Wujot Posted October 16, 2014 Share Posted October 16, 2014 Cóż, narciarstwo jest troszkę obszerniejsze niż pojemność SF... Pozdrawiam, radcom Dokładnie odwrotnie - pojemność SF jest zdecydowanie obszerniejsza od tzw narciarstwa. Pozdro Wiesiek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Replies 183 Created 17 yr Last Reply 6 yr Top Posters In This Topic 24 11 10 26 Popular Days Oct 8 16 Dec 31 14 Jan 10 13 Jan 2 13 Top Posters In This Topic MarioJ 24 posts krzysiek358 11 posts zeberkaa 10 posts radcom 26 posts Popular Days Oct 8 2014 16 posts Dec 31 2014 14 posts Jan 10 2015 13 posts Jan 2 2015 13 posts MarioJ Posted October 16, 2014 Share Posted October 16, 2014 Oczywiście że szykuję się na nową Nartoramę, po to tutaj pisze. Już mam umówioną instruktorkę dla córki w Zieleńcu, pojeżdżą sobie po czerwonej trasie. Ja w tym czasie sobie pobiegam po zielonej :-) Później skoczymy na orczyk Winterpola, ten na drugim końcu Zieleńca. Utrwalać narciarstwo będziemy już w Janskich, Jesenikach, Karlovie. Czasami w niedzielę na 4h wyskoczymy na Sokoła. Poznałem w weekend na wycieczce w górach narciarkę niebieską, mówiła że polskie Sudety to patologia, jeździ do Czech i do Val di Sole. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... radcom Posted October 17, 2014 Share Posted October 17, 2014 A ja tam nie mam takich problemów. Potrafię jeździć po każdej górce. Nawet tak małej, by dostrzeli ją inni narciarze. Pozdrawiam, radcom Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... radcom Posted October 17, 2014 Share Posted October 17, 2014 Oczywiście że szykuję się na nową Nartoramę, po to tutaj pisze. Już mam umówioną instruktorkę dla córki w Zieleńcu, pojeżdżą sobie po czerwonej trasie. Ja w tym czasie sobie pobiegam po zielonej :-) Później skoczymy na orczyk Winterpola, ten na drugim końcu Zieleńca. Utrwalać narciarstwo będziemy już w Janskich, Jesenikach, Karlovie. Czasami w niedzielę na 4h wyskoczymy na Sokoła. Poznałem w weekend na wycieczce w górach narciarkę niebieską, mówiła że polskie Sudety to patologia, jeździ do Czech i do Val di Sole. Mario tu niestety nie ma porównania. Jańskich, Pecu czy Harachowa nie sposób jest porównać z Zieleńcem. To inna jakość. Ale nie miałbym nic przeciwko gdybyś porównał Zieleniec z Pasiekami nad Izerą czy Wrchlabi. Bo niestety porównania jakie stosuje większość są krzywdzące. Wymieniłeś tu Karlov, który moim zdaniem nie jest wcale lepszy od Zieleńca. Popatrz na przykład na ośrodki po drugiej stronie granicy. Ricki, Zdobnice, Destne. W porównaniu do infrastruktury Zieleńca, wypadają blado. Podobnie jak Zieleniec przy Janskich. Właśnie dlatego tak stereotypowe porównania naszych i Czeskich ośrodków, działają na mnie jak płachta na byka. I czasami ubodę... Pozdrawiam, radcom Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Drutobrody Posted October 17, 2014 Share Posted October 17, 2014 Właśnie dlatego tak stereotypowe porównania naszych i Czeskich ośrodków, działają na mnie jak płachta na byka. I czasami ubodę... Pozdrawiam, radcom Fukasz, bo wiesz gdzie jest sedno. Tymczasem problem jest taki, że ów Zieleniec robi u nas za Jańskie a Białka za Chopok. Te Ricki, Karlovy i inne to drugi garnitur czeskich stoków. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... radcom Posted October 18, 2014 Share Posted October 18, 2014 Fukasz, bo wiesz gdzie jest sedno. Tymczasem problem jest taki, że ów Zieleniec robi u nas za Jańskie a Białka za Chopok. Te Ricki, Karlovy i inne to drugi garnitur czeskich stoków. I tu Trafiłeś w sedno. Nasze stoki nigdy nie dorównają ani czeskim ani słowackim. Tak samo jak ich nie dorównają austriackim, włoskim czy francuskim. Nie te góry. Za Jańskie to robi u nas Szklarska, Zieleniec może robić za Pec. Jednak nie w tym rzecz. U nas ciągle problemem są rzeczy, które tam są normalnością. Bo czysto narciarską infrastrukturą to spokojnie im dorównujemy. Oczywiście w adekwatnych porównaniach... Pozdrawiam, radcom Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... RobertK Posted October 18, 2014 Share Posted October 18, 2014 Gorzej jak ta infrastruktura jest przerostem formy nad treścią, czyli gondola na łączce pod lasem... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... mig Posted October 18, 2014 Share Posted October 18, 2014 Ale dzieki temu ta łączka pod lasem ma szanse stac się centrum narciarstwa. Vide Białka. Wyciągów ( o dziwo ) nie buduje się by narciarzom 'zrobic dobrze', ale po prostu by zarobić. A do tego trzeba klientów w sensownej ilości i najlepiej przez cały rok..... widocznie ktoś kto decyduje o wydaniu sporej kasy liczy na taki efekt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... lukas63 Posted October 18, 2014 Share Posted October 18, 2014 Gorzej jak ta infrastruktura jest przerostem formy nad treścią, czyli gondola na łączce pod lasem. ile tej gondoli będzie - jak ktos pisał chyba tylko 3 wagoniki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Piskoor Posted October 18, 2014 Share Posted October 18, 2014 Co do gór to nie do końca się zgadzam... W sumie mamy od Czechów gór i więcej i są wyższe.. Tylko oni są Czechami a my Polakami.. I tego nie przeskoczymy.. Czesi zawsze byli trochę sprawniej zorganizowani.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Piskoor Posted October 18, 2014 Share Posted October 18, 2014 Nie. Ale Kasprowy już tak.. Mówimy o polskich górach a nie górach w jednym miejscu w Polsce.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... radcom Posted October 19, 2014 Share Posted October 19, 2014 Po czeskiej stronie jest inne ukształtowanie stoków. Są one dłuższe i o mniejszym nachyleniu. Wynika to z ogólnej budowy Sudetów. Tatry po słowackiej stronie też są lepsze pod względem wykorzystania narciarskiego. Wysokość nie ma tu zasadniczego znaczenia. ważne jest nachylenie stoku i jego długość. I tu niestety wypadamy blado... Pozdrawiam, radcom Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... juice Posted October 19, 2014 Share Posted October 19, 2014 W pecu wyciągi dojeżdżają na 1215 a w szpindlu na 1320 W takim razie musieli w Szpindlu nie tylko dobudować nowy wyciąg, ale jeszcze kilka metrów górki usypać a dziwne, bo mapki nic nie pokazują, braki aktualizacji czy co ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... MarioJ Posted October 19, 2014 Share Posted October 19, 2014 Mario tu niestety nie ma porównania. Jańskich, Pecu czy Harachowa nie sposób jest porównać z Zieleńcem. To inna jakość. Ale nie miałbym nic przeciwko gdybyś porównał Zieleniec z Pasiekami nad Izerą czy Wrchlabi. Bo niestety porównania jakie stosuje większość są krzywdzące. Wymieniłeś tu Karlov, który moim zdaniem nie jest wcale lepszy od Zieleńca. Popatrz na przykład na ośrodki po drugiej stronie granicy. Ricki, Zdobnice, Destne. W porównaniu do infrastruktury Zieleńca, wypadają blado. Podobnie jak Zieleniec przy Janskich. Właśnie dlatego tak stereotypowe porównania naszych i Czeskich ośrodków, działają na mnie jak płachta na byka. I czasami ubodę... Pozdrawiam, radcom Niestety u mnie wkradł się błąd. Zamiast Karlova, miał być Klinovec. Pomyliły mi się nazwy, do Klinovca wybieram się pierwszy raz, stąd jeszcze brak wrycia się nazwy w pamięć. Zgadza się że Zieleniec w kategorii ośrodek dla początkujących jest niezły i wygrywa z wieloma podobnymi w Czechach. Rozczarowanie u nas wynika z tego że w naszych ośrodkach z kategorii średniozaawansowanych (Szklarska, Karpacz, Czarna) ciągle coś niedomaga albo jest skrajnie źle (Karpacz). I z rozpędu rzucamy się na Zieleniec, którego rzeczywiście, masz rację nie ma co porównywać z Janskimi. Problem wynika z tego że z kategorii dużych ośrodków sudeckich jako tak na poziomie działają tylko dwa: Czarna Góra i Zieleniec, stąd ciągle ich gnębimy w dyskusjach i porównujemy ze wszystkim co się da za najbliższą miedzą. Z drugiej strony to jest forum narciarzy, a nie forum właścicieli wyciągów. Więc jako narciarze, możemy sobie dyskutować (póki się tego nie dowiemy), po co w Zieleńcu mają być te dwie cholerne gondolki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... radcom Posted October 20, 2014 Share Posted October 20, 2014 Dwa powody widzę. Po pierwsze: zwykły chwyt marketingowy. Mamy pierwsi, przyjedź i zobacz. Po drugie: istnieje odsetek narciarzy, którzy obarczeni lękiem wysokości nigdy nie wsiądą na krzesło. Jednak do gondoli już tak. A co do Sudeckich ośrodków, to Szklarska z racji długości tras i infrastruktury, góruje na pozostałymi. Wiem, szwankuje tam obsługa, jednak to łatwo można poprawić. I jeszcze bo bym zapomniał. Wiewiórki donoszę, że zapomniana inwestycja na Świeradowcu jednak ruszy. zapewne zmobilizuje to Skisun do rozbudowy tras na Stogu. I o to chodzi... Pozdrawiam, radcom Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... kordiankw Posted October 20, 2014 Share Posted October 20, 2014 Po drugie: istnieje odsetek narciarzy, którzy obarczeni lękiem wysokości nigdy nie wsiądą na krzesło. Jednak do gondoli już tak. Pozdrawiam, radcom Nawet na naszym forum mieliśmy taką osobę której staraliśmy się pomóc: http://www.skiforum....eselkowy-gdzie/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... radcom Posted October 22, 2014 Share Posted October 22, 2014 Coraz lepiej to wygląda: http://www.skionline...newsy,6094.html Pozdrawiam, radcom Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Kaem Posted October 22, 2014 Share Posted October 22, 2014 jeśli się to potwierdzi w sezonie, to dla Zieleńca będzie to milowy krok do przodu. Dla użytkowników - tym bardziej ( to wiem z autopsji). A pomysł z Masarykową jest dla mnie absolutnie topowy!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... artkas Posted October 22, 2014 Share Posted October 22, 2014 Jeszcze tylko pytanie czy bez zdejmowania nart (poza gondolką) będzie można przedostać się z jednego końca ośrodka na drugi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... MarioJ Posted October 22, 2014 Share Posted October 22, 2014 Coraz lepiej to wygląda: http://www.skionline...newsy,6094.html Pozdrawiam, radcom nic nowego w tym artykule nie ma, czego wcześniej byśmy nie podawali tutaj, wygląda to na "sponsorowane treści" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Kaem Posted October 22, 2014 Share Posted October 22, 2014 wygląda na to, że pomalutku jednak i u nas będzie się ,,dźwigać'' infrastruktura. Pięknie i jestem w 500% za. A kto załatwi mróz i naturalny śnieg?? Proszę o spontaniczne, niekomercyjne wypowiedzi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Piskoor Posted October 23, 2014 Share Posted October 23, 2014 A kto załatwi mróz i naturalny śnieg?? Przed wyborami..? Oczywiście że Prezes K. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... mig Posted October 23, 2014 Share Posted October 23, 2014 Nie sądzę, co najwyżej powie, że ten śnieg do niczego się nie nadaje. Jest brudny, niepatriotyczny i ze zdradzieckimi kamolami.... Przepraszam - juz nie bedę.... :-) PozdrawiamM Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... radcom Posted October 23, 2014 Share Posted October 23, 2014 nic nowego w tym artykule nie ma, czego wcześniej byśmy nie podawali tutaj, wygląda to na "sponsorowane treści" A widzisz, nie pomyślałem. Muszę się uśmiechnąć do pana prezesa, to może rzuci coś na Klub.... Pozdrawiam, radcom Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... ayah_86 Posted October 24, 2014 Share Posted October 24, 2014 Jeszcze tylko pytanie czy bez zdejmowania nart (poza gondolką) będzie można przedostać się z jednego końca ośrodka na drugi. Nie wydaje mi się, żeby miało być aż tak pięknie... raczej nadal będziemy dreptać w najwygodniejszych butkach pod słońcem . A na fb coś mi mignęło, że gondolki mają mieć osobny tor... to jest możliwe i realne dla DWÓCH sztuk? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 Next Page 3 of 8 Join the conversation You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account. Reply to this topic... × Pasted as rich text. Paste as plain text instead Only 75 emoji are allowed. × Your link has been automatically embedded. Display as a link instead × Your previous content has been restored. Clear editor × You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. Insert image from URL × Desktop Tablet Phone Submit Reply Share More sharing options... Followers 0 Go to topic listing All Activity Home Katalog ośrodków narciarskich Polska Dolnośląskie Nartorama - Zieleniec × Existing user? Sign In Sign Up Browse Back Forums Gallery Staff Online Users Leaderboard Activity Back All Activity Search × Create New...
MarioJ Posted October 16, 2014 Share Posted October 16, 2014 Oczywiście że szykuję się na nową Nartoramę, po to tutaj pisze. Już mam umówioną instruktorkę dla córki w Zieleńcu, pojeżdżą sobie po czerwonej trasie. Ja w tym czasie sobie pobiegam po zielonej :-) Później skoczymy na orczyk Winterpola, ten na drugim końcu Zieleńca. Utrwalać narciarstwo będziemy już w Janskich, Jesenikach, Karlovie. Czasami w niedzielę na 4h wyskoczymy na Sokoła. Poznałem w weekend na wycieczce w górach narciarkę niebieską, mówiła że polskie Sudety to patologia, jeździ do Czech i do Val di Sole. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
radcom Posted October 17, 2014 Share Posted October 17, 2014 A ja tam nie mam takich problemów. Potrafię jeździć po każdej górce. Nawet tak małej, by dostrzeli ją inni narciarze. Pozdrawiam, radcom Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
radcom Posted October 17, 2014 Share Posted October 17, 2014 Oczywiście że szykuję się na nową Nartoramę, po to tutaj pisze. Już mam umówioną instruktorkę dla córki w Zieleńcu, pojeżdżą sobie po czerwonej trasie. Ja w tym czasie sobie pobiegam po zielonej :-) Później skoczymy na orczyk Winterpola, ten na drugim końcu Zieleńca. Utrwalać narciarstwo będziemy już w Janskich, Jesenikach, Karlovie. Czasami w niedzielę na 4h wyskoczymy na Sokoła. Poznałem w weekend na wycieczce w górach narciarkę niebieską, mówiła że polskie Sudety to patologia, jeździ do Czech i do Val di Sole. Mario tu niestety nie ma porównania. Jańskich, Pecu czy Harachowa nie sposób jest porównać z Zieleńcem. To inna jakość. Ale nie miałbym nic przeciwko gdybyś porównał Zieleniec z Pasiekami nad Izerą czy Wrchlabi. Bo niestety porównania jakie stosuje większość są krzywdzące. Wymieniłeś tu Karlov, który moim zdaniem nie jest wcale lepszy od Zieleńca. Popatrz na przykład na ośrodki po drugiej stronie granicy. Ricki, Zdobnice, Destne. W porównaniu do infrastruktury Zieleńca, wypadają blado. Podobnie jak Zieleniec przy Janskich. Właśnie dlatego tak stereotypowe porównania naszych i Czeskich ośrodków, działają na mnie jak płachta na byka. I czasami ubodę... Pozdrawiam, radcom Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Drutobrody Posted October 17, 2014 Share Posted October 17, 2014 Właśnie dlatego tak stereotypowe porównania naszych i Czeskich ośrodków, działają na mnie jak płachta na byka. I czasami ubodę... Pozdrawiam, radcom Fukasz, bo wiesz gdzie jest sedno. Tymczasem problem jest taki, że ów Zieleniec robi u nas za Jańskie a Białka za Chopok. Te Ricki, Karlovy i inne to drugi garnitur czeskich stoków. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... radcom Posted October 18, 2014 Share Posted October 18, 2014 Fukasz, bo wiesz gdzie jest sedno. Tymczasem problem jest taki, że ów Zieleniec robi u nas za Jańskie a Białka za Chopok. Te Ricki, Karlovy i inne to drugi garnitur czeskich stoków. I tu Trafiłeś w sedno. Nasze stoki nigdy nie dorównają ani czeskim ani słowackim. Tak samo jak ich nie dorównają austriackim, włoskim czy francuskim. Nie te góry. Za Jańskie to robi u nas Szklarska, Zieleniec może robić za Pec. Jednak nie w tym rzecz. U nas ciągle problemem są rzeczy, które tam są normalnością. Bo czysto narciarską infrastrukturą to spokojnie im dorównujemy. Oczywiście w adekwatnych porównaniach... Pozdrawiam, radcom Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... RobertK Posted October 18, 2014 Share Posted October 18, 2014 Gorzej jak ta infrastruktura jest przerostem formy nad treścią, czyli gondola na łączce pod lasem... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... mig Posted October 18, 2014 Share Posted October 18, 2014 Ale dzieki temu ta łączka pod lasem ma szanse stac się centrum narciarstwa. Vide Białka. Wyciągów ( o dziwo ) nie buduje się by narciarzom 'zrobic dobrze', ale po prostu by zarobić. A do tego trzeba klientów w sensownej ilości i najlepiej przez cały rok..... widocznie ktoś kto decyduje o wydaniu sporej kasy liczy na taki efekt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... lukas63 Posted October 18, 2014 Share Posted October 18, 2014 Gorzej jak ta infrastruktura jest przerostem formy nad treścią, czyli gondola na łączce pod lasem. ile tej gondoli będzie - jak ktos pisał chyba tylko 3 wagoniki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Piskoor Posted October 18, 2014 Share Posted October 18, 2014 Co do gór to nie do końca się zgadzam... W sumie mamy od Czechów gór i więcej i są wyższe.. Tylko oni są Czechami a my Polakami.. I tego nie przeskoczymy.. Czesi zawsze byli trochę sprawniej zorganizowani.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Piskoor Posted October 18, 2014 Share Posted October 18, 2014 Nie. Ale Kasprowy już tak.. Mówimy o polskich górach a nie górach w jednym miejscu w Polsce.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... radcom Posted October 19, 2014 Share Posted October 19, 2014 Po czeskiej stronie jest inne ukształtowanie stoków. Są one dłuższe i o mniejszym nachyleniu. Wynika to z ogólnej budowy Sudetów. Tatry po słowackiej stronie też są lepsze pod względem wykorzystania narciarskiego. Wysokość nie ma tu zasadniczego znaczenia. ważne jest nachylenie stoku i jego długość. I tu niestety wypadamy blado... Pozdrawiam, radcom Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... juice Posted October 19, 2014 Share Posted October 19, 2014 W pecu wyciągi dojeżdżają na 1215 a w szpindlu na 1320 W takim razie musieli w Szpindlu nie tylko dobudować nowy wyciąg, ale jeszcze kilka metrów górki usypać a dziwne, bo mapki nic nie pokazują, braki aktualizacji czy co ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... MarioJ Posted October 19, 2014 Share Posted October 19, 2014 Mario tu niestety nie ma porównania. Jańskich, Pecu czy Harachowa nie sposób jest porównać z Zieleńcem. To inna jakość. Ale nie miałbym nic przeciwko gdybyś porównał Zieleniec z Pasiekami nad Izerą czy Wrchlabi. Bo niestety porównania jakie stosuje większość są krzywdzące. Wymieniłeś tu Karlov, który moim zdaniem nie jest wcale lepszy od Zieleńca. Popatrz na przykład na ośrodki po drugiej stronie granicy. Ricki, Zdobnice, Destne. W porównaniu do infrastruktury Zieleńca, wypadają blado. Podobnie jak Zieleniec przy Janskich. Właśnie dlatego tak stereotypowe porównania naszych i Czeskich ośrodków, działają na mnie jak płachta na byka. I czasami ubodę... Pozdrawiam, radcom Niestety u mnie wkradł się błąd. Zamiast Karlova, miał być Klinovec. Pomyliły mi się nazwy, do Klinovca wybieram się pierwszy raz, stąd jeszcze brak wrycia się nazwy w pamięć. Zgadza się że Zieleniec w kategorii ośrodek dla początkujących jest niezły i wygrywa z wieloma podobnymi w Czechach. Rozczarowanie u nas wynika z tego że w naszych ośrodkach z kategorii średniozaawansowanych (Szklarska, Karpacz, Czarna) ciągle coś niedomaga albo jest skrajnie źle (Karpacz). I z rozpędu rzucamy się na Zieleniec, którego rzeczywiście, masz rację nie ma co porównywać z Janskimi. Problem wynika z tego że z kategorii dużych ośrodków sudeckich jako tak na poziomie działają tylko dwa: Czarna Góra i Zieleniec, stąd ciągle ich gnębimy w dyskusjach i porównujemy ze wszystkim co się da za najbliższą miedzą. Z drugiej strony to jest forum narciarzy, a nie forum właścicieli wyciągów. Więc jako narciarze, możemy sobie dyskutować (póki się tego nie dowiemy), po co w Zieleńcu mają być te dwie cholerne gondolki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... radcom Posted October 20, 2014 Share Posted October 20, 2014 Dwa powody widzę. Po pierwsze: zwykły chwyt marketingowy. Mamy pierwsi, przyjedź i zobacz. Po drugie: istnieje odsetek narciarzy, którzy obarczeni lękiem wysokości nigdy nie wsiądą na krzesło. Jednak do gondoli już tak. A co do Sudeckich ośrodków, to Szklarska z racji długości tras i infrastruktury, góruje na pozostałymi. Wiem, szwankuje tam obsługa, jednak to łatwo można poprawić. I jeszcze bo bym zapomniał. Wiewiórki donoszę, że zapomniana inwestycja na Świeradowcu jednak ruszy. zapewne zmobilizuje to Skisun do rozbudowy tras na Stogu. I o to chodzi... Pozdrawiam, radcom Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... kordiankw Posted October 20, 2014 Share Posted October 20, 2014 Po drugie: istnieje odsetek narciarzy, którzy obarczeni lękiem wysokości nigdy nie wsiądą na krzesło. Jednak do gondoli już tak. Pozdrawiam, radcom Nawet na naszym forum mieliśmy taką osobę której staraliśmy się pomóc: http://www.skiforum....eselkowy-gdzie/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... radcom Posted October 22, 2014 Share Posted October 22, 2014 Coraz lepiej to wygląda: http://www.skionline...newsy,6094.html Pozdrawiam, radcom Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Kaem Posted October 22, 2014 Share Posted October 22, 2014 jeśli się to potwierdzi w sezonie, to dla Zieleńca będzie to milowy krok do przodu. Dla użytkowników - tym bardziej ( to wiem z autopsji). A pomysł z Masarykową jest dla mnie absolutnie topowy!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... artkas Posted October 22, 2014 Share Posted October 22, 2014 Jeszcze tylko pytanie czy bez zdejmowania nart (poza gondolką) będzie można przedostać się z jednego końca ośrodka na drugi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... MarioJ Posted October 22, 2014 Share Posted October 22, 2014 Coraz lepiej to wygląda: http://www.skionline...newsy,6094.html Pozdrawiam, radcom nic nowego w tym artykule nie ma, czego wcześniej byśmy nie podawali tutaj, wygląda to na "sponsorowane treści" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Kaem Posted October 22, 2014 Share Posted October 22, 2014 wygląda na to, że pomalutku jednak i u nas będzie się ,,dźwigać'' infrastruktura. Pięknie i jestem w 500% za. A kto załatwi mróz i naturalny śnieg?? Proszę o spontaniczne, niekomercyjne wypowiedzi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Piskoor Posted October 23, 2014 Share Posted October 23, 2014 A kto załatwi mróz i naturalny śnieg?? Przed wyborami..? Oczywiście że Prezes K. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... mig Posted October 23, 2014 Share Posted October 23, 2014 Nie sądzę, co najwyżej powie, że ten śnieg do niczego się nie nadaje. Jest brudny, niepatriotyczny i ze zdradzieckimi kamolami.... Przepraszam - juz nie bedę.... :-) PozdrawiamM Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... radcom Posted October 23, 2014 Share Posted October 23, 2014 nic nowego w tym artykule nie ma, czego wcześniej byśmy nie podawali tutaj, wygląda to na "sponsorowane treści" A widzisz, nie pomyślałem. Muszę się uśmiechnąć do pana prezesa, to może rzuci coś na Klub.... Pozdrawiam, radcom Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... ayah_86 Posted October 24, 2014 Share Posted October 24, 2014 Jeszcze tylko pytanie czy bez zdejmowania nart (poza gondolką) będzie można przedostać się z jednego końca ośrodka na drugi. Nie wydaje mi się, żeby miało być aż tak pięknie... raczej nadal będziemy dreptać w najwygodniejszych butkach pod słońcem . A na fb coś mi mignęło, że gondolki mają mieć osobny tor... to jest możliwe i realne dla DWÓCH sztuk? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 Next Page 3 of 8 Join the conversation You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account. Reply to this topic... × Pasted as rich text. Paste as plain text instead Only 75 emoji are allowed. × Your link has been automatically embedded. Display as a link instead × Your previous content has been restored. Clear editor × You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. Insert image from URL × Desktop Tablet Phone Submit Reply Share More sharing options... Followers 0 Go to topic listing All Activity Home Katalog ośrodków narciarskich Polska Dolnośląskie Nartorama - Zieleniec × Existing user? Sign In Sign Up Browse Back Forums Gallery Staff Online Users Leaderboard Activity Back All Activity Search × Create New...
Drutobrody Posted October 17, 2014 Share Posted October 17, 2014 Właśnie dlatego tak stereotypowe porównania naszych i Czeskich ośrodków, działają na mnie jak płachta na byka. I czasami ubodę... Pozdrawiam, radcom Fukasz, bo wiesz gdzie jest sedno. Tymczasem problem jest taki, że ów Zieleniec robi u nas za Jańskie a Białka za Chopok. Te Ricki, Karlovy i inne to drugi garnitur czeskich stoków. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... radcom Posted October 18, 2014 Share Posted October 18, 2014 Fukasz, bo wiesz gdzie jest sedno. Tymczasem problem jest taki, że ów Zieleniec robi u nas za Jańskie a Białka za Chopok. Te Ricki, Karlovy i inne to drugi garnitur czeskich stoków. I tu Trafiłeś w sedno. Nasze stoki nigdy nie dorównają ani czeskim ani słowackim. Tak samo jak ich nie dorównają austriackim, włoskim czy francuskim. Nie te góry. Za Jańskie to robi u nas Szklarska, Zieleniec może robić za Pec. Jednak nie w tym rzecz. U nas ciągle problemem są rzeczy, które tam są normalnością. Bo czysto narciarską infrastrukturą to spokojnie im dorównujemy. Oczywiście w adekwatnych porównaniach... Pozdrawiam, radcom Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... RobertK Posted October 18, 2014 Share Posted October 18, 2014 Gorzej jak ta infrastruktura jest przerostem formy nad treścią, czyli gondola na łączce pod lasem... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... mig Posted October 18, 2014 Share Posted October 18, 2014 Ale dzieki temu ta łączka pod lasem ma szanse stac się centrum narciarstwa. Vide Białka. Wyciągów ( o dziwo ) nie buduje się by narciarzom 'zrobic dobrze', ale po prostu by zarobić. A do tego trzeba klientów w sensownej ilości i najlepiej przez cały rok..... widocznie ktoś kto decyduje o wydaniu sporej kasy liczy na taki efekt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... lukas63 Posted October 18, 2014 Share Posted October 18, 2014 Gorzej jak ta infrastruktura jest przerostem formy nad treścią, czyli gondola na łączce pod lasem. ile tej gondoli będzie - jak ktos pisał chyba tylko 3 wagoniki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Piskoor Posted October 18, 2014 Share Posted October 18, 2014 Co do gór to nie do końca się zgadzam... W sumie mamy od Czechów gór i więcej i są wyższe.. Tylko oni są Czechami a my Polakami.. I tego nie przeskoczymy.. Czesi zawsze byli trochę sprawniej zorganizowani.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Piskoor Posted October 18, 2014 Share Posted October 18, 2014 Nie. Ale Kasprowy już tak.. Mówimy o polskich górach a nie górach w jednym miejscu w Polsce.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... radcom Posted October 19, 2014 Share Posted October 19, 2014 Po czeskiej stronie jest inne ukształtowanie stoków. Są one dłuższe i o mniejszym nachyleniu. Wynika to z ogólnej budowy Sudetów. Tatry po słowackiej stronie też są lepsze pod względem wykorzystania narciarskiego. Wysokość nie ma tu zasadniczego znaczenia. ważne jest nachylenie stoku i jego długość. I tu niestety wypadamy blado... Pozdrawiam, radcom Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... juice Posted October 19, 2014 Share Posted October 19, 2014 W pecu wyciągi dojeżdżają na 1215 a w szpindlu na 1320 W takim razie musieli w Szpindlu nie tylko dobudować nowy wyciąg, ale jeszcze kilka metrów górki usypać a dziwne, bo mapki nic nie pokazują, braki aktualizacji czy co ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... MarioJ Posted October 19, 2014 Share Posted October 19, 2014 Mario tu niestety nie ma porównania. Jańskich, Pecu czy Harachowa nie sposób jest porównać z Zieleńcem. To inna jakość. Ale nie miałbym nic przeciwko gdybyś porównał Zieleniec z Pasiekami nad Izerą czy Wrchlabi. Bo niestety porównania jakie stosuje większość są krzywdzące. Wymieniłeś tu Karlov, który moim zdaniem nie jest wcale lepszy od Zieleńca. Popatrz na przykład na ośrodki po drugiej stronie granicy. Ricki, Zdobnice, Destne. W porównaniu do infrastruktury Zieleńca, wypadają blado. Podobnie jak Zieleniec przy Janskich. Właśnie dlatego tak stereotypowe porównania naszych i Czeskich ośrodków, działają na mnie jak płachta na byka. I czasami ubodę... Pozdrawiam, radcom Niestety u mnie wkradł się błąd. Zamiast Karlova, miał być Klinovec. Pomyliły mi się nazwy, do Klinovca wybieram się pierwszy raz, stąd jeszcze brak wrycia się nazwy w pamięć. Zgadza się że Zieleniec w kategorii ośrodek dla początkujących jest niezły i wygrywa z wieloma podobnymi w Czechach. Rozczarowanie u nas wynika z tego że w naszych ośrodkach z kategorii średniozaawansowanych (Szklarska, Karpacz, Czarna) ciągle coś niedomaga albo jest skrajnie źle (Karpacz). I z rozpędu rzucamy się na Zieleniec, którego rzeczywiście, masz rację nie ma co porównywać z Janskimi. Problem wynika z tego że z kategorii dużych ośrodków sudeckich jako tak na poziomie działają tylko dwa: Czarna Góra i Zieleniec, stąd ciągle ich gnębimy w dyskusjach i porównujemy ze wszystkim co się da za najbliższą miedzą. Z drugiej strony to jest forum narciarzy, a nie forum właścicieli wyciągów. Więc jako narciarze, możemy sobie dyskutować (póki się tego nie dowiemy), po co w Zieleńcu mają być te dwie cholerne gondolki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... radcom Posted October 20, 2014 Share Posted October 20, 2014 Dwa powody widzę. Po pierwsze: zwykły chwyt marketingowy. Mamy pierwsi, przyjedź i zobacz. Po drugie: istnieje odsetek narciarzy, którzy obarczeni lękiem wysokości nigdy nie wsiądą na krzesło. Jednak do gondoli już tak. A co do Sudeckich ośrodków, to Szklarska z racji długości tras i infrastruktury, góruje na pozostałymi. Wiem, szwankuje tam obsługa, jednak to łatwo można poprawić. I jeszcze bo bym zapomniał. Wiewiórki donoszę, że zapomniana inwestycja na Świeradowcu jednak ruszy. zapewne zmobilizuje to Skisun do rozbudowy tras na Stogu. I o to chodzi... Pozdrawiam, radcom Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... kordiankw Posted October 20, 2014 Share Posted October 20, 2014 Po drugie: istnieje odsetek narciarzy, którzy obarczeni lękiem wysokości nigdy nie wsiądą na krzesło. Jednak do gondoli już tak. Pozdrawiam, radcom Nawet na naszym forum mieliśmy taką osobę której staraliśmy się pomóc: http://www.skiforum....eselkowy-gdzie/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... radcom Posted October 22, 2014 Share Posted October 22, 2014 Coraz lepiej to wygląda: http://www.skionline...newsy,6094.html Pozdrawiam, radcom Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Kaem Posted October 22, 2014 Share Posted October 22, 2014 jeśli się to potwierdzi w sezonie, to dla Zieleńca będzie to milowy krok do przodu. Dla użytkowników - tym bardziej ( to wiem z autopsji). A pomysł z Masarykową jest dla mnie absolutnie topowy!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... artkas Posted October 22, 2014 Share Posted October 22, 2014 Jeszcze tylko pytanie czy bez zdejmowania nart (poza gondolką) będzie można przedostać się z jednego końca ośrodka na drugi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... MarioJ Posted October 22, 2014 Share Posted October 22, 2014 Coraz lepiej to wygląda: http://www.skionline...newsy,6094.html Pozdrawiam, radcom nic nowego w tym artykule nie ma, czego wcześniej byśmy nie podawali tutaj, wygląda to na "sponsorowane treści" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Kaem Posted October 22, 2014 Share Posted October 22, 2014 wygląda na to, że pomalutku jednak i u nas będzie się ,,dźwigać'' infrastruktura. Pięknie i jestem w 500% za. A kto załatwi mróz i naturalny śnieg?? Proszę o spontaniczne, niekomercyjne wypowiedzi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Piskoor Posted October 23, 2014 Share Posted October 23, 2014 A kto załatwi mróz i naturalny śnieg?? Przed wyborami..? Oczywiście że Prezes K. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... mig Posted October 23, 2014 Share Posted October 23, 2014 Nie sądzę, co najwyżej powie, że ten śnieg do niczego się nie nadaje. Jest brudny, niepatriotyczny i ze zdradzieckimi kamolami.... Przepraszam - juz nie bedę.... :-) PozdrawiamM Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... radcom Posted October 23, 2014 Share Posted October 23, 2014 nic nowego w tym artykule nie ma, czego wcześniej byśmy nie podawali tutaj, wygląda to na "sponsorowane treści" A widzisz, nie pomyślałem. Muszę się uśmiechnąć do pana prezesa, to może rzuci coś na Klub.... Pozdrawiam, radcom Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... ayah_86 Posted October 24, 2014 Share Posted October 24, 2014 Jeszcze tylko pytanie czy bez zdejmowania nart (poza gondolką) będzie można przedostać się z jednego końca ośrodka na drugi. Nie wydaje mi się, żeby miało być aż tak pięknie... raczej nadal będziemy dreptać w najwygodniejszych butkach pod słońcem . A na fb coś mi mignęło, że gondolki mają mieć osobny tor... to jest możliwe i realne dla DWÓCH sztuk? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 Next Page 3 of 8 Join the conversation You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account. Reply to this topic... × Pasted as rich text. Paste as plain text instead Only 75 emoji are allowed. × Your link has been automatically embedded. Display as a link instead × Your previous content has been restored. Clear editor × You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. Insert image from URL × Desktop Tablet Phone Submit Reply Share More sharing options... Followers 0 Go to topic listing All Activity Home Katalog ośrodków narciarskich Polska Dolnośląskie Nartorama - Zieleniec × Existing user? Sign In Sign Up Browse Back Forums Gallery Staff Online Users Leaderboard Activity Back All Activity Search × Create New...
radcom Posted October 18, 2014 Share Posted October 18, 2014 Fukasz, bo wiesz gdzie jest sedno. Tymczasem problem jest taki, że ów Zieleniec robi u nas za Jańskie a Białka za Chopok. Te Ricki, Karlovy i inne to drugi garnitur czeskich stoków. I tu Trafiłeś w sedno. Nasze stoki nigdy nie dorównają ani czeskim ani słowackim. Tak samo jak ich nie dorównają austriackim, włoskim czy francuskim. Nie te góry. Za Jańskie to robi u nas Szklarska, Zieleniec może robić za Pec. Jednak nie w tym rzecz. U nas ciągle problemem są rzeczy, które tam są normalnością. Bo czysto narciarską infrastrukturą to spokojnie im dorównujemy. Oczywiście w adekwatnych porównaniach... Pozdrawiam, radcom Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... RobertK Posted October 18, 2014 Share Posted October 18, 2014 Gorzej jak ta infrastruktura jest przerostem formy nad treścią, czyli gondola na łączce pod lasem... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... mig Posted October 18, 2014 Share Posted October 18, 2014 Ale dzieki temu ta łączka pod lasem ma szanse stac się centrum narciarstwa. Vide Białka. Wyciągów ( o dziwo ) nie buduje się by narciarzom 'zrobic dobrze', ale po prostu by zarobić. A do tego trzeba klientów w sensownej ilości i najlepiej przez cały rok..... widocznie ktoś kto decyduje o wydaniu sporej kasy liczy na taki efekt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... lukas63 Posted October 18, 2014 Share Posted October 18, 2014 Gorzej jak ta infrastruktura jest przerostem formy nad treścią, czyli gondola na łączce pod lasem. ile tej gondoli będzie - jak ktos pisał chyba tylko 3 wagoniki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Piskoor Posted October 18, 2014 Share Posted October 18, 2014 Co do gór to nie do końca się zgadzam... W sumie mamy od Czechów gór i więcej i są wyższe.. Tylko oni są Czechami a my Polakami.. I tego nie przeskoczymy.. Czesi zawsze byli trochę sprawniej zorganizowani.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Piskoor Posted October 18, 2014 Share Posted October 18, 2014 Nie. Ale Kasprowy już tak.. Mówimy o polskich górach a nie górach w jednym miejscu w Polsce.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... radcom Posted October 19, 2014 Share Posted October 19, 2014 Po czeskiej stronie jest inne ukształtowanie stoków. Są one dłuższe i o mniejszym nachyleniu. Wynika to z ogólnej budowy Sudetów. Tatry po słowackiej stronie też są lepsze pod względem wykorzystania narciarskiego. Wysokość nie ma tu zasadniczego znaczenia. ważne jest nachylenie stoku i jego długość. I tu niestety wypadamy blado... Pozdrawiam, radcom Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... juice Posted October 19, 2014 Share Posted October 19, 2014 W pecu wyciągi dojeżdżają na 1215 a w szpindlu na 1320 W takim razie musieli w Szpindlu nie tylko dobudować nowy wyciąg, ale jeszcze kilka metrów górki usypać a dziwne, bo mapki nic nie pokazują, braki aktualizacji czy co ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... MarioJ Posted October 19, 2014 Share Posted October 19, 2014 Mario tu niestety nie ma porównania. Jańskich, Pecu czy Harachowa nie sposób jest porównać z Zieleńcem. To inna jakość. Ale nie miałbym nic przeciwko gdybyś porównał Zieleniec z Pasiekami nad Izerą czy Wrchlabi. Bo niestety porównania jakie stosuje większość są krzywdzące. Wymieniłeś tu Karlov, który moim zdaniem nie jest wcale lepszy od Zieleńca. Popatrz na przykład na ośrodki po drugiej stronie granicy. Ricki, Zdobnice, Destne. W porównaniu do infrastruktury Zieleńca, wypadają blado. Podobnie jak Zieleniec przy Janskich. Właśnie dlatego tak stereotypowe porównania naszych i Czeskich ośrodków, działają na mnie jak płachta na byka. I czasami ubodę... Pozdrawiam, radcom Niestety u mnie wkradł się błąd. Zamiast Karlova, miał być Klinovec. Pomyliły mi się nazwy, do Klinovca wybieram się pierwszy raz, stąd jeszcze brak wrycia się nazwy w pamięć. Zgadza się że Zieleniec w kategorii ośrodek dla początkujących jest niezły i wygrywa z wieloma podobnymi w Czechach. Rozczarowanie u nas wynika z tego że w naszych ośrodkach z kategorii średniozaawansowanych (Szklarska, Karpacz, Czarna) ciągle coś niedomaga albo jest skrajnie źle (Karpacz). I z rozpędu rzucamy się na Zieleniec, którego rzeczywiście, masz rację nie ma co porównywać z Janskimi. Problem wynika z tego że z kategorii dużych ośrodków sudeckich jako tak na poziomie działają tylko dwa: Czarna Góra i Zieleniec, stąd ciągle ich gnębimy w dyskusjach i porównujemy ze wszystkim co się da za najbliższą miedzą. Z drugiej strony to jest forum narciarzy, a nie forum właścicieli wyciągów. Więc jako narciarze, możemy sobie dyskutować (póki się tego nie dowiemy), po co w Zieleńcu mają być te dwie cholerne gondolki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... radcom Posted October 20, 2014 Share Posted October 20, 2014 Dwa powody widzę. Po pierwsze: zwykły chwyt marketingowy. Mamy pierwsi, przyjedź i zobacz. Po drugie: istnieje odsetek narciarzy, którzy obarczeni lękiem wysokości nigdy nie wsiądą na krzesło. Jednak do gondoli już tak. A co do Sudeckich ośrodków, to Szklarska z racji długości tras i infrastruktury, góruje na pozostałymi. Wiem, szwankuje tam obsługa, jednak to łatwo można poprawić. I jeszcze bo bym zapomniał. Wiewiórki donoszę, że zapomniana inwestycja na Świeradowcu jednak ruszy. zapewne zmobilizuje to Skisun do rozbudowy tras na Stogu. I o to chodzi... Pozdrawiam, radcom Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... kordiankw Posted October 20, 2014 Share Posted October 20, 2014 Po drugie: istnieje odsetek narciarzy, którzy obarczeni lękiem wysokości nigdy nie wsiądą na krzesło. Jednak do gondoli już tak. Pozdrawiam, radcom Nawet na naszym forum mieliśmy taką osobę której staraliśmy się pomóc: http://www.skiforum....eselkowy-gdzie/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... radcom Posted October 22, 2014 Share Posted October 22, 2014 Coraz lepiej to wygląda: http://www.skionline...newsy,6094.html Pozdrawiam, radcom Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Kaem Posted October 22, 2014 Share Posted October 22, 2014 jeśli się to potwierdzi w sezonie, to dla Zieleńca będzie to milowy krok do przodu. Dla użytkowników - tym bardziej ( to wiem z autopsji). A pomysł z Masarykową jest dla mnie absolutnie topowy!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... artkas Posted October 22, 2014 Share Posted October 22, 2014 Jeszcze tylko pytanie czy bez zdejmowania nart (poza gondolką) będzie można przedostać się z jednego końca ośrodka na drugi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... MarioJ Posted October 22, 2014 Share Posted October 22, 2014 Coraz lepiej to wygląda: http://www.skionline...newsy,6094.html Pozdrawiam, radcom nic nowego w tym artykule nie ma, czego wcześniej byśmy nie podawali tutaj, wygląda to na "sponsorowane treści" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Kaem Posted October 22, 2014 Share Posted October 22, 2014 wygląda na to, że pomalutku jednak i u nas będzie się ,,dźwigać'' infrastruktura. Pięknie i jestem w 500% za. A kto załatwi mróz i naturalny śnieg?? Proszę o spontaniczne, niekomercyjne wypowiedzi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Piskoor Posted October 23, 2014 Share Posted October 23, 2014 A kto załatwi mróz i naturalny śnieg?? Przed wyborami..? Oczywiście że Prezes K. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... mig Posted October 23, 2014 Share Posted October 23, 2014 Nie sądzę, co najwyżej powie, że ten śnieg do niczego się nie nadaje. Jest brudny, niepatriotyczny i ze zdradzieckimi kamolami.... Przepraszam - juz nie bedę.... :-) PozdrawiamM Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... radcom Posted October 23, 2014 Share Posted October 23, 2014 nic nowego w tym artykule nie ma, czego wcześniej byśmy nie podawali tutaj, wygląda to na "sponsorowane treści" A widzisz, nie pomyślałem. Muszę się uśmiechnąć do pana prezesa, to może rzuci coś na Klub.... Pozdrawiam, radcom Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... ayah_86 Posted October 24, 2014 Share Posted October 24, 2014 Jeszcze tylko pytanie czy bez zdejmowania nart (poza gondolką) będzie można przedostać się z jednego końca ośrodka na drugi. Nie wydaje mi się, żeby miało być aż tak pięknie... raczej nadal będziemy dreptać w najwygodniejszych butkach pod słońcem . A na fb coś mi mignęło, że gondolki mają mieć osobny tor... to jest możliwe i realne dla DWÓCH sztuk? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 Next Page 3 of 8 Join the conversation You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account. Reply to this topic... × Pasted as rich text. Paste as plain text instead Only 75 emoji are allowed. × Your link has been automatically embedded. Display as a link instead × Your previous content has been restored. Clear editor × You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. Insert image from URL × Desktop Tablet Phone Submit Reply Share More sharing options... Followers 0 Go to topic listing All Activity Home Katalog ośrodków narciarskich Polska Dolnośląskie Nartorama - Zieleniec × Existing user? Sign In Sign Up Browse Back Forums Gallery Staff Online Users Leaderboard Activity Back All Activity Search × Create New...
