Jump to content

Pogoda Na Sezon Zimowy 2011 ...2015/2016

yorric
 Share

Recommended Posts

No nie zgodzę się bo nie wszędzie przestać narzekać tylko ruszyć na północ. Skandynawia np: Norwegia ośrodki smigaja w najlepsze w weekend jeździłem w Voss i Myrkdalen 200cm sniegu tylko dzisiaj rano spadło juz 10 cm. Wszystkie znane mi skandynawskie osrodki otwarte i klimat nie powtarzalny :-) pozdrawiam

Masz racje. Nie bralem pod uwage Skandynawii.

(na moim feratel panorama tv nie ma skandynawi)

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Wybieram się do Schladming od 11 stycznia i coraz bardziej zastanawiam się nad sensem tego wyjazdu ;/ Straszna kicha, na kamerkach widać ,że z wielkim trudem usypali jakieś ścieżki ze śniegu i to by było na tyle ,może w wyższych partiach jest trochę lepiej,prognozy z opadami się nie sprawdziły,temperatura rośnie ,w Obertauern wygląda trochę lepiej ,ale sam nie wiem ,był ktoś w tych okolicach w ostatnim czasie?chyba trzeba wybierać jakieś wyżej położone miejsca.

Ja dziś byłem w Białce i powiem że mile się zaskoczyłem śnieg szybki od 9 do 11 przez dwie godzinki solidnie pojeździłem na każdej trasie 4-5 razy od 11 było już gorzej więcej ludzi , pozsuwany śnieg, wychodzące przetarcia, ale od 9 było super pomimo sypiącego śniegu. 
Jestem mile zaskoczony warunkami jakie zastałem. temp 0, +0,5 w nocy będzie mróz zaczną sypać, co dzień będzie lepiej.  

• 1 month later...
  • 7 months later...

To będzie wreszcie jakaś porządna zima 15/16? Widział już ktoś górali zbierających chrust? Macie jakieś wiarygodne wieści..?

Pozdrawiam z Białegostoku, choć ciągle jeszcze nie biały.

Dzięki. No, to wygląda że nie będzie źle...?

Ja z ludowych znam tylko jedno, które cytował pewien stary krakowski szewc:

"Nie pomoże puder róż, kiedy baba stara już."