AdrianW Napisano 22 godziny temu Udostępnij Napisano 22 godziny temu 5 minut temu, Jan napisał: Grostè Proste że Groste. Dzięki Janie, możesz już iść spać, po co to tak do późna warować?😜 3 minuty temu, Jan napisał: podczas gdy dolomit to podwójny węglan wapnia i magnezu. Myślisz, że nasi wywożą co roku dolomit na handel? 😄 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 22 godziny temu Udostępnij Napisano 22 godziny temu 41 minut temu, AdrianW napisał: Zdradzisz te o niebo lepsze miejsca?🙂 to tajemnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 13 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 13 godzin temu 8 godzin temu, Jan napisał: to tajemnica Jaka znowu tajemnica? Tu chodzi o Lodowiec Góra Kamieńsk. Jak są otwarci to nie ma zmiłuj się, ilość chętnych do nartowania buduje gigantyczną kolejkę do ON, gdzie samochody blokują nieodległą autostradę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cappo Napisano 13 godzin temu Udostępnij Napisano 13 godzin temu 8 godzin temu, AdrianW napisał: Jestem z Markiem na łączu. To Kopalnia Wiedzy nie tylko w temacie narciarstwa...🙂 Ale chciałem się podpytać także inne osoby. Nic zobowiązującego. Niekiedy ilu ludzi tyle opinii. Najbardziej mnie intryguje, że już kilka osób z forum jeśli dobrze doczytałem odwiedza Dolinę Słońca co roku. Coś musi być na rzeczy... Więc muszę chyba sprawdzić naocznie. Pozdro Na pewno cena w grudniu i ilość słońca przez cały rok, ale i narciarsko też jest dobrze Ja byłem z 10 lat temu w grudniu, trafiłem akurat bardzo słabo śniegowo, nie było połączenia między ośrodkami a tras otwartych może 40-50%, 3-4 lata temu w styczniu, 6 dni lampy, wszystko otwarte. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 13 godzin temu Udostępnij Napisano 13 godzin temu 10 godzin temu, AdrianW napisał: Cześć. Pytam bo się wybieramy w grudniu. W sumie trochę spontan wyszedł. Zawsze chcieliśmy się wybrać w dolomity. Celem było zobaczenie masywu Sella z każdej strony ale i ceny tam wyższe. Dlatego ostatecznie padło na Val di Sole. Troszkę teraz spoglądam na mapę i myślę co ciekawego wybrać jeśli chodzi o zwiedzanie na nartach. Wiadomo, że wszystko wyjdzie w praniu . Ale jednak teren narciarski ma potencjał i na tygodniowy wyjazd trzeba będzie coś wybrać bo wszystkiego nie oblecimy... Z tego co doczytałem to Pejo może być ucieczką od narciarskiego zgiełku. Obowiązkowo Passo Proste. Pitztal też może być ciekawy ale jednak daleko od Folgaridy. Zdradzisz te o niebo lepsze miejsca?🙂 Pozdrowionka Cześć Jeżeli już macie klepnięte to tylko się cieszyć. Postaram się napisać więcej jak będę miał chwilkę. Trzymajcie się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 9 godzin temu Udostępnij Napisano 9 godzin temu 4 godziny temu, cappo napisał: Na pewno cena w grudniu i ilość słońca przez cały rok, ale i narciarsko też jest dobrze Ja byłem z 10 lat temu w grudniu, trafiłem akurat bardzo słabo śniegowo, nie było połączenia między ośrodkami a tras otwartych może 40-50%, 3-4 lata temu w styczniu, 6 dni lampy, wszystko otwarte. dużo słońca to mało śniegu, akurat argument narciarski mało pozytywny, w pierwszych 2 tygodniach grudnia wybieram ten ośrodek, który ma najlepsze warunki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu Cze W Madonnie jest (a przynajmniej było w poprzednich latach) wystarczająco dużo śniegu aby pojeździć. Oczywiście nie wszystko jest otwarte (raz trafiłem w grudniu na otwarty praktycznie cały ośrodek), szczególnie czarne nasłonecznione (np. Amazonia) są nieczynne i czerwone mniej atrakcyjne oraz głęboko w dolinie (Pinzolo). Ale jest wystarczająco dużo aby się wyjeździć. Na pucharowych zawsze jest dobrze. