Jump to content

Ku przestrodze

Chrońmy Rysie
 Share

Recommended Posts

2 minuty temu, Spiochu napisał:

Moim zdaniem to AMG słabo się sprawdza w mieśćie. Nie wyprzedzisz na progu zwalniającym, jadąc szybko chodnikiem możesz coś urwać, a pasem zieleni to pewnie się zakopiesz 😉 

W ogóle się nie nadaje, każdy krawężnik stanowi wyzwanie. Przednie zderzaki non-stop poobijane. 

5 minut temu, tomkly napisał:

Miałem Superba 2.0 TDI, bardzo dobre auto, przejechałem nim 500 tys. km i sprzedałem w dobrym stanie. 

Masz taki?

https://www.autoscout24.pl/oferta/mercedes-benz-c-30-amg-300-d-245ch-amg-line-9g-tronic-diesel-czarny-3f17d26f-368b-42df-923b-939598def5e6?source_otp=t30&ap_tier=t30&source=listpage_search-results&boosting_product=mia&relevance_adjustment=boost&applied_boost_level=t30&boost_level=t30

Aż kusi żeby kupić i poupalać w leśnicy. 😉

Edited by Spiochu

8 minut temu, tomkly napisał:

Miałem Superba 2.0 TDI, bardzo dobre auto, przejechałem nim 500 tys. km i sprzedałem w dobrym stanie. 

Też mam taki cel w swoim passacie - na razie 444 tak z grubsza. Więc półtora roku i jak dobrze pójdzie będzie pińćset.

1 minutę temu, star napisał:

Też mam taki cel w swoim passacie - na razie 444 tak z grubsza. Więc półtora roku i jak dobrze pójdzie będzie pińćset.

Przed Skodą miałem Passata 2.0 TDI CR. Przez 2 lata zrobiłem 200 tys. km i sprzedałem. Nic się w tym czasie w nim nie zepsuło, nawet najmniejsza żaróweczka. Natomiast fotele były jak dla mnie niewygodne, choć to była wersja Comfortline.

Edited by tomkly

10 minut temu, tomkly napisał:

Przed Skodą miałem Passata 2.0 TDI CR. Przez 2 lata zrobiłem 200 tys. km i sprzedałem. Nic się w tym czasie w nim nie zepsuło, nawet najmniejsza żaróweczka. Natomiast fotele były jak dla mnie niewygodne, choć to była wersja Comfortline.

Fakt. U mnie się jakoś ubiły, choć nigdy nie były mega wygodne, ale trzymanie w miarę ok. Znaczy kierowcy się tak ubił, pasażera spoko. Też chyba mam Comfortline, 170KM, 350NM, w sumie zadowolony jestem. PS. Choć silnik drugi a właściciel trzeci. Panewki się obróciły.

Edited by star

2 godziny temu, star napisał:

Konotopa powiadasz i buspas;-)

To jest kolejny przykład debilizmu organizatorów ruchu. Jak komuś może przyjść do zakutego łba zajęcia na to pasa na drodze ekspresowej. Tylko w chorej głowie może się taki pomysł narodzić. Podziękowania dla radnego:
https://www.portalsamorzadowy.pl/osoba/sebastian-gut,299231.html

Edited by tomkly

13 godzin temu, tomkly napisał:

Imperatyw ewolucyjny jako kluczowy element darwinizmu jest w dzisiejszych czasach mało atrakcyjny z czysto społecznego punktu widzenia. Niestety do tych wniosków; o filozoficznym podłożu; doszedłem w wieku 50 lat. 

Cześć

Ciekawe bo ja w podobnym wieku ugruntowałem pogląd, że ma zasadnicze znaczenie z subiektywnego punktu widzenia. społecznikiem nie jestem niestety co nie znaczy, że nie robi wielu rzeczy bezinteresownie dla innych.

Pozdrowienia