RobertK Posted October 18, 2014 Share Posted October 18, 2014 Gorzej jak ta infrastruktura jest przerostem formy nad treścią, czyli gondola na łączce pod lasem... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mig Posted October 18, 2014 Share Posted October 18, 2014 Ale dzieki temu ta łączka pod lasem ma szanse stac się centrum narciarstwa. Vide Białka. Wyciągów ( o dziwo ) nie buduje się by narciarzom 'zrobic dobrze', ale po prostu by zarobić. A do tego trzeba klientów w sensownej ilości i najlepiej przez cały rok..... widocznie ktoś kto decyduje o wydaniu sporej kasy liczy na taki efekt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukas63 Posted October 18, 2014 Share Posted October 18, 2014 Gorzej jak ta infrastruktura jest przerostem formy nad treścią, czyli gondola na łączce pod lasem. ile tej gondoli będzie - jak ktos pisał chyba tylko 3 wagoniki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piskoor Posted October 18, 2014 Share Posted October 18, 2014 Co do gór to nie do końca się zgadzam... W sumie mamy od Czechów gór i więcej i są wyższe.. Tylko oni są Czechami a my Polakami.. I tego nie przeskoczymy.. Czesi zawsze byli trochę sprawniej zorganizowani.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piskoor Posted October 18, 2014 Share Posted October 18, 2014 Nie. Ale Kasprowy już tak.. Mówimy o polskich górach a nie górach w jednym miejscu w Polsce.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
radcom Posted October 19, 2014 Share Posted October 19, 2014 Po czeskiej stronie jest inne ukształtowanie stoków. Są one dłuższe i o mniejszym nachyleniu. Wynika to z ogólnej budowy Sudetów. Tatry po słowackiej stronie też są lepsze pod względem wykorzystania narciarskiego. Wysokość nie ma tu zasadniczego znaczenia. ważne jest nachylenie stoku i jego długość. I tu niestety wypadamy blado... Pozdrawiam, radcom Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
juice Posted October 19, 2014 Share Posted October 19, 2014 W pecu wyciągi dojeżdżają na 1215 a w szpindlu na 1320 W takim razie musieli w Szpindlu nie tylko dobudować nowy wyciąg, ale jeszcze kilka metrów górki usypać a dziwne, bo mapki nic nie pokazują, braki aktualizacji czy co ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... MarioJ Posted October 19, 2014 Share Posted October 19, 2014 Mario tu niestety nie ma porównania. Jańskich, Pecu czy Harachowa nie sposób jest porównać z Zieleńcem. To inna jakość. Ale nie miałbym nic przeciwko gdybyś porównał Zieleniec z Pasiekami nad Izerą czy Wrchlabi. Bo niestety porównania jakie stosuje większość są krzywdzące. Wymieniłeś tu Karlov, który moim zdaniem nie jest wcale lepszy od Zieleńca. Popatrz na przykład na ośrodki po drugiej stronie granicy. Ricki, Zdobnice, Destne. W porównaniu do infrastruktury Zieleńca, wypadają blado. Podobnie jak Zieleniec przy Janskich. Właśnie dlatego tak stereotypowe porównania naszych i Czeskich ośrodków, działają na mnie jak płachta na byka. I czasami ubodę... Pozdrawiam, radcom Niestety u mnie wkradł się błąd. Zamiast Karlova, miał być Klinovec. Pomyliły mi się nazwy, do Klinovca wybieram się pierwszy raz, stąd jeszcze brak wrycia się nazwy w pamięć. Zgadza się że Zieleniec w kategorii ośrodek dla początkujących jest niezły i wygrywa z wieloma podobnymi w Czechach. Rozczarowanie u nas wynika z tego że w naszych ośrodkach z kategorii średniozaawansowanych (Szklarska, Karpacz, Czarna) ciągle coś niedomaga albo jest skrajnie źle (Karpacz). I z rozpędu rzucamy się na Zieleniec, którego rzeczywiście, masz rację nie ma co porównywać z Janskimi. Problem wynika z tego że z kategorii dużych ośrodków sudeckich jako tak na poziomie działają tylko dwa: Czarna Góra i Zieleniec, stąd ciągle ich gnębimy w dyskusjach i porównujemy ze wszystkim co się da za najbliższą miedzą. Z drugiej strony to jest forum narciarzy, a nie forum właścicieli wyciągów. Więc jako narciarze, możemy sobie dyskutować (póki się tego nie dowiemy), po co w Zieleńcu mają być te dwie cholerne gondolki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... radcom Posted October 20, 2014 Share Posted October 20, 2014 Dwa powody widzę. Po pierwsze: zwykły chwyt marketingowy. Mamy pierwsi, przyjedź i zobacz. Po drugie: istnieje odsetek narciarzy, którzy obarczeni lękiem wysokości nigdy nie wsiądą na krzesło. Jednak do gondoli już tak. A co do Sudeckich ośrodków, to Szklarska z racji długości tras i infrastruktury, góruje na pozostałymi. Wiem, szwankuje tam obsługa, jednak to łatwo można poprawić. I jeszcze bo bym zapomniał. Wiewiórki donoszę, że zapomniana inwestycja na Świeradowcu jednak ruszy. zapewne zmobilizuje to Skisun do rozbudowy tras na Stogu. I o to chodzi... Pozdrawiam, radcom Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... kordiankw Posted October 20, 2014 Share Posted October 20, 2014 Po drugie: istnieje odsetek narciarzy, którzy obarczeni lękiem wysokości nigdy nie wsiądą na krzesło. Jednak do gondoli już tak. Pozdrawiam, radcom Nawet na naszym forum mieliśmy taką osobę której staraliśmy się pomóc: http://www.skiforum....eselkowy-gdzie/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... radcom Posted October 22, 2014 Share Posted October 22, 2014 Coraz lepiej to wygląda: http://www.skionline...newsy,6094.html Pozdrawiam, radcom Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Kaem Posted October 22, 2014 Share Posted October 22, 2014 jeśli się to potwierdzi w sezonie, to dla Zieleńca będzie to milowy krok do przodu. Dla użytkowników - tym bardziej ( to wiem z autopsji). A pomysł z Masarykową jest dla mnie absolutnie topowy!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... artkas Posted October 22, 2014 Share Posted October 22, 2014 Jeszcze tylko pytanie czy bez zdejmowania nart (poza gondolką) będzie można przedostać się z jednego końca ośrodka na drugi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... MarioJ Posted October 22, 2014 Share Posted October 22, 2014 Coraz lepiej to wygląda: http://www.skionline...newsy,6094.html Pozdrawiam, radcom nic nowego w tym artykule nie ma, czego wcześniej byśmy nie podawali tutaj, wygląda to na "sponsorowane treści" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Kaem Posted October 22, 2014 Share Posted October 22, 2014 wygląda na to, że pomalutku jednak i u nas będzie się ,,dźwigać'' infrastruktura. Pięknie i jestem w 500% za. A kto załatwi mróz i naturalny śnieg?? Proszę o spontaniczne, niekomercyjne wypowiedzi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Piskoor Posted October 23, 2014 Share Posted October 23, 2014 A kto załatwi mróz i naturalny śnieg?? Przed wyborami..? Oczywiście że Prezes K. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... mig Posted October 23, 2014 Share Posted October 23, 2014 Nie sądzę, co najwyżej powie, że ten śnieg do niczego się nie nadaje. Jest brudny, niepatriotyczny i ze zdradzieckimi kamolami.... Przepraszam - juz nie bedę.... :-) PozdrawiamM Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... radcom Posted October 23, 2014 Share Posted October 23, 2014 nic nowego w tym artykule nie ma, czego wcześniej byśmy nie podawali tutaj, wygląda to na "sponsorowane treści" A widzisz, nie pomyślałem. Muszę się uśmiechnąć do pana prezesa, to może rzuci coś na Klub.... Pozdrawiam, radcom Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... ayah_86 Posted October 24, 2014 Share Posted October 24, 2014 Jeszcze tylko pytanie czy bez zdejmowania nart (poza gondolką) będzie można przedostać się z jednego końca ośrodka na drugi. Nie wydaje mi się, żeby miało być aż tak pięknie... raczej nadal będziemy dreptać w najwygodniejszych butkach pod słońcem . A na fb coś mi mignęło, że gondolki mają mieć osobny tor... to jest możliwe i realne dla DWÓCH sztuk? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 Next Page 3 of 8 Join the conversation You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account. Reply to this topic... × Pasted as rich text. Paste as plain text instead Only 75 emoji are allowed. × Your link has been automatically embedded. Display as a link instead × Your previous content has been restored. Clear editor × You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. Insert image from URL × Desktop Tablet Phone Submit Reply Share More sharing options... Followers 0 Go to topic listing All Activity Home Katalog ośrodków narciarskich Polska Dolnośląskie Nartorama - Zieleniec × Existing user? Sign In Sign Up Browse Back Forums Gallery Staff Online Users Leaderboard Activity Back All Activity Search × Create New...