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianW Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu 8 godzin temu, cappo napisał: Na pewno cena w grudniu i ilość słońca przez cały rok, ale i narciarsko też jest dobrze Ja byłem z 10 lat temu w grudniu, trafiłem akurat bardzo słabo śniegowo, nie było połączenia między ośrodkami a tras otwartych może 40-50%, 3-4 lata temu w styczniu, 6 dni lampy, wszystko otwarte. Wszystko ma swoje plusy i minusy. Jak ma być cena/lokalizacja/jakość to niestety trzeba wcześniej rezerwować. A jak ktoś ma gruby portfel to może jeździć na pogodę 🙂 Choć zawsze raczej bardziej ilość osób i kolejki przy stokach mnie zniechęcają niż słaba pogoda. 7 godzin temu, Mitek napisał: Postaram się napisać więcej jak będę miał chwilkę No skrobnij coś na luzie bo jestem ciekaw Twojego zdania. 2 godziny temu, Marcos73 napisał: Ale jest wystarczająco dużo aby się wyjeździć. Na pucharowych zawsze jest dobrze. O to się raczej nie martwię, bo jak wcześniej napisałem - i tak wszystkiego nie zjeździmy nawet jeśli wszystko będzie otwarte. Bardziej mam cichą nadzieję że oprócz ekipy Tereski jeszcze ktoś znajomy dojedzie 😉 Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu Cześć Na luzie. Spoko. Nie mogę ocenić bazy hotelowej, parkingów, wygody dochodzenia do stoku itd. Nigdy mnie to nie obchodziło i niewiele na ten temat wiem a jak wiem to z punktu widzenia prowadzenia autokaru więc dla Ciebie nieprzydatne. Więc jak chcesz samą jazdę to będę pisał. Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianW Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 17 minut temu, Mitek napisał: Cześć Na luzie. Spoko. Nie mogę ocenić bazy hotelowej, parkingów, wygody dochodzenia do stoku itd. Nigdy mnie to nie obchodziło i niewiele na ten temat wiem a jak wiem to z punktu widzenia prowadzenia autokaru więc dla Ciebie nieprzydatne. Więc jak chcesz samą jazdę to będę pisał. Pozdro Hej. Dawaj śmiało, przecież jedziemy tam jeździć na nartach a reszta to mniej lub bardziej ważne dodatki🙂 Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianW Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 20 minut temu, Mitek napisał: z punktu widzenia prowadzenia autokaru Byłeś kierowcą autokaru na wyjazdach czy po prostu opiekunem? Czy jedno i drugie?😄 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu Tak, z zawodu jestem kierowcą autokaru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianW Napisano 48 minut temu Udostępnij Napisano 48 minut temu 9 minut temu, Mitek napisał: Tak, z zawodu jestem kierowcą autokaru. O proszę, domyślałem się, że jesteś kierowcą ale nie spodziewałem się że autokaru. Więc kiedyś łączyłeś dwie fuchy równocześnie - kierowca i instruktor?🙂 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 22 minuty temu Udostępnij Napisano 22 minuty temu (edytowane) Cześć Adrian, wygłupiam się. W życiu raz przeparkowałem autokar - jestem geologiem. A autokary prowadziłem przez wiele lat jako pilot wyjazdów zimowych, którymi dowodziłem jako instruktor. Nie mogę się skupić nad pisaniem bo oglądam ME w lekkiej - sorry. Właśnie Belgijka, która przystępowała do zawodów z życiówką 14,04 czy 14,06 uzyskała wynik 14.46. A co się dzieje w dysku... Pozdro Edytowane 20 minut temu przez Mitek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi