KrzysiekK Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 41 minut temu, Mitek napisał: Panowie w programie nauczania z lat 80 było mniej więcej tak: "Odstawiamy nartę wewnętrzną i przenosimy na nią ciężar ciała stawiając ją na krawędzi wewnętrznej" To fragment opisu skrętu czy też może krystianii (chyba jeszcze) z odbicia. Był tez mowa o rotacji bo to czasy narty nietaliowanej. Uprościłem maksymalnie aby nie mącić bo narta mogła być odstawiana ale tez odjeżdżać itd. Proszę wskazać realną różnicę i wyższość w sensie praktycznym nowych stwierdzeń i w czym phantom move czy inne określenia są nowatorskie? @Mitek - ja się do sporu nie włączę ale jak w sobotę się wepnę w narty to wrzucę na ,,tył głowy,, troszkę uwagi skierowanej na wewnętrzną nartę która wciąż mi nieco ,,zostaje,,. Poza tym u mnie widać tu też element asekuracji czyli podparcia się wewnętrzną. Generalnie fajna zabawa w tym marcowym czymś … Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 33 minuty temu Udostępnij Napisano 33 minuty temu 2 godziny temu, KrzysiekK napisał: @Mitek - ja się do sporu nie włączę ale jak w sobotę się wepnę w narty to wrzucę na ,,tył głowy,, troszkę uwagi skierowanej na wewnętrzną nartę która wciąż mi nieco ,,zostaje,,. Poza tym u mnie widać tu też element asekuracji czyli podparcia się wewnętrzną. Generalnie fajna zabawa w tym marcowym czymś … Krzysiu, Ty sobie nic nie wbijaj, tylko ćwicz! Bo Twoim problemem jest ślepe naśladownictwo układu ciała do jakiegoś wzorca, a to powinno wyjść samo z siebie jak będziesz to robił swobodnie i naturalnie. Tu masz: I to jeszcze Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi