Jump to content

Szczyrk - Centralny Ośrodek Sportu

Administrator
 Share

Recommended Posts

Jak myślicie, czy jazda do Szczyrku w najbliższą sobotę ma sens? Tak sobie kalkuluję, że to może być zmiana turnusu i będzie trochę luźniej na trasach (jeden turnus wyjeżdża, a kolejny dojeżdża). Ale to mogą być nietrafione kalkulacje 🙄

Od niedzieli zapowiada się spore pogorszenie warunków narciarskich. Jak z Waszego doświadczenia? 

3 godziny temu, terespl napisał:

Jak myślicie, czy jazda do Szczyrku w najbliższą sobotę ma sens? Tak sobie kalkuluję, że to może być zmiana turnusu i będzie trochę luźniej na trasach (jeden turnus wyjeżdża, a kolejny dojeżdża). Ale to mogą być nietrafione kalkulacje 🙄

Od niedzieli zapowiada się spore pogorszenie warunków narciarskich. Jak z Waszego doświadczenia? 

Generalnie słaby pomysł,  ale czasem nie ma innej opcji. Ja byłam rok temu w weekend ferii śląskich i mam 2 rady:

- przyjedź najdalej ok. 7:30, potem będą korki

- wyjedź najdalej o 14:00, potem będzie sens się ruszać od ok. 19:00. 

Do 10:00 będzie ok, potem wszyscy już się obudzą i zjedzą śniadanie więc się zrobi tłoczno. Trzeba taką wyprawę przekalkulować pod kątem własnych preferencji i nastawić się na kolejki, ale generalnie da się pojeździć. 

• Like 3

3 godziny temu, zając napisał:

Generalnie słaby pomysł,  ale czasem nie ma innej opcji. Ja byłam rok temu w weekend ferii śląskich i mam 2 rady:

- przyjedź najdalej ok. 7:30, potem będą korki

- wyjedź najdalej o 14:00, potem będzie sens się ruszać od ok. 19:00. 

Do 10:00 będzie ok, potem wszyscy już się obudzą i zjedzą śniadanie więc się zrobi tłoczno. Trzeba taką wyprawę przekalkulować pod kątem własnych preferencji i nastawić się na kolejki, ale generalnie da się pojeździć. 

Takie info było dzisiaj a, że mocno dało śniegiem to warunki na drogach dojazdowych są słabe (ale to może się zmienić) do jutra. Cytat Bielskie Drogi "

19.02.2026 godzina 8:10
Dojazd do Szczyrku koło godziny stania, więc życzymy wszystkim miłego szusowania ⛷️ 🏂

634424706_1375363601296018_7841456042830598036_n.jpg

• Like 2
  • Haha 2
  • Confused 2
  • Sad 1

10 minut temu, PTT napisał:

Takie info było dzisiaj a, że mocno dało śniegiem to warunki na drogach dojazdowych są słabe (ale to może się zmienić) do jutra. Cytat Bielskie Drogi "

19.02.2026 godzina 8:10
Dojazd do Szczyrku koło godziny stania, więc życzymy wszystkim miłego szusowania ⛷️ 🏂

634424706_1375363601296018_7841456042830598036_n.jpg

Jeszcze jaką wesołą rymowanka przy okazji.

pozdro

• Haha 1

16 godzin temu, zając napisał:

Dzięki, słuszne uwagi. Z rana powinien być luz.

13 godzin temu, PTT napisał:

Wczoraj wieczorem jazda już bez żadnych problemów, wszystko odśnieżone. 

• Like 2

• 2 weeks later...
1 godzinę temu, lubeckim napisał:

Byłem na Skrzycznem w weekend na lataniu. Niby kilka dni, ale wyglądało to wtedy duuużo lepiej. Teraz to już masakra. Kilka dni i będzie po wszystkim. 

Na górze trasy trzymają się jeszcze znośnie, jazda w takiej mokrej kaszy, co ma też swoje walory edukacyjne. Widziałem nawet dziś śmiałków, którzy zjeżdżali do samej mety.

Edited by kordiankw
  • Thanks 2

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...