadowała, że damy, i owszem, 50 Euro za całą naszą trójkę. miły Pan się zgodził, wziął do kieszeni 50 Euro i wydał nam bilety. ucieszeni idziemy dalej. za nami stały w kolejce po bilety 2 dziewczyny. one były jeszcze bardziej ucieszone, bo dostały miejsca w premium economy za darmo. w międzyczasie inny miły Pan po polsku spytał się mnie, czy dam mu trochę euro... p.s. średnie zarobki na Nosy Be to 200zł/miesiąc. 2. zostawiliśmy auto na parkingu P6 w Poznaniu, przy lotnisku. zapamiętałem, że auto stoi przy alejce, równoległej do latarni lotniskowych. wbijam na parking, na tę wydawało mi się alejkę, a tu auta ni ma. 3x przeszedłem okolicznej alejki - ni chu chu, auta ni ma; zrobiło się nieciekawie. jeszcze raz przeorałem cały obszar, plus kolejne alejki. dalej auta ni ma. no to dzwonię na nr tel komórkowy obsługi parkingu - włączył się automat. no to idę do bramki wyjazdowej, gdzie obok szlabanu był guzik do kontaktu głosowego z obsługa parkingu. miły Pan poinformował mnie, że moje auto nie opuściło parkingu od momentu wjazdu tydzień temu, ani nie zostało zabrane na lawecie. no to zgłupiałem. ale zaraz, patrzę z daleka, a tu są dwa rzędy latarni, oddalone od siebie o 300m. wbijam na speedzie z powrotem na parking, i eureka. furmanka stoi. no cóż, zrobiłem dreptając po parkingu 6 tys kroków w ciągu 25 minut. starość nie radość. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano 4 Sierpnia Udostępnij Napisano 4 Sierpnia Same korzystne uczynki poczyniłeś, dla innych i dla swojego zdrowia 😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano wczoraj o 17:14 Autor Udostępnij Napisano wczoraj o 17:14 Teraz spać na 2 godz i dzida do ITA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 10 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 10 godzin temu (edytowane) Na razie kręcimy pauzę koło Lido di Jesolo.. Czas na śniadanie. Droga ok, nocna jazda na 1 kierowcę. Trasa pusta. Sporo aut z wlkp, mazowieckiego i śląskiego kierunku na ITA. Był też jeden desperat z blachami GD. Spalanie 204ps benzyna automat ok, na razie jest 6.5/100. zasięg po zalaniu pod korek ok 1380km. Jazda na tempomacie z respektowaniem prędkości. Na razie nic nie błysnęło. W Czechach dużo nowych fotoradarów na autostradzie, rok temu ich nie było. Yanosik pomaga. Edytowane 10 godzin temu przez grimson 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 8 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 8 godzin temu No i cyk, już na miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu A te 177.2 to gdzie jest dopuszczalne? 😀 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 5 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 5 godzin temu To pewnie odcinek w DE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 3 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 3 godziny temu Jak zjechaliśmy zatankować na Orlenie i zjeść coś na szybko jeszcze w PL, w Maku Swiniaku (okolice Rybnika), to jadąc na te dwie lokalizacje droga była czysta. Ale już wracając 15 min później ta sama droga Yanosik mówi, że jest kontrola drogowa. 1 w nocy. Elegancko wrzuciłem tempomat i jadę sobie spokojnie. Mówię do żony: zobaczysz, zatrzymają mnie do kontroli. Wykrakalem. Byla kontrola trzeźwości, sprawdzenie uprawnień oraz spisanie licznika z auta. Poszlo sprawnie. Kierowca trzeźwy, dokumenty ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianW Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu (edytowane) Pozdrowienia z Polski!!! Z kraju mlekiem płynącym 😎 Edytowane 2 godziny temu przez AdrianW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano 39 minut temu Udostępnij Napisano 39 minut temu 2 godziny temu, AdrianW napisał: Pozdrowienia z Polski!!! Z kraju mlekiem płynącym 😎 A takie bez laktozy też płynie? Bo normalnym mnie wzdyma 😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianW Napisano 13 minut temu Udostępnij Napisano 13 minut temu 16 minut temu, .Beata. napisał: A takie bez laktozy też płynie? Bo normalnym mnie wzdyma 😉 Dziewczyno ja bym się tego nie napił 😂 Ktoś mi jakiś czas temu powiedział, że jakby się człowiek napił teraz takiego mleka prawdziwego od krówki co po łące chodzi i trawkę skubie to laksa gwarantowana - ponoć nasz układ pokarmowy przyzwyczaił się do tego dziadostwa z tych fabryk mlecznych.... Ciekawe ile w tym prawdy🤔 Nawet nie ma jak sprawdzić 🫣 Dobrze, że chociaż jajka mamy swoje. Mleka ja Ci nie piję 🙂 Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi