Mitek Napisano 28 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2023 (edytowane) 19 godzin temu, Wojcio napisał: To ja opiszę wycieczkę rowerową dla narciarzy. Sella Ronda dostępna jest też latem. W tym roku objechałem ją z żoną i córką. Wersja łatwiejsza jest w kierunku wskazówek zegara. Zapewnia 52km jazdy na kołach (i 10 wyciągami) ok. 400m podjazdu i ponad 4200m zjazdu. Zjazdy są różnymi singlami, szutrówkami i bardzo mało asfaltem. Oznaczenia wymagają myślenia. Dwa odcinki są w trudności s2, co oznacza, że trzeba mieć doświadczenie w jeździe górskim szlakami - nie trzeba robić żadnych sztuczek, aby to przejechać, ale jest stromo i po korzeniach. Jeden można objechać szosą (żona tak zrobiła) a drugi niby można szutrem, ale tak pierońsko stromym, że kto nim zjedzie to i pewnie szlakiem by zjechał. Widoki przepiękne, mimo sierpnia nie było tłoku, jest gdzie zjeść i wypić, ale trzeba uważać na czas. Nas trafiła pieruńska burza z gradem, ale dokładnie w trakcie obiadu w knajpie - po deserze wyszło słońce. Bardzo polecam. Trasa w odwrotnym kierunku ma ponad 1000 podjazdu na kołach i trudniejsze zjazdy. Cześć Ale zaraz jak to 400m podjazdu???? Chyba 4000m. 400m to chyba nawet po Warszawie bym zrobił jednego dnia jakbym się uparł 🙂 . Pozdro Edytowane 28 Sierpnia 2023 przez Mitek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 28 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2023 Zapewne reszta wyciagami. Kiedyś liczyłem i szosowo wychodziło poniżej 2000m 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 28 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2023 (edytowane) 6 minut temu, mig napisał: Zapewne reszta wyciagami. Kiedyś liczyłem i szosowo wychodziło poniżej 2000m Cześć A tak, nie zauważyłem i trochę mi nawet do głowy nie przyszło. No bo jak 4200 zjazdu to powinno być tyle samo podjazdu - przecież to pętla. Nigdy nie przejechałem SR na nartach więc może na rowerze? Amelka już na Święcajtach bo tam ma bazę ta Róża. Pozdro Edytowane 28 Sierpnia 2023 przez Mitek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 28 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2023 W którym miejscu? Będę w pobliżu od czwartku wieczora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 28 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2023 3 minuty temu, mig napisał: W którym miejscu? Będę w pobliżu od czwartku wieczora. Cześć Tu: https://osrodek.roza.pl/ Niedaleko bazy szkoleniowej policji. Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 28 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2023 Możesz tam teraz kupić działkę nad jeziorem... ;-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 28 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2023 Godzinę temu, mig napisał: Super wycieczka. Kiedyś zamierzałem się na SR szosowo, zawsze jednak coś było na przeszkodzie... https://www.sellarondabikeday.com/ To jest dobre, chyba się wybiorę w przyszłym sezonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 28 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2023 31 minut temu, mig napisał: Możesz tam teraz kupić działkę nad jeziorem... ;-)) Czyli już nie szkolą policji... szkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 28 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2023 Działki są na półwyspie kalskim... (niestety) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 29 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2023 W dniu 28.08.2023 o 08:52, mig napisał: W którym miejscu? Będę w pobliżu od czwartku wieczora. Cześć Amelka dzisiaj dzwoniła i mówiła, że naprawdę wiało. Na DZcie brali wodę burtami. Mówi Ci to coś? Bo dla mnie DZ to taka szalupa była? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 30 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2023 (edytowane) Tak, to szalupa żaglowa, z żaglami gaflowymi. Potrzebuje min 2, 3 osób do obsługi, używaną głównie do szkolenia. Gdy ją przeforsować żaglami i przy niewłaściwym balaście może nabrac wody burta.... ma akurat tam wycięcia ( dulki) na wiosła.. Edytowane 30 Sierpnia 2023 przez mig 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 30 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2023 W dniu 28.08.2023 o 08:12, mig napisał: Super wycieczka. Kiedyś zamierzałem się na SR szosowo, zawsze jednak coś było na przeszkodzie... https://www.sellarondabikeday.com/ Fajna impreza, zwala się ze 20 000 luda i kręcą wokół. Dobrze wybierz kierunek jazdy, jechanie w drugą stronę jest możliwe ale piekielnie upierdliwe i w sumie niebezpieczne na zjazdach. Na zjazdach przydawała się wiatróweczka. Podobne dni są też w innych miejscach i też warto, znajomi byli na jednym takim. Planujemy jeszcze Stelvio, ale chyba niekoniecznie w ramach dnia rowerowego, tam już teraz śnieg leży i głupio tak na szosie po śniegu. Ubiór też trzeba zmieniać na Stelvio bardziej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 30 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2023 Ja celowałem wtedy we wrzesień (lepsza kondycja) ale po tej imprezie (nie lubię tlumu). Teraz to musiałbym już pewnie na elektryku lub na 2 dni....😂😂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 31 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2023 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 31 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2023 Gdzieś Ty Michale? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 1 Września 2023 Udostępnij Napisano 1 Września 2023 W Skłodowie...😀 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 1 Września 2023 Udostępnij Napisano 1 Września 2023 Ciut wiało.... Mitek, w Róży wiatrów DZ stała przy pomoście.... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 1 Września 2023 Udostępnij Napisano 1 Września 2023 Godzinę temu, mig napisał: Ciut wiało.... Mitek, w Róży wiatrów DZ stała przy pomoście.... Michał A to łódka MTB? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 2 Września 2023 Udostępnij Napisano 2 Września 2023 23 minuty temu, Marcos73 napisał: Michał A to łódka MTB? Pozdrawiam Niezbyt. Za to 40latka z Chojnic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 2 Września 2023 Udostępnij Napisano 2 Września 2023 17 godzin temu, Marcos73 napisał: Michał A to łódka MTB? Pozdrawiam Łódka MTB to nic. Mitek zalał pół warszawy żeby na kajakach do pracy pływać. 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 5 Września 2023 Udostępnij Napisano 5 Września 2023 W dniu 1.09.2023 o 21:06, mig napisał: Ciut wiało.... Mitek, w Róży wiatrów DZ stała przy pomoście.... Cześć No widać, że trochę żeście tam szli. Wiesz te Amelki się dopiero uczą. W sobotę odbieraliśmy Amelkę koło 12.00 to na jeziorze było pusto, aż dziwnie to wyglądało... Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 6 Września 2023 Udostępnij Napisano 6 Września 2023 Dziś nasz rejsowy senior ma 85 lat. Obiecuje pływać z nami jeszcze długo..... Na foto nasza flotylla w Porcie Trygort ( dawniej Aniata) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 7 Września 2023 Udostępnij Napisano 7 Września 2023 Cześć Jak to Wasza? Wszystkie te łódki są Wasze??? POzdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 7 Września 2023 Udostępnij Napisano 7 Września 2023 3 godziny temu, Mitek napisał: Cześć Jak to Wasza? Wszystkie te łódki są Wasze??? POzdro Tylko 6. Lodki czarterowe, razem 31 osób... 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi