Jump to content

Jaworzyna Krynicka

SkiForum
 Share

Recommended Posts

• 4 weeks later...
Jeździłem na Jaworzynie przy +17, na Szymoszkowej przy +21. Rano stok jest zmrożony, pożniej trochę płynie. Jak najbardziej da się jeździć. Pamiętaj, że obecne stoki to takie sztuczne lodowce. Wiele dni na plusie musi być aby to się stopiło.

• 8 months later...
  • 2 weeks later...
Ja zawsze biorę karnet od 9 do 15. Do tego dolicz sobie 10 zł za parking i przygotuj kilka dwuzłotowych monet za kibelek. Inne karnety są nieopłacalne. Możesz kupić 4-ro godzinny, masz 5 zł mniej, ale jeżeli będą otwarte wszystkie trasy, to w tygodniu, aż do 15 przez 6 godzin możesz cieszyć się niezłymi warunkami. Słotwiny sobie odpuść (chociażby ze względu na płatny parking). Już lepiej wybierz się do Dwóch Dolin lub Tylicza.

• 2 weeks later...

Karnet obowiązuje na cały ośrodek. - wszystkie wyciągi. Kolejek wielkich nie ma w tygodniu. Największe są rano przy uruchomieniu gondoli o 9. Warto wtedy podjechać krzesłem które znajduje się zaraz przed główną stacją, a tam już możesz zjechać na czarną V, lub łącznik - trasę IV.

A byłeś tam? Z tego co pamiętam (a dosyć często tam jeżdżę) to rano zawsze był "luz" Kolejki zaczynały się około godziny 10-11 (do tej godziny najczęściej jeździ się "na okrągło") Pozdrawiam

Dzięki za te szybkie odpowiedzi. tak też myślę że dogadam się z kolesiem odnośnie zostawiania sprzętu. Z dojazdem jeszcze pomyślę. Będziemy w 5 osób daleko do jazdy niby nie będzie a zawsze to samochód jest pod ręką a 10zł na dzień jest do przyjęcia.

Myślałem że jedziesz sam i wziąłeś sobie w dobrej cenie apartament dla 6 os. :D (ile kosztuje w sezonie?), przy 5 osobach w samochodzie bez boxa to narty na sankach za samochodem. Chociaż nie wiem czy nie lepszym kierunkiem będą Słotwiny na naukę, tańsze karnety a droga samochodem porównywalna.

• 1 month later...
  • 3 weeks later...
Byłam wczoraj na Jaworzynie ....no chyba najpiękniejszy dzień w tym sezonie ...słońce ...mrozik... . Ludzi nie za duzo... Jedynie troche do gondolki troche kolejki i na czarnej trasie długo .A tak to stół cały dzień ...ja się na walke z muldami nastawiłam a tu klops ;) Piękniutko a podobno 1 czy 2.04 zamykają .

• 1 year later...

Fajna sezonówka :)

Dokładasz 250 euro (50% do wartości sezonówki na Jaworzynie) i masz sezonówkę na cały Tyrol

Po prostu (jak to mówią w Krakowie) Ameryka :D

A tak na poważnie to nie wiem kto jest zainteresowany taką sezonówką? Instruktorzy szkolący na Jaworzynie?

Pozdrawiam

Dokładasz 250 euro (50% do wartości sezonówki na Jaworzynie) i masz sezonówkę na cały Tyrol

A tak na poważnie to nie wiem kto jest zainteresowany taką sezonówką? Instruktorzy szkolący na Jaworzynie?

Pozdrawiam

Nawet nie tyle, prawie 200e... a jakie warunki, trasy... a długość sezonu to już w ogole...

Porażka z tą Jaworzyną.

Pozdrawiam

Śmiech na sali z ceną sezonówki! 

105 zł za dzień ... trochę jest, ale Jaworzyna jest fajną stacją więc może i warto. 

Szkoda, że marketing nasz Beskid Sądecki, omija tak szerokim łukiem...

Dla mnie Sotwiny i Jaworzyna to początek .

Tu też moje dzieci swoje pierwsze kroki stawiają, ale na dłuższe pobyty ... niestety, za drogo.

Poza tym brak karnetów rodzinnych 2+2 ... Tu Czesi polityką wsparcia rodzin biją nas na głowę, niestety.

Tak dla porównania:

SLOVAKIA SUPER SKIPASS  Całosezonowy 350 € - kupiony do 20 grudnia
                                                                      390 € - kupiony po 20 grudnia

Około 1500 zł (przy skipassie kupionym wcześniej) i można jeździć cały sezon w 7 największych ośrodkach Słowackich.

Chętnie bym pojeździł w tym ośrodku,bo nigdy tam nie byłem, ale porównując z Wielką Raczą na Słowacji,która w tym roku obniżyła ceny karnetów do 20 E za dzień ,to Racza dla mnie wygrywa. Darmowe parkingi ,czyste darmowe kibelki, skibus z dolnych parkingów,piwko lane za 1-1,5 Euro , dużo bliżej , mniej ludzi ,dobra infrastruktura ,trasy w dobrym stanie ,dobrze przygotowane, a ilość tras i długość podobna ,nawet nie wiem ,czy na Raczy nie jest więcej,szkoda ,bo pieniądze wielu osób znów zostaną za granicą.