MarioJ Posted October 19, 2014 Share Posted October 19, 2014 Mario tu niestety nie ma porównania. Jańskich, Pecu czy Harachowa nie sposób jest porównać z Zieleńcem. To inna jakość. Ale nie miałbym nic przeciwko gdybyś porównał Zieleniec z Pasiekami nad Izerą czy Wrchlabi. Bo niestety porównania jakie stosuje większość są krzywdzące. Wymieniłeś tu Karlov, który moim zdaniem nie jest wcale lepszy od Zieleńca. Popatrz na przykład na ośrodki po drugiej stronie granicy. Ricki, Zdobnice, Destne. W porównaniu do infrastruktury Zieleńca, wypadają blado. Podobnie jak Zieleniec przy Janskich. Właśnie dlatego tak stereotypowe porównania naszych i Czeskich ośrodków, działają na mnie jak płachta na byka. I czasami ubodę... Pozdrawiam, radcom Niestety u mnie wkradł się błąd. Zamiast Karlova, miał być Klinovec. Pomyliły mi się nazwy, do Klinovca wybieram się pierwszy raz, stąd jeszcze brak wrycia się nazwy w pamięć. Zgadza się że Zieleniec w kategorii ośrodek dla początkujących jest niezły i wygrywa z wieloma podobnymi w Czechach. Rozczarowanie u nas wynika z tego że w naszych ośrodkach z kategorii średniozaawansowanych (Szklarska, Karpacz, Czarna) ciągle coś niedomaga albo jest skrajnie źle (Karpacz). I z rozpędu rzucamy się na Zieleniec, którego rzeczywiście, masz rację nie ma co porównywać z Janskimi. Problem wynika z tego że z kategorii dużych ośrodków sudeckich jako tak na poziomie działają tylko dwa: Czarna Góra i Zieleniec, stąd ciągle ich gnębimy w dyskusjach i porównujemy ze wszystkim co się da za najbliższą miedzą. Z drugiej strony to jest forum narciarzy, a nie forum właścicieli wyciągów. Więc jako narciarze, możemy sobie dyskutować (póki się tego nie dowiemy), po co w Zieleńcu mają być te dwie cholerne gondolki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... radcom Posted October 20, 2014 Share Posted October 20, 2014 Dwa powody widzę. Po pierwsze: zwykły chwyt marketingowy. Mamy pierwsi, przyjedź i zobacz. Po drugie: istnieje odsetek narciarzy, którzy obarczeni lękiem wysokości nigdy nie wsiądą na krzesło. Jednak do gondoli już tak. A co do Sudeckich ośrodków, to Szklarska z racji długości tras i infrastruktury, góruje na pozostałymi. Wiem, szwankuje tam obsługa, jednak to łatwo można poprawić. I jeszcze bo bym zapomniał. Wiewiórki donoszę, że zapomniana inwestycja na Świeradowcu jednak ruszy. zapewne zmobilizuje to Skisun do rozbudowy tras na Stogu. I o to chodzi... Pozdrawiam, radcom Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... kordiankw Posted October 20, 2014 Share Posted October 20, 2014 Po drugie: istnieje odsetek narciarzy, którzy obarczeni lękiem wysokości nigdy nie wsiądą na krzesło. Jednak do gondoli już tak. Pozdrawiam, radcom Nawet na naszym forum mieliśmy taką osobę której staraliśmy się pomóc: http://www.skiforum....eselkowy-gdzie/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... radcom Posted October 22, 2014 Share Posted October 22, 2014 Coraz lepiej to wygląda: http://www.skionline...newsy,6094.html Pozdrawiam, radcom Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Kaem Posted October 22, 2014 Share Posted October 22, 2014 jeśli się to potwierdzi w sezonie, to dla Zieleńca będzie to milowy krok do przodu. Dla użytkowników - tym bardziej ( to wiem z autopsji). A pomysł z Masarykową jest dla mnie absolutnie topowy!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... artkas Posted October 22, 2014 Share Posted October 22, 2014 Jeszcze tylko pytanie czy bez zdejmowania nart (poza gondolką) będzie można przedostać się z jednego końca ośrodka na drugi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... MarioJ Posted October 22, 2014 Share Posted October 22, 2014 Coraz lepiej to wygląda: http://www.skionline...newsy,6094.html Pozdrawiam, radcom nic nowego w tym artykule nie ma, czego wcześniej byśmy nie podawali tutaj, wygląda to na "sponsorowane treści" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Kaem Posted October 22, 2014 Share Posted October 22, 2014 wygląda na to, że pomalutku jednak i u nas będzie się ,,dźwigać'' infrastruktura. Pięknie i jestem w 500% za. A kto załatwi mróz i naturalny śnieg?? Proszę o spontaniczne, niekomercyjne wypowiedzi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Piskoor Posted October 23, 2014 Share Posted October 23, 2014 A kto załatwi mróz i naturalny śnieg?? Przed wyborami..? Oczywiście że Prezes K. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... mig Posted October 23, 2014 Share Posted October 23, 2014 Nie sądzę, co najwyżej powie, że ten śnieg do niczego się nie nadaje. Jest brudny, niepatriotyczny i ze zdradzieckimi kamolami.... Przepraszam - juz nie bedę.... :-) PozdrawiamM Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... radcom Posted October 23, 2014 Share Posted October 23, 2014 nic nowego w tym artykule nie ma, czego wcześniej byśmy nie podawali tutaj, wygląda to na "sponsorowane treści" A widzisz, nie pomyślałem. Muszę się uśmiechnąć do pana prezesa, to może rzuci coś na Klub.... Pozdrawiam, radcom Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... ayah_86 Posted October 24, 2014 Share Posted October 24, 2014 Jeszcze tylko pytanie czy bez zdejmowania nart (poza gondolką) będzie można przedostać się z jednego końca ośrodka na drugi. Nie wydaje mi się, żeby miało być aż tak pięknie... raczej nadal będziemy dreptać w najwygodniejszych butkach pod słońcem . A na fb coś mi mignęło, że gondolki mają mieć osobny tor... to jest możliwe i realne dla DWÓCH sztuk? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 Next Page 3 of 8 Join the conversation You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account. Reply to this topic... × Pasted as rich text. Paste as plain text instead Only 75 emoji are allowed. × Your link has been automatically embedded. Display as a link instead × Your previous content has been restored. Clear editor × You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. Insert image from URL × Desktop Tablet Phone Submit Reply Share More sharing options... Followers 0 Go to topic listing All Activity Home Katalog ośrodków narciarskich Polska Dolnośląskie Nartorama - Zieleniec × Existing user? Sign In Sign Up Browse Back Forums Gallery Staff Online Users Leaderboard Activity Back All Activity Search × Create New...
radcom Posted October 20, 2014 Share Posted October 20, 2014 Dwa powody widzę. Po pierwsze: zwykły chwyt marketingowy. Mamy pierwsi, przyjedź i zobacz. Po drugie: istnieje odsetek narciarzy, którzy obarczeni lękiem wysokości nigdy nie wsiądą na krzesło. Jednak do gondoli już tak. A co do Sudeckich ośrodków, to Szklarska z racji długości tras i infrastruktury, góruje na pozostałymi. Wiem, szwankuje tam obsługa, jednak to łatwo można poprawić. I jeszcze bo bym zapomniał. Wiewiórki donoszę, że zapomniana inwestycja na Świeradowcu jednak ruszy. zapewne zmobilizuje to Skisun do rozbudowy tras na Stogu. I o to chodzi... Pozdrawiam, radcom Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kordiankw Posted October 20, 2014 Share Posted October 20, 2014 Po drugie: istnieje odsetek narciarzy, którzy obarczeni lękiem wysokości nigdy nie wsiądą na krzesło. Jednak do gondoli już tak. Pozdrawiam, radcom Nawet na naszym forum mieliśmy taką osobę której staraliśmy się pomóc: http://www.skiforum....eselkowy-gdzie/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... radcom Posted October 22, 2014 Share Posted October 22, 2014 Coraz lepiej to wygląda: http://www.skionline...newsy,6094.html Pozdrawiam, radcom Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Kaem Posted October 22, 2014 Share Posted October 22, 2014 jeśli się to potwierdzi w sezonie, to dla Zieleńca będzie to milowy krok do przodu. Dla użytkowników - tym bardziej ( to wiem z autopsji). A pomysł z Masarykową jest dla mnie absolutnie topowy!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... artkas Posted October 22, 2014 Share Posted October 22, 2014 Jeszcze tylko pytanie czy bez zdejmowania nart (poza gondolką) będzie można przedostać się z jednego końca ośrodka na drugi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... MarioJ Posted October 22, 2014 Share Posted October 22, 2014 Coraz lepiej to wygląda: http://www.skionline...newsy,6094.html Pozdrawiam, radcom nic nowego w tym artykule nie ma, czego wcześniej byśmy nie podawali tutaj, wygląda to na "sponsorowane treści" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Kaem Posted October 22, 2014 Share Posted October 22, 2014 wygląda na to, że pomalutku jednak i u nas będzie się ,,dźwigać'' infrastruktura. Pięknie i jestem w 500% za. A kto załatwi mróz i naturalny śnieg?? Proszę o spontaniczne, niekomercyjne wypowiedzi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Piskoor Posted October 23, 2014 Share Posted October 23, 2014 A kto załatwi mróz i naturalny śnieg?? Przed wyborami..? Oczywiście że Prezes K. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... mig Posted October 23, 2014 Share Posted October 23, 2014 Nie sądzę, co najwyżej powie, że ten śnieg do niczego się nie nadaje. Jest brudny, niepatriotyczny i ze zdradzieckimi kamolami.... Przepraszam - juz nie bedę.... :-) PozdrawiamM Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... radcom Posted October 23, 2014 Share Posted October 23, 2014 nic nowego w tym artykule nie ma, czego wcześniej byśmy nie podawali tutaj, wygląda to na "sponsorowane treści" A widzisz, nie pomyślałem. Muszę się uśmiechnąć do pana prezesa, to może rzuci coś na Klub.... Pozdrawiam, radcom Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... ayah_86 Posted October 24, 2014 Share Posted October 24, 2014 Jeszcze tylko pytanie czy bez zdejmowania nart (poza gondolką) będzie można przedostać się z jednego końca ośrodka na drugi. Nie wydaje mi się, żeby miało być aż tak pięknie... raczej nadal będziemy dreptać w najwygodniejszych butkach pod słońcem . A na fb coś mi mignęło, że gondolki mają mieć osobny tor... to jest możliwe i realne dla DWÓCH sztuk? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 Next Page 3 of 8 Join the conversation You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account. Reply to this topic... × Pasted as rich text. Paste as plain text instead Only 75 emoji are allowed. × Your link has been automatically embedded. Display as a link instead × Your previous content has been restored. Clear editor × You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. Insert image from URL × Desktop Tablet Phone Submit Reply Share More sharing options... Followers 0 Go to topic listing All Activity Home Katalog ośrodków narciarskich Polska Dolnośląskie Nartorama - Zieleniec
radcom Posted October 22, 2014 Share Posted October 22, 2014 Coraz lepiej to wygląda: http://www.skionline...newsy,6094.html Pozdrawiam, radcom Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaem Posted October 22, 2014 Share Posted October 22, 2014 jeśli się to potwierdzi w sezonie, to dla Zieleńca będzie to milowy krok do przodu. Dla użytkowników - tym bardziej ( to wiem z autopsji). A pomysł z Masarykową jest dla mnie absolutnie topowy!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
artkas Posted October 22, 2014 Share Posted October 22, 2014 Jeszcze tylko pytanie czy bez zdejmowania nart (poza gondolką) będzie można przedostać się z jednego końca ośrodka na drugi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarioJ Posted October 22, 2014 Share Posted October 22, 2014 Coraz lepiej to wygląda: http://www.skionline...newsy,6094.html Pozdrawiam, radcom nic nowego w tym artykule nie ma, czego wcześniej byśmy nie podawali tutaj, wygląda to na "sponsorowane treści" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Kaem Posted October 22, 2014 Share Posted October 22, 2014 wygląda na to, że pomalutku jednak i u nas będzie się ,,dźwigać'' infrastruktura. Pięknie i jestem w 500% za. A kto załatwi mróz i naturalny śnieg?? Proszę o spontaniczne, niekomercyjne wypowiedzi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Piskoor Posted October 23, 2014 Share Posted October 23, 2014 A kto załatwi mróz i naturalny śnieg?? Przed wyborami..? Oczywiście że Prezes K. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... mig Posted October 23, 2014 Share Posted October 23, 2014 Nie sądzę, co najwyżej powie, że ten śnieg do niczego się nie nadaje. Jest brudny, niepatriotyczny i ze zdradzieckimi kamolami.... Przepraszam - juz nie bedę.... :-) PozdrawiamM Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... radcom Posted October 23, 2014 Share Posted October 23, 2014 nic nowego w tym artykule nie ma, czego wcześniej byśmy nie podawali tutaj, wygląda to na "sponsorowane treści" A widzisz, nie pomyślałem. Muszę się uśmiechnąć do pana prezesa, to może rzuci coś na Klub.... Pozdrawiam, radcom Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... ayah_86 Posted October 24, 2014 Share Posted October 24, 2014 Jeszcze tylko pytanie czy bez zdejmowania nart (poza gondolką) będzie można przedostać się z jednego końca ośrodka na drugi. Nie wydaje mi się, żeby miało być aż tak pięknie... raczej nadal będziemy dreptać w najwygodniejszych butkach pod słońcem . A na fb coś mi mignęło, że gondolki mają mieć osobny tor... to jest możliwe i realne dla DWÓCH sztuk? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 Next Page 3 of 8 Join the conversation You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account. Reply to this topic... × Pasted as rich text. Paste as plain text instead Only 75 emoji are allowed. × Your link has been automatically embedded. Display as a link instead × Your previous content has been restored. Clear editor × You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. Insert image from URL × Desktop Tablet Phone Submit Reply Share More sharing options... Followers 0 Go to topic listing All Activity Home Katalog ośrodków narciarskich Polska Dolnośląskie Nartorama - Zieleniec
Kaem Posted October 22, 2014 Share Posted October 22, 2014 wygląda na to, że pomalutku jednak i u nas będzie się ,,dźwigać'' infrastruktura. Pięknie i jestem w 500% za. A kto załatwi mróz i naturalny śnieg?? Proszę o spontaniczne, niekomercyjne wypowiedzi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piskoor Posted October 23, 2014 Share Posted October 23, 2014 A kto załatwi mróz i naturalny śnieg?? Przed wyborami..? Oczywiście że Prezes K. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mig Posted October 23, 2014 Share Posted October 23, 2014 Nie sądzę, co najwyżej powie, że ten śnieg do niczego się nie nadaje. Jest brudny, niepatriotyczny i ze zdradzieckimi kamolami.... Przepraszam - juz nie bedę.... :-) PozdrawiamM Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
radcom Posted October 23, 2014 Share Posted October 23, 2014 nic nowego w tym artykule nie ma, czego wcześniej byśmy nie podawali tutaj, wygląda to na "sponsorowane treści" A widzisz, nie pomyślałem. Muszę się uśmiechnąć do pana prezesa, to może rzuci coś na Klub.... Pozdrawiam, radcom Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... ayah_86 Posted October 24, 2014 Share Posted October 24, 2014 Jeszcze tylko pytanie czy bez zdejmowania nart (poza gondolką) będzie można przedostać się z jednego końca ośrodka na drugi. Nie wydaje mi się, żeby miało być aż tak pięknie... raczej nadal będziemy dreptać w najwygodniejszych butkach pod słońcem . A na fb coś mi mignęło, że gondolki mają mieć osobny tor... to jest możliwe i realne dla DWÓCH sztuk? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 Next Page 3 of 8 Join the conversation You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account. Reply to this topic... × Pasted as rich text. Paste as plain text instead Only 75 emoji are allowed. × Your link has been automatically embedded. Display as a link instead × Your previous content has been restored. Clear editor × You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. Insert image from URL × Desktop Tablet Phone Submit Reply Share More sharing options... Followers 0 Go to topic listing
ayah_86 Posted October 24, 2014 Share Posted October 24, 2014 Jeszcze tylko pytanie czy bez zdejmowania nart (poza gondolką) będzie można przedostać się z jednego końca ośrodka na drugi. Nie wydaje mi się, żeby miało być aż tak pięknie... raczej nadal będziemy dreptać w najwygodniejszych butkach pod słońcem . A na fb coś mi mignęło, że gondolki mają mieć osobny tor... to jest możliwe i realne dla DWÓCH sztuk? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 Next Page 3 of 8 Join the conversation You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account. Reply to this topic... × Pasted as rich text. Paste as plain text instead Only 75 emoji are allowed. × Your link has been automatically embedded. Display as a link instead × Your previous content has been restored. Clear editor × You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. Insert image from URL × Desktop Tablet Phone Submit Reply Share More sharing options... Followers 0
Recommended Posts