Skocz do zawartości

Sezon 2026/2027

grimson

Rekomendowane odpowiedzi

5 minut temu, Jan napisał:

Grostè

Proste że Groste. Dzięki Janie, możesz już iść spać, po co to tak do późna warować?😜

3 minuty temu, Jan napisał:

podczas gdy dolomit to podwójny węglan wapnia i magnezu.

Myślisz, że nasi wywożą co roku dolomit na handel?

😄

• Haha 1

8 godzin temu, AdrianW napisał:

Jestem z Markiem na łączu. To Kopalnia Wiedzy nie tylko w temacie narciarstwa...🙂

Ale chciałem się podpytać także inne osoby. Nic zobowiązującego. Niekiedy ilu ludzi tyle opinii. Najbardziej mnie intryguje, że już kilka osób z forum jeśli dobrze doczytałem odwiedza Dolinę Słońca co roku. Coś musi być na rzeczy... Więc muszę chyba sprawdzić naocznie.

Pozdro 

Na pewno cena w grudniu i ilość słońca przez cały rok,  ale i narciarsko też jest dobrze Ja byłem z 10 lat temu w grudniu, trafiłem akurat bardzo słabo śniegowo, nie było połączenia między ośrodkami a tras otwartych może 40-50%, 3-4 lata temu w styczniu, 6 dni lampy, wszystko otwarte. 

10 godzin temu, AdrianW napisał:

Cześć. Pytam bo się wybieramy w grudniu. W sumie trochę spontan wyszedł. Zawsze chcieliśmy się wybrać w dolomity. Celem było zobaczenie masywu Sella z każdej strony ale i ceny tam wyższe. Dlatego ostatecznie padło na Val di Sole. Troszkę teraz spoglądam na  mapę i myślę co ciekawego wybrać jeśli chodzi o zwiedzanie na nartach. Wiadomo, że wszystko wyjdzie w praniu . Ale jednak teren narciarski ma potencjał i na tygodniowy wyjazd trzeba będzie coś wybrać bo wszystkiego nie oblecimy... Z tego co doczytałem to Pejo może być ucieczką od narciarskiego zgiełku. Obowiązkowo Passo Proste. Pitztal też może być ciekawy ale jednak daleko od Folgaridy.

Zdradzisz te o niebo lepsze miejsca?🙂

Pozdrowionka 

Cześć

Jeżeli już macie klepnięte to tylko się cieszyć. Postaram się napisać więcej jak będę miał chwilkę.

Trzymajcie się