Jump to content

Kamera - problem z wyborem .

robertw
 Share

Recommended Posts

witam!przed wyjazdem na narty do Włoch zakupiłem kamerkę SJCAM 4000 wifi.oczywiście 100% oryginał.sprawowała się na wyjeździe bez zarzutu.filmy dobrze nagrane i całkiem ostre,kolory żywe.tak więc polecam,ja jestem bardzo z niej zadowolony  :) .

I słuszny wybór kamery.Tez jestem za tym żeby kupić coś co fajnie nagrywa za rozsądne pieniadze niż wydawać kasę na GoPro i szpanowac na stoku na rowerze nurkowaniu .Wolę przeznaczyć różnicę na karnety hehe. Pozdrawiam sąsiada 

I słuszny wybór kamery.Tez jestem za tym żeby kupić coś co fajnie nagrywa za rozsądne pieniadze niż wydawać kasę na GoPro i szpanowac na stoku na rowerze nurkowaniu .Wolę przeznaczyć różnicę na karnety hehe. Pozdrawiam sąsiada

Rozczaruje cie ale jestem uzytkownikiem Gp 4 black a nawet przez moment mialem je trzy I nigdy nie przyszlo mi do glowy,ze to szpan.Mniej zawisci życzę.

Rozczaruje cie ale jestem uzytkownikiem Gp 4 black a nawet przez moment mialem je trzy I nigdy nie przyszlo mi do glowy,ze to szpan.Mniej zawisci życzę.

Nie mówię tu o wszystkich że szpanują może żle to napisałem . Ale przyznasz rację tak jak jest ze wszystkim np.kurtka + spodnie Spyder  nartki z górnej półki itd itd na głowie kamera GoPro i stoją na górze i lans bo jeżdzić się nie umie .Osobiście tez miałem Go bo  jeżdzę na nartach na rowerze ale jak ją zgubiłem ( miałem ją na kasku rowerowym i uderzyłem w gałęzie i poszła w przepaść w górach ) to było szkoda jak poszło 1,5 tys .

• 1 month later...

Gopro do narciarstwa i filmów szkoleniowych sie na daje to raz , dwa musi byc druga osoba ktora dotrzyma tempa żeby film był wyraźny bo z kilkunastu metrów nie wiele widać . Do nurkowania to aparat i wychodzą super zdjęcia . Gopro miałem , sprzedałem i nie chce

• 6 years later...
33 minuty temu, nikon255 napisał:

Ktos zorientowany w kamerkach? Do tysiaka sjcam sj10 pro czy cos lepszego? Napewno chcialbym wymienne baterie i ekran do podgladu. Mam gopro 5 session i zima bateria pada w moment. Kamere musze pod pazucha wozić 😂

Ja mam Gopro 10. Bateria to słaby punkt tej kamery, można jednak dokupić od wersji 9, baterię Enduro, dedykowaną do warunków zimowych lub mieć 2 zapasową. Gopro 9, mocno obecnie wyprzedają, bo weszła już 11, więc w cenie 1100 zł jak dobrze poszukasz to znajdziesz. 

42 minuty temu, moruniek napisał:

Ja mam Gopro 10. Bateria to słaby punkt tej kamery, można jednak dokupić od wersji 9, baterię Enduro, dedykowaną do warunków zimowych lub mieć 2 zapasową. Gopro 9, mocno obecnie wyprzedają, bo weszła już 11, więc w cenie 1100 zł jak dobrze poszukasz to znajdziesz. 

Za 1100 to ciezko 8 znalezc. Drogie to w cholere 🙂

Edited by nikon255

6 godzin temu, Marcos73 napisał:

Cześć

Albo dobry telefon, ja korzystam ze srajfonów i od 13-ki to obraz ze stabilizacją petarda, nieomal jak gopro, a zostanie na dłużej. Pewnie inni producenci też mają równie dobre, pewnie drożej wyjdzie niż sama kamera, ale telefon zawsze przy dupie jest.

pozdrawiam

A nie kupiłeś czasem kamery w zeszłym sezonie ?

23 minuty temu, moruniek napisał:

A nie kupiłeś czasem kamery w zeszłym sezonie ?

Kupiłem Krzysiu, kupiłem. Tyle można powiedzieć. Filmy robi fajne, ale do sportu taka sobie, No i trzeba o niej pamiętać, choć jest poręczna. Ale kolega kręcił filmy z iPhone 13, petarda i stabilizacja działa bardzo dobrze.

pozdrawiam

3 hours ago, nikon255 said:

Eee macie racje. Nie kupuje 😜

I słusznie. Żeby były fajne filmy to szybki dronik z follow me. Co prawda budżet trzeba będzie poszerzyć, ale chyba na bąbelku nie ma co oszczędzać. Wózek 3w1 kosztuje podobnie a ostatecznie używa się go tylko przez jakiś rok 😉

• Haha 2

A ja polecam Nokia N8.

Czasem kręcę filmiki aktualnie posiadanym smartfonem (ze średniej półki), czasem GoPro Black (chyba) 7. 

Ale najładniejsze ujęcia w najlepszej jakości utrwaliłem Nokią z obiektywem Leica. Nie ma efektu rybiego oka jak GoPro, ogniskowa jest po prostu idealna do filmowania na stoku. Jakość i kolorystyka filmów - po prostu mistrzostwo.

W tamtych czasach powstało kilka aparatów z dobrą optyką. Może warto po nie sięgnąć.