Skipper Kiper Napisano 3 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2023 Od jakiegoś czasu spamerstwo upodobało sobie nasz portal. Proponuję prostą akcję: po napotkaniu spamerskiego posta od razu zamieszczać post pod powyższym tytułem. Na moje oko trollom szybko się znudzi ich bezskuteczna akcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 3 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2023 Z botami nie wygrasz. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 12 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2023 Jest tu jakiś Admin? Bo spam i boty nas zalewają, jak mnie teraz krew. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 12 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2023 @SkiForumpomożesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 13 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2023 21 godzin temu, Marcos73 napisał: Jest tu jakiś Admin? Bo spam i boty nas zalewają, jak mnie teraz krew. pozdrawiam Nie liczyłbym na admina. Trzeba chyba samemu wrzucić spamerów do ignorowanych. Ja po raz pierwszy od czasu rejestracji mam czterech w ignorowanych, nie mam doświadczenia, zobaczymy jak wyjdzie w praniu. Chyba do czasu, gdy ktoś nie bedzie cytował ignorowanych, to nie powinny pojawiać się ich wpisy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 13 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2023 2 minuty temu, kordiankw napisał: Nie liczyłbym na admina. Trzeba chyba samemu wrzucić spamerów do ignorowanych. Ja po raz pierwszy od czasu rejestracji mam czterech w ignorowanych, nie mam doświadczenia, zobaczymy jak wyjdzie w praniu. Chyba do czasu, gdy ktoś nie bedzie cytował ignorowanych, to nie powinny pojawiać się ich wpisy. Cze Ze spamerem to jest wyjście, ale z botami nie da rady, za każdym razem maja inny nick. Na Admina nie ma co liczyć? pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 13 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2023 7 minut temu, Marcos73 napisał: Cze . Na Admina nie ma co liczyć? pozdro Raczej nie, to forum żyje swoim życiem. Admin interwniuje, gdy juz ktoś poważnie przegnie zazwyczaj zamykając wątek. Innych interwencji nie zauważyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 13 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2023 18 minut temu, kordiankw napisał: Raczej nie, to forum żyje swoim życiem. Admin interwniuje, gdy juz ktoś poważnie przegnie zazwyczaj zamykając wątek. Innych interwencji nie zauważyłem. To nie dobrze, zmiana sposobu rejestracji może pomóc jedynie. A jest jakiś namiar na Niego, wiadomo kto to jest? pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 13 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2023 8 minut temu, Marcos73 napisał: To nie dobrze, zmiana sposobu rejestracji może pomóc jedynie. A jest jakiś namiar na Niego, wiadomo kto to jest? pozdro. Już poprosiłem admina o pomoc wyżej. Na SO był podobny problem. Rozwiązaniem było zbanowanie botów oraz ręczna akceptacja nowych użytkowników przez admina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 13 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2023 4 minuty temu, grimson napisał: Już poprosiłem admina o pomoc wyżej. Na SO był podobny problem. Rozwiązaniem było zbanowanie botów oraz ręczna akceptacja nowych użytkowników przez admina. Na SO moderacja działa bardzo sprawnie, tu admin zagląda od wielkiego dzwonu. Nowi forumowicze czekali by latami na akceptację przez admina 😄 . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 13 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2023 Godzinę temu, kordiankw napisał: Na SO moderacja działa bardzo sprawnie, tu admin zagląda od wielkiego dzwonu. Nowi forumowicze czekali by latami na akceptację przez admina 😄 . Wystarczyłoby dać uprawnienia kilku zaufanym i statecznym osobom, właśnie do takich rzeczy. Też pisałem do admina z prośbami, kiedyś nawet odpisał. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 13 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2023 4 minuty temu, Chertan napisał: Wystarczyłoby dać uprawnienia kilku zaufanym i statecznym osobom, właśnie do takich rzeczy. Też pisałem do admina z prośbami, kiedyś nawet odpisał. Kiedyś na długo przed pożarem, gdy moderatorem był Jarek, były poszukiwania moderatorów, nawet dostałem taką propozycję. Nie było chętnych, to niewdzięczna rola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 13 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2023 22 minuty temu, Chertan napisał: Wystarczyłoby dać uprawnienia kilku zaufanym i statecznym osobom A znasz takie tutaj?, ubawiłem się po pachy, Ty jednak masz swoiste poczucie humoru. pozdrawiam i widzimy się na Kasprowym 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 13 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2023 31 minut temu, Marcos73 napisał: A znasz takie tutaj?, ubawiłem się po pachy, Ty jednak masz swoiste poczucie humoru. pozdrawiam i widzimy się na Kasprowym To że z nas przedni jajcarze nie oznacza wewnętrznej stateczności. Zaufać też Ci muszę, jak szaleńczo pomykasz po naszych drogach gnany wsparciem Yanosika 🤪. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 13 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2023 13 minut temu, Chertan napisał: Zaufać też Ci muszę, jak szaleńczo pomykasz po naszych drogach gnany wsparciem Yanosika 🤪. Piotruś, bo jak na Podhale to to tylko okrzykiem na ustach; "Janosikowe idą" - wtedy można. Ale przyznaj, że wolisz jak jedziemy moim, ciesz się, że 500-ki już nie mam, tam prawdopodobnie to przedni fotel pasażera do demontażu, siedziałbyś z tyłu bo inaczej to byś się nie zmieścił 😉 pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 13 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2023 12 minut temu, Marcos73 napisał: Piotruś, bo jak na Podhale to to tylko okrzykiem na ustach; "Janosikowe idą" - wtedy można. Ale przyznaj, że wolisz jak jedziemy moim, ciesz się, że 500-ki już nie mam, tam prawdopodobnie to przedni fotel pasażera do demontażu, siedziałbyś z tyłu bo inaczej to byś się nie zmieścił 😉 pozdrawiam Wolę, bo więcej czasu zostaje na jeżdżenie na nartach a nie siedzenie w samochodzie. Aczkolwiek nie pochwalam takiego jeżdżenia. Takie to ambiwalentne uczucia. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano 17 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2023 W dniu 13.04.2023 o 11:54, kordiankw napisał: Nie liczyłbym na admina. Trzeba chyba samemu wrzucić spamerów do ignorowanych. Ja po raz pierwszy od czasu rejestracji mam czterech w ignorowanych, nie mam doświadczenia, zobaczymy jak wyjdzie w praniu. Chyba do czasu, gdy ktoś nie bedzie cytował ignorowanych, to nie powinny pojawiać się ich wpisy. i jak Ci wyszło to pranie? u mnie pomimo wszystko spamy wyłażą... chyba, że coś źle robię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 17 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2023 Nadal pojawia się w nieczytanych, ale po kliknięciu w wątek, już się nie otwiera, a po ponownym kliknięciu ikony nieprzeczytana zawartość już się nie wyświetla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi