PaVic Napisano 22 godziny temu Udostępnij Napisano 22 godziny temu @Spiochu serwis za 1700 🤨 czyli folia nie tak drogo 😏 luźna gadka przy serwisie ciekawy filmik polecam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PaVic Napisano 18 godzin temu Udostępnij Napisano 18 godzin temu Po wczorajszych piaskach dziś coś mnie tknęło żeby przesunąć 1.5 centa manetki wyżej i 🥳 bingo, wszystko się zmieniło jak za dotknięciem czarodziejskiej 🚴 pętelka mieszana za mną bez bólu nadgarstka, kciuka czy mrowienia 👌tak to można jeździć . Co więcej diabeł kusił żeby skręcić w moje znane ścieżki z mtb i da się z baranem po nich jechać 😂 palce świetnie ułożone na hamulcach bez zbędnego rozciągnięcia, kombinowania/cudowania pękło 43km w godzinkę 51 👌 Po drugiej stronie pozostałości po WWII dawna granica między NL i BE i już na wsi myślałem że cyknę dla tych zakręconych -latających szybowcami ale dziś nic nie fruwało ….geiazda jak stała tak stoi 😂 …bo wojskowi zajęli niebo 😤😜 latają dziś jak pojeb… fki co chwila słuchać a w trasie udało się złapać nad głową kilka sztuk chyba 8 jak dobrze policzyłem helikopterów transportowych lecących w szyku więc coś ćwiczą 🤷♂️ 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianW Napisano 15 godzin temu Udostępnij Napisano 15 godzin temu Cześć. Fajna trasa wzdłuż rzeki. Długa jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 14 godzin temu Udostępnij Napisano 14 godzin temu 3 godziny temu, PaVic napisał: …bo wojskowi zajęli niebo 😤😜 latają dziś jak pojeb… fki co chwila słuchać a w trasie udało się złapać nad głową kilka sztuk chyba 8 jak dobrze policzyłem helikopterów transportowych lecących w szyku więc coś ćwiczą 🤷♂️ Cześć Jak to, nie nic nie wiesz??? Belgia zaatakowała Niemcy bo nie zapłacili im reparacji. My też się szykujemy. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PaVic Napisano 13 godzin temu Udostępnij Napisano 13 godzin temu 1 godzinę temu, AdrianW napisał: Cześć. Fajna trasa wzdłuż rzeki. Długa jest? To kanał Bocholt-Herentals,Wiki podpowiada że w długości 57km zbudowany w 1843-1846 wchodzi w główny kanał Albert który łączy Antwerpię z Liege . W tamtym roku udało mi się złapać na nim ponad metrówkę suma 👌, na tych mniejszych bocznych całkiem sporo okoni a dziś trochę emerytów wygrzewających się w słoneczku siedziało ze spławikiem 😏ale szczupaka póki co się jeszcze nie udało wyciągnąć a to najlepsza zabawa . Na te drapieżniki jeżdżę na kanały do NL jest ich tam dość sporo . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PaVic Napisano 13 godzin temu Udostępnij Napisano 13 godzin temu 57 minut temu, Mitek napisał: Cześć Jak to, nie nic nie wiesz??? Belgia zaatakowała Niemcy bo nie zapłacili im reparacji. My też się szykujemy. Pozdro Belgowie całkiem spore reparacje otrzymali i chyba do niedawna jeszcze były płacone za dwie wojny ! A Polska no cóż szkoda tematu zaczynać . A bazę lotnictwa mam jakieś 25 km od chaty więc często ba bardzo często latają czasem aż przeginają dodatkowo jest granica która też patrolują a i skład w tej bazie rakiet atomowych. 😏 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianW Napisano 12 godzin temu Udostępnij Napisano 12 godzin temu Godzinę temu, PaVic napisał: To kanał Bocholt-Herentals,Wiki podpowiada że w długości 57km zbudowany w 1843-1846 wchodzi w główny kanał Albert który łączy Antwerpię z Liege . W tamtym roku udało mi się złapać na nim ponad metrówkę suma 👌, na tych mniejszych bocznych całkiem sporo okoni a dziś trochę emerytów wygrzewających się w słoneczku siedziało ze spławikiem 😏ale szczupaka póki co się jeszcze nie udało wyciągnąć a to najlepsza zabawa . Na te drapieżniki jeżdżę na kanały do NL jest ich tam dość sporo . Oj to ma kawałek , tylko tą samą trasą trza wracać?🤪 Masz fotę tego wąsacza?😁 No Paweł fajnie sobie tam żyjesz - rower , narty, wędkowanie 😀 Może i ja kiedyś odpuszczę ten wyścig szczurów...😐 Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PaVic Napisano 11 godzin temu Udostępnij Napisano 11 godzin temu (edytowane) Godzinę temu, AdrianW napisał: Oj to ma kawałek , tylko tą samą trasą trza wracać?🤪 Masz fotę tego wąsacza?😁 No Paweł fajnie sobie tam żyjesz - rower , narty, wędkowanie 😀 Może i ja kiedyś odpuszczę ten wyścig szczurów...😐 Pozdro Jak ktoś chce może zrobić pętelkę ale możliwości są 100 jak nie tysiące 😏 To zdjęcie fajnie pokazuje bo po jednej str kanału masz asfalt po drugiej szutry a w laskach po obu stronach są ścieżki mtb czyli do wyboru do koloru a jak gdzieś skręcisz no cóż gdzieś wyjedziesz bo kraj cały jest w ścieżkach a ten region szczególnie turystyczny, masa miejsc kempingowych ,parków wypoczynkowych jak np center parcs itd Co do wyścigu nigdy w nim nie uczestniczyłem choć fakt był okres bardzo wytężonej,intensywnej pracy bo coś chciałem mieć ale dawno temu zrozumiałem ( plus pojawiła się dobra opcja w pracy 😏) że ile bym nie zarabiał to tyle wydam więc nauczyłem się żyć z tego co mam -nic poza stan i korzystam z dnia . jest i wąsacz podbierak na nim złamałem 😤 Edytowane 11 godzin temu przez PaVic 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 11 godzin temu Udostępnij Napisano 11 godzin temu (edytowane) Godzinę temu, AdrianW napisał: Oj to ma kawałek , tylko tą samą trasą trza wracać?🤪 Masz fotę tego wąsacza?😁 No Paweł fajnie sobie tam żyjesz - rower , narty, wędkowanie 😀 Może i ja kiedyś odpuszczę ten wyścig szczurów...😐 Pozdro Cześć 114 km... ooo... to raczej na wodzie bez prądu nie do zrobienia w jedne dzień zwykłym sprzętem. Dłuższy sprzęt na otwartą wodę to spokojnie ale pod warunkiem, że woda czysta i można się rozpędzić i nie trzeba zatrzymywać czy też np marnować czasu na śluzowanie. Jeden raz udało nam się przepłynąć zbliżony dystans w jeden dzień ale na środkowym i dolnym Bugu więc warunki zupełnie inne. Pozdro Edytowane 11 godzin temu przez Mitek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianW Napisano 10 godzin temu Udostępnij Napisano 10 godzin temu 1 godzinę temu, PaVic napisał: nic poza stan i korzystam z dnia . jest i wąsacz podbierak na nim złamałem Ciężko prowadzić tu mały biznes, koszta przerażają . A jak jeszcze kogoś zatrudniasz to tym bardziej musisz zapewnić ciągłość pracy. I tak się to kręci z miesiąca na miesiąc..... Paweł , ja też jakoś mocno ponad stan nie żyję ale jednak wyprawy na narty to nie są tanie rzeczy. Choć teraz już będzie raczej z górki bo sprzęt jest a i mam większe rozeznanie w temacie jak się najeździć i nie wydać majątku 😉 Dorodny wąsacz!👌 Na co go złapałeś??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianW Napisano 9 godzin temu Udostępnij Napisano 9 godzin temu 1 godzinę temu, Mitek napisał: Cześć 114 km... ooo... to raczej na wodzie bez prądu nie do zrobienia w jedne dzień zwykłym sprzętem. Dłuższy sprzęt na otwartą wodę to spokojnie ale pod warunkiem, że woda czysta i można się rozpędzić i nie trzeba zatrzymywać czy też np marnować czasu na śluzowanie. Jeden raz udało nam się przepłynąć zbliżony dystans w jeden dzień ale na środkowym i dolnym Bugu więc warunki zupełnie inne. Pozdro Hehe Mitek o jazdę rowerem mi chodziło 😆 Ale jak zrobiłeś przez dzień 100km kajakiem to czapki z głów. My najczęściej robimy Zaliwie Szpinki - Wyszków. I to już jest dla nas full. Kiedyś się ścigaliśmy po dwoje na kajak. Ale Liwiec kręty i co chwila któryś kajak siedział dziobem w krzakach 😆 No i ręce odpadały po takiej wyprawie. Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PaVic Napisano 9 godzin temu Udostępnij Napisano 9 godzin temu 16 minut temu, AdrianW napisał: Na co go złapałeś??? 😂 czarna obrotówka w czerwone kropki 😜 chyba coś pod 7-8g już za bardzo nie pamiątem ale musiała iść obok pyska,że zaatakował. . Ogólnie pierwsze wrażenie, że zaczep ale po chwili 🥳 już się zaczęło ,odezwała się młoda krew bo max mógł mieć ze trzy lata..żywioł i chwilę zabawy było 😏Mam/oglądam parę kanałów z fr. wody i ochotę mam się wybrać bo co kolesie się bawią to …ach Merecki coś by napisał bo to dziś emeryt ale pojęcie ma 🤪 😂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 8 godzin temu, AdrianW napisał: Hehe Mitek o jazdę rowerem mi chodziło 😆 Ale jak zrobiłeś przez dzień 100km kajakiem to czapki z głów. My najczęściej robimy Zaliwie Szpinki - Wyszków. I to już jest dla nas full. Kiedyś się ścigaliśmy po dwoje na kajak. Ale Liwiec kręty i co chwila któryś kajak siedział dziobem w krzakach 😆 No i ręce odpadały po takiej wyprawie. Pozdro Cześć To jest sporo ale można zrobić więcej - zależy od wielu rzeczy. W pływaniu kajakiem po rzekach chodzi o to aby trzymać się w nurcie wtedy jest najszybciej i najbardziej ekonomicznie. Szybciej płynąć się po prostu nie da bo wystarczy, że dziób wyjdzie Ci z nurtu 15-10 cm i już jest obrót albo albo brzeg. Dwójką o to znacznie łatwiej bo jest dłuższa i ma znacznie większą bezwładność. Dlatego ręce odpadały bo się miotaliście trochę bezsensownie z założenia. Technika samego wiosłowania wcale nie jest prosta a do tego dochodzi powiązane z nią czytanie wody. Najprościej mówiąc trzeba się odpychać od wody a nie przepychać ją. To trochę podobnie jak na rowerze - jeżeli czujesz opór na pedałach to znaczy, że źle kręcisz. Zresztą wiesz... mówi się, że pływanie dwójkami to nie pływanie i trochę tak jest. Robimy dużo spływów i nikt kto raz wsiadł do jedynki nie chciał już później płynąć w dwójce a wierz mi, że niektóre dziewczyny broniły się dobrych parę lat. Ale zrobiłem spływ na którym było zapowiedziane - tylko jedynka albo w ogóle - i od tej pory wszyscy pływają jedynkami, nawet dziewczyna, która nie umie pływać i boi się wody. